Νέα

Συσκευή πλοήγησης με gps ή tablet με χρήση δεδομένων και googlemaps;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα jim28
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 48
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Termin

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Φεβ 2018
Like
7.743
Πόντοι
2.306
Εγώ έχω μια πυξίδα, βάζω αλαρμ βγαίνω έξω και κόβω αζιμούθιο. Αν γίνει τρίτος παγκόσμιος όλοι εσείς που εξαρταστε από τους δορυφόρους την πουτσισατε, ενώ εγώ άνετα θα επιζήσω να βρίσκω σπιτάκια και ωραία κορίτσια και μιλφ και γκιλφ, παντρεμένες υγρές.
Έτσι πρέπει να κυνηγάτε μουνια με χάρτη και πυξίδα.
Θυμάμαι μια φορά που έψαχνα το σπίτι μιας παντρεμενης και από την πολύ καύλα ξεχάσσ τα βασικά. Είμαι οδός ταδε νούμερο 35.
Και κοίταζα εγώ 34 μετά 36 ρε τους μαλακες ξέχασαν το 35!
Δεν μου έκοβε ότι ήταν απεναντι... Πυξίδα μόνο αναλογικά μέσα....

Τελευταία τροποποίηση:

Gademosavros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Ιαν 2009
Like
1.124
Πόντοι
201
Ένα βασικό πλεονέκτημα στο Google maps είναι ο υπολογισμός της κίνησης σε πραγματικό χρόνο, και άρα ο υπολογισμός της διαδρομής που θα σε πάει γρηγορότερα στον προορισμό σου.

Μειονέκτημα φυσικά ότι θέλει δεδομένα, οπότε αν σε ενδιαφέρει και κυκλοφορία σε περιοχές χωρίς σήμα δε σου κάνει.
Υπολογισμό κίνησης σε real time έχουν και άλλοι χάρτες , πχ στο αυτοκίνητο που έχει tom tom , σου βγάζει άλλο χρώμα τους δρόμους με μποτιλιάρισμα , πχ κόκκινο όταν είναι πηγμένο στην κίνηση , απλά θέλει να είσαι online

NEW(3)

Μέλος
Εγγρ.
11 Δεκ 2020
Like
624
Πόντοι
81
Εγώ έχω μια πυξίδα, βάζω αλαρμ βγαίνω έξω και κόβω αζιμούθιο. Αν γίνει τρίτος παγκόσμιος όλοι εσείς που εξαρταστε από τους δορυφόρους την πουτσισατε, ενώ εγώ άνετα θα επιζήσω να βρίσκω σπιτάκια και ωραία κορίτσια και μιλφ και γκιλφ, παντρεμένες υγρές.
Θυμάμαι μια φορά που έψαχνα το σπίτι μιας παντρεμενης και από την πολύ καύλα ξεχάσσ τα βασικά. Είμαι οδός ταδε νούμερο 35.
τη βρήκες την παντρεμένη στο 35; ή μπούκαρες σε κανένα άλλο διαμέρισμα με την ....πυξίδα στο χέρι!!!!

• Χαχα
Αντιδράσεις: Termin

Oletiras

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Μαρ 2017
Like
3.891
Πόντοι
456
gps που ξεκινάει την πλοήγηση με τη φράση , κατευθυνθείτε νοτιοδυτικά , εμένα προσωπικά δε μου κάνει
Μιλάμε για επική ανοησία αυτό το πράγμα στο Google maps. Απορώ ποιος ηλίθιος το σκέφτηκε.

politis

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Νοε 2005
Like
4.671
Πόντοι
1.706
Και όταν φτάνεις φυσικά πετάς πετραδάκια στο τζάμι να σου ανοίξει.
Δεν πιστεύω να είσαι κανένας φλώρος να πατάς κουδούνια και να χάνεις τα μουνέτα σε περίπτωση μπλακάουτ. :rockon:

veneto

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
78
Like
1.355
Πόντοι
6.195
Δεν υπάρχει κάποιος κανόνας , ανάλογα τις ανάγκες σου.
Για απλές καθημερινές ανάγκες + ταξί μέσα σε πόλεις κάνει και το Google Maps με κινητό η τάμπλετ. Το ίδιο και για απλό ταξίδι.
Για εκτός δρόμου η επαρχιακό - πολύ επαρχιακό δίκτυο πας σε Garmin η/και χάρτες Navigator με ισοϋψείς καμπύλες (για 4Χ4 η εντούρο).
Για TIR και φορτηγά η αυτοκινούμενα έχει ειδικό gps η Garmin που λαμβάνει υπόψιν και το όχημα για τους δρόμους.
Όπως και για μοτοσυκλέτες που σου βγάζει διαδρομή ανάλογη με τα γούστα σου.
Για απλή χρήση πάντως ένα φθηνό tabletάκι με Here Maps να μην χρειάζεσαι δεδομένα είναι μιά χαρά.

foobar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2010
Like
1.501
Πόντοι
206
Πάντως όσοι κράζετε τους χάρτες της here να σας πω ότι ανήκουν σε κάτι μπαταχτσηδες γυφτουλες. Μερσεντές, αουντι, ιντελ και κάτι άλλες παγκοσμίως άγνωστες μάρκες.

Fet_jim

Μέλος
Εγγρ.
27 Ιουλ 2019
Like
475
Πόντοι
21
Εχω αντιστοιχη απορια για συστηματα Head Up Display που προβαλουν δεδομενα στο παρμπριζ του αυτοκινητου και ετσι βλεπεις οπως οι πιλοτοι ταχυτητα , στροφες , δεδομενα πλοηγησης κλπ . Καποια συνδεονται στο Google , καποια παιρνουν δεδομενα απο τον υπολογιστη αυτοκινητου κλπ . Εχει κανεις κατι τετοιο ?

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.865
Πόντοι
3.846
Εχω αντιστοιχη απορια για συστηματα Head Up Display που προβαλουν δεδομενα στο παρμπριζ του αυτοκινητου και ετσι βλεπεις οπως οι πιλοτοι ταχυτητα , στροφες , δεδομενα πλοηγησης κλπ . Καποια συνδεονται στο Google , καποια παιρνουν δεδομενα απο τον υπολογιστη αυτοκινητου κλπ . Εχει κανεις κατι τετοιο ?
Το έχω χρησιμοποιήσει εδώ και 6-7 χρόνια πριν που το έβγαλε η SYGIC πρώτη για όλο τον κόσμο.

Θέλει μια ειδική μεμβράνη να κρατάει το κινητό πάνω στο παρμπρίζ σταθερό και απλά ενεργοποιεις αυτή τη δυνατότητα.
Έχει χαβαλέ και είναι πολύ ξεκούραστο για το βράδυ.
Και επειδή είναι απλά μια εφαρμογή μπορεί να το έχει ο καθένας.

Αυτό που λες ποια αμάξια το έχουν;

Fet_jim

Μέλος
Εγγρ.
27 Ιουλ 2019
Like
475
Πόντοι
21
Το έχω χρησιμοποιήσει εδώ και 6-7 χρόνια πριν που το έβγαλε η SYGIC πρώτη για όλο τον κόσμο.

Θέλει μια ειδική μεμβράνη να κρατάει το κινητό πάνω στο παρμπρίζ σταθερό και απλά ενεργοποιεις αυτή τη δυνατότητα.
Έχει χαβαλέ και είναι πολύ ξεκούραστο για το βράδυ.
Και επειδή είναι απλά μια εφαρμογή μπορεί να το έχει ο καθένας.

Αυτό που λες ποια αμάξια το έχουν;
Ξερω οτι το εχει η BMW και απο φτηνοτερα το οπελ κροσλαντ .
Εφω ψαχνω κατι να συνδεεται με τον υπολογιστη του αυτοκινητου αλλα δεν ξερω αν τα αμερικανικα HUD ειναι συμβατα με τα βυσματα των ευρωπαικων αυτοκινητων

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.865
Πόντοι
3.846
Τα περισσότερα ακριβά και έχουν αρχίσει και τα φτηνότερα.
Από τα φτηνότερα πια δηλαδή;
Νοικιάζω κάποια καινούρια ΚΙΑ suv στα ταξ΄ίδια μου και δεν το έχουν. Τα mazda επίσης όχι.

Poutsoxistis

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουλ 2022
Like
866
Πόντοι
81
Χαχα αστείος όπως πάντα.
Το Here το δούλευα από τότε που βγήκε από τη Νοκια και ήμουν beta user.

Το δε Sygic, το χρησιμοποιώ 10+ χρόνια από εποχές Symbian σε Νοκια Ν95, όταν οι περισσότεροι (και μάλλον και εσύ) δεν ηξεραν καν ότι υπήρχε πλοήγηση σε κινητό.
Να σου πω ότι είχα και το full Navigon Europe ή φτάνει το ξεφτιλισμα;

Έλα περαστικά και σου είπα να προσέχεις με ποιον μιλάς.
Εκτός τον γουγλη χρησιμοποιουσα και το Navigon.....έβρισκα τα πάντα

dg67

Μέλος
Εγγρ.
26 Δεκ 2017
Like
82
Πόντοι
0
Υπολογισμό κίνησης σε real time έχουν και άλλοι χάρτες , πχ στο αυτοκίνητο που έχει tom tom , σου βγάζει άλλο χρώμα τους δρόμους με μποτιλιάρισμα , πχ κόκκινο όταν είναι πηγμένο στην κίνηση , απλά θέλει να είσαι online

Ναι, έχουν και άλλα συστήματα, αλλά αυτό από Google είναι πολύ καλύτερο. Γιατί βασικά μαζεύουν πληροφορία και από όλα τα κινητά Android που έχει οποιοσδήποτε κι έτσι ξέρουν πού υπάρχει κόσμος.

foobar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2010
Like
1.501
Πόντοι
206
Από τα φτηνότερα πια δηλαδή;
Νοικιάζω κάποια καινούρια ΚΙΑ suv στα ταξ΄ίδια μου και δεν το έχουν. Τα mazda επίσης όχι.

Δεν το γνωρίζω να σου πω "αυτό και αυτό". Πχ το Ioniq 5 έχει. Το Tucson όχι.

Velociraptoras

Σπουδαίος
Εγγρ.
8 Σεπ 2013
Κριτικές
35
Like
5.141
Πόντοι
2.266
αγαπητέ επειδή η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας , θα ήθελα να σ ενημερώσω ότι το google maps , είναι ακριβώς αυτό που λέει , (χάρτες) , με μία μικρή δυνατότητα πλοήγησης , σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορεί να σταθεί δίπλα σε κανονική εφαρμογή gps , ναι θα συμφωνήσω ότι η google έχει κάνει καλή δουλεία με τη χαρτογράφηση , αλλά σε καμιά περίπτωση δε θα το πρότεινα σε κάποιον που το θέλει για δουλεία , μην ξεχνάς ότι υπάρχουν εταιρίες gps που έχουν δικούς τους χάρτες πολύ πριν την google ( tom-tom, garmin κλπ) .
Αν κάποιος θέλει να βρει πχ μια διεύθυνση στα γρήγορα ναι , ας τη βρει στο google maps , αν θέλει όμως να πάει κάπου με ακρίβεια τότε θέλει gps .
Το here wego , που για σένα είναι ότι χειρότερο ( πιθανόν να μην το έχεις δουλέψει κιόλας) , κατ αρχήν είναι δωρεάν και σαν εφαρμογή και σαν χάρτες, το έφερα σαν παράδειγμα , υπάρχει και το sygic , αλλά για να το δουλέψεις σωστά θέλει συνδρομή , υπάρχουν ένα σωρό εφαρμογές αλλά οι περισσότερες είναι επί πληρωμή
Ο επαγγελματίας χρησιμοποιεί εφαρμογή gps και όχι google maps
ps
ωραίο παράδειγμα μας έφερες με τους οδηγούς της uber , που στο κάτω κάτω , δεν είναι και επαγγελματίες , εσύ κι εγώ με ΙΧ είναι
Eγω τοτε ρε τυπε που ειμαι επαγγελματιας και χρησιμοποιω το google maps στο φορτηγο γιατι δεν ειχα ποτε θεμα?

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.865
Πόντοι
3.846
Eγω τοτε ρε τυπε που ειμαι επαγγελματιας και χρησιμοποιω το google maps στο φορτηγο γιατι δεν ειχα ποτε θεμα?
Εσύ δεν είσαι σοβαρός επαγγελματίας και δεν ξέρεις.
Μόνο εκείνος που προτείνει το here ξέρει. :jerking:

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.223
Πόντοι
5.506
Και για τα gps μαλώνετε ρε μάγκες σε αυτό το σαιτ;;;;; :headbang::headbang::headbang::headbang::headbang::headbang:

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.048
Πόντοι
3.656
Εγώ έχω δοκιμάσει και το navigon και διάφορα άλλα που υποτίθεται ότι είναι ανώτερα του google maps...και έχω αγοράσει και ψιλοακριβή συσκευή gps....παπάρια....

Αν έχεις ένα γρήγορο κινητό το google maps είναι ότι καλύτερο..ιδιαίτερα αν το αμάξι σου έχει apple CarPlay πως ή όπως λέγεται που εμφανίζεται o χάρτης στην οθόνη. Υπολογίζει την κίνηση σχεδον live, σου λεει τα τρακαρίσματα, τι ωρα θα φτασεις...εχει φωτο απο το μερος που πας...και πολυ δυνατή φωνητική εντολή.

Και είναι και δωρεάν.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom