ο πρωην βασιλιας σημερα τι επαγγελετε τη δουλεια κανει
πως ζει στο εξωτερικο με τι χρηματα καλυπτει τις αναγκες του
Μάλλον είσαι αφελής, hippoaki.
Η περιουσία ΟΛΩΝ αυτών των άχρηστων (μα ΟΛΩΝ, ακόμα και των διαδόχων τους όσων έχουν εξολοθερευτεί από επαναστάσεις στο παρελθόν) είναι αμύθητη. Εκατοντάδες χρόνια εκμεταλλεύονται τα σόγια τους τους λαούς τους, λες να έχουν πρόβλημα χρημάτων?
Εκτάσεις γης, μετοχές, μετρητά, πολύτιμα μέταλλα, επενδεδυμένα κεφάλαια, ορυχεία στον τρίτο κόσμο, ομόλογα, ό,τι μπορείς να φανταστείς έχουν.
Η Ελβετία, το Λιχτενστάϊν, το Μονακό, και άλλα τέτοια μέρη υπάρχουν για να κρύβονται οι off-shore που έχουν στήσει για να τους καλύπτουν.
Οι βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης (και της Μέσης Ανατολής - ξεχνάτε το Σάχη της Περσίας?) έχουν ΑΚΟΜΑ τεράστιο πλούτο, και ολόκληροι οικονομικοί οργανισμοί, τα λεγόμενα "funds" είναι στημένα για να τον παρακολουθούν και να τον αυξάνουν. Σιγά μην ασχολείται ο ηλίθιος (*) κοκός να κοιτάει τι γίνονται τα λεφτά του.
Απόγονοι βασιλικών οίκων που έχουν πάψει να είναι στα πράματα από δεκαετίες, εξακολουθούν να είναι "μέλη του διεθνούς τζετ-σετ" χωρίς να δουλεύουν, χωρίς να φαίνονται πουθενά (εκτός από τα διάφορα "θέρετρα" στα οποία κάνουν τις "διακοπές" τους, και από τα κοσμικά γεγονότα που για λόγους τηλεθέασης καλύπτονται από τα "μέσα").
Βασιλιά είχε και η Γιουγκοσλαυία, και η Βουλγαρία, και η Αίγυπτος, και το Ιραν, και η Λιβύη, και πολλές άλλες χώρες που άλλαξαν πολίτευμα μετά τον πόλεμο. Όλοι αυτοί (και οι απόγονοί τους) έχεις την εντύπωση ότι έχουν βγει προς αναζήτηση μεροκάματου? Η Αλεξία π.χ. (η κόρη του δικού μας) που παντρεύτηκε τον Ισπανό αρχιτέκτονα, τον περιμένει το βραδάκι να γυρίσει από το εργοτάξιο, και του έχει έτοιμο "ένα πιάτο ζεστό φαϊ"?
Ο πλούτος τους είναι τόσο πολύς, που έχουν για να τρώνε οι απόγονοί τους μέχρι και για 400 χρόνια από σήμερα.
Πάρ' το σα δεδομένο: Όποιος έχει μπερδευτεί με τη διοίκηση, έχει "φτιαχτεί" για πολλές γενιές.
Η διαφορά αυτωνών με τους άλλους είναι ότι αυτοί μεν γεννήθηκαν και με το που γεννήθηκαν είχαν το μέλλον τους εξασφαλισμένο, ενώ οι άλλοι (οι πασόκοι π.χ.) έπρεπε να δουλέψουν (μέχρι κάποιο σημείο) για να τα καταφέρουν. Δεν τα "βρήκαν έτοιμα".
Ο κύριος Άκης π.χ., πού έχει (φαίνεται) κάνει ΜΕΓΑΛΗ μπάζα την εποχή που ήταν μπλεγμένος με τη διοίκηση έχει τις εξής διαφορές από τον κοκό:
1) Η μπάζα του (σα μέγεθος) δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με το μέγεθος (το οικονομικό) της μπάζας που από το 1821 μέχρι το 1967 έκαναν τα σόγια του κοκού. Και σα χρόνο να το πάρεις, πόσα χρόνμια ήταν ο Άκης στα πράματα? 4 χρόνια? 10 χρόνια? Οι κοκκοί ήταν 120!
2) Ο Άκης ξεκίνησε ξυπόλητος. Ότι έκανε, το έκανε μόνος του. Τα κατάφερε επειδή άξιζε (ήξερε να πουλάει παραμύθι: αυτό άξιζε). Αλλά ήξερε να το κάνει καλά. Ο κοκός ΤΙΠΟΤΑ δεν ξέρει να κάνει.
(*) Αυτό το περί ηλιθιότητας, έχει και βιολογική εξήγηση: Επειδή αυτοί όλοι επί 1.000 χρόνια παντρεύονται μεταξύ τους (φοβούνται μη μπει κανείς "παρείσακτος" στο club και προσέχουν σε ποιόν δίνουν τα παιδιά τους - π.χ. η Άννα-Μαρία είναι 3η ή 4η ξαδέρφη του κοκού, το 'ξερες?), λόγω αιμομιξίας, στατιστικά, έχουν μεγάλο ποσοστό εκφυλισμένω απογόνων. Ο κοκός είναι ένα τέτοιο παράδειγμα, δε φαίνεται? Γκαγκά είναι το άτομο. Δυστυχώς (για αυτά) στατιστικά έχουν τον ίδιο κίνδυνο και τα παιδιά του.
Μόνο τελευταία έχει αρχίσει να σπάει αυτή η παράδοση, π.χ. η Νταϊάνα ήταν εκτός οικογένειας, ένας Σουηδός διάδοχος διάβασα πρόσφατα παντερύτηκε μια καμπαρετζού με ένα εξώγαμο (μπράβο του), η Αλεξία και ο αρχιτέκτονας, ο γκαγκά γυιόε του κοκού με την σουπερμαρκετατζού, ο Ρενιέ του Μονακό την αμερικάνα ηθοποιό Γκρέϊς Κέλλυ, τέτοια. Αλλά πρέπει να περάσουν αρκετές γενιές για να εξαλειφθούν (με την επιμιξία) τα φαινόμενα της ΑΙΜΟμιξίας.