Νέα

Street Cafe - Το μπίζνες της ημέρας

• Μέλος που άνοιξε το νήμα meredi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 52
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

tasos999

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Σεπ 2008
Κριτικές
16
Like
120
Πόντοι
606
Θυμάμαι - πριν από επτά/οκτώ περίπου χρόνια - εδώ στο μπου.κομ παρόμοια θέματα με την "ευκαιρία" των τότε Νανού ντόνατς...
Μην ασχολείστε με κάτι το οποίο δεν γνωρίζετε...99% ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΤΕ...!!!
(Σταδαίος.Σερβιτόρος από 1996.Μπαρίστα από το 2002)

απλά σου λέω πως ξέρω δικό μου άτομο που το 16 ξεκίνησε street cafe, και επεκτάθηκε πάρα πολύ! Απλά δουλεύει κυριολεκτικά 12-13 ώρες πάνω στο μηχανάκι πηγαίνοντας παραγγελίες. Επίσης, φαντάσου τις αμέτρητες ώρες εργασίας που όταν ερχόταν να μας κάνει TRX το μπουφάν του μύριζε τοστάκια, τυράκια κτλ λολ

DimitrisOOO(1)

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2018
Like
99
Πόντοι
6
Θυμάμαι - πριν από επτά/οκτώ περίπου χρόνια - εδώ στο μπου.κομ παρόμοια θέματα με την "ευκαιρία" των τότε Νανού ντόνατς...
Μην ασχολείστε με κάτι το οποίο δεν γνωρίζετε...99% ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΤΕ...!!!
(Σταδαίος.Σερβιτόρος από 1996.Μπαρίστα από το 2002)
Αρα τυπε θα πρεπει να του δωσεις και τα φωτα σου μιας και εισαι απ το 1996 και Μπα :walkingpenis: ριστα απ το 2002 ....

Καταλαβαινεις οτι μιλαμε για επιστημονες προς νασα μερια η εδω δικους μας του ΕΜΠ που ως γνωστν δεν ξερουν ποσο κανει ενα επι δυο μιας και κανεις κουβεντα για αποτυχια σε ενα μαγαζι που θα πουλαει καφεδες! :sunglasses:

DimitrisOOO(1)

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2018
Like
99
Πόντοι
6
απλά σου λέω πως ξέρω δικό μου άτομο που το 16 ξεκίνησε street cafe, και επεκτάθηκε πάρα πολύ! [size=10pt][size=10pt][size=10pt][size=10pt][size=10pt][size=10pt]Απλά δουλεύει κυριολεκτικά 12-13 ώρες πάνω στο μηχανάκι πηγαίνοντας παραγγελίες. Επίσης, φαντάσου τις αμέτρητες ώρες εργασίας που όταν ερχόταν να μας κάνει TRX [/size][/size][/size][/size][/size][/size]το μπουφάν του μύριζε τοστάκια, τυράκια κτλ λολ

Χα χαχαχαχαχαχα ουτε οι αλμπανογεωργιανοδαποι ρε τυπε χαχαχαχαχα

arkas1986

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Μαΐ 2018
Κριτικές
15
Like
363
Πόντοι
326
Καλημέρα
Εχω μπανίσει μαγαζάκι σενιο δίπλα σε γυμνάσιο σε κεντρικό δρόμο πέρασμα με μαγαζια συνεργεια ΟΠΑΠ κλπ διπλα που ανήκει σε τράπεζα και εμαθα απο κονε οτι το τρως 400 με 500 ευρω το μήνα και ειναι κανα 60 70τμ με λιγο χώρο έξω και ανετο σταματημα αυτοκινήτων

Αξίζει να γίνει καφε ΟΧΙ ΦΡΑΝΣΑΙΖ, μαζί με καρεκλιτσες μεσα αλλα και έξω self service?
Κάποιος που να εχει street cafe μπρει να πει πχ που ειναι το break even (που δηλαδη δεν μπαινεις μεσα) με μπαρίστα κ αλλο ενα ατομο και Delivery εχτρα;

Μιλάμε για τοπ ποιοτητα καφε 20+ ευρω το κιλό κλπ μικροπραγματακια και φυσικα στο μελλον μερικα σφολιατοειδη κ γλυκακια ή παγωτο μηχανης
Κανε οικονομικό πλάνο για να δείς με τι έσοδα βγαίνεις. Επίσης τι κεφάλαιο έχεις

arcans86

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2012
Like
467
Πόντοι
36
Καλημέρα
Εχω μπανίσει μαγαζάκι σενιο δίπλα σε γυμνάσιο σε κεντρικό δρόμο πέρασμα με μαγαζια συνεργεια ΟΠΑΠ κλπ διπλα που ανήκει σε τράπεζα και εμαθα απο κονε οτι το τρως 400 με 500 ευρω το μήνα και ειναι κανα 60 70τμ με λιγο χώρο έξω και ανετο σταματημα αυτοκινήτων

Αξίζει να γίνει καφε ΟΧΙ ΦΡΑΝΣΑΙΖ, μαζί με καρεκλιτσες μεσα αλλα και έξω self service?
Κάποιος που να εχει street cafe μπρει να πει πχ που ειναι το break even (που δηλαδη δεν μπαινεις μεσα) με μπαρίστα κ αλλο ενα ατομο και Delivery εχτρα;

Μιλάμε για τοπ ποιοτητα καφε 20+ ευρω το κιλό κλπ μικροπραγματακια και φυσικα στο μελλον μερικα σφολιατοειδη κ γλυκακια ή παγωτο μηχανης
οι πρώτοι που έστησαν τέτοια μαγαζάκια έβγαλαν λεφτά και τα έχουν πουλήσει σε άλλους που τωρα χαροπαλευουν. το έργο βρόμισε έχει ανα 20 μετρά από ένα και ο τζίρος έχει μοιραστεί. οι περισσότεροι που έκαναν τέτοια μαγαζιά ήτανε άσχετοι με το χώρο του καφε,τα έκαναν από ανάγκη γιατί ήτανε άνεργοι. κάτι μαλακίες που διάβασα για 500-1000 καφέδες + κοτόπιτες και αρχιδοπιτες κούνια που σας κούναγε όλους μαζί. τα περισσότερα απο αυτά είναι μέσο όρο στους 100-200 καφέδες την ημέρα + κάνα κρύο σάντουιτς+ καμιά τυρόπιτα. λίγα κάνουν μεγάλους τζίρους πλέον. να ξέρετε ότι τυρόπιτες+αρχιδοπιτες δεν τα πούλησες μέχρι το μεσημέρι τα τρως στο κώλο πάνε για πέταμα έχουν φύρα μεγάλη. με 1,5-2,00 ευρώ τιμές και τζίρο μέσο όρο 100-200 καφέδες το έργο δεν βγαίνει μάγκες με τα έξοδα+ τα κρατικά νταβατζιλικια. τα περισσότερα είναι οικογενειακες επιχειρήσεις τους μένουν 50-100 ευρό καθαρά την ήμερα και τα μοιραζοντε 3-4 άτομα έχει και μέρες που μοιραζοντε απο ενα αρχιδι. φίλε μου στα 70 τμ υπολόγιζε να σου φυγει κανενα 25-30 χιλιαρικα για να κανεις το μαγαζί και μιλάμε για συμμαζεμένα πράγματα οχι τιποτα τρελα ντεκορ. απο εκει και περα υπολογισε τι ωρες θα λειτουργεί το καταστημα και τι προσωπικό  χρειαζεσε κανε και μια έρευνα τα αναλώσιμα που θα χρειαζεσε καθημερνα για ενα τζίρο τις τάξεως των 200-300 ευρώ + το κεφαλαιο το αρχικο που θα ρίξεις και υπολόγισε πότε θα κάνεις απόσβεση και γάμησε τα break even και λοιπές μαλακίες. να πω και κάτι σε όλους τους μεγάλους επιχειρηματιες του σαιτ. break even και κλίμακες οικονομίας-αγοράς και υπόλοιπα τέτοια τα υπολογίζεις σε επιχειρήσεις που κάνουν μεγάλους τζίρους, με μεγάλους προμηθευτές, με μεγάλες πιστώσεις, με μεγάλες μισθοδοσίες. οχι σε καφενεια που παιζεις με μονοευρα και διευρα. αν το κάνεις υπολόγιζε και προσωπική δουλειά απο εσένα για να σου μενει κανένα φραγκακι παραπάνω.
αν αποφασισεις να το κανεις σου ευχομε καλες δουλειες παντος.
u.γ.
δεν εχω τετοια καταστημα και η δουλεια που κανω δεν εχει καμια σχεση με τετοια καταστηματα.
Έχω κολλητό φίλο που εργαζετε σε μεγάλη εταιρία τροφοδοσίας τέτοιων καταστημάτων και με ενημερώνει τι γινετε και για το χαλι που υπαρχει.

arcans86

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2012
Like
467
Πόντοι
36
Εναν υπαλληλο θα βαλεις μονο, απο το πρωι μεχρι το μεσημερι που ειναι το ντελιβερι των υπηρεσιων, γραφειων κλπ
Μετα θα καθεσαι μονος σου μεχρι το κλεισιμο
Κοστος κανενα 900ρι για τον υπαλληλο (μαζι με δωρα, εισφορες, κλπ) + 700 το μαγαζι (ενοικιο, δημοτικα τελη, ρευμα, λογιστες, καθαριστικα, κλπ)

Ξεκινας με 1600 το μηνα + 400 τα δικα σου (ΕΦΚΑ, κλπ) θελεις 2000 εξοδα το μηνα. Με 50% κερδος επι του τζιρου θελεις περιπου 6000 τζιρο για να πεις οτι κατι σου μενει, δηλαδη 250 με 300 καθε εργασιμη
Αυτο σημαινει 25 ευρω τζιρο ανα ωρα, και αν βαλουμε 3 ευρω τζιρο ανα πελατη μεσο ορο, θες περιπου 8 πελατες την ωρα η 2 πελατες καθε 15 λεπτα (παρεα μαζι η χωρια)

Αυτο ειναι ενα ιδανικο σεναριο βεβαια, πιθανο στην πραγματικοτητα τα εξοδα να ειναι μεγαλυτερα, η ο τζιρος ανα πελατη μικροτερος, κλπ

Για φορους, ΦΠΑ, κλπ δεν αναφερω γιατι πιθανο να δουλευεις με αρκετα μαυρα

Αν θες να τεσταρεις, πηγαινε και αραξε σε καποιο γειτονικο παρομοιο μαγαζι και δες ποσοι πελατες εξυπηρετουνται μεσα σε ενα διωρο Δευτερας απο τις 10-12 το πρωι και θα υπολογισεις περιπου τι τζιρο κανει η γειτονια
τέτοια υπολογιστικά σενάρια ουτε γραφείο κηδειών κάνει μεγάλε για μοιράσει κολυβα σε κηδεία.
με τέτοιο σενάριο καλύτερα πάρε ένα καρότσι και γύρνα στους δρόμους να πουλάς κουλούρια και έλα μετά απο κανένα 3μηνο να τα ξαναπούμε.

masistas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2012
Κριτικές
6
Like
1.325
Πόντοι
486
Φίλε πας να κάνεις επιχείρηση στην Ελλάδα που είναι ίσως η χειρότερη χώρα της Ευρώπης. Έπειτα δεν θα καλύψεις μια ανάγκη που βρίσκετε σε έλλειψη αλλά θα μπεις σε μια κορεσμένη αγορά. Έπειτα δεν μας διευκρινίζεις εάν κατέχεις το αντικείμενο ή απλά είσαι άσχετος με το όλο εγχείρημα.

Pinoklis

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
596
Πόντοι
96
τέτοια υπολογιστικά σενάρια ουτε γραφείο κηδειών κάνει μεγάλε για μοιράσει κολυβα σε κηδεία.
με τέτοιο σενάριο καλύτερα πάρε ένα καρότσι και γύρνα στους δρόμους να πουλάς κουλούρια και έλα μετά απο κανένα 3μηνο να τα ξαναπούμε.

Δεν ειπες που ακριβως διαφωνεις ομως

topmarried1977

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2014
Like
16
Πόντοι
0
τετοιο μαγαζι με 5μερη εργασια 9:00 εως 17:00 μας δινει τα εξης:
1 άτομο υπαλληλοσ delivery πληρη απασχοληση που φυσικα δεν θα δουλευει 8ωρο αλλα 9-11 ωρες γιατι 8 αρχιζουν οι παραγγελιες κοστοσ 11500,00

ενοικιο 500 * 12 + χαρτοσημο κοστος 6216,00
εφκα ιδιοκτητη 185*12 κοστοσ 2220,00

ρευμα ψυγειων - μαγαζιου - τηλεφωνα να πουμε 2000,00 (στην καλυτερη περιπτωση γιατι μεσα στην ΔΕΗ εχει κ δημοτικα τελλη που μαμανε)

συνολο 21936,00 δλδ 1828,00 €/μηνα για να καλυψεισ τα παγια εξοδα σου

επειδή εισαι κ ταπεινος βαλε και 700,00 τα χρηματα που θεσ να βγαλεις για τον εαυτο σου (πρπει να πληρωσεις το ρευμα του σπιτιου, να φας κλπ 700,00*12 κοστοσ 8400,00

αρα ανα μηνα συνολο 2528,00

για να τα κλυψεισ αυτα ακομα κ αν δουλευεις με 100% κερδος εχουμε

παγια εξοδα                     2528,00
αγορες εμπορευματων            +2528,00
συνολο εξοδων                   5056,00
συνολο πωλησεων                 5056,00 για να ερθεις ισα βαρκα ισα γυαλο

με μεση τιμη προιοντος 2,50 € (τυροπιτα καφεσ αναφυκτικο)

πρεπει να πουλας  2022,00 τεμαχια το μηνα αρα 91,00 καφεδες τυροπιτεσ αναψυκτικα την ημερα κ φυσικα χωρισ αποδειξη γιατι τοτε θα πρεπει το 5056,00 των πωλησεων να ειναι 6269,44 (+24% φπα)

εφικτο πιστευετε?

βγαλε 1,5 μηνα απο 15/7 εωσ 31/08 που εισαι εσυ κ η espresiera μονοι στο μαγαζι μειον 0,5 μηνα αργειες και θα δειτε οτι καταληγεις να εχεισ ενα μαγαζι που δειχενι 0,00 κερδη (εστω κ αν εσυ παιρνεισ 700,00 / μηνα) κ πρεπει να πουλαει 110 τεμαχια την ημερα δλδ 55 ατομα (αν αγοραζουν καφε + κατι αλλο) περιπου δλδ 6/ατομα ανα ωρα .

''ρε φιλε'' θα μου πεις ''εχω δει μαγαζια σε κεντρικα σημεια που δεν αδειαζουν'' ναι άλλα τα ενοικια σε νεα σμυρνη πλατεια κλπ κεντρο κλπ κλπ Μαμανε ενω τα δημοτικα τελη σκιζουν βλπ πχ σε 200,00 € λογαριασμο ΔΕΗ αξια ρευματος 35,00 € (πραγματικο περιστατικο)

αααααααααααα ξεχασα να σου πω οτι χρειααζεσαι και παγιο εξοπλισμο περαν των μηχανηματων που δινουν οι εταιρειες σκαμπο σκευη ταμπελες

κ σου θυμιζω delivery κ εσυ μόνο 2 ατομα οχι δλδ εχω πυρετο σημερα δεν παω....πας κανονικα.....

τα συμπερασματα δικα σας

rokos

Μέλος
Εγγρ.
19 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
159
Πόντοι
6
Είμαι άσχετος με το αντικείμενο αλλά πολύ κολλητός μου φίλος που ξέρεις εδώ και 30 χρόνια τον χώρο με δικά του μαγαζιά μου έχει πει ότι το 99% της δουλειάς αυτής είναι το σημείο ......

Στην Ελλάδα το να κάνεις επιχείρηση δεν είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο....

netsome

Μέλος
Εγγρ.
13 Σεπ 2006
Like
528
Πόντοι
36
Πολυ απλα:

ΜΗΝ ΤΟ ΚΆΝΕΙΣ!

δεν πρόκειται να σου βγει σε καλο.

OP
OP
M

meredi

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2008
Κριτικές
3
Like
78
Πόντοι
16
Είμαι άσχετος με το αντικείμενο αλλά πολύ κολλητός μου φίλος που ξέρεις εδώ και 30 χρόνια τον χώρο με δικά του μαγαζιά μου έχει πει ότι το 99% της δουλειάς αυτής είναι το σημείο ......

ΑΚΡΙΒΩΣ

Το μπιζνες εχει 3 που πανε καλα θα ανοιξω και εγω διπλα με ενοικιο στο θεο δεν παιζει
Το σημειο κ η ποιοτητα ειναι ολα τα λεφτα
Απο κει και περα ναχαμε να λεγαμε ο καθενας το κοντο του και το μακρυ του

Πολλά τα αποτυχημενα μαγαζια πολλα τα επιτυχημένα

Εγω ανοιξα τη συζητηση για  να μας ελεγα καποιος περα απο τα απλα μαθηματικα καποια πραγματα

Τα μαθηματικα ειναι ευκολα
Μπουκαλακι νερο 10λεπτα
Καφες 26 λεπτά
Ποτηρι εκτυπωμενο 6 λεπτα
Παγος καλαμακι βαση αλλα 4

Πουλας 1,5 -1,8 ξερεις ποσο ειναι το ΦΠΑ ξερεις ποσα θα χτυπας ξερεις και που δε θα χτυπας αν το πας ετσι
Ομοια τα μπλιμπλικια κουλουρια κλπ κλπ που θα βαλεις
Μεγαλη υποθεση επισης και τα τραπεζακια εξω να μπορουν 2 να καθησουν να πουν 2 κουβεντες

Υπαρχουν σημεια που επιβιωνεις με το delivery και σημεια που δε το θες καν

arcans86

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2012
Like
467
Πόντοι
36
Δεν ειπες που ακριβως διαφωνεις ομως
εαν το μαγαζι ανοιγει 5-6 το πρωι και κλεινει 10-11 το βραδυ λες να την αντεξει ο τυπος να βαραει 20ωρα καθε μερα για την βγαζει με εναν υπαλληλο μονο μεχρι το μεσημερι;
και ποιος σου ειπε οτι το 50% του τζιρου ειναι καθαρο και θα το βαζει παντελονι; θελει δεν θελει με τιμες που θα εχει λογο ανταγωνισμου 25-30% κερδος θα δουλευει θελει δεν θελει υποχρεωτικα.
οσο για τους υπολογισμους 25 ευρω ανα ωρα και παπαριες να ξερεις οτι η δουλεια δεν ειναι συνεχωμενη ολη μερα θα εχει κατι νεκρά 2-3ωρα στην διαρκεια τις ημερας .

Pinoklis

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
596
Πόντοι
96
εαν το μαγαζι ανοιγει 5-6 το πρωι και κλεινει 10-11 το βραδυ λες να την αντεξει ο τυπος να βαραει 20ωρα καθε μερα για την βγαζει με εναν υπαλληλο μονο μεχρι το μεσημερι;
και ποιος σου ειπε οτι το 50% του τζιρου ειναι καθαρο και θα το βαζει παντελονι; θελει δεν θελει με τιμες που θα εχει λογο ανταγωνισμου 25-30% κερδος θα δουλευει θελει δεν θελει υποχρεωτικα.
οσο για τους υπολογισμους 25 ευρω ανα ωρα και παπαριες να ξερεις οτι η δουλεια δεν ειναι συνεχωμενη ολη μερα θα εχει κατι νεκρά 2-3ωρα στην διαρκεια τις ημερας .

Δε χρειαζεται να δουλευει 5-11, μπορει με πολυ λιγοτερες ωρες να κανει το 90% του τζιρου
Αν θελει εξτρα ατομα πρεπει να υπολογιζει +2000 τζιρο το μηνα
Εννοειται οτι η κινηση δεν ειναι ομαλη, εχει ωρες με ουρα και εχει ωρες που δε μπαινει πελατης, μιλαμε παντα για μεσο ορο.
Παντως και ο φιλος 3-4 ποστ πριν που φαινεται γνωστης, εδωσε ακριβως τα ιδια νουμερα, αρα δεν ειμαι πολυ λαθος, παροτι δεν υποστηριζω οτι ειμαι ειδικος

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.080
Πόντοι
6.515
Αυτοι που ανοιξαν τα κουλουρτζιδικα πανε καλα τελευταια  :undecided:

ΧΧΧ-Man

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Οκτ 2008
Κριτικές
46
Like
4.263
Πόντοι
5.595
Κλασικος τυπος που με 10-15 χιλιαρικα θελει να ανοιξει επιχειρηση.. και να κονομαει κιολας...
Νταξει... Δεν ειναι κακο.. ουτε ο πρωτος εισαι αλλα ουτε κ ο τελευταιος!!!
Απλα το συγκεριμενο επιχειρει.. εχει κορεστει οπως προαναφερθικε..!
Απλα δειτε γυρω σας ποσα τετοια μαγαζια ανοιξαν.. και σε λιγο καιρο -κατω απο χρονο- εκλεισαν...!!! Γιατι...?  Ηταν οοοολοι μακακες....???!!!
ΟΧΙ... απλα δεν εβγαιναν οι ανθρωποι!!! 
Και τελικα τι καταφεραν...?? Δεν μπηκαν φυλακη... απλα εχασαν 15-20 χιλιαρικα....χρωστανε κατι εφοριες-ΕΦΚΑ κλπ... και βεβαια ριξαν κ πολυ προσωπικη εργασια.. που ποτε δεν ανταμειφθηκε αυτη...

Θεόκλητος

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Απρ 2013
Κριτικές
5
Like
177
Πόντοι
280
Το πρόβλημα είναι ότι η επιχειρηματικότητα σε αυτή την χώρα εξαντλείται σε καφέ και τυροπιτάδικα ...

Και από αυτά βρωμάει ο τόπος ... έχω στον κύκλο μου κάποιες περιπτώσεις που θεωρούσαν ότι έχουν βρει το καλό σημείο ... όλοι έκλεισαν (δυστυχώς), αφού έφαγαν και κάποιες οικονομίες (περί τα 10-15 Κ ) ...

Tigerlili

Μέλος
Εγγρ.
21 Νοε 2017
Like
2
Πόντοι
0
:pipa3:Μαγκες τα παντα ειναι το σημειο η μαρκα καφε και οι γρηγοροι ντελιβεραδες.αξιζει σαν επενδυση για ενα μεροκαματο βεβαια δεν ειναι ουκ ολιγα τα παραδειγματα που ξεκινησαν ως τρυπες και εξελιχθηκαν ως εταιρικα. Φιλε μου ως εργαζομενος χρονια σε αυτο το τομεα θα σου δωσω μια συμβουλη.βρες καλο σημειο σε κεντρικο δρομο με συνεργεια εταιρειες κτλ βαλε efood και θα τα πας καλα.αναλογως πια εταιρεια θα διαλεξεις για καφε σου κανουν και σεμιναρια μπαριστα. Μπορεις να σπασεις την βαρδια με εναν ακομα μπαριστα αλλα αν θες να βγαλεις χρηματα τουλαχιστον στην αρχη θα πρπ να ριξεις πολυ δουλεια.

Tigerlili

Μέλος
Εγγρ.
21 Νοε 2017
Like
2
Πόντοι
0
Κλασικος τυπος που με 10-15 χιλιαρικα θελει να ανοιξει επιχειρηση.. και να κονομαει κιολας...
Νταξει... Δεν ειναι κακο.. ουτε ο πρωτος εισαι αλλα ουτε κ ο τελευταιος!!!
Απλα το συγκεριμενο επιχειρει.. εχει κορεστει οπως προαναφερθικε..!
Απλα δειτε γυρω σας ποσα τετοια μαγαζια ανοιξαν.. και σε λιγο καιρο -κατω απο χρονο- εκλεισαν...!!! Γιατι...?  Ηταν οοοολοι μακακες....???!!!
ΟΧΙ... απλα δεν εβγαιναν οι ανθρωποι!!! 
Και τελικα τι καταφεραν...?? Δεν μπηκαν φυλακη... απλα εχασαν 15-20 χιλιαρικα....χρωστανε κατι εφοριες-ΕΦΚΑ κλπ... και βεβαια ριξαν κ πολυ προσωπικη εργασια.. που ποτε δεν ανταμειφθηκε αυτη...
αυτος ο χαρακτηρισμος δεν βερω κατα ποσο ευσταθει.αν δηλαδη δεν εισαι απο πλουσια αρχιδια και δουλευεις δεκα  χρονια για να μαζεψεις 20000 και τα επενδυσεις στο να ανοιξεις ενα καφε τι παει να πει.τα 20000 στον δρομο τα βρισκεις;

KOUBANIS

Μέλος
Εγγρ.
15 Δεκ 2005
Like
33
Πόντοι
1
Ρε παιδια , ο ανθρωπος θελει να κανει μια δουλεια και αποφάσισε καφε λαι τυροπιτες, μπηκε εδω για να παρει καποιες ιδεες αντι να μας πει καποιος που γνωριζει και να βοηθήσει , τον κοροιδευετε....

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom