Νέα

Τα πάντα μαζί μας σ' ένα USB stick!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Duracell
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 25
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
92
Πόντοι
66
Αν δουλεύετε συχνά σε ξένα (ή δημόσιας χρήσης) PC, σίγουρα δεν θα θέλετε ν' αφήνετε ίχνη από τις προσωπικές σας πληροφορίες, εφαρμογές που χρησιμοποιείτε κλπ...
Για να έχετε λοιπόν πάντα μαζί σας τ' αγαπημένα σας προγράμματα, τα password, τις προσωπικές σας ρυθμίσεις, τα bookmarks σας κλπ θα χρειαστείτε ΜΟΝΟΝ ένα USB memory stick, κατά προτίμηση όσο μεγαλύτερης χωρητικότητας (αν κ θα μπορέσετε να κάνετε δουλειά ακόμα κ με κάποιο "ξεχασμένο" 512 ΜΒ) !!!

Για μια όμορφη επιφάνεια/μενού – η οποία θα μοιάζει με το συνηθισμένο μενού έναρξη των windows, αλλά θα δείχνει μόνο τις δικές σας εφαρμογές στο usb stick – και για να ξεκινάτε με ένα κλικ τις portable εφαρμογές σας, φορτώστε το
Επιλέξτε "Platform Only" το οποίο περιέχει το προαναφερόμενο μενού καθώς και μια εφαρμογή για back-up και μετά διαλέξτε ένα-ένα τα προγράμματα που σας ενδιαφέρουν και αναφέρονται αναλυτικά εδώ...
Συνδέετε το USB stick, φορτώνετε ένα από τα Platform Only, Suite Light ή Suite Standard προσέχοντας να επιλέξετε ως τοποθεσία "εγκατάστασης" το γράμμα του USB stick σας (πχ J:) και τελειώσατε. Εκεί θα δημιουργηθεί το J:PortableApps και μέσα του θα υπάρχουν τα

PortableAppsMenu

PortableAppsBackup

και οι φάκελοι όσων προγραμμάτων συμπεριλαμβάνονται στα αντίστοιχα πακέτα. Aν φορτώσετε το Platform Only τότε τα διάφορα portable apps (τους φακέλους) που μπορεί να φορτώσετε αργότερα, θα τα τοποθετήσετε στο J:PortableApps. Ετσι αν πχ φορτώσετε το firefox, θα βρίσκεται τελικά στην τοποθεσία J:PortableAppsFirefoxPortable.

Υπάρχει και άλλος τρόπος για να προσθέσετε αυτόματα νέες portable apps (τo PortableApps.com Menu μπορεί να προσθέσει αυτόματα τις εφαρμογές της επιλογής σας). Αλλά αυτός ο τρόπος είναι κάπως περίπλοκος... και περιγράφεται αναλυτικά εδώ
Αφού λοιπόν εγκαταστήσετε τα παραπάνω... ξεκινάτε το μενού κάνοντας διπλό κλικ στο StartPortableApps.exe που βρίσκεται στο root directory του usb.

tip: Τα portable apps είναι για Windows, αλλά με τη βοήθεια του Wine μερικά απ΄ αυτά λειτουργούν και στο Ubuntu ;)

OP
OP
D

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
92
Πόντοι
66
OP
OP
D

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
92
Πόντοι
66
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΑΣ... :headbang:

Υπάρχουν πολλά προγράμματα γι' αυτήν την δουλειά... πολύ καλό (κ δωρεάν) είναι το TrueCrypt και μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ...

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
9
Πόντοι
66
Dura,

θέλω να το κάνω καιρό τώρα αυτό στα 2 flashάκια που έχω. Ξέρεις αν όμως θα είναι αργό μετά?

Δηλ θα κάνει decrypt συνέχεια οn-the-fly? :think:

OP
OP
D

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
92
Πόντοι
66
Dura,

θέλω να το κάνω καιρό τώρα αυτό στα 2 flashάκια που έχω. Ξέρεις αν όμως θα είναι αργό μετά?

Δηλ θα κάνει decrypt συνέχεια οn-the-fly? :think:

Προσωπικά το χρησιμοποιώ σε ΟΛΑ μου τα μηχανήματα (εκτός από windows υπάρχει σε versions για mac και linux) χωρίς κανένα πρόβλημα!
Οι χρόνοι κρυπτογράφησης-αποκρυπτογράφησης εξαρτώνται κάθε φορά από τον Η/Υ που τρέχει το πρόγραμμα κ φυσικά το είδος κ το μέγεθος τού αρχείου μας... (αλλά κ την ταχύτητα διαμεταγωγής των δεδομένων μεταξύ εξωτερικού σκληρού δίσκου) ;)

tip: ΠΡΟΣΟΧΗ στην επιλογή (μοναδικότητα) του password (διάλεξε οπωσδήποτε κάτι πολύπλοκο με συνδυασμό γραμμάτων και αριθμών)...

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
9
Πόντοι
66
Thanks Dura - θα το τσεκάρω. :thumbsup: Παραλίγο να χάσω το ένα μου φλασάκι πριν κάτι μήνες και πήγα να φλιπάρω! :S

Έχω τα πάντα μέσα - ακόμα έτσι τα έχω, χύμα. :headbang:

OP
OP
D

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
92
Πόντοι
66
Thanks Dura - θα το τσεκάρω. :thumbsup: Παραλίγο να χάσω το ένα μου φλασάκι πριν κάτι μήνες και πήγα να φλιπάρω! :S

Έχω τα πάντα μέσα - ακόμα έτσι τα έχω, χύμα. :headbang:

Παρακαλώ φίλε! Χαίρομαι που βοήθησα :)

Δυστηχώς η πλειοψηφία των χρηστών ΔΕΝ καταλαβαίνει πόσο ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ είναι η προστασία των δεδομένων μας... (γι' αυτό π.χ. κ ελάχιστοι είναι αυτοί που κάνουν τακτικό back-up)... μέχρι να συμβεί το κακό!

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ χάνονται φλασάκια κ κλέβονται laptops... :headbang: ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΟΛΟΙ!

βυζολάγνος

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Σεπ 2007
Κριτικές
18
Like
5.746
Πόντοι
5.035
Eίδα το μισό τίτλο και νόμιζα τα πάντα τ'αρκουδάκια... Ουπς! 0:)

leon4861

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Φεβ 2008
Κριτικές
7
Like
1.228
Πόντοι
216
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΑΣ... :headbang:

Υπάρχουν πολλά προγράμματα γι' αυτήν την δουλειά... πολύ καλό (κ δωρεάν) είναι το TrueCrypt και μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ...

Τρέχει από το εξωτερικό η κρυπτογράφηση και η αποκρυπτογράφηση ή πρεπει να το τρεξεις από τον σταθερό?

OP
OP
D

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
92
Πόντοι
66
Duracell γράφεις και στο ADSLgr;

Γράφω... σχεδόν παντού ;)
Ασχολούμαι 25 χρόνια με Η/Υ, (ξεκίνησα με ΖΧ-80... έφτιαξα τα πρώτα 300 bps modem στην Ελλάδα με το κολλητήρι... αρχικά για επικοινωνία dialup με τις πρώτες BBS αφού δεν υπήρχε internet ακόμα... μέχρι που ξεκίνησε η Αριάδνη στο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ)... αχχχ ωραία χρόνια, κι όσοι τα προλάβαμε ΤΥΧΕΡΟΙ!
Αν μπορώ να βοηθήσω σε κάτι... πολύ ευχαρίστως, ρώτα (ή στείλε pm)... :dancing:

OP
OP
D

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
92
Πόντοι
66
Τρέχει από το εξωτερικό η κρυπτογράφηση και η αποκρυπτογράφηση ή πρεπει να το τρεξεις από τον σταθερό?

Αν εννοείς τον εσωτερικό ή τον εξωτερικό δίσκο, λειτουργεί παντού (ακόμα κ μόνο μέσα στο usb stick), αναλόγως που έχεις φορτωμένο το πρόγραμμα... :rockon:

JohnKal

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2005
Like
22
Πόντοι
1
Ε όχι και τυχεροί που δεν ζήσαμε τέτοιες πρωτόγονες καταστάσεις, μην θα μας τρελάνεις κιόλας :idiot:

υγ από την (επίσης πρωτόγονη εποχή) των 33.6kbps ξεκίνησα

Enaeritis

Μέλος
Εγγρ.
19 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
1

α. Και εμεις σε γραφουμε  :2funny:

β. Γραφεις και στους Νιου Γιορκ Ταϊμς ας πουμε ;  'Η μηπως στη Σικαγο Κρονικλ ; 'Η και στις δυο ;  'Η και στην Πραβντα ;

γ. Στην Ημερησια του Πεκινου ισως ;

Palios pounai alios

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2008
Like
8
Πόντοι
16
α. Και εμεις σε γραφουμε   :2funny:

β. Γραφεις και στους Νιου Γιορκ Ταϊμς ας πουμε ;  'Η μηπως στη Σικαγο Κρονικλ ; 'Η και στις δυο ;  'Η και στην Πραβντα ;

Σούλα, πολύ κωλόπαιδο ο Εναερίτης!

hotyan

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Αυγ 2007
Κριτικές
14
Like
28
Πόντοι
2.057
Ασχολούμαι 25 χρόνια με Η/Υ, (ξεκίνησα με ΖΧ-80... έφτιαξα τα πρώτα 300 bps modem στην Ελλάδα με το κολλητήρι... αρχικά για επικοινωνία dialup με τις πρώτες BBS αφού δεν υπήρχε internet ακόμα... μέχρι που ξεκίνησε η Αριάδνη στο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ)... αχχχ ωραία χρόνια, κι όσοι τα προλάβαμε ΤΥΧΕΡΟΙ!
Αν μπορώ να βοηθήσω σε κάτι... πολύ ευχαρίστως, ρώτα (ή στείλε pm)... :dancing:

Επιβεβαίωσες την γνώμη μου για το level σου φίλε Dura!  :thumbsup:
Τι μου θυμίζεις.... Ζ80, 6502 ακόμη και σήμερα στα PLC... και σε άλλες εφαρμογές.

α. Και εμεις σε γραφουμε   :2funny:

Εναερίτη πουσαι ρε? Έσπασες κανα αυγό τωρα το πάσχα? Μην μας σπας και τα αρχίδια με τις παπαριές που γράφεις κάθε φορά!  :jerking:

Χαχαχαχααααααχ !!!

agiana

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2008
Κριτικές
5
Like
54
Πόντοι
166
αρχικά για επικοινωνία dialup με τις πρώτες BBS αφού δεν υπήρχε internet ακόμα... μέχρι που ξεκίνησε η Αριάδνη στο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ)... αχχχ ωραία χρόνια, κι όσοι τα προλάβαμε ΤΥΧΕΡΟΙ!

Οντως..... τα χρόνια τα αθωότητας. Ο leon με τη μαύρη οθόνη και τον κέρσορα να αναβοσβήνει...... Το user quota που ήταν ισχνό, η σύνδεση που μερικές φορές έπεφτε αν κατάφερνες και συνδεόσουν με 14400.......  χαχαχαχαχα. Αχ τι μου θύμησες.

OP
OP
D

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
92
Πόντοι
66
Οντως..... τα χρόνια τα αθωότητας. Ο leon με τη μαύρη οθόνη και τον κέρσορα να αναβοσβήνει...... Το user quota που ήταν ισχνό, η σύνδεση που μερικές φορές έπεφτε αν κατάφερνες και συνδεόσουν με 14400.......  χαχαχαχαχα. Αχ τι μου θύμησες.

14.400 ??? Ααα εσύ προχώρησες πολύ! Απ' τα 300 ξεκίνησε το "όνειρο"... κ όσοι μετά από ένα χρόνο καταφέραμε να έχουμε modem 1.200 ή λίγο αργότερα στα 2.400 bps θεωρούμασταν "προνομιούχοι"... :2funny:
Και πάλι όμως θα το ξαναπώ... ΩΡΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ! Οσοι τα πρόλαβαν, είμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι θα συμφωνούμε...

agiana

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2008
Κριτικές
5
Like
54
Πόντοι
166
14.400 ??? Ααα εσύ προχώρησες πολύ! Απ' τα 300 ξεκίνησε το "όνειρο"... κ όσοι μετά από ένα χρόνο καταφέραμε να έχουμε modem 1.200 ή λίγο αργότερα στα 2.400 bps θεωρούμασταν "προνομιούχοι"... :2funny:
Και πάλι όμως θα το ξαναπώ... ΩΡΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ! Οσοι τα πρόλαβαν, είμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι θα συμφωνούμε...

Κι εγώ από τα 1200 ξεκίνησα..... άσχετα αν κάποια στιγμή εδέησα να αγοράσω ένα usr! Πράγματι, ωραία χρόνια!

Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom