Φρεον μπορει να χασουν μετα απο 5-10 χρονια,οι τεχνικοι και να μην χρειαζεται βαζουν η κανουν πως βαζουν για να ανεβασουν το κοστος της συντηρησης Kαθε μερα θα το αναβεις σου το λεει ο μαναβης
Πολλοί εγκαταστάτες, τεχνικοί εσκεμένα δεν σφίγγουν όσο πρέπει τα ρακόρ ώστε μετά από κάποιους μήνες είναι αυτονόητο ότι θα υπάρξει απώλεια στο φρέον. Οπότε θα τους ξανακαλέσεις για συπλήρωμα και αυτοί θα πάρουν την επίσκεψη τους.
Έχω κλιματιστικά εικοσαετίας στα οποία δεν έχω συμπληρώσει ποτέ φρέον. Αν και είναι σχεδόν σάπια από την πολύ χρήση η ψύξη που βγάζουν γαμάει και δέρνει.
Ναι, ηρθε βρηκε απο που χανει, το εκανε, εβαλε φρεον, τσιμπισε το 50αρι και εφυγε, απο τοτε, περιση δηλ, δουλεψε ολο το καλοκαιρι χωρις προβλημα, και φετος που το δουλεψα ολα καλα, απο οτι μου ειπε αυτος που το περασε δεν ειχε κανει καλο κωνο στα ρακορ, και για αυτο εχανε απο εκει λιγο λιγο.
Στο ψυγειο το φρεαρ είναι σε εντελως κλειστο κύκλωμα και δεν χάνεται αν δεν τρυπήσει.
Στο κλιματιστικό το κύκλωμα εχει τσιμουχες και απο κει διαφεύγει το φρεαρ με τον καιρο!