Νέα

Street Cafe - Το μπίζνες της ημέρας

• Μέλος που άνοιξε το νήμα meredi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 52
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

meredi

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2008
Κριτικές
3
Like
78
Πόντοι
16
Καλημέρα
Εχω μπανίσει μαγαζάκι σενιο δίπλα σε γυμνάσιο σε κεντρικό δρόμο πέρασμα με μαγαζια συνεργεια ΟΠΑΠ κλπ διπλα που ανήκει σε τράπεζα και εμαθα απο κονε οτι το τρως 400 με 500 ευρω το μήνα και ειναι κανα 60 70τμ με λιγο χώρο έξω και ανετο σταματημα αυτοκινήτων

Αξίζει να γίνει καφε ΟΧΙ ΦΡΑΝΣΑΙΖ, μαζί με καρεκλιτσες μεσα αλλα και έξω self service?
Κάποιος που να εχει street cafe μπρει να πει πχ που ειναι το break even (που δηλαδη δεν μπαινεις μεσα) με μπαρίστα κ αλλο ενα ατομο και Delivery εχτρα;

Μιλάμε για τοπ ποιοτητα καφε 20+ ευρω το κιλό κλπ μικροπραγματακια και φυσικα στο μελλον μερικα σφολιατοειδη κ γλυκακια ή παγωτο μηχανης

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
4.568
Πόντοι
1.706
Καλημερα.

Στην ελλαδα θεωρειτε ευκολη λυση κ ευκολη επενδυση ενα καφε ή σουβλατζιδικο.

Τα προβληματα ειναι
-εντονος ανταγωνισμος
-κεφαλαιο
-φορολογηση

Εδω κ 15 χρονια επιτυχια θεωρειτε το break even (που δηλαδη δεν μπαινεις μεσα) ενω εδω στην γερμανια break even θεωρειτε το 2.000€ καθαρα κ ολα πληρωμενα νομιμα

OP
OP
M

meredi

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2008
Κριτικές
3
Like
78
Πόντοι
16
Το Break even το ζητησα απο καποιν που ξερει τη μπιζνα και εχει εικονα

Το να πω εγω στο 1,5 ευρω καφε μενουν τόσα δεν ειναι ασφαλες!

Πρωι ειναι ακομα θα απαντησουν το βραδυ οι γνωστες του θεματος

KINDEREKPLIXI_@1976

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2014
Like
1.156
Πόντοι
206
ΑΝ παρεις με χρησιδανειο την μηχανη του καφε τοτε θα σου προμηθευει και τον καφε ο εμπορος με τιμη που σε πολλες περιπτωσεις ειναι πανω απο 20 € το κιλο για μια μεση ποιοτητα.... υπολογισε μαζι με νοικια και λογιστικα+ εφορια + φπα + εισφορες + ΕΦΚΑ + μισθους + ρευματα + νερα + τελη και καποια αλλα...
Επειδη εχω και εγω ατομικη επιχειρηση (οχι εστιαση)  θα σου πω οτι μας εχουν γονατισει με την φορολογια και τις εισφορες...
Πρεπει να υπολογισεις και την προσωπικη  σου εργασια η οποια πρεπει να σου μενει τον μηνα καθαρα  τσεπατα απο 1500 - 2000 € τον μηνα για να πεις οτι πληρωνεται και η δικια σου δουλεια......
Το θετικο στην περιπτωση ειναι το χαμηλο ενοικιο το οποιο λογικα θα βγαινει...

OP
OP
M

meredi

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2008
Κριτικές
3
Like
78
Πόντοι
16
ΕΦΚΑ λογιστες κλπ εχω.
Εχω και εικονα για χρησιδανειο αλλα και για αγορά μηχανης.
Ξεκινάς χρησιδάνειο και αναλογα στην πορεία
Εννωω για 20+ καφε νεττο χωρις χρησιδανειο μηχανης

Σε καθε περίπτωση για πολύ καλο καφε που θα κανει τη διαφορά και εμπειρο μπαρίστα

KINDEREKPLIXI_@1976

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2014
Like
1.156
Πόντοι
206
αν θες εμπειρο μπαριστα που θα κανει την διαφορα Γνωμη μου ειναι οτι η περιοχη σου θα πρπει να ειναι και απο αναλογο κοσμο που θα εκτιμησει την διαφορα. επισης ο μισθος του σε καμια περιπτωση δεν θα ειναι προσιτος. οποτε ανεβαζεις τα εξοδα.
Αυτονοητο να διαθετεις και ενα σεβαστο κεφαλαιο κινησης και μαξιλαρι για εκτακτα εξοδα....
Αν παιξεις σε δικο σου καφε κοιτα και σε εναν ππου χρησιμοποιω εγω στο μαγαζι μου (δεν εχω καφετερια αλλα εχω μηχανη και καφεδες ) Εξαιρετικος καφες και κανεις και την διαφορα στην πιατσα προσφεροντας κατι που ειναι σχετικα ψαγμενο απο αποψη προστατευομενης καλιεργειας κλπκλπ

OP
OP
M

meredi

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2008
Κριτικές
3
Like
78
Πόντοι
16
Αυτα ειναι κομματια του μαρκετινγκ
Το θεμα ειναι να μας πει κποιος στην πραξη τζιρους κερδη Break even.
ο καφες πανω κατω ιδιο κοστος εχει στην πρvτη υλη στο χερι με καλαμακι ποτηρι βαση παγο νερο 28-40 λεπτα
και επισης πανω κατω ιδια τιμη πουλανε απο 1,5-1,80

Για τετοια νουμερα μιλαμε

baroc

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
25 Οκτ 2017
Κριτικές
116
Like
19.199
Πόντοι
20.686
Η καταναλωση φερνει το κερδος.Αν υπαρχει καλως .Τοτε ολα καλυπτονται.Αν οχι καληνυχτα.Δεν χρειαζεται να κανεις και οικονομοτεχνικη μελετη για να ανοιξεις ενα καφε.

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
Έχει χαθεί και ο μάτζεστικ με τις επιχειρηματικές ιδέες του  :S

KINDEREKPLIXI_@1976

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2014
Like
1.156
Πόντοι
206
ΑΝ ξεκινησεις με περιπου 200 καφεδες την μερα Χ 1,5€ = 300€ περιπου 2κιλα  καφε δηλαδη , + 200€ απο αναψυκτικα , νερα , σφολιατοειδη , σνακ τοτε πας στο 500 αρικο .. αν μεινει εκει εισαι στο 15000 τζιρο τον μηνα ...
Αν δουλευεις με 40% κερδος τοτε μας κανει 6000€ μικτο κερδος τον μηνα.. τα υπολοιπα ειναι εμπορευματα και ολα σου τα εξοδα ΕΚΤΟΣ φορολογια...
υπολογισε τα μισα στο κρατος εφορια , φπα , εφκα κλπκπ σου μενουν 2500- 3000 € καθαρα .....

tasos999

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Σεπ 2008
Κριτικές
16
Like
120
Πόντοι
606
Παιδιά φίλος γυμναστής άνοιξε καφέ (όχι franchise) το 2016 τέτοια εποχή. Βγάζει μεγάλο κέρδος (1-2 χιλιάρικα) αλλά έχει 3 άτομα που τρέχουν όλη μέρα σε παραγγελίες/service κτλ. Ο εαυτός του, η γκόμενα του και 1-2 φίλοι (ανάλογα με την κίνηση). Επειδή ακριβώς έχει φτηνά εργατικά χέρια βγάζει αυτά τα λεφτά κατά τα άλλα αν βάλεις νοίκι, φυλλάδια, βενζίνες, πρώτες ύλες, πάγια κτλ δεν αφήνει κέρδος. Επίσης, ρόλο παίζει ο κατάλογος σου πχ κοτόπιτα, πεινιρλί σπέσιαλ όλα σπιτικά!

topmarried1977

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2014
Like
16
Πόντοι
0
Μη λέτε πολλεσ λαλακιες παιδια.... εξ επαγγελματος σας λέω οτι απο όσα υπολογιζεται με 15.000,00 τζιρο το μήνα το καθαρό κέρδος μετα φορων είναι ελάχιστο. κρατήστε στο μυαλό σας ότι απο τα 5 καφε-τυροπιτα κλπ που ανοίγουν τα 4 κλεινουν στην 2ετια 3ετια.

OP
OP
M

meredi

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2008
Κριτικές
3
Like
78
Πόντοι
16
Η καταναλωση φερνει το κερδος.Αν υπαρχει καλως .Τοτε ολα καλυπτονται.Αν οχι καληνυχτα.Δεν χρειαζεται να κανεις και οικονομοτεχνικη μελετη για να ανοιξεις ενα καφε.
Καλο ειναι να ξερεις που πατας

Αυτο που διαπιστωσα σημερα που εκανα αυτοψια ειναι οτι εχει δυνατοτητες και για τα 4 καναλια πωλησης
Περαστικους, delivery, καθημενους και ευκολο διπλοπαρκαρισμα αυτοκίνητα δηλαδη. Εκανα επαφη με δικηγορο που ξερει απο τραπεζες για να ψαξει το θεμα ενοικιασης. Εχουν μια διαδικασια απο το να βρεις κλπ

Τα 500 τη μερα τα εχει ανετοτατα. Βεβαια όσα συνεργεια γραφεια κλπ να εχεις διπλα δεν παυουν ολοι αυτοι ως τωρα να εχουν καπου συνηθίσει και να θες χρονο να τους κανεις συνδρομητες

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
τι ειπε ο ανθρωπος!!!
τι ειπε ο ανθρωπος!!!
να ανοιξει επιχειρηση στην ελλαδα!!!
μουαχαχαχαχαχα.

φιλε σοβαρα τωρα πιο ευκολα και πιο σιγουρα βγαζεις λεφτα σε οποιοδηποτε αλλη χωρα της ΕΕ, που εχεις επισης δικαιωμα να δραστηριοποιηθεις.

αν εχεις καλο κεφαλαιο ανοιξε επιχειηση στην ισπανια σε τουριστικο μερος πχ βαρκελωνη.
αν δεν εχεις ανοιξε σε πολωνια,τσεχια,σλοβακια,εσθονια,λετονια,
καλυτερα θα σου φερθει το κρατος , οι ανθρωποι, πιο σιγουρα τα λεφτα σου και καλυτερα θα περασεις.

ακου στην ελλαδα!!!!
πονεσε η κοιλια μας απο το γελοιο.

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
4.568
Πόντοι
1.706
τι ειπε ο ανθρωπος!!!
τι ειπε ο ανθρωπος!!!
να ανοιξει επιχειρηση στην ελλαδα!!!
μουαχαχαχαχαχα.

φιλε σοβαρα τωρα πιο ευκολα και πιο σιγουρα βγαζεις λεφτα σε οποιοδηποτε αλλη χωρα της ΕΕ, που εχεις επισης δικαιωμα να δραστηριοποιηθεις.

αν εχεις καλο κεφαλαιο ανοιξε επιχειηση στην ισπανια σε τουριστικο μερος πχ βαρκελωνη.
αν δεν εχεις ανοιξε σε πολωνια,τσεχια,σλοβακια,εσθονια,λετονια,
καλυτερα θα σου φερθει το κρατος , οι ανθρωποι, πιο σιγουρα τα λεφτα σου και καλυτερα θα περασεις.

ακου στην ελλαδα!!!!
πονεσε η κοιλια μας απο το γελοιο.
Τυπε τωρα που το λες εχω επιλεξει πορτογαλια για επιχειρηση ενω εχω απορριψει ελλαδα κ γερμανια.
Εννοω προεπιλογη εχω κανει,δεν ειναι ακομη σιγουρο.
Ας πουμε πως θελω να κανω δουλεια δικη μου ,αν γινει τελικα πιθανως θα γινει πορτογαλια.

Pinoklis

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
596
Πόντοι
96
Καλημέρα
Εχω μπανίσει μαγαζάκι σενιο δίπλα σε γυμνάσιο σε κεντρικό δρόμο πέρασμα με μαγαζια συνεργεια ΟΠΑΠ κλπ διπλα που ανήκει σε τράπεζα και εμαθα απο κονε οτι το τρως 400 με 500 ευρω το μήνα και ειναι κανα 60 70τμ με λιγο χώρο έξω και ανετο σταματημα αυτοκινήτων

Αξίζει να γίνει καφε ΟΧΙ ΦΡΑΝΣΑΙΖ, μαζί με καρεκλιτσες μεσα αλλα και έξω self service?
Κάποιος που να εχει street cafe μπρει να πει πχ που ειναι το break even (που δηλαδη δεν μπαινεις μεσα) με μπαρίστα κ αλλο ενα ατομο και Delivery εχτρα;

Μιλάμε για τοπ ποιοτητα καφε 20+ ευρω το κιλό κλπ μικροπραγματακια και φυσικα στο μελλον μερικα σφολιατοειδη κ γλυκακια ή παγωτο μηχανης

Εναν υπαλληλο θα βαλεις μονο, απο το πρωι μεχρι το μεσημερι που ειναι το ντελιβερι των υπηρεσιων, γραφειων κλπ
Μετα θα καθεσαι μονος σου μεχρι το κλεισιμο
Κοστος κανενα 900ρι για τον υπαλληλο (μαζι με δωρα, εισφορες, κλπ) + 700 το μαγαζι (ενοικιο, δημοτικα τελη, ρευμα, λογιστες, καθαριστικα, κλπ)

Ξεκινας με 1600 το μηνα + 400 τα δικα σου (ΕΦΚΑ, κλπ) θελεις 2000 εξοδα το μηνα. Με 50% κερδος επι του τζιρου θελεις περιπου 6000 τζιρο για να πεις οτι κατι σου μενει, δηλαδη 250 με 300 καθε εργασιμη
Αυτο σημαινει 25 ευρω τζιρο ανα ωρα, και αν βαλουμε 3 ευρω τζιρο ανα πελατη μεσο ορο, θες περιπου 8 πελατες την ωρα η 2 πελατες καθε 15 λεπτα (παρεα μαζι η χωρια)

Αυτο ειναι ενα ιδανικο σεναριο βεβαια, πιθανο στην πραγματικοτητα τα εξοδα να ειναι μεγαλυτερα, η ο τζιρος ανα πελατη μικροτερος, κλπ

Για φορους, ΦΠΑ, κλπ δεν αναφερω γιατι πιθανο να δουλευεις με αρκετα μαυρα

Αν θες να τεσταρεις, πηγαινε και αραξε σε καποιο γειτονικο παρομοιο μαγαζι και δες ποσοι πελατες εξυπηρετουνται μεσα σε ενα διωρο Δευτερας απο τις 10-12 το πρωι και θα υπολογισεις περιπου τι τζιρο κανει η γειτονια

DimitrisOOO(1)

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2018
Like
99
Πόντοι
6
Τυπε δεν μας ειπες εσυ με τι κεφαλαιο σκοπευεις να μπεις μεσα και να το ξεκινησεις ? 1000 10000 20000 ? εστω και στο περιπου ! περαν της μηχανης καφε το μαγαζι ειναι ετοιμο να λειτουργησει ? συνεργεια δεν θα μπουνε μεσα ? μαραγκοι γυψοσανηδαδες οικοδομοι υδραυλικοι κλπ ακομα και μπογιατζη που το χρημα σε αυτους πεφτει χερατο την ιδια μερα, εκτος και αν πιανουν τα χερια σου και τα κανεις μοναχος σου...

Να ξερεις οτι ενα τετοιο "καταστημα - επιχειριση"  απ την στιγμη που θα το επιχειρησεις θα πρεπει μεσα 10 μερες να λειτουργει το ΠΟΛΥ 15 για να μπαινουν και τα πρωτα λεφτα στο ταμειο, αν φτασεις μηνα+ και δεν το εχεις ανοιξει αστο

stadeos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2010
Like
2.050
Πόντοι
216
Θυμάμαι - πριν από επτά/οκτώ περίπου χρόνια - εδώ στο μπου.κομ παρόμοια θέματα με την "ευκαιρία" των τότε Νανού ντόνατς...
Μην ασχολείστε με κάτι το οποίο δεν γνωρίζετε...99% ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΤΕ...!!!
(Σταδαίος.Σερβιτόρος από 1996.Μπαρίστα από το 2002)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom