Νέα

Ταξίδια με τραίνο

• Μέλος που άνοιξε το νήμα imaginas.gr
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 33
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Ταξιδεύετε με τραίνο για διαδρομές εκτός Αθηνών;

• Ναι είμαι φανατικός τραινόφιλος

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Ναι,συχνά

• Όταν δεν έχω εναλλακτική λύση

• Σπάνια

Ψήφοι: 1 100,0%
  • Σιγά μην αφήσω το αμάξι μου,έχω 70 δόσεις ακόμα

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    1

Kurwa

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2008
Like
6
Πόντοι
6
Τα τραινα ειναι υπεροχα / αλμπουμ με φοτο απο τραινα μου αρεσουν πολυ / καποια στιγμη θελω να κανω και τον Υπερσιβηρικο και να περασω υπεροχες,υγρες,ζεστες βραδιες σε Μοσχα,Βλαδιβοστοκ και αλλες ξεχασμενες πολεις  ....

Χαχα καλη φαση.

Ταξιδευω αρκετα συχνα με τρενο λογο οτι πρεπει καποιες φορες να πηγαινω σε διαφορετικες πολεις.

Κατα την γνωμη μου το τρενο ειναι το πιο συμφερον σε σχεση τιμη-ασφαλεια-ανεση βεβαια αρνητικο ειναι οι χρονοι αν παιρνεις καρβουνιαρη(το απλο) αλλα ενταξει λιωνεις  με μουσικη και ετσι ολοι ειμαστε μια χαρα.

jovanosss

Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2008
Like
0
Πόντοι
6

Είχα μια ευκαιρία να πάω ένα μεγάλο ταξίδι με τραίνο πριν 2 χρόνια στην Νότια Αφρική..Ξεκίναγες απο Αθήνα πήγαινες μέσω Ντουμπάι..και έφτανες Ν.Αφρική!Πολλές λεπτομέρειες δεν θυμάμαι αυτά που μου έχουν μέινει έιναι ότι κόστιζε 1000€ το εισητήριο του..Μέσα στην τιμή συνυπολογίζονται φάι απο το εστιατόριο όσο θες  όσες φορές θες!!Έχεις την δυνατότητα να πηγαίνεις στο μπαρ να παίρνεις και να πίνεις όσα ποτά ,όσο κρασι θες ακόμα και σαμπάνια(Εκτός απο κάποιες Γαλλίκες που είχαν υψηλό κόστος και πλήρωνες εξτρά)Αν θυμάμαι καλά διαρκούσε 7 μέρες και έκανες ημέρισιες στάσεις σε διαφορα μέρη όπου μπορόυσε να νοικίασεις αυτοκίνητο και να περιηγηθείς στο άγνωστο..Να κάνεις αγορές..ότι ήθελες!Θα το κοιτάξω σίγουρα για το μέλλον...

jovanosss

Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2008
Like
0
Πόντοι
6
Λάθος όσον αφορα τις ημέρες πρέπει να ήταν 16

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16
εμενα παλι μ αρεσει τρελλα να ταξιδευω  με λεωφορεια.. εχεις κ αυτη την αγωνια ρε παιδι μου... με τους δρομους κ τους οδηγους αυτης της χωρας.. θα φτασω στο στοχο μου? δε θα φτασω? ζεις στη κοψη του ξυραφιου...

εγώ στα λεωφορεία δεν μπορώ με τίποτα.. δεν χωράνε τα πόδια μου ... πιάνομαι τσατίζομαι.. ενώ το τραίνο ... άλλη διάσταση...

jovanosss

Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2008
Like
0
Πόντοι
6

[size=10pt][size=10pt][size=10pt][size=10pt]Με το τραίνο ταξιδέυεις ............................με το αυτοκίνητο μεταφέρεσαι[/size][/size][/size][/size]

panosbr

Μέλος
Εγγρ.
11 Σεπ 2008
Like
1
Πόντοι
1

jovanosss

Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2008
Like
0
Πόντοι
6
παντως με το χαλι,του ΟΣΕ στην ελλαδα,αυτοκινητο καιμονο αυτοκινητο
:offtopic:  Συγγνώμη αλλά αυτο που αναφέρεις γίνεται μόνον με το καρβουνιάρη.Ο κόσμος βρίσκεται ο ένας πάνω στον άλλον , σε όλα τα άλλα είναι διαφορετικά..Αλλά ίσως αλλάξεις άποψη ανα ταξιδέψεις Train Grande Vitesse..Τραίνα υψηλών ταχυτητων

OP
OP
I

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
παντως με το χαλι,του ΟΣΕ στην ελλαδα,αυτοκινητο καιμονο αυτοκινητο

Ακόμα και με το χάλι του ΟΣΕ το τραίνο είναι άριστο μεταφορικό μέσο,ασφαλές και άνετο.Ιδίως για Θεσσαλονίκη,δεν το σκέφτομαι να πάω με αμάξι.Παίρνω το τραίνο,κάποιο από τα "500αρια" δρομολόγια,και πάω σε καινούρια βαγόνια άνετα και καθαρά.Και κυρίως με ασφάλεια.Και όταν ολοκληρωθεί η ηλεκτροκίνηση θα πηγαίνεις και πιο γρήγορα.Και μπορείς να κάνεις και γνωριμίες.Με ΚΤΕΛ δεν πάω με τίποτα.Τον ΟΣΕ επίτηδες τον έχουν κάνει σκατά,για να βγάζουν λεφτά τα ΚΤΕΛ που παίρνουν και νέα λεωφορεία με επιδοτήσεις από το Ελληνικό κράτος.Το μόνο κακό στα νέα βαγόνια,είναι ότι δεν ανοίγουν τα παράθυρα για φωτογραφήσεις!Τον Ιούνιο ανοίγει επιτέλους και η γραμμή Κόρινθος-Άργος/Ναύπλιο-Τρίπολη.

panosbr

Μέλος
Εγγρ.
11 Σεπ 2008
Like
1
Πόντοι
1
Ακόμα και με το χάλι του ΟΣΕ το τραίνο είναι άριστο μεταφορικό μέσο,ασφαλές και άνετο.Ιδίως για Θεσσαλονίκη,δεν το σκέφτομαι να πάω με αμάξι.Παίρνω το τραίνο,κάποιο από τα "500αρια" δρομολόγια,και πάω σε καινούρια βαγόνια άνετα και καθαρά.Και κυρίως με ασφάλεια.Και όταν ολοκληρωθεί η ηλεκτροκίνηση θα πηγαίνεις και πιο γρήγορα.Και μπορείς να κάνεις και γνωριμίες.Με ΚΤΕΛ δεν πάω με τίποτα.Τον ΟΣΕ επίτηδες τον έχουν κάνει σκατά,για να βγάζουν λεφτά τα ΚΤΕΛ που παίρνουν και νέα λεωφορεία με επιδοτήσεις από το Ελληνικό κράτος.Το μόνο κακό στα νέα βαγόνια,είναι ότι δεν ανοίγουν τα παράθυρα για φωτογραφήσεις!Τον Ιούνιο ανοίγει επιτέλους και η γραμμή Κόρινθος-Άργος/Ναύπλιο-Τρίπολη.

ωραια τα  λες φιλε μου αλλα τα "500αρια" κανουν 6 ωρες(μινιμουμ 5και40) το δρομολογιο,πολυς χρονος και ταλαιπωρια,αν το εκανε σε 4 μπορει θα το προτιμουσα σιγουρα

jovanosss

Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2008
Like
0
Πόντοι
6
Για να πας Αθηνα με λεωφορείο είναι οτι χειρότερο γιατί σε αφήνει στις 3 γέφυρες και απο εκει ή πρέπει να πάρεις Λεωφορείο το οποίο είναι 20 λεπτα περπάτημα ή ταξι.Με το τραίνο σε αφήνει ακριβώς στον σταθμό και με το που βγαίνεις παίρνεις το μετρό και πας όπου θες.Τώρα έμαθα θα γίνει και προαστικος με δρομολόγια εκτος Αθηνων.Η Θεσσαλονική ξεκίνησε ήδη το πρώτο της για Λαρισα με το προαστιακο

xaotikos

Μέλος
Εγγρ.
5 Μαΐ 2007
Like
1
Πόντοι
1
ωραια τα  λες φιλε μου αλλα τα "500αρια" κανουν 6 ωρες(μινιμουμ 5και40) το δρομολογιο,πολυς χρονος και ταλαιπωρια,αν το εκανε σε 4 μπορει θα το προτιμουσα σιγουρα
Ενώ με το λεωφορείο κάνεις πολύ λιγότερο......και που να κολλήσεις στον κηφισό.....για να μην πω για το εισητήριο 25ευρώ πήγαινε έλα με ΟΣΕ 55ευρώ με ΚΤΕΛ....είπε κανείς τίποτα?

Zac Clouseau

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Like
8
Πόντοι
6
πέρυσι

το είχα γαμήσει τελείως το θέμα, ανέβαινα κάθε Σαβκο τουρ μέχρι Σαλονίκη και ενδιάμεσους σταθμούς ως δωρητής σπέρματος σε βορινές υποθέσεις.
Τυχερός ήμουνα 2 φορές που αν καθυστερούσα θα ήμουν εκτροχιασμένος τώρα.

OP
OP
I

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616

Οι όποιες καθυστερήσεις είναι λόγω των έργων.Όταν τελειώσει η σύραγγα Καλλιδρόμου θα πηγαίνει σε 4,5 ώρες.Και όταν τελειώσει η ηλεκτροκίνηση από από Πειραιά έως Θεσσαλονίκη θα κάνει 2,5-3 ώρες με τις Siemens ηλεκτρομηχανές.Κάποιοι όμως δήθεν οικολόγοι τα καθυστερούν.

OP
OP
I

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
πέρυσι

το είχα γαμήσει τελείως το θέμα, ανέβαινα κάθε Σαβκο τουρ μέχρι Σαλονίκη και ενδιάμεσους σταθμούς ως δωρητής σπέρματος σε βορινές υποθέσεις.
Τυχερός ήμουνα 2 φορές που αν καθυστερούσα θα ήμουν εκτροχιασμένος τώρα.

Τα ατυχήματα στην άσφαλτο είναι πιο συχνά.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom