Νέα

Συνταξιοδοτικο προγραμμα (θρεντ μονο για τζιμανια)

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kosamf
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 45
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

CPL

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαρ 2014
Κριτικές
4
Like
17
Πόντοι
6
Είσαι στο κατάλληλο φόρουμ για να πάρεις απαντήσεις για επενδύσεις , χρήματα και μαθηματικές συναρτήσεις.

Swinger ο Κiyosaki αν και λέει 2-3 πράγματα σωστά , γενικά είναι μεγάλος παπάτζας.

παπατζας ξεπαπατζας αυτα τα 2-3 σωστα που λεει περι χρηματοροων, προστασια περιουσιας κτλ ειναι αρκετα ωστε να αλλαξει ο τροπος σκεψης και να αρχισει ο κοσμος να πραττει διαφορετικα.

kostas8000

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2011
Like
181
Πόντοι
16
παπατζας ξεπαπατζας αυτα τα 2-3 σωστα που λεει περι χρηματοροων, προστασια περιουσιας κτλ ειναι αρκετα ωστε να αλλαξει ο τροπος σκεψης και να αρχισει ο κοσμος να πραττει διαφορετικα.

:huh: :huh: :huh: :huh:

Alphamale

Μέλος
Εγγρ.
23 Μαΐ 2014
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Για εισαγωγή καλός είναι.

CPL

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαρ 2014
Κριτικές
4
Like
17
Πόντοι
6
Για εισαγωγή καλός είναι.

agree... για τον περισσοτερο κοσμο ωστε να αρχισει να παιρνει λιγες στροφες το μυαλο του σχετικα με τα οικονομικα και τη διαχειρηση περιουσιας ειναι μια χαρα.

troueno

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Κριτικές
1
Like
899
Πόντοι
96
Επειτα, εβγαλα το ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΟ μεσο ολων των πληθωρισμων (γινομενο ολων, σε ριζα 20), τον υψωσα στη 10η (σσ η ΜΕΣΗ διαρκεια "ανατοκισμου"), τον πολλλαπλασιασα με τη μεση ετησια δοση (=> πληθωρισμενη αξία της μεσης δοσης) και ολο επι 20, οσες οι δοσεις.

Δεν καταλαβα τι εκανες .

Κατα την γνωμη μου πρεπει να βρεις το πρεσεντ βαλθε καθε ετησιας καταβολης

πχ αν εβαλε 200000 πριν 20 χρονο το C θα ειναι 20000 το n 20 και το i το γινομενο ολων των πληθωρισμων ολων των 20 ετων

εδω τα λεει ολα και ειδικα το Net present value of a stream of cash flows

ελληνικα
κοιτα τη ραντα

troueno

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Κριτικές
1
Like
899
Πόντοι
96
Επειτα, εβγαλα το ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΟ μεσο ολων των πληθωρισμων (γινομενο ολων, σε ριζα 20), τον υψωσα στη 10η (σσ η ΜΕΣΗ διαρκεια "ανατοκισμου"), τον πολλλαπλασιασα με τη μεση ετησια δοση (=> πληθωρισμενη αξία της μεσης δοσης) και ολο επι 20, οσες οι δοσεις.

Δεν καταλαβα τι εκανες .

Κατα την γνωμη μου πρεπει να βρεις το πρεσεντ βαλθε καθε ετησιας καταβολης

πχ αν εβαλε 200000 πριν 20 χρονο το C θα ειναι 20000 το n 20 και το i το γινομενο ολων των πληθωρισμων ολων των 20 ετων

εδω τα λεει ολα [URL unfurl="true"]http://en.wikipedia.org/wiki/Present_value[/url]  και ειδικα το Net present value of a stream of cash flows

ελληνικα [URL unfurl="true"]http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A7%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CE%B1_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CF%87%CF%81%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82[/url]

κοιτα τη ραντα

OP
OP
K

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537
Αυτο που εκανα ηταν προσεγγιστικό.

Για να βρω το ακριβές ποσό (με την παραδοχή, βεβαια, ενος "μεσου" πληθωρισμου, που κινειτο ανισοβαρως ψηλοτερα στα πρωτα 2-3 χρονια... αρα επηρασε λιγοτερο ο,τι λεφτα μπηκαν εκτοτε), πρεπει να χρησιμοποιησω εναν τυπο με Sum (και μετρητη).

Δεν εχω βρει Ραντα που οι δοσεις να αυξανουν βασει ενος ΠΟΣΟΥ και οχι ενος ΠΟΣΟΣΤΟΥ (πχ 10% καθε χρονο).

Στο προγραμμα της μανας μου υπηρχε προσαυξηση κατα ενα Χ ποσό.

zac123

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2008
Κριτικές
8
Like
143
Πόντοι
6
Ναι ρε, της δινουν ενα Χ εφαπαξ ποσό, ή ενα Ψ επι οσα χρονια/μηνες ζει, ΑΛΛΑ υποτιθεται πως θα επαιρνε και καποια μερισματα (οχι προσυμφωνημενα), απο αποδοση επενδυσεων, τα οποια αποδειχθηκαν... 50 ευρω, στην 20ετια!  :2funny:

Οποτε, η μανα μου τα πηρε στο κρανιο, και εψαχνε να δει αν την συνεφερε αυτο που εκανε.

Εγω προσπαθω να υπολογισω τι αξία χρηματων πληρωσε στην Allianz ολα αυτα τα χρονια, με επιτοκιο ισο με τον πληθωρισμο (δηλ. εστω οτι δεν εβγαζε καθαρο κερδος απο τοκους).

Ε, και για να μην κανω 100 πραξεις, λειτουργησα με αριθμητικους/γεωμετρικους μεσους ορους.

Ωραία άσκηση για όσους ασχολούνται με προγραμματισμό. Εχω ένα παρόμοιο πρόγραμμα με επιτόκιο 3% για 15 χρόνια. Εφτιαξα ένα προγραμματάκι και είδα ότι η διαφορά ανάμεσα στο κέρδος και τις δόσεις που θα πληρώσω είναι πολύ μικρή. Επίσης οι υπεραποδόσεις είναι ελάχιστες.

zac123

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2008
Κριτικές
8
Like
143
Πόντοι
6
Παράδειγμα σε c++:

#include<iostream>
using namespace std;

int main()
{
float poso = 480;
float per = 0.05;
float teliko = 0;

for (int i =1; i < 15;i++)
{
poso += poso * per;
teliko += poso;
}
cout << teliko;

return 0;
}

Αρχικό ποσό 480, διάρκεια 15 χρόνια και 5% αύξηση ασφαλίστρων το χρόνο.

aggel2004

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Like
3.152
Πόντοι
456
Θες να βαλεις και τον πληθωρισμο σωστο αυτο,επισης  πρεπει να αφαιρεσεις απο τα πρωτα χρονια και την αμοιβη του ασφαλιστη,να λαβεις υποψιν και τα εξοδα διαχειρισης,ειναι αρκετα πολυπλοκο να το φτιαξεις μονος σου,λογικα κατι πρεπει να κυκλοφορει παγκοσμιως.

attol69

Μέλος
Εγγρ.
24 Μαρ 2009
Κριτικές
1
Like
31
Πόντοι
6
Η μανα μου πληρωνε εξαμηνιαιες δοσεις, επι 20 χρονια, σ' ενα προγραμμα Allianz.
Τωρα της βγαινει ενα ποσο, ειτε σε μετρητα, ειτε ανα μηνα/ετος ("συνταξη"), για οσο ζησει.

Τελοσπαντων, επειδη δεν εχει κρατησει ολες τις πληρωμες, εγω "συμπερανα" πως πληρωνε ενα Χ ποσο= Του προηγουμενου ετους + 10% της πληρωμης του ΠΡΩΤΟΥ ετους (δηλ. σταθερο ποσο προστιθεμενο καθε ετος σ΄εκεινο του προηγουμενου...)

Αυτο μου εδωσε την ευκαιρια να βγαλω εναν μεσο ορο. (Αρχικο - Μειον Τελικο)/2. Πολλαπλασιαζοντας αυτον το μεσο ορο επι 20 βρηκα τι περιπου εχει δωσει στην 20ετια (Ευρω μαζι δραχμες, ολα σε ευρω)

Ωστοσο, οσοι ξερετε στοιχειωδη οικονομικα καταλαβαινετε οτι αυτο ΔΕΝ λεει τπτ, απο μονο του. Γιατι πρεπει να συνεκτιμηθει η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ αξία του χρηματος.
Εξ ου και βρηκα ΑΥΤΟ:

Εχω κανει κατι λαθος???

Οποιος ξερει, ας πει!
Θα βοηθησει ιδιαιτερα.  ;)
φιλε  δες τα παρακατω
1 η εικοσαετια ειναι μικρος χρονος για αποδοση των λεγομενων συνταξιοδοτικων
2 στο συμβολαιο αναγραφεται το εγγυημενο κεφαλαιο ,ή η εγγυημενη συνταξη
εκει αναγραφεται ακριβως το ποσο που θα παρει η μητερα σου στη ληξη
ειναι υπολογισμενο με 3,5 εγγυημενο επιτοκιο για ολα τα χρονια της ασφαλισης.
το κεφαλαιο αυτο δεν ειναι ομως κατι το εντυπωσιακο
3 ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ εκει βρισκεται το ψεμα που δυστηχως πουλουσε πολυ εκεινη την εποχη , ηταν υποθετικες αποδοσεις συνηθως με 20 ή και 25% οι οποιες εκτοξευαν το κεφαλαιο στα υψη , ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΜΩΣ ΕΓΓΥΗΜΕΝΕΣ , οι ασφαλιστες πουλουσαν με αυτα τα ψεματα που οι πελατες  λατρευαν να ακουν.
Την ευθυνη για μενα εχουν ολοι αγοραστες και πωλητες ,γιατι κανενας δεν θα αγοραζε τετοιο συμβολαιο αν του ελεγαν οτι θα προσαυξανεται μονο με το εγγυημενο επιτοκιο
4 η αποδοση το τελος θα ηταν το αθροισμα του εγγυημενου + του μερισματος (πχ 5000ευρ+100000)
δυστηχως μετα το 2000 τα μερισματα εξανεμησθηκαν οποτε οι δικαιουχοι εισπρατουν το εγγυημενο ( που αναγραφεται επ ακριβως στο συμβολαιο) και ενα μικρο ποσσο ως μερισμα
5 τα περι μεγαλης και τρανης και αξιοπιστης εταιριας που αναφερουν πολλοι εδω πανε περιπατο , δεν μοιραζει κανενας χρημα . το ιδιο ισχυει για ολες τις εταιριες που καταφεραν να φτασουν ως εδω , μεγαλες και μικρες

attol69

Μέλος
Εγγρ.
24 Μαρ 2009
Κριτικές
1
Like
31
Πόντοι
6
συνεχιζεται
6 πρεπει να συνυπολογισεις τις αμοιβες και τα εξοδα αυτης της διαδικασιας που το πρωτο ετος αγγιζουν το 100% και το δευτερο περιπου το 40% της δοσης που πληρωνεις

φανταζομαι οτι ο λογος που γαφεις ειναι οτι μετα απο 20 χρονια πληρωμων σας δινουν πισω 6ο ευρ εγγυημενη συνταξη ή 5000 ευρ καεφαλαιο

δυστηχως για εμμας αυτοι οι απατεωνες τα εχουν υπολογισει ολα απο την πλευρα τους
περναν το χρημα τοτε που ηταν ζεστο αι το σερβιρουν μια 20ετια μετα χωρις αξια
και νιμικα δεν μπορεις να κανεις τιποτα γιατι ολα ειναι αναγραφομενα στα συμβολαια  τα οποια υπογραψαμε

jim28

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Κριτικές
27
Like
2.412
Πόντοι
6.955
Δεν εχω την επιστημονική γνώση να τεκμηριώσω τα παρακάτω, επειδή όμως πουλάγαμε σε μια γαμοτράπεζα ασφαλιστικό αποταμιευτικό πρίν 10 χρόνια θα σας πω δυο συμπεράσματα.
- Τα λεφτά σου τοκισμένα παίρνεις πίσω.
- Οι ασφαλιστικές θέλουν να διακόψεις το πρόγραμμα πριν την 8ετία η να πεθάνεις!!! για να σου φάνε τα λεφτά.

zdrinis

Μέλος
Εγγρ.
20 Φεβ 2014
Like
2
Πόντοι
16
Τελικα, η ευρεση γεωμετρικου μεσου ηταν σωστη ενεργεια, αλλα η εκτιμηση με βαση ενα μεσο "annuity", για μεση διαρκεια, ειναι στο περιπου...
Κι επειδη εγω χρειαζομαι ακριβεια, πρεπει να βρω ενα προγραμμα που να κανει αθροισμα Σ, απ' το 1 ως το 20, με +Χ ανα ετος, και αφαιρεση των αντιστοιχων ετων στον εκθετη.
Δηλαδη, οι ετοιμες φορμες της Ραντας δεν με καλυπτουν, γτ εχουν growth με ΡΥΘΜΟ και οχι με ποσον (40 ευρω/ετος).

Ας βοηθησει καποιος ρε παιδια.

Δε νομιζω να εχει τετοια δυνατοτητα το Excel, και δεν μου 'βγαλε τπτ σχετικο το google για "counter, equation"  >:(
κανω συχνα πραξεις με ποσοστα - κ το επιτοκιο ειναι ποσοστο - μπορω να σου πω οτι χρησμιοποιοντας μεσες τιμες θα βγεις αρκετα λαθος . δυστυχως δεν θυμαμαι καλα τα μαθηματικα που λες για να πω μια συμβουλη . το καλυτερο ειναι να κανεις τους υπολογισμους με τον απλο τροπο για σιγουρο αποτελεσμα . τωρα μονο 50 ευρω στην 20ετια μου φαινεται πολυ μικρο ποσο τι να πω

zdrinis

Μέλος
Εγγρ.
20 Φεβ 2014
Like
2
Πόντοι
16
Είσαι στο κατάλληλο φόρουμ για να πάρεις απαντήσεις για επενδύσεις , χρήματα και μαθηματικές συναρτήσεις.

Swinger ο Κiyosaki αν και λέει 2-3 πράγματα σωστά , γενικά είναι μεγάλος παπάτζας.
πριν καιρο ειχα κατεβασει ενα βιβλιο του αλλα δε το διαβασα καλα εκανα δηλαδη ?
γιατι παπατζας ?

redmanftw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2012
Κριτικές
10
Like
96
Πόντοι
376
Εαν επιστρέψουμε στην δραχμή με τα συνταξιοδοτικά προγράμματα τι γίνεται ;

life97

Σπουδαίος
Εγγρ.
1 Φεβ 2007
Κριτικές
24
Like
90
Πόντοι
2.357
Εαν επιστρέψουμε στην δραχμή με τα συνταξιοδοτικά προγράμματα τι γίνεται ;
Αυτοματη μεταφραση του ποσου......Θασαι εκατομμυριουχοs σε μια χωρα δισεκατομμυριουχων  :rockon:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom