Νέα

Τελικα το Pay Pal δεν προστατευει τις αγορες και τον αγοραστη

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 28
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Phineas.Freak

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαρ 2011
Κριτικές
5
Like
19
Πόντοι
1
Διαφωνώ κάθετα με αυτό. Το Paypal όπως είπε και κάποιος φίλος παραπάνω, καλύπτει περισσότερο τον αγοραστή παρά τον πωλητή. Έχω κάνει τουλάχιστον 4-5 dispute στο Paypal γιατί έπεσα σε λαμόγια πωλητές και πήρα τα λεφτά μου όλες τις φορές πίσω. Το ότι κάποιοι άφησαν να περάσει το περιθώριο που θέτει ως όρο το Paypal, δεν είναι λάθος του Paypal αλλά δικό τους. Όταν ανακατεύεται κανείς με τέτοιου είδους αγοραπωλησίες, καλό είναι να διαβάζει προσεκτικά (κάτι που κάνουν λίγοι) τους όρους και τους κανόνες ώστε να ξέρουν και τι υποχρεώσεις έχουν, αλλά και τι δικαιώματα. Έχω κάνει πάνω απο 300 συνδιαλλαγές στο Ebay μέσω Paypal, είτε ως αγοραστής είτε ως πωλητής και δεν έχασα ποτέ ούτε 1 ευρώ. Προσοχή θέλει, ώστε να ξέρουμε πώς πρέπει να κινηθούμε όταν μας κάτσει κανένα λαμόγιο.

:thumbsup:

40DDD

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαΐ 2011
Like
17
Πόντοι
16
Διαφωνώ κάθετα με αυτό. Το Paypal όπως είπε και κάποιος φίλος παραπάνω, καλύπτει περισσότερο τον αγοραστή παρά τον πωλητή.
+1

Ο αριθμός ημερών αναφέρεται στους όρους - ΜΛΜ. Από το 2003 κάνω συναλλαγές - paypal/ebay είναι εταιρείες, δεν είναι μπουρδέλα.

Εγγρ.
2 Οκτ 2010
Like
0
Πόντοι
1
Συνήθως για αντικείμενα πάνω από μία τιμή τα στέλνουν με κούριερ και συστημένα (για να μην δηλώσει κάποιος ότι δε το παρέλαβε) και όχι με απλό ταχυδρομείο,οπότε επρεπε να σου είχε δώσει και ένα κωδικό του κούριερ για να βλέπεις κάθε στιγμή που βρίσκεται αυτό που αγόρασες,οπότε σε αυτή τη περίπτωση είναι απίθανο να έχει χαθεί ή να μην στο έχει στείλει και συνήθως έρχονται σε 1 το πολύ 2 βδομάδες.
Αν στο έστειλε με απλό ταχυδρομίο μήπως σταμάτησε στο τελωνείο όποτε έχει καθυστερήσει εκεί + ότι υπαρχει πιθανότητα να έχεις έξτρα φορολόγηση.
Οπως και νά'χει πολυ δύσκολο να γίνει κάτι τώρα και εφόσον έχουν περάσει 40 μέρες.Έπρεπε στι 3 βδομάδες να είχες dispute και το προβλημα σου θα λύνονταν σίγουρα.
Δε δίνεις και κανά λινκ του προιόντος ή του πωλητή μήπως τύχει και την πάθουμε και μεις;

Phineas.Freak

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαρ 2011
Κριτικές
5
Like
19
Πόντοι
1
...και πούσαι μεγάλε!!!
Μαύρισέ τον στο Feedback!

FidoDiLdo

Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Like
5
Πόντοι
6
1) τι feedback εχει ο πωλητης?
2) τι απαντηση σου εδωσε ο πωλητης στο παραπονο σου?

Οπως ειπανε και οι αλλοι παντως κατα 99.9% εχει δικιο το paypal και καπου το προβλημα ξεκιναει με τα αγγλικα σου και την διαδικτυακη απειρια σου απ'οσα καταλαβα μεχρι τωρα.

ΥΓ: πηγες στο ταχυδρομειο να ρωτησεις μηπως ειχες συστημενο? Συνηθως χανεται η ειδοποιηση του συστημενου.

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Διαφωνώ κάθετα με αυτό. Το Paypal όπως είπε και κάποιος φίλος παραπάνω, καλύπτει περισσότερο τον αγοραστή παρά τον πωλητή. Έχω κάνει τουλάχιστον 4-5 dispute στο Paypal γιατί έπεσα σε λαμόγια πωλητές και πήρα τα λεφτά μου όλες τις φορές πίσω. Το ότι κάποιοι άφησαν να περάσει το περιθώριο που θέτει ως όρο το Paypal, δεν είναι λάθος του Paypal αλλά δικό τους. Όταν ανακατεύεται κανείς με τέτοιου είδους αγοραπωλησίες, καλό είναι να διαβάζει προσεκτικά (κάτι που κάνουν λίγοι) τους όρους και τους κανόνες ώστε να ξέρουν και τι υποχρεώσεις έχουν, αλλά και τι δικαιώματα. Έχω κάνει πάνω απο 300 συνδιαλλαγές στο Ebay μέσω Paypal, είτε ως αγοραστής είτε ως πωλητής και δεν έχασα ποτέ ούτε 1 ευρώ. Προσοχή θέλει, ώστε να ξέρουμε πώς πρέπει να κινηθούμε όταν μας κάτσει κανένα λαμόγιο.

συμφωνω απολυτα...2 φορες ειχα προβλημα με πωλητη και τη μια φορα μου εστειλε το προϊον δωρεαν και μου κανανε refund στο paypal ενω την αλλη ακυρωσα τελειως την αγορα και δεν χρεωθηκα καθολου...πρεπει να κοιτατε πολυ προσεκτικα τα feedback, τους ορους αγορας και να ενοχλειτε αρκετα και το ebay αλλα και το pay pal..παντως δεν μπορω να καταλαβω...στο pay pal υπαρχει ιστορικο των συναλλαγων και ερχεται και mail...θα ηταν δηλαδη ο λογος σου (οι αποδειξεις) απεναντι στον δικο του που θα επρεπε να προσκομισει αποδεικτικα αποστολης (reference number απο το ταχυδρομειο και κωδικος που μπορεις να αναζητησεις το προϊον διαδικτυακα) δεν μπορω να καταλαβω πως δεν πηρες τα λεφτα σου πισω

Mirag3

Μέλος
Εγγρ.
4 Σεπ 2011
Κριτικές
8
Like
0
Πόντοι
0
Αν και κανω συχνα αγορες μεσω E-BAY μονο μια φορα που ειχα προβλημα με ενα ποσο των 25 ευρω,ανοιξα θεμα και σε λιγες μερες εγινε το refund....Παντα πριν πατησω για να γινει η πληρωμη,κανω οσο πιο καλο ελεγχο μπορω στον πωλητη...τι εννοω???απο την επικοινωνια,τις κριτικες που εχει κτλ....

athal

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2006
Κριτικές
39
Like
4.650
Πόντοι
6.555
Ισως δεν εγινα κατανοητος αρκετα παιδες..κανω αγορες μεσω ebay/pay pal αρκετα χρονια και δεν ειχα ποτε προβλημα. ακομη και σε περιπτωσεις καθυστερησης παραδοσης υπηρχε παντα συννενοηση με τον πωλητη και εληγε εκει το θεμα..στην μια και μοναδικη αυτη περιπτωση με τον αγγλο απατεωνα η φαση εγινε ως εξης: περιπου στις 10 ημερες απο την ημερ. παραγγελιας μου ειπε οτι υπηρχε προβλημα με την αποθηκη του και σε 5-6 ημερες θα το εχω..οταν βεβαια στις 5-6 ημερες δεν το ειχα μου ειπε οτι υπηρχε προβλημα με το τελωνειο (το αγγλικο) και ειναι θεμα αλλων 4-5 ημερων να το παραλαβω..βεβαια η μαλακια μου ηταν που δεν εκανα ΤΟΤΕ open case στο pay pal για να εχω το χρονικο περιθωριο ευελιξιας μεχρι τις 40 ημερες..απο εκει και περα μας πηρε η κατηφορα και οταν πια μετα απο απειρα e-mails δικα μου εδεησε και απαντησε ΜΟΝΟ σε ενα λεγοντας μου οτι μαλλον υπαρχει προβλημα με την παραλαβη-παραδοση και να περιμενω..φυσικα περασαν οι 40 ημερες και εδω ειναι που το pay pal παρ όλη την ευγενεια και την καλωσυνη που επεδειξαν στο θεμα και οχι στην λυση του , λεγοντας μου οτι πρεπει να τα βρω στα πλαισια αμοιβαιας καλης θελησης με τον πωλητη και οτι περασε το χρονικο οριο και δεν μπορουν να κανουν κατι κλπ. Με αφησαν απροστατευτο γιατι δεν ακολουθησα πιστα τους ορους του παιχνιδιου (και εχουν δικαιο σε αυτο), αλλα οταν ο πωλητης σε αγνοει επιδεικτικα και δεν απαντα σε e-mails και ουτε σηκωνει τηλεφωνα εγω πως να προστατευτω? Απλα προς γνωση και μελλοντικη συμμορφωση αγορες μονο απο εμπιστα και καταξιωμενα site...(για την ιστορια ηταν ενας βιντεοπροβολεας αξιας 500 ευρω)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom