Νέα

Τα Καλυτερα φαγαδικα-Αθηνα... (Σουβλακια,pizza,burger,Sandiwch,κ αλλα...)

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα lamogio1
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 483
  • Εμφανίσεις 30K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Μηνύματα
4.583
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
έχω τήν έντύπωση ότι οί γύροι δέν κατασκευαζονται στήν έλλάδα.. άαγνωστη ή προελευσήτους &  ή περιεκτικότητα τους  

Γενικώς, τα κρέατα που τρώμε στην Ελλάδα δεν είναι Ελληνικά. Κατά 80% είναι εισαγόμενα. Δε φτάνει το κρέας που παράγεται εδώ για όλο τον κόσμο.
Ίσως το ποσοστό να έχει πέσει λίγο τελευταία, λόγω κρίσης (ο κόσμος δεν τρώει τόσο κρέας όσο πριν από 5-6 χρόνια), αλλά τα περισσότερα είναι εισαγωγής.
Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κακά. Από ευρωπαϊκές χώρες είναι (Γαλλία, Ολλανδία, Γερμανία) και μερικά αμνοερίφια έρχονται από πάνω, Βουλγαρία - Σκόπια.

Το πως αξιοποιούν βέβαια τα εργοστάσια (4-5 στην Αττική) παρασκευής κρέατος αυτά που τους έρχονται (και φτιάνουν γύρους κλπ) είναι μια άλλη ιστορία...
Σίγουρα τίποτα δεν πετιέται.

Κανόνες υγειινής τηρούνται πάντως. Δεν τους παίρνει να τους πιάσουν με αλλοιωμένα. Απλώς είναι κρέας αξίας 1-2 ευρώ το κιλό.
 

XRISTOS(1)

Μέλος
Εγγρ.
2 Σεπ 2005
Μηνύματα
384
Κριτικές
3
Like
17
Πόντοι
1
............

......... Προχθές φάγαμε στό έν λόγω.. τίποτα τό ίδιαίτερο... μετά πήγαμε στόν Τέλη γιά μπριτζολάκι.


Υπαρχει ο Τελης??? Ακομα? ειχα παει πριν χρονια στην Πλατεια, Εκει είναι ακομα??
 

noctilucent1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Νοε 2015
Μηνύματα
7.452
Κριτικές
8
Like
307
Πόντοι
346
Γενικώς, τα κρέατα που τρώμε στην Ελλάδα δεν είναι Ελληνικά. Κατά 80% είναι εισαγόμενα.
Οποτε οι κτηνοτροφοι ειναι sold out
Mια γκομενα που ειχα καποτε και ειχε μπαμπα κτηνοτροφο
της ειχε αγοράσει cash σπιτι
Γιατι δεν ασχολούνται περισσοτεροι
με την κτηνοτροφια :think:
 
Εγγρ.
18 Σεπ 2014
Μηνύματα
2.770
Κριτικές
12
Like
808
Πόντοι
326
Οποτε οι κτηνοτροφοι ειναι sold out
Mια γκομενα που ειχα καποτε και ειχε μπαμπα κτηνοτροφο
της ειχε αγοράσει cash σπιτι
Γιατι δεν ασχολούνται περισσοτεροι
με την κτηνοτροφια :think:

Η κτηνοτροφια ειναι πληρους απασχολησης, 24 ωρες τη μερα, 365 μερες το χρονο. Θελει κοτσια.
 
Εγγρ.
18 Σεπ 2014
Μηνύματα
2.770
Κριτικές
12
Like
808
Πόντοι
326
Γενικώς, τα κρέατα που τρώμε στην Ελλάδα δεν είναι Ελληνικά. Κατά 80% είναι εισαγόμενα. Δε φτάνει το κρέας που παράγεται εδώ για όλο τον κόσμο.
Ίσως το ποσοστό να έχει πέσει λίγο τελευταία, λόγω κρίσης (ο κόσμος δεν τρώει τόσο κρέας όσο πριν από 5-6 χρόνια), αλλά τα περισσότερα είναι εισαγωγής.
Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κακά. Από ευρωπαϊκές χώρες είναι (Γαλλία, Ολλανδία, Γερμανία) και μερικά αμνοερίφια έρχονται από πάνω, Βουλγαρία - Σκόπια.

Το πως αξιοποιούν βέβαια τα εργοστάσια (4-5 στην Αττική) παρασκευής κρέατος αυτά που τους έρχονται (και φτιάνουν γύρους κλπ) είναι μια άλλη ιστορία...
Σίγουρα τίποτα δεν πετιέται.

Κανόνες υγειινής τηρούνται πάντως. Δεν τους παίρνει να τους πιάσουν με αλλοιωμένα. Απλώς είναι κρέας αξίας 1-2 ευρώ το κιλό.

Ξεκινωντας απο το τελευταιο, δεν υπαρχει κρεας χοιρινο με 2 ευρω. Εκτος και εννοεις μισαδια οπου πρεπει να υπολογισεις στο κοστος το δερμα, τα κοκκαλα, τα ξυγκια και το φπα.

Όντως τα περισσοτερα κρεατα, μοσχαρι και χοιρινό ειναι εισαγωμενα. Γαλλια το μοσχαρι, ολλανδια και δανια το μοσχαρι γάλακτος, οι ιδιοι χοιρινα. Εχει μπει στο παιχνιδι και η ισπανια με ισπανικης εκτροφης γεννημενα στη γαλλια μοσχαρια και η πολωνια που στελνει τα χειροτερα κρεατα, αυτα που δεν πανε πια στη ρωσσια λογω του εμπαργκο. Εμεις χοιρινα εχουμε καλυτερα αλλα δε φτανουν, μοσχαρια εχουμε της πλακας κι ας πιστευει ο κοσμος το αντιθετο. Αρνια κατσικια τα καλυτερα, αναλογα και την περιοχη. Αλλα το καλοκαιρι δυο μηνες, μεχρι να γεννησουνε δυσκολα βρισκεις ντοποιο γαλακτος.

Οι γυροι φτιάχνονται εδω απο  πανσετα και σπαλα κυριως και πωλουνται παγωμενοι κατα βαση. Κοστος  κανα τεσσαρι ευρω περιπου και 15-20 τα εκατο περιεκτικοτητα σε  νερο.

Γενικα στα κρεατα ισχυει το οτι πληρωνεις παιρνεις. Κατι προσφορες που πουλανε κατι μαυρα μοσχαρια συσκευασμενα, κατι στεγνα χοιρινα που δεν τρωγονται, κατι μπαγιατικα κοτοπουλα, ειναι για να γελας με τους πονηρους που πανε και ψωνιζουνε.
 

Duke Nukem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2015
Μηνύματα
13.369
Like
492
Πόντοι
186
Στα χυμα κοτοπουλα θελει πολυ προσοχη.
 

noctilucent1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Νοε 2015
Μηνύματα
7.452
Κριτικές
8
Like
307
Πόντοι
346
Η κτηνοτροφια ειναι πληρους απασχολησης, 24 ωρες τη μερα, 365 μερες το χρονο. Θελει κοτσια.
To ξέρω
Ο τύπος ούτε στην ορκωμοσια της κορης του δεν ειχε ερθει :S
Αλλά απο την άλλη ειναι προκλητικο τυποι λέφτηδες να απαιτούνε
να ζησουν με επιδοματα, οταν υπάρχει ενας τομεας που μπορούν
να απασχοληθούν
 

brabus67

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Οκτ 2010
Μηνύματα
33.480
Like
14.081
Πόντοι
2.606
To ξέρω
Ο τύπος ούτε στην ορκωμοσια της κορης του δεν ειχε ερθει :S
Αλλά απο την άλλη ειναι προκλητικο τυποι λέφτηδες να απαιτούνε
να ζησουν με επιδοματα, οταν υπάρχει ενας τομεας που μπορούν
να απασχοληθούν
γιατι το λες αυτο τυπε ο λεφτης εχει φαρμα με κουνελια στο κορωπι :grin:
 

Digweed

Μέγας
Εγγρ.
26 Ιουν 2016
Μηνύματα
6.034
Κριτικές
1
Like
16.294
Πόντοι
3.836

Τα 10 καλύτερα «βρώμικα» της Αθήνας

Comfort food για μένα δεν ήταν η ψαρόσουπα της μαμάς, ούτε η σπανακόπιτα της γιαγιάς – οι οποίες παρεμπιπτόντως ήταν εξαιρετικές. Ήταν το βρώμικο!
Σε αυτό στρεφόμουν μετά από κάθε ξενύχτι για να πέσω για ύπνο ήρεμος, για να χαμογελάσω μετά από κάθε απογοήτευση, για να πάει ακόμα καλύτερα κάθε καλή μέρα.
Ιδού, λοιπόν, τα αγαπημένα μου διανυκτερεύοντα ταχυφαγεία στην Αθήνα!

Το καρότσι του Γιατρού
Ο Γιώργος, γνωστός και ως Κινέζος (μισός από Ελλάδα μισός από Βιετνάμ) ή Τσακ Νόρις του Βρώμικου, έχει γίνει γνωστός για το Χοτ Ντογκ Λούα Λούα με ένα χωριάτικο λουκάνικο 28εκ. αλλά και το Subway XL με 3-4 είδη αλλαντικών, ψητή πιπεριά, τηγανητό αβγό, πατάτες και καυτερή σάλτσα! Πολύ δυνατά και τα 14 πλέον μπέργκερ του μενού.

Μιαούλη 5-6, Ψυρρή (50 μέτρα από το Μετρό Μοναστηράκι)

Μερακλής
Απομονωμένος μακριά από όλους και όλα, ο Μερακλής ταΐζει ξενύχτηδες από το 1976 στο Φάληρο. Είναι διάσημος για το σάντουιτς αλλαντικών που ούτε λίγο ούτε πολύ έχει πάριζα, μορταδέλα, σαλάμι αέρος, καπνιστή γαλοπούλα, ζαμπόν μπούτι, μπέικον, τυριά, πατάτες, ντομάτα κρεμμύδια και άλλα! Ωραίο και σπιτικό το μπιφτέκι, αληθινές, τραγανές νόστιμες κοτομπουκιές!

Δέλτα Φαλήρου, δίπλα στις ράγες του Τραμ

Αυθεντικόν
Μικρή αλυσίδα μαγαζιών που εξαπλώθηκε με υπομονή και επιμονή χωρίς να χάσει ίχνος ποιότητας. Σάντουιτς με σουβλάκι κοτόπουλου που ψήνεται στη σχάρα και συντηρείται ζεστό και ζουμερό μέσα σε λεμονόζουμο. Μελετημένη συνταγή το «απ’ όλα» που περιέχει ζαμπόν, τυρί, κοτόπουλο, ντομάτα, μαγιονέζα, τυροσαλάτα, κέτσαπ, μουστάρδα και μια τηγανιά πατάτες! Υπάρχουν πολλά καταστήματα σε όλη την Αθήνα.

Βεΐκου 67 & Τραλλεών, Γαλάτσι

Ιμαλάια
Το πιο νόστιμο και τίμιο χοτ ντογκ με πολλούς φανατικούς που ταξιδεύουν χιλιόμετρα για να πάνε στο Πασαλιμάνι να το δοκιμάσουν. Ένας ζωντανός θρύλος, πρόσφατα ανακαινισμένος εσωτερικά, διάσημος για το χοτ ντογκ με το υπεραφράτο ψωμάκι, το ποιοτικό λουκάνικο Φρανκφούρτης, λάχανο, καρότο, ψητό κρεμμύδι, κέτσαπ, μουστάρδα, μαγιονέζα! Δοκιμάστε με διπλό λουκάνικο και θα με θυμηθείτε!

Ακτή Μουτσοπούλου 50, Πασαλιμάνι

Καντίνα της Βαρβάρας
Η Βαρβάρα, ή Barbie για τους φίλους και πελάτες που ούτως ή άλλως είναι και φίλοι, είναι μεγάλη μορφή της νυχτερινής Αθήνας. Μαζί με τον άντρα της Νίκο ετοιμάζουν λαχταριστά σάντουιτς με καθόλου ευκαταφρόνητο μέγεθος. Χοιρινό σουβλάκι, λουκάνικο, ομελέτα ή κοτομπέικον με όλα τα έξτρα για να στρώσει το στομάχι. Τιμήστε την με την παρουσία σας και δεν θα χάσετε!

Πειραιώς & Αναξαγόρα

Γιάννης
Τη δική του ιστορία στη νύχτα έχει γράψει και ο Γιάννης στη Μεταμόρφωση. Από καντίνα στεγάστηκε σε ένα μικρό μαγαζάκι με λίγα τραπεζάκια, στα οποία γίνεται ένας ψιλοπανικός. Υπέροχο το ημιψημένο ψωμάκι που ολοκληρώνεται στα κάρβουνα μόλις παραγγείλεις και η ποικιλία κρεάτων, με τα οποία μπορείς να γεμίσεις το σάντουιτς, και περιλαμβάνει από φρέσκο ντονέρ μέχρι άδανα κεμπάπ και από πανσέτες μέχρι κοτόπουλο ταντούρι, συν, φυσικά, πατάτες, αλλαντικά και μπόλικες σάλτσες.

Ιφιγενείας 81, Μεταμόρφωση

Johnnie Hot Dog
Μικρή καντίνα που δεν σου γεμίζει το μάτι εξωτερικά, αλλά αν φας χοτ ντογκ δεν το ξεχνάς ποτέ. Απλά, ξεκάθαρα πράγματα, ψωμάκι αφράτο και ζεστό στον ατμό, σωστό λουκάνικο βραστό ή ψητό, σαλατούλα, σάλτσες και τηγανητή πατάτα.

Συγγρού 136, Καλλιθέα

Μιχαλακοπούλου
Επίσης έχει γράψει τη δική του ιστορία χτυπώντας τόσο φοιτητόκοσμο που επιστρέφει Ζωγράφου – Ιλίσια αλλά και πολλούς νυχτόβιους περπατητές της Αθήνας. Ξεκίνησε από Παγκράτι και μετά τους Ολυμπιακούς μετακόμισε Μιχαλακοπούλου όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα. Οι κοτομπουκιές έχουν επισκιάσει όλα τα άλλα προϊόντα και μπορείτε να τις δοκιμάσετε σε σάντουιτς ή μερίδα.

Μιχαλακοπούλου & Ιριδανού

Μαβίλη
Ίσως η πιο ιστορική καντίνα για βρώμικο της Αθήνας δεν είναι πια ανάμεσά μας. Τα φώτα έσβησαν, οι πόρτες έκλεισαν αλλά ευτυχώς για όλους εμάς το περιεχόμενο με την ίδια ποιότητα μεταφέρθηκε σε ένα μαγαζάκι 10 μέτρα πιο πίσω στην πλατεία Μαβίλη. Το πιο καθαρό χοτ ντογκ με απ’ όλα, δυνατό το σάντουιτς με καλαμάκι, δυναμικά ανερχόμενο και το σάντουιτς με σνίτσελ κοτόπουλο!

Σούτσου 3, Πλατεία Μαβίλη

Ο Γιώργος
Στο Μενίδι βρίσκεται η καντίνα του Γιώργου, ενός ωραίου, επιβλητικού τύπου, με ωραιότερα και ακόμα πιο επιβλητικά σάντουιτς. Δοκιμάστε το απ’ όλα με διπλό χοιρινό σουβλάκι, τυρί, ζαμπόν, ντομάτα, κρεμμύδι πατάτες και μαγιονέζα-τυροσαλάτα-ρώσικη.
Αν αντέχετε, ζητήστε έξτρα την πικάντικη σάλτσα της Πόντιας γιαγιάς του.


 

patrick

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2007
Μηνύματα
698
Κριτικές
4
Like
384
Πόντοι
26
Για να θυμούνται οι παλαιότεροι και μαθαίνουν οι νεώτεροι. Μια μικρή αναφορά στις παλιές καντίνες που οι περισσότερες δεν υπάρχουν πιά ή έχουν μετακομίσει

1) All time Classic, Η καντίνα με τα βρώμικα του Σταμάτη, στο παρκάκι πίσω από το Χίλτον. Λαοθάλασσα την δεκαετία του 90. Σημείο συνάντησης για τις παρέες μετά την νυκτερινή διασκέδαση. Αργότερα ο Σταμάτης μετακόμισε στο Παγκράτι (στην Υμμητού νομίζω) , καθώς το πόστο στο παρκάκι το πήρε άλλος.

2) Η καντίνα του "Αμερικάνου", κόμβος Αμπελοκήπων, γωνία Κηφισίας & Φειδιπίδου. Μικρό καρότσι πάνω στο πεζοδρόμιο, μπροστά από το κτήριο Εθνικής Τράπεζας (η κάτι τέτοιο τέλος πάντων που ήταν εκεί) Εφτιαχνε πολύ ωραία βρώμικα και είχε μιά ξεχωριστή BBQ σάλτσα, που δεν την έχω συναντήσει αλλού. Στις αρχές της δεκαετίας του 90, δυστυχώς δεν κράτησε πολύ.

3) Μπροστά από την είσοδο της Πανεπιστημιούπολης, η καντίνα που είχε σαν σπεσιαλιτέ τα σάντουιτς με λουκανικάκια Coctail τυλιγμένα με μπέικον. 

4) Η καντίνα που βρισκόταν στο κατερχόμενο προς Αθήνα ρεύμα της Λ. Μεσογείων, λίγο πιό κάτω από την Αγία Παρασκευή. Τίμιο & καθαρό φαγητό, αλλά όχι όμως κάτι το ιδιαίτερο.

5) Η καντίνα στην Λ. Βουλιαγμένης, στο ύψος του Αλίμου. Εχω πολύ καιρό να περάσω από εκεί και δεν γνωρίζω αν υπάρχει ακόμα.

6) Οι καντίνες με τα σαντουιτσάδικα μπροστά από το Πεδίον του Αρεως, δίπλα στα περίπτερα. Βρέθηκαν εκεί μετά την "έξωση" τους από την οδό Αθηνάς.

7) Και τέλος, οι αναρίθμητες καντίνες-σαντουιτσάδικα επί της οδού Αθηνάς, από την πλατεία Ομονοίας μέχρι σχεδόν και την πλατεία Κοτζιά με τα τεράστια & πάμφθηνα σάντουιτς. Τους έδιωξαν από την Αθηνάς προς τα τέλη της δεκαετίας 80 αν θυμάμαι καλά (1988 ή 1989)

Οποιος θυμάται κι άλλα παλιά τέτοια στέκια, ας συμπληρώσει.
 

vril

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Δεκ 2010
Μηνύματα
7.713
Κριτικές
11
Like
12.615
Πόντοι
5.060
Το θρεντ δεν είναι για φαγάδικα που έχουν κλείσει.  :2funny:
 

vril

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Δεκ 2010
Μηνύματα
7.713
Κριτικές
11
Like
12.615
Πόντοι
5.060
Πω τι μου έχετε κάνει ρε τύποι. Ακολουθώ αυστηρή δίαιτα και έχω πέσει στα 74 κιλά από 86 που ήμουνα και με αυτά που διαβάζω για 1 κιλό γύρο με 3,5 ευρώ ήδη σκέφτομαι το επόμενο cheat meal μου.  :2funny:
 
Εγγρ.
25 Σεπ 2009
Μηνύματα
2.106
Κριτικές
6
Like
813
Πόντοι
96
Καλο μπιφτεκι φτιάχνει ο Κώστας
στην πλατεια αγ. ειρηνης
Εχει και γαματη καυτερη σως
Αυτός ο τύπος κανει το καλύτερο σουβλάκι στην αθηνα , ιδίως το μπιφτέκι ειναι γαματο. Μένω δίπλα κ παω συχνά . Εχει σχεδόν παντα , ουρές
 

Duke Nukem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2015
Μηνύματα
13.369
Like
492
Πόντοι
186
Η μεγαλυτερη αηδια ειναι το KFC στο Συνταγμα. Και σαν φαι και σαν μαγαζι. Απορω που δεν εχει κλεισει ακομα.
 

το πουλί

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Νοε 2014
Μηνύματα
18.273
Like
600
Πόντοι
246
Η μεγαλυτερη αηδια ειναι το KFC στο Συνταγμα. Και σαν φαι και σαν μαγαζι. Απορω που δεν εχει κλεισει ακομα.
να πηγαινεις στο kfc του village park ρεντη
εκτος απο τα νοστιμα hot wings με σοσ ντιζον, σε καποιες βαρδιες ειναι ενα μελαχρινο πιπινι με τον πιο επικο και τσαχπινικο κωλο που εχει δει ανθρωπου ματι
 

Duke Nukem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2015
Μηνύματα
13.369
Like
492
Πόντοι
186
να πηγαινεις στο kfc του village park ρεντη
εκτος απο τα νοστιμα hot wings με σοσ ντιζον, σε καποιες βαρδιες ειναι ενα μελαχρινο πιπινι με τον πιο επικο και τσαχπινικο κωλο που εχει δει ανθρωπου ματι

Δεν ξαναπαταω σε τετοια βρωμομαγαζα. Ηρθε ο αλλος απο πανω μου και ψεκαζε με το υγρο τζαμιων. :S
 

jimy.m.

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
14 Μαΐ 2011
Μηνύματα
56.149
Κριτικές
169
Like
20.417
Πόντοι
34.612
να πηγαινεις στο kfc του village park ρεντη
εκτος απο τα νοστιμα hot wings με σοσ ντιζον, σε καποιες βαρδιες ειναι ενα μελαχρινο πιπινι με τον πιο επικο και τσαχπινικο κωλο που εχει δει ανθρωπου ματι

atimo
το ξερεις ε?
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom