Νέα

Συμφωνείτε με την αύξηση των ορίων ταχύτητας στις εθνικές οδούς;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα mad_max
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 36
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Συμφωνείτε με την αύξηση των ορίων ταχύτητας στις εθνικές οδούς;

• Ναι (καιρός ήταν)

Ψήφοι: 38 69,1%
  • Όχι (είναι επικίνδυνο)

Ψήφοι: 7 12,7%
  • Δεν με ενδιαφέρει

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Πάλι λίγο είναι

Ψήφοι: 10 18,2%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    55

lefteris38

Μέλος
Εγγρ.
14 Νοε 2005
Like
843
Πόντοι
96
περιεργη η διατυπωση και προτεινω να αλλαξει

εθνικη οδος ειναι και ο δρομος απο πατρα-πυργο-καλαματα, οι δρομοι που οδηγουν στα ποδια της χαλκιδικης οπως και ο βοα-κρητης - δρομοι σκοτωστρες - εκει φυσικα και δεν συμφωνω

σε κλειστο αυτοκινητοδρομο (αναλογα με το τμημα του) ναι

Εσυ τα λες αυτα τα κοματια "Εθνικη οδο", αλλα δεν ειναι. Γιαυτο το ανωτατο οριο σε αυτους τους δρομους ειναι 90 χιλ/ωρα και οχι 120-130...

lefteris38

Μέλος
Εγγρ.
14 Νοε 2005
Like
843
Πόντοι
96
καλο ακουγεται, αλλα καλο είναι να να θεσπισουν κατωτατο όριο ταχυτητος, και "και ποινη θανατου" για οσους κινουνται στην αριστερη λωριδα με λιγοτερο απο 100. Επισης στη δεξια λωριδα πρεπει να θεσπιστει κατωτατο οριο ταχυτητας καπου 80 χιλ/ωρα. Οποιος θελει ρομαντζαδες ας παει απο τον παραδρομο ή την παλια Εθνικη

AntonisAnt2

Μέλος
Εγγρ.
19 Αυγ 2017
Κριτικές
1
Like
530
Πόντοι
96
Εσυ τα λες αυτα τα κοματια "Εθνικη οδο", αλλα δεν ειναι. Γιαυτο το ανωτατο οριο σε αυτους τους δρομους ειναι 90 χιλ/ωρα και οχι 120-130...

κανεις λαθος - ετσι τις εχουν βαφτισει εδω και χρονια - και με τον ορο ΕΟ δεν εννοουν μονο τους κλειστους αυτοκινητοδρομους

[URL unfurl="true"]https://el.wikipedia.org/wiki/Εθνική_Οδός_9_(Ελλάδα)[/url]

[URL unfurl="true"]https://el.wikipedia.org/wiki/Εθνική_Οδός_90_(Ελλάδα)[/url]

lefteris38

Μέλος
Εγγρ.
14 Νοε 2005
Like
843
Πόντοι
96
κανεις λαθος - ετσι τις εχουν βαφτισει εδω και χρονια - και με τον ορο ΕΟ δεν εννοουν μονο τους κλειστους αυτοκινητοδρομους

[URL unfurl="true"]https://el.wikipedia.org/wiki/Εθνική_Οδός_9_(Ελλάδα)[/url]

[URL unfurl="true"]https://el.wikipedia.org/wiki/Εθνική_Οδός_90_(Ελλάδα)[/url]

Καλο μου παιδακι......
Να μουφερνες κανα ΦΕΚ να πω ενταξει, αλλα την wikipedia?????

Ακου τωρα να μαθαινεις....
Το εθνικο οδικο δυκτιο χωριζεται σε 3 κατηγοριες. Πρωτευον, δευτερευον και τριτευον.... 
Πρωτευον ειναι ας πουμε Αθηνα-Κορινος-πατρα, Κορινθος-Τριπολη, Πατρα-Γιαννενα, Εγναντια, και Αθηνα-Θεσσαλονικη πλην τμηματων Μαλιακου και Τεμπων, με ορια 120-130 χλμ
Τρικαλα - Λαμια  ή Τρίπολη - Μεγαλόπολη - Καλαμάτα πχ ανηκουν στο δευτερευον Εθνικο οδικο δυκτιο με οριο 90 χιλ
Μια και ανεφερες την κρητη και ΒΟΑ, αυτος ανηκει στο δευτερεον εθνικο δυκτιο, και αλλο ενα παραδειγμα, ο δρομος που παει π.χ απο Ηρακλειο για Τυμπακι ανηκει στο τριτευον εθνικο οδικο δυκτιο.
Ο υπουργος προφανως εννοουσε για αυξηση του οριου ταχ στο πρωτευων εθνικο οδικο δυκτιο. φανταζεσαι να βαλει οριο ας πουμε στον Αχλαδοκαμπο 150 χιλ.???
Ελπιζω να σε φωτισα τωρα...

AntonisAnt2

Μέλος
Εγγρ.
19 Αυγ 2017
Κριτικές
1
Like
530
Πόντοι
96
Καλο μου παιδακι......
Να μουφερνες κανα ΦΕΚ να πω ενταξει, αλλα την wikipedia?????

Ακου τωρα να μαθαινεις....
Το εθνικο οδικο δυκτιο χωριζεται σε 3 κατηγοριες. Πρωτευον, δευτερευον και τριτευον....  
Πρωτευον ειναι ας πουμε Αθηνα-Κορινος-πατρα, Κορινθος-Τριπολη, Πατρα-Γιαννενα, Εγναντια, και Αθηνα-Θεσσαλονικη πλην τμηματων Μαλιακου και Τεμπων, με ορια 120-130 χλμ
Τρικαλα - Λαμια  ή Τρίπολη - Μεγαλόπολη - Καλαμάτα πχ ανηκουν στο δευτερευον Εθνικο οδικο δυκτιο με οριο 90 χιλ
Μια και ανεφερες την κρητη και ΒΟΑ, αυτος ανηκει στο δευτερεον εθνικο δυκτιο, και αλλο ενα παραδειγμα, ο δρομος που παει π.χ απο Ηρακλειο για Τυμπακι ανηκει στο τριτευον εθνικο οδικο δυκτιο.
Ο υπουργος προφανως εννοουσε για αυξηση του οριου ταχ στο πρωτευων εθνικο οδικο δυκτιο. φανταζεσαι να βαλει οριο ας πουμε στον Αχλαδοκαμπο 150 χιλ.???
Ελπιζω να σε φωτισα τωρα...

καλο μου παιδακι εχεις μεινει καποια χρονια πισω

οι κλειστοι αυτοκινητοδρομοι ειναι πλεον ξεχωριστη κατηγορια απο το εθνικο οδικο δικτυο

τσακω και ενα ωραιο φεκ που τα περιγραφει :

τι εννοουσσε ο παπαρας μου ειναι αδιαφορο - για εθνικες οδους μιλησε (οπως και η ψηφοφορια) οχι για αυτοκινητοδρομους

lefteris38

Μέλος
Εγγρ.
14 Νοε 2005
Like
843
Πόντοι
96
καλο μου παιδακι εχεις μεινει καποια χρονια πισω

οι κλειστοι αυτοκινητοδρομοι ειναι πλεον ξεχωριστη κατηγορια απο το εθνικο οδικο δικτυο

τσακω και ενα ωραιο φεκ που τα περιγραφει :

τι εννοουσσε ο παπαρας μου ειναι αδιαφορο - για εθνικες οδους μιλησε (οπως και η ψηφοφορια) οχι για αυτοκινητοδρομους

Με εκανες να ψαχνω τις δηλωσεις του υπουργου γαμω το φελεκι μου να διαβαζω ΦΕΚ βραδυατικα...
μαθε λοιπον να διαβαζεις καιι εσυ.....
Ο Υπουργος δεν ειπε οτι σε ολο το Εθνικο οδικο δυκτιο  θα μπει οριο 150, αλλα ειπε οτι θα μπει σε ορισμενα μονο τμηματα.
Θα στο κανω πενηνταρακια να το καταλαβεις...
Στην ευθεια της Σουρπης πριν το Βολο, εκει που καποτε εχασα το διπλωμα μου διοτι με επιασε το φορητο με 190, θα βαλουν οριο 150, ενω στο ιδιο οδικο δυκτιο (στο Α1 δηλαδη) στην Μαλακασα ας πουμε δεν θα το κανουν, αλλα θα μεινει ωςς εχει δηλαδη 90 αν θυμαμαι καλα...

Τι λεει το ΦΕΚ;
Ο χαρακτηρισμός αφορά ολόκληρο τον οδικό άξονα είτε έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του ως αυτοκινητόδρομου είτε όχι.
Για τους οδικούς άξονες που βρίσκονται σε φάση κατασκευής, οι διατάξεις του ΚΟΚ για τους αυτοκινητοδρόμους θα έχουν ισχύ μόνο όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή τους ως αυτοκινητοδρόμων και δοθούν επίσημα σε κοινή χρήση.
Για τα οδικά τμήματα που θα ολοκληρωθεί η κατασκευή τους ως αυτοκινητοδρόμων μετά την δημοσίευση της παρούσας Απόφασης σε ΦΕΚ και αποτελούν βελτίωση/παραλλαγή υφιστάμενου αυτοκινητόδρομου, ως αυτοκινητόδρομος θα νοείται το νέο κατασκευασθέν τμήμα. Το παραλλαγμένο οδικό τμήμα παύει να φέρει τον χαρακτηρισμό αυτοκινητόδρομου, μετά την επίσημη παράδοση σε κοινή χρήση του νέου τμήματος. Εννοείται ότι το παραλλαγμένο οδικό τμήμα εξακολουθεί να διατηρεί
τον χαρακτηρισμό του ως Εθνικό (Πρωτεύον, Δευτερεύον,Τριτεύον) ή Επαρχιακό (Πρωτεύον, Δευτερεύον).

Μαθε λοιπον οτι ο ΒΟΑ κρητης δεν εχει ολοκληρωθει...
Αυτα....

AntonisAnt2

Μέλος
Εγγρ.
19 Αυγ 2017
Κριτικές
1
Like
530
Πόντοι
96

μαγκα μου τα μπλε τα εβαλες μισα, εγω αλλιως το καταλαβαινω

Τι λεει το ΦΕΚ;

Ο χαρακτηρισμός αφορά ολόκληρο τον οδικό άξονα είτε έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του ως αυτοκινητόδρομου είτε όχι.
Για τους οδικούς άξονες που βρίσκονται σε φάση κατασκευής, οι διατάξεις του ΚΟΚ για τους αυτοκινητοδρόμους θα έχουν ισχύ μόνο όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή τους ως αυτοκινητοδρόμων και δοθούν επίσημα σε κοινή χρήση.
Για τα οδικά τμήματα που θα ολοκληρωθεί η κατασκευή τους ως αυτοκινητοδρόμων μετά την δημοσίευση της παρούσας Απόφασης σε ΦΕΚ και αποτελούν βελτίωση/παραλλαγή υφιστάμενου αυτοκινητόδρομου, ως αυτοκινητόδρομος θα νοείται το νέο κατασκευασθέν τμήμα. Το παραλλαγμένο οδικό τμήμα (εγω εδω καταλαβαινω το παλιο, αυτο που αλλαξε) παύει να φέρει τον χαρακτηρισμό αυτοκινητόδρομου, μετά την επίσημη παράδοση σε κοινή χρήση του νέου τμήματος. Εννοείται ότι το παραλλαγμένο οδικό τμήμα εξακολουθεί να διατηρεί
τον χαρακτηρισμό του ως Εθνικό (Πρωτεύον, Δευτερεύον,Τριτεύον) ή Επαρχιακό (Πρωτεύον, Δευτερεύον).

sketos.askepos

Μέλος
Εγγρ.
20 Αυγ 2015
Κριτικές
4
Like
55
Πόντοι
0
Με εκανες να ψαχνω τις δηλωσεις του υπουργου γαμω το φελεκι μου να διαβαζω ΦΕΚ βραδυατικα...
μαθε λοιπον να διαβαζεις καιι εσυ.....
Ο Υπουργος δεν ειπε οτι σε ολο το Εθνικο οδικο δυκτιο  θα μπει οριο 150, αλλα ειπε οτι θα μπει σε ορισμενα μονο τμηματα.
Θα στο κανω πενηνταρακια να το καταλαβεις...
Στην ευθεια της Σουρπης πριν το Βολο, εκει που καποτε εχασα το διπλωμα μου διοτι με επιασε το φορητο με 190, θα βαλουν οριο 150, ενω στο ιδιο οδικο δυκτιο (στο Α1 δηλαδη) στην Μαλακασα ας πουμε δεν θα το κανουν, αλλα θα μεινει ωςς εχει δηλαδη 90 αν θυμαμαι καλα...

Τι λεει το ΦΕΚ;
Μαθε λοιπον οτι ο ΒΟΑ κρητης δεν εχει ολοκληρωθει...
Αυτα....

Και εμένα στη Σούρπη μου το πήραν ένας πιτσιρικάς ακόμη τον θυμάμε δεν θα τον πετυχώ....
Πάντως ο Λεφτέρης κατα την αποψή μου έχει δίκιο.
:heavymetalbig: :heavymetalbig: :heavymetalbig: :heavymetalbig: :heavymetalbig:

lefteris38

Μέλος
Εγγρ.
14 Νοε 2005
Like
843
Πόντοι
96
μαγκα μου τα μπλε τα εβαλες μισα, εγω αλλιως το καταλαβαινω

Πολυ σωστα το καταλαβες.
Και για να το τελειωνουμε διοτι τοσο εγω  οσο και συ δεν ειχαμε διαβασει τι είπε η υπουργαρα.
Όπως λοιπον διαβασα ειπε για αυξηση οριου σε ορισμενα μονο τμηματα. Ετσι είπε. Σε ορισμενα τμηματα...
Εφερα στο νου μου καποιο τμημα και το ειπα πριν. Την ευθεια της Σουρπης.
Τωρα πιστευω οτι καλυφτηκες σχετικα με το αρχικο σου ερωτημα. 150 χμ μονο σε ορισμενα τμηματα και οχι σε ολο το εθνικο οδικο δυκτιο, οπως και να το λενε αυτο.
Καληνυχτα...

AntonisAnt2

Μέλος
Εγγρ.
19 Αυγ 2017
Κριτικές
1
Like
530
Πόντοι
96
Και εμένα στη Σούρπη μου το πήραν ένας πιτσιρικάς ακόμη τον θυμάμε δεν θα τον πετυχώ....

η σουρπη ηταν κλασικο μπλοκο - εβγαινες απο το πεταλο του μαλιακου χαρουμενος που εμπαινες σε κλειστο αυτοκινητοδρομο και με το που το παταγες λιγο την ειχαν στημενη

lefteris38

Μέλος
Εγγρ.
14 Νοε 2005
Like
843
Πόντοι
96
Γαμω το φελεκιι μου γαμω... Δεν το περίμενα στη Σουρπη. Ουτε καταλαβα που ειχαν το ρανταρ. Το ξερουν μαλλον εκει οτι ειναι ευθεια και την στηνουν. Περνω 3-4 φορες τον χρονο, αλλα δεν το ξανακανω.
Περυσι σε μη τελειωμενο τμημα της Ιουνιου καπου εκει έξω απο το Μεσολόγγι με ξαναπιασε το ρανταρ με 125 και το οριο οπως μου είπαν  μετα ητανε 50. 300 ευρώ και 1 μηνα νομιζω το διπλωμα. Τι να κανω; Κλαφτηκα στο οργανο της τροχαιας και ω του θαυματος με συμπαθησε και εγραψε οτι πήγαινα  με 72, δηλαδη 40 ευρω το οποιο εγινε 20 επειδη το πληρωσα την επομενη. Οι μαλακιες λοιπον τερμα....

amilo

Μέλος
Εγγρ.
27 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
110
Πόντοι
1
Περυσι σε μη τελειωμενο τμημα της Ιουνιου καπου εκει έξω απο το Μεσολόγγι με ξαναπιασε το ρανταρ με 125 και το οριο οπως μου είπαν  μετα ητανε 50. 300 ευρώ και 1 μηνα νομιζω το διπλωμα. Τι να κανω; Κλαφτηκα στο οργανο της τροχαιας και ω του θαυματος με συμπαθησε και εγραψε οτι πήγαινα  με 72, δηλαδη 40 ευρω το οποιο εγινε 20 επειδη το πληρωσα την επομενη. Οι μαλακιες λοιπον τερμα....
Τυπε μαλλον στο ιδιο οργανο πρεπει να πεσαμε και η δυο, και εγω με 100 ενω το οριο ηταν 50 με το ιδιο προστιμο οπως σε σενα αλλα σε μενα μου την χαρισε αλλιως οταν διαβασε πανω στο διπλωμα οτι φοραω ακουστικα βαρηκοιας, χωρις να του πω κατι γυρναει και μου λεει ηρεμησε θα σου μειωσω την ποινη. Μετα απο αυτο δεν το ξανα εκανα.

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
Μετά και τις αντιδράσεις των συγκοινωνιολόγων
«Φρένο» στην αύξηση του ορίου ταχύτητας στα 150χλμ.

Το υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε ότι αποσύρει τη σχετική πρόβλεψη και διατηρεί το όριο στα 130χλμ./ώρα

Στην απόσυρση του σχεδίου για αύξηση του ορίου ταχύτητας στα 150χλμ./ώρα στους αυτοκινητοδρόμους προχώρησε το υπουργείου Μεταφορών μετά και τις έντονες αντιδράσεις των συγκοινωνιολόγων.

Όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο Χρήστος Σπίρτζης το όριο ταχύτητας θα παραμείνει ως έχει, στα 130χλμ./ώρα.

για γελια και για κλαμματα

KavlomenosPoutanos

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2014
Like
23
Πόντοι
1
Εννοείτε πως συμφωνούμε με τους νέους νόμους.. Εγώ προσωπικά στην Αττική οδό οδηγώ με λιγότερο από 170. Αυτό το 100-110-120 είναι ντροπή

LanciaRallye037

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Φεβ 2016
Κριτικές
42
Like
2.609
Πόντοι
5.196
Και έτσι κι αλλιώς, παράνομος θα είμαι. Σε ΑΟ μόνο πάω μέχρι 150 λόγω καμερων. Σε ΕΟ (όπου μπορώ) βάζω CC στα 160/170. Σε στεγνό πάντα. Με βροχή είναι τελείως λάθος η ταχύτητα στην Ελλάδα.

Εγγρ.
18 Σεπ 2014
Κριτικές
12
Like
808
Πόντοι
326
Καποτε που ειχα γρήγορο αυτοκινητο καο δεν ειχα παιδια, πηγαινα και με 200+. Τωρα 120-130 και καλα ειναι.

lefteris38

Μέλος
Εγγρ.
14 Νοε 2005
Like
843
Πόντοι
96
Εννοείτε πως συμφωνούμε με τους νέους νόμους.. Εγώ προσωπικά στην Αττική οδό οδηγώ με λιγότερο από 170. Αυτό το 100-110-120 είναι ντροπή

Ελπιζω μονο να εχεις gps  με ενημερωμενες τις ρουφιανοκαμερες.
Τα ραβασακια που ερχονται προκαλουν μεγαλυτερη εκπληξη, απο το αν ελαμβανες ερωτικο ραβασακι απο την... ποια να σου πω; .. ρε ποια; ααα.. την Κιμ Καρντασιαν. Αυτη μουρθε προχειρα στο νου....

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom