Νέα

Τα δάκρυα του Βασιλιά Κωνσταντίνου για την κατάσταση της χώρας μας

• Μέλος που άνοιξε το νήμα petroskonstantinou17
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 782
  • Εμφανίσεις 31K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
Μωρέ ούτε τους Συριζαίους δεν πιάνει. Άντε καμιά συνιστώσα Πάντζα να έφτανε.  :grin:

Τύπε, άσε τους τσυριζαίους, γιατί ο κουλ αλέξης κάνει μεγάλη προσπάθεια να τους ξαναχώσει στην βουλή.
Χαμηλά βάζεις τον πήχη και θα διαψευστείς. Πες καλύτερα ΚΚ ή ΛΑΟΣ αν και νομίζω ότι και αυτούς τους έχει.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Μα και μεγάλο μέρος των δεκσών ψήφισε αβασίλευτη, κάτι που οι άλλοι το χρέωσαν αργότερα στον Φρύδια.
Βέβαια κάποιοι θέλουν να πιστεύουν ότι τον κοκό τον έδιωξε η αριστερά ή ο σιδερένιος... Ελευθερία άποψης έχουμε.
ακου...
ο πατέρας μου ψήφισε καραμανλή και η μάνα μου βασιλιά για να μη μείνει κανείς παραπονεμένος.
κάπως έτσι ήταν τότε το θέμα με τους δεξιούς.....
ίδερ γουέι τους βόλευε.
το 100% των κεντροαριστερών ψήφισε τομπούλο.
κοινώς:
60% αριστεροκεντρώοι όξω.
9% δεξιοί όξω.....
στα λοιπά είναι περίπου 2-3 % χουντοβασιλικοί που αυτοί θα τον ψήφιζαν και τώρα.
γι αυτό δεν έχει κάνει και κόμμα παρόλα τα φράγκα που έχει...
γιατι ξέρει ότι είναι πεταμένα λεφτά.
στη βουλή δε μπαίνει ούτε με ενέσεις τσεστοστερόνης. 

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
:headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΥΠΕΡ Η ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΤΙΝΟΥ. Κ-Α-Μ-Ι-Α. Εάν εσύ ξέρεις διαφορετικά σε παρακαλώ παρεθεσή την. Εδώ σε εκπομπή για τον Καραμανλή ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Στεφανόπουλος (ο οποίος και επέβλεπε την όλη διαδικασία δημοψήφισμα) είπε ότι σε μια ιδιωτική συζήτηση που είχαν τον ρώτησε για το τι θα ψηφίσει και απάντησε "μόνο εγώ και ο θεός θα το ξέρουμε αυτό".
Επίσης για να μη παρεξηγούμε. Η βασιλεία στη σύγχρονη ελλάδα μόνο κακό έχει κάνει. Το 65 ο Ελληνικός λαός έχει εκλέξει ΝΟΜΙΜΑ (θα το γράφω μέχρι να το καταλάβουν κάποιοι) κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός έχει ΔΙΚΑΙΟΜΑ να θέση όποιον θέλει στα υπουργεία του. ΤΟ ΥΠΕΘΑ το ήθελε, ο Κων/σταντίνος ήθελε να βάλει δικό του άνθρωπο ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ (για να ξέρουμε και τι λέμε) ΔΕΝ ΟΡΚΙΣΕ τον Παπανδρέου υπουργό ΕΘΑ.

Ναι φυσικά και ο Ελληνικός λαός ήταν επιρρεασμένος. Αλλά τι θα θέλατε να γίνει; Να περιμένουμε καμιά 30αρια χρόνια και μετά να αποφασίσουμε; Οι τότε πολιτικοί έκριναν ότι οι πολιτικές κρίσεις θα σταματούσαν αν τήθονταν τότε θέμα για το πολιτιακό καθεστώς στην Ελλάδα θέτοντας τον Ελληνικό λαό προ των ευθυνών του. Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΑΚΟ ΔΙΛΛΗΜΑ και ο Κ-Υ-Ρ-Ι-Α-Ρ-Χ-Ο-Σ λαος με ποσοστό 70% ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ. Και πρέπει να το σεβαστούμε (μέχρι τουλάχιστον να ξανατεθεί διλλημα) γιατί αλλιώς κινδυνεύουμε να αγγίξουμε και να ξεπεράσουμε τα όρια του φασισμού.
Μην εισαι αφελης.
Ολοι ηξεραν οτι ο Καραμανλης ειναι εναντιον.
Στην συγκεκριμενη περιπτωση, η σιωπη ηταν εκκωφαντικη ΕΝΑΝΤΙΟΝ του Κωνσταντινου.
Εξαλλου δεν ηταν μονο ο Παπανδρεου τσακωμενος με το βασιλια, ηταν και ο Καραμανλης. Ολοι το ηξεραν αυτο το 1974.

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66

Δεν πρόκειται να αντιδικήσω μαζί σου. Γνώμη σου και γνώμη μου.

Πάντως, ενημερωτικά πάντα, ο Φρύδιας τα είχε σπάσει άγρια με το παλάτι και τα είχε μαζεμένα.
Α ναι, και ο επαναστάτης γέρος, μια χαρά είχε συνεργαστεί μαζί του στην κατοχή και αργότερα.
Άσε που στο δημοψήφισμα, ήταν παρατηρητής αφ υψηλού (και αυτό παίζεται).

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Μην εισαι αφελης.
Ολοι ηξεραν οτι ο Καραμανλης ειναι εναντιον.
Στην συγκεκριμενη περιπτωση, η σιωπη ηταν εκκωφαντικη ΕΝΑΝΤΙΟΝ του Κωνσταντινου.
Εξαλλου δεν ηταν μονο ο Παπανδρεου τσακωμενος με το βασιλια, ηταν και ο Καραμανλης. Ολοι το ηξεραν αυτο το 1974.
και πώς να μην είναι....
μέχρι και οι πέτρες ξέρουν ότι αυτός είναι υπαίτιος για την κατάλυση της δημοκρατίας στην ελλάδα....

gregory35

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουλ 2010
Κριτικές
25
Like
1.435
Πόντοι
966
Στο δημοψηφισμα του του 74 υπηρξε ανιση προβολη. Οι εναντιοι της βασιλειας ηταν στα εδω στουντιο με πολλες παρουσιες και δημοσιογραφους να τους σιγονταρουν. Ο Κωνσταντινος εμφανιστηκε 1 - 2 φορες μονος του απο το εξωτερικο σε θολο φοντο και με σπασμενα Ελληνικα.
Περαν αυτων η διαφορα 69 με 31 ειναι τοσο μεγαλη ωστε μπορουμε να πουμε οτι αυτο ηθελε ο λαος.
Το αστειο ειναι οτι το μεγαλυτερο επιχειρημα των αντιβασιλικων ηταν η καταργηση της οικογενειοκρατιας.
Να μην εχουμε ελεγαν τους γιους να διαδεχονται τους πατεραδες...
Στο δημοψήφισμα της 8ης Δεκεμβρίου ο Καραμανλής εμφανίστηκε από το Εξωτερικό!!! Ενώ ήταν στην Ελλάδα; Και έτρεχε τα θέματα που αφορρούσαν για τη δίκη των Συνταγματαρχών.

Ο προεκλογικός αγώνας περιλάμβανε και ομιλίες στην τηλεόραση, μεταξύ των οποίων και του ίδιου του Κωνσταντίνου, ενώ από την πλευρά των οπαδών της Αβασίλευτης τοποθετήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι Μάριος Πλωρίτης, Λεωνίδας Κύρκος, Φαίδων Βεγλερής, Γεώργιος Κουμάντος, Αλέκος Παναγούλης και ο, μετέπειτα πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης.

Τα κόμματα απείχαν από την εκστρατεία του Δημοψηφίσματος και έτσι οι τηλεοπτικές ομιλίες περιορίσθηκαν μεταξύ ιδιωτών που εκπροσωπούσαν τη μία ή την άλλη αντίληψη και όχι μεταξύ εκπροσώπων των κομμάτων. Καθορίσθηκαν οι τηλεοπτικές ομιλίες, δύο φορές την εβδομάδα, για την κάθε πλευρά και επί πλέον μαγνητοφωνημένο μήνυμα του Βασιλιά στις 26 Νοεμβρίου και ομιλία του από την τηλεόραση στις 6 Δεκεμβρίου.. Ρε τι σου είναι η προπαγάνδα!!!!Αφήνει τον αντίπαλο να μιλάει!!!Μωρε μπράβο. Θα το ζήλευε και η ναζιστική Γερμανία τέτοια προπαγάνδα.

Ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής, στις 23 Νοεμβρίου 1974, ζήτησε από τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας της του κόμματός του να κρατήσουν ουδέτερη στάση στο πολιτειακό ζήτημα.

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
ακου...
ο πατέρας μου ψήφισε καραμανλή και η μάνα μου βασιλιά για να μη μείνει κανείς παραπονεμένος.
κάπως έτσι ήταν τότε το θέμα με τους δεξιούς.....
ίδερ γουέι τους βόλευε.
το 100% των κεντροαριστερών ψήφισε τομπούλο.
κοινώς:
60% αριστεροκεντρώοι όξω.
9% δεξιοί όξω.....
στα λοιπά είναι περίπου 2-3 % χουντοβασιλικοί που αυτοί θα τον ψήφιζαν και τώρα.
γι αυτό δεν έχει κάνει και κόμμα παρόλα τα φράγκα που έχει...
γιατι ξέρει ότι είναι πεταμένα λεφτά.
στη βουλή δε μπαίνει ούτε με ενέσεις τσεστοστερόνης.  

Ο Φρύδιας είχε τόσο μεγάλη δύναμη τότε, που θα πέρναγε ό,τι ήθελε.
Τον κοκό δεν τον ήθελε.

Όσο για προσωπικές ιστορίες, έχω μια καλύτερη.
Μέλος της οικογένειας μου, είχε φυλακιστεί επί διχασμού για "φιλοβασιλική δράση" (= φορούσε κονκάρδα με το βασιλικό στέμμα).
Στο δημοψήφισμα ψήφισε κατά του κοκού, και αυτό γιατί "δεν έπρεπε να κάνει τέτοια πράγματα στον Καραμανλή".

antisthenis

Administrator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Κριτικές
148
Λύσεις
5
Like
9.088
Πόντοι
17.085
Τύπε, άσε τους τσυριζαίους, γιατί ο κουλ αλέξης κάνει μεγάλη προσπάθεια να τους ξαναχώσει στην βουλή.
Χαμηλά βάζεις τον πήχη και θα διαψευστείς. Πες καλύτερα ΚΚ ή ΛΑΟΣ αν και νομίζω ότι και αυτούς τους έχει.
Μπα δε νομίζω. Ούτε Βουλή δεν έμπαινε. Άσε που κι η μισή Πελοπόννησος κάηκε το '07 οπότε μειώθηκε κατά πολύ η βάση του.  :grin:

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Α ναι, και ο επαναστάτης γέρος, μια χαρά είχε συνεργαστεί μαζί του στην κατοχή και αργότερα.
Άσε που στο δημοψήφισμα, ήταν παρατηρητής αφ υψηλού (και αυτό παίζεται).
ε και;
που το περίεργο;
και ο μακάριος είχε φέρει το γρίβα για να διώξει τους εγγλέζους.
μετά σφάχτηκαν μέχρι κουμπούρια βγήκαν....
έτσι είναι η πολιτική

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Στο δημοψήφισμα ψήφισε κατά του κοκού, και αυτό γιατί "δεν έπρεπε να κάνει τέτοια πράγματα στον Καραμανλή".

αααααααααααχχαχαχαχαχα

ωραίοςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
Ενάς γαλαζοαίματος κλαίει,ο άλλος παντρεύεται....πω πω πω γεγονότα!!!

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
Μπα δε νομίζω. Ούτε Βουλή δεν έμπαινε. Άσε που κι η μισή Πελοπόννησος κάηκε το '07 οπότε μειώθηκε κατά πολύ η βάση του.  :grin:

Τύπε η Λακωνία μια χαρά θα το ρίξει το μονοκούκι. Και η Μεσσηνία.
Για τους υπόλοιπους δεν ξέρω, παίζεται.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Ξεκίνα από τα νούμερα του ΛΑΟΣ, και βάλε και την φιλοβασιλική πτέρυγα της ΝΔ.
μόνο στην περίπτωση που δεν υπάρχει λάος και νδ ισχύει αυτό που λές....
θυμίσου για παράδειγμα την ΕΠΕΝ... ενώ ήταν πολλοί παραπάνω οι χουντικοί, βολόδερνε γιατι κανείς δεν έφευγε απο τη νοδου να δώκει δύναμη στους κεντροαριστερούς.

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
μόνο στην περίπτωση που δεν υπάρχει λάος και νδ ισχύει αυτό που λές....
θυμίσου για παράδειγμα την ΕΠΕΝ... ενώ ήταν πολλοί παραπάνω οι χουντικοί, βολόδερνε γιατι κανείς δεν έφευγε απο τη νοδου να δώκει δύναμη στους κεντροαριστερούς.
Εσύ είσαι καλεσμένος στους βασιλικούς γάμους του λόρδου στην Αγγλία;;; :grin:

Άντε φτάνει με τον κλαψιάρη...ας πούμε κ τίποτα άλλο.... :cheesy:

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376