Νέα

Θα πληρώσετε τη σακούλα στο ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ΦΑΚΙΡΗΣ
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 482
  • Εμφανίσεις 19K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 9 άτομα (0 μέλη και 9 επισκέπτες)
Εγγρ.
25 Αυγ 2017
Like
2.653
Πόντοι
456
θα πάρουνε τα αρχίδια μου, στις μικρές αγορές με σακίδιο πλάτης και τα σάββατα με σακίδιο εκστρατείας

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
την επισημη σταση της νεας δημοκρατιας λες? διοτι μεχρι στιγμης δεν εχει μιλησει κανενας απο την dreeam team του κουλη
Πότε ειπα εγω οτι εκφραζω την θεση της ΝΔ? Τον εαυτο μου εκφραζω. Τι ακυρο ποστ ηταν αυτο?

iakovos

Σπουδαίος
Εγγρ.
11 Ιαν 2007
Κριτικές
9
Like
13.700
Πόντοι
2.606
Ο νόμος είναι σωστός.
Η εφαρμογή του όπως συνήθως ελληνική..

Οι μονες σακούλες πού υπάρχει υποχρέωση για χρέωση είναι οι πολύ λεπτές του σούπερ μαρκετ στα 4 λεπτά.

Στις πιο χοντρές 50-70 μμ η χρέωση μπορεί να είναι από 1 ως 4 λεπτά.

Στις πολύ χοντρές τύπου τζάμπο δεν υπάρχει υποχρέωση χρέωσης.

Η λογική για την κλίμακα χρεώσεων είναι το πάχος και η επαναχρησιμοποίηση

Τυπε λαθος κανεις.
Οι πολυ λεπτες θα φαινονται στην αποδειξη ως ''περιβαλλοντικο τελος'' και θα χρεωνονται 4 λεπτα.
Ολο το ποσο θα αποδιδεται στο κρατος απο τις επιχειρησεις.

Οι πιο χοντρες θα φαινονται στη  αποδειξη ως ''σακουλα'' και η χρεωση θα ειναι λογικα αναλογα με το μεγεθος της .

Ετσι πχ αν πας στο Πλαισιο και αγορασεις εναν εκτυπωτη η αποδειξη θα γραφει
Εκτυπωτης 40 ευρω σακουλα 0.40 συνολο 40.40ευρω

Η επιχειρηση απο αυτην την συναλλαγη δεν θα αποδωσει και τα 40 λεπτα της σακουλας στο κρατος αλλα μονο το ΦΠΑ 24% .

Καποιοι υποστηριζουν οτι η επιχειρηση θα αποδωσει 24%ΦΠΑ επι της αξιας της σακουλάς + 4 λεπτα (δηλαδη το τελος θα υπαρχει σε ολες τις σακουλες).

:S :S :S

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.100
Πόντοι
6.515
Σε ολον τον κοσμο πληρωνουν την σακουλα και πολυ ακριβοτερα κιολας. Σωστο μετρο ειναι. Να μαθουμε να πηγαινουμε με αναχρησιμοποιουμενες ή οικολογικες. Καιρος ειναι.

τα ιδια λεει κι ο πουσης, να το προσεξεις  :undecided:

Velociraptoras

Σπουδαίος
Εγγρ.
8 Σεπ 2013
Κριτικές
35
Like
5.141
Πόντοι
2.266
Σε ολον τον κοσμο πληρωνουν την σακουλα και πολυ ακριβοτερα κιολας. Σωστο μετρο ειναι. Να μαθουμε να πηγαινουμε με αναχρησιμοποιουμενες ή οικολογικες. Καιρος ειναι.
Kαι τωρα τη θες να μας πεις ρε τυπε οτι στο Ελλαδισταν αυτο γινετε για το περιβαλον το οποιο ολες οι κυβερνησεις ειχαν εχουν και θα εχουν χεσμενο

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
θα πάρουνε τα αρχίδια μου, στις μικρές αγορές με σακίδιο πλάτης και τα σάββατα με σακίδιο εκστρατείας

Αν είμαστε σοβαρή χωρα θα σκάγανε μύτη οργανωμένα κάμποσοι με τροχήλατες βαλίτσες και θα μπλόκαραν τα ταμεια για κανένα μισάωρο κατά την μεταφόρτωση ... ξανά και ξανά μέχρις ότου ξεκινάγανε οι καταγγελίες και οι τσαμπουκάδες στα σούπερ μάρκετ και έτσι  κόβανε την μαλακια οι ευρωλιγούρηδες ...

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Αν είμαστε σοβαρή χωρα θα σκάγανε μύτη οργανωμένα κάμποσοι με τροχήλατες βαλίτσες και θα μπλόκαραν τα ταμεια για κανένα μισάωρο κατά την μεταφόρτωση ... ξανά και ξανά μέχρις ότου ξεκινάγανε οι καταγγελίες και οι τσαμπουκάδες στα σούπερ μάρκετ και έτσι  κόβανε την μαλακια οι ευρωλιγούρηδες ...
Σαν τα διοδια ε?

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Κριτικές
18
Like
5.571
Πόντοι
1.796
Αν είμαστε σοβαρή χωρα θα σκάγανε μύτη οργανωμένα κάμποσοι με τροχήλατες βαλίτσες και θα μπλόκαραν τα ταμεια για κανένα μισάωρο κατά την μεταφόρτωση ... ξανά και ξανά μέχρις ότου ξεκινάγανε οι καταγγελίες και οι τσαμπουκάδες στα σούπερ μάρκετ και έτσι  κόβανε την μαλακια οι ευρωλιγούρηδες ...

σε πληροφορω οτι αυτο γινεται και τωρα στα λιντλ και δεν δημιουργειται ουρα γιατι απλα εχουν φτιαξει παγκους και σου λενε πηγαινε βαλτα εκει τα πραματα σου οχι στο ταμειο γιατι περιμενει ο κοσμος

οπωτε ολοι παππουδες γιαγιαδες και νεοι πανε στους παγκους και φορτωνουν

και οχι μονο αυτο αλλα τους αρεσει κιολας

καμια καθυστερηση

και οταν λεω πανε με βαλιτσες το εννοω ,βαλιτσες με ροδακια και σακουβαγιαζ

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146

Το πρόβλημα της ασφαλείας δεν το έχει σκεφτεί κανείς ... σκας μύτη με μισογεμάτο σακίδιο πλάτης σε σουπερμάρκετ ... σε αφήνει να μπεις έτσι μέσα ο σεκιουριτάς η όχι ... τα δε lockers των μαγαζιών όπου υπάρχουν έχουν περιορισμένες διαστάσεις και αριθμό ...

glaskos

Σεβαστός
Εγγρ.
25 Δεκ 2011
Like
7.968
Πόντοι
1.206
Πότε ειπα εγω οτι εκφραζω την θεση της ΝΔ? Τον εαυτο μου εκφραζω. Τι ακυρο ποστ ηταν αυτο?
καθολου ακυρο ποστ  τον τελευταιο καιρο "εκφραζεις" τις αποψεις της νεας δημοκρατιας

το να μην μιλαει ο κουλης για τις σακουλες δυστυχως αποδυκνειει οτι και αυτος ειναι ταγμενος στους δανειστες και οχι στους ελληνες πολιτες

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
Τις μεγαλες τις μπλε.

Άρα ποιο το κέρδος σε οικολογικό επίπεδο?

ΟΛΕΣ οι σακούλες των σουπερμάρκετ είναι από καιρό βιοδιασπωμενες ... ενώ δεν ξέρω κανένα που να τις πετάει αφού όλοι τις χρησιμοποιούμε για τα σκουπίδια ...

glaskos

Σεβαστός
Εγγρ.
25 Δεκ 2011
Like
7.968
Πόντοι
1.206
pussy wagon
γιναμε αμερικη τελη 70ς με μεσα 80ς

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Κριτικές
18
Like
5.571
Πόντοι
1.796
Άρα ποιο το κέρδος σε οικολογικό επίπεδο?

ΟΛΕΣ οι σακούλες των σουπερμάρκετ είναι από καιρό βιοδιασπωμενες ... ενώ δεν ξέρω κανένα που να τις πετάει αφού όλοι τις χρησιμοποιούμε για τα σκουπίδια ...

ρε τυπε το μετρο επρεπε να εφαρμοσθει λογω εε

δηλαδη τωρα να παμε κοντρα στην ευρωπη???

δεν λεει

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
καθολου ακυρο ποστ  τον τελευταιο καιρο "εκφραζεις" τις αποψεις της νεας δημοκρατιας

το να μην μιλαει ο κουλης για τις σακουλες δυστυχως αποδυκνειει οτι και αυτος ειναι ταγμενος στους δανειστες και οχι στους ελληνες πολιτες
Απαραδεκτος ο Κουλης, δεν μιλησε για τις σακουλες.

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Κριτικές
18
Like
5.571
Πόντοι
1.796
Απλώς να πάμε κόντρα στην αγυρτεία και τον παραλογισμό ...

η αληθεια οπως καθε φορα βρισκεται στην μεση

ο παραλογισμος ειναι στο εξης

οτι και καλα κανουν κακο στο περιβαλλον και θα πρεπει να χρεωνονται

ειναι πιο τιμια απλα να πουλιουνται επειδη ετσι δεν ειναι δωρεαν τελος
οχι για το περιβαλλον και παπαριες

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom