- Εγγρ.
- 23 Μαρ 2008
- Κριτικές
- 29
- Like
- 8
- Πόντοι
- 1.290
Με αφορμη αυτα που διαβασα στο διπλα θρεντ,ειναι καλυτερα να τα πειτε εδω.
ουτε φιλολογος ουτε σπουδαγμενος ειμαι, αλλα εχω και γω τις λοξες μου και μια απο αυτες ειναι η γλωσσα. παρε να μαθαινεις και συ, δε γραφω επι προσωπικου αλλα οπως λεει και μια αλλη βλακοφωνη, επειδη μας διαβαζουν πολλοι εδω μεσα, να ξεστραβωνομαστε σε οτι μπορουμε να μαθουμε, καλο ειναι.
ποιουμαι την νησσαν ειναι το σωστο στον ενεστωτα, παθητικη φωνη. αρα ποιουνται την νησσαν το σωστο στο τριτο πληθυντικο.
Ακομα και τη φωνη να ειχε κανει λαθος, ειναι ποιουσι στην ενεργητικη και οχι ποιουν. βαλτε περισπωμενες μονοι σας.
αυτα απο εναν αμορφωτο δεξιο ψαλτη, κουναβι. αλλη φορα να προσεχεις![]()
γράφετε τη μαλακία σας ψάχτε το και λίγο.
ο νοβοσέλας σας πρότεινε το ΜΕΛ
ιδού τι λέγει ο ΜΕΛης......
νήσσα <αρχ. ν{ήσσα} (η) ουσ. η πάπια | φρ. ποιεί την νήσσαν, υποκρίνεται ότι δεν καταλαβαίνει ή δεν ξέρει, ά. κάνει την πάπια
στην αρχαία.
ποιεω ποιω = κάνω κάτι με το χέρι, ενεργώ
ποιουμαι πχ
ποιούμαι έταιρον = καθιστώ κάποιον φίλο,
ποιουμαι τι εμαυτου = οικειοποιουμαι κατι, το κανω δικό μου
περί πλείονος ποιουμαι = εκτιμω περισσοτερο
πουθενά δεν υπάρχει στο ποιουμαι ΣΤΗΝ αρχαια συνώνυμο του υποδύομαι ή κάνω....
αντιθέτως το κάνω κάτι με το χέρι πχ υποδύομαι με τα χέρια την πάπια ειναι πολύ κοντά στη σύγχρονη χρήση
Υ.Γ.
όταν βρίσκετε μια μαλακία στον γκούγκλα ψάχνετε καλύτερα στα κανονικά βιβλία....
βρε μαλακιδη αρουγκανε, εχεις μια ευκαιρια να μαθεις σωστα κατι που ελεγες και θα εξακολουθουσες να λες λαθος και αντι να πεις ευχαριστω και να δαγκωσεις τη γλωσσα σου πας να μεταφρασεις με το αρουγκανικο μυαλο τι ειναι πιο κοντα στη συγχρονη χρηση???
ΠΡΟΣΠΟΙΟΥΜΑΙ ΤΗ ΠΑΠΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΝΟΙΑ γαμω το κεφαλι σου, εκτος και θες... να μαγειρεψεις τη παπια για να χρησιμοποιησεις ενεργητικη φωνη. Που και εκει παλι ο ημιμαθης μαλακας σου παλι αγνοια εχει και τουγραψα και το σωστο στην ενεργητικη φωνη, ποιουσι. Επειδη εισαι επιμονος μαλακιδης τελικα, θελω να μου σκαναρεις βιβλιο η να μου γουγλαρεις τιποτα της προκοπης και θα σου παρω πιπες μετα.
Απο σενα εχω ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ απο τον μαλακα σου, ειναι η δευτερη φορα που εκτιθεσαι για λογαριασμο του.
πουστάκι σου έδωκα τον ορισμό του συνηρημένου ποιέω ποιώ
επίσης σου δίνω και συνώνυμα δρω, πράττω, έρδω, ή εργω (εξ ου και έργο)
σου δίνω και μια γνωστή φράση ου γαρ οίδασι τι ποιούσι.
εσύ μπορείς να επιμένεις ότι είναι ου γαρ οίδασι τι ποιούνται
να πας να αγοράσεις τη γραμματική της αρχαίας ελληνικής.
σιγά μη σου σκανάρω κιόλας ρε πουστάκι
άλλο ποιούμαι άλλο προαποιούμαι.
θα μου φέρεις ΕΣΥ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΥΜΑΙ ΤΗΝ ΝΗΣΣΑΝ
εισαι μεγαλο κουναβι. που να τα βρω εγω τα σκανερ ρε κουναβι???? ΒΡΕΣ ΜΟΥ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΓΡΑΠΤΟ ΠΟΥ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ. οπου και να κοιταξεις θα βρεις αυτο που λεω εγω. Σε ολοκληρο το ιντερνετ οπου αναφερονται αρχαιες φρασεις δεν υπαρχει ενας μαλακισμενο κειμενο και ενας μαλακας που να συμφωνει μαζι σου?
υ.γ. σε χαλαει τωρα ο γοογλης ε? αναξιοπιστος ε? ετσι και ξαναποσταρεις λινκ απο οτιδηποτε θα σε γαμησω ρε![]()