Νέα

Στρατόκαυλες / Στρατιωτικές ταινίες!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Pecados
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 151
  • Εμφανίσεις 17K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

servingmilfs

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2014
Like
14
Πόντοι
0
Έχοντας εντρυφήσει στις εν λόγω ταινίες ήρθε η ώρα να προτείνω και εγώ

Για όσους γουστάρουν υποβρύχια: εν μέρει βασισμένο σε αληθινά γεγονότα

Για όσους γουστάρουν αεροπλάνα: για τους πρώτους Αμερικανούς πιλότους του Α' ΠΠ

Για όσους γουστάρουν Φινλανδία: για το Ρωσοφινλανδικό πόλεμο του 1939

Και κάτι σαν το Γερμανικό Band Of Brothers :

OP
OP
Pecados

Pecados

Μέλος
Εγγρ.
25 Σεπ 2015
Like
137
Πόντοι
16
Τύποι έχει δει κανένας καμία από τις παρακάτω ταινίες να μου πει την γνώμη του?  :think:

Emperor

41462617.jpg

και

Burnt by the sun

05506582.jpg

Επίσης θα ήθελα και νεότερες προτάσεις για ταινίες που αφορούν τον τίτλο του νήματος.

:hi:

OP
OP
Pecados

Pecados

Μέλος
Εγγρ.
25 Σεπ 2015
Like
137
Πόντοι
16
Παιδιά γαμάτη ταινιάρα, πολύ συγκινητική, αν και νόμιζα ότι θα βάζατε τσόντες με άρβυλα και τέτοια :cheesy:

Forces_sp%C3%A9ciales_poster.jpg

www.imdb.com/title/tt1656192/]http://www.imdb.com/title/tt1656192/[/url]

Ωραία ταινία. Νομίζω ότι είναι Γαλλική η παραγωγή. Πάνε χρόνια που την είχα δει εκτός και αν είναι άλλη.

Punteras

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2016
Like
15
Πόντοι
1
Είδα πρόσφατα το '71(τίτλος της ταινίας). 1971,Μπέλφαστ,ΙΡΑ. Ωραία ταινία, την συστήνω.

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
Paths of Glory 1957 Kirk Douglas
Ασπρομαυρη.Αντιπολεμικη για την ακριβεια.Ο Κερκ Νταγκλας ειναι Γαλλος αξιωματικος στη πρωτη γραμμη στον 1ο ΠΠ.Χαρακωματα,τελμα,στασιμοτητα,οβιδες να σκανε διπλα,συρματοπλεγματα,εφοδος εφ οπλου λογχη.Καποια στιγμη δινεται εντολη για νεα εφοδο και ενω προχωρανε οι στρατιωτες καπως,αναγκαζονται επειτα απο βαριες απωλειες να οπισθοχωρησουν.Οι στρατηγοι στα μετοπισθεν απο τα στρατηγεια-παλατια τους ειναι εξαλοι και αποφασιζουν καθε μοναδα να διαλεξει καποιους στρατιωτες,να τους δικασουν και να τους εκτελεσουν με τη κατηγορια της δειλιας-εσχατης προδοσιας.Ο Κερκ Νταγκλας δε το δεχεται για τους ανδρες του και σπευδει να συναντησει τους ανωτερους του και να αμφισβητησει αυτη την αποφαση και να τους αλλαξει γνωμη.Συγκρουεται αγρια μαζι τους προσπαθωντας να τους κανει να αναθεωρησουν.

OP
OP
Pecados

Pecados

Μέλος
Εγγρ.
25 Σεπ 2015
Like
137
Πόντοι
16
Μάγκες, είδα προχθές το Patton μία ταινία του 1970 που ουσιαστικά σκιαγραφεί και περιγράφει την ζωή του μεγάλου Στρατηγού Τζώρτζ Σμίθ Πάττον τον λεγόμενο "θρύλο της Νορμανδίας" για όσους έχουν διαβάσει την βιογραφία του. Η σκηνοθεσία είναι του Φράνκλιν Τζ. Σάφνερ ενώ το σενάριο είναι των Φράνσις Φορντ Κόπολα και Έντμουντ Χ. Νορθ. Αρκετά καλή και την προτείνω ανεπιφύλακτα.

20665020.jpg

:thumbsup:

noctilucent1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Νοε 2015
Κριτικές
8
Like
307
Πόντοι
346
Nομίζω ότι καμιά ταινία δεν έχει ασχοληθεί με αυτη την οπτική του στρατου..

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
Το συγκεκριμένο trailer-άκι με καύλωσε αρκετά. Θα την δω λίαν συντόμως.

:hi:
Την εχω δει.Ειναι ενα panzer που βγαινει απ το πουθενα μεσα απο ποταμια και δαση,χτυπαει σκορπωντας το θανατο και εξαφανιζεται σαν φαντασμα στην αγρια φυση της Ρωσιας.Ωσπου δινεται εντολη στο καλυτερο ρωσικο  πληρωμα να του στησει ενεδρα περιμενοντας και να το εξοντωσει.

OP
OP
Pecados

Pecados

Μέλος
Εγγρ.
25 Σεπ 2015
Like
137
Πόντοι
16
Την εχω δει.Ειναι ενα panzer που βγαινει απ το πουθενα μεσα απο ποταμια και δαση,χτυπαει σκορπωντας το θανατο και εξαφανιζεται σαν φαντασμα στην αγρια φυση της Ρωσιας.Ωσπου δινεται εντολη στο καλυτερο ρωσικο  πληρωμα να του στησει ενεδρα περιμενοντας και να το εξοντωσει.

Μμμμ. Πολύ ενδιαφέρον, ένας λόγος λοιπόν για να την δω λίαν συντόμως.. :)

OP
OP
Pecados

Pecados

Μέλος
Εγγρ.
25 Σεπ 2015
Like
137
Πόντοι
16
Μάγκες καλημέρες.

Λοιπόν, έκατσα και είδα χθες το L'ennemi intime και μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα με τις ερμηνείες, αλλά και την πλοκή / σενάριο.

Η ταινία έχει να κάνει με την ανεξαρτησία της Αλγερίας κάπου το 1959 και τις πολεμικές επιχειρήσεις που εντάθηκαν σημαντικά την περίοδο εκείνη δια τον σκοπό αυτόν.

Ο υπολοχαγός Τεριέν έχει μετατεθεί σε μία από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Αλγερίας, για να αντικαταστήσει ένα αξιωματικό που πέθανε σε μια συμπλοκή. Αυτός ο πόλεμος όμως απέχει πολύ από αυτό που είχε φανταστεί ο ίδιος. Θα αναγκαστεί να αντιμετωπίσει έναν βετεράνο του Βʼ Παγκοσμίου Πολέμου, ο οποίος είναι πρόθυμος να σκοτώσει ακόμη και τους στρατιώτες με τους οποίους υπηρέτησε μαζί, για να εξασφαλίσει την ανεξαρτησία της πατρίδας του.Όταν οι Αλγερινοί σφάζουν τους κατοίκους ενός χωριού, ο Τεριέν προσπαθεί να παραμείνει ψύχραιμος μπροστά στις ανείπωτες φρίκες που παρακολουθεί..

Η ταινία, ενδεχομένως και να σας καθηλώσει και φυσικά την προτείνω ανεπιφύλακτα για τους λάτρεις του είδους.

05224097.jpg

Το IMDB του δίνει 6,9/10 αστεράκια, αλλά εγώ νομίζω ότι είναι λίγο "αυστηρό". Αξίζει παραπάνω. Βέβαια υποκειμενικά είναι αυτά.

Καλή προβολή !!

:hi: :hi:

OP
OP
Pecados

Pecados

Μέλος
Εγγρ.
25 Σεπ 2015
Like
137
Πόντοι
16
Καλημέρα.

Μετά κόπων και βασάνων (διότι κόλλαγε συνέχεια και μου έσπασε τ'αρχίδια) είδα χθες το Hamburger Hill, μια ταινία του 1987 η οποία έχει να κάνει με τους άνδρες μιας ομάδας Μπράβο και συγκεκριμένα το 3ο Τάγμα του 187ου Σύνταγμα Πεζικού της 101η Ιπτάμενη Μεραρχίας οι οποίοι ετοιμάζονται για μια δύσκολη μάχη στον λόφο 937 στην πεδιάδα Σο του Βιετνάμ. 14 στρατιώτες, μπουχτισμένοι από τον πόλεμο, μάχονται για ένα λασπωμένο λόφο στον οποίο πολλοί έχουν χάσει τη ζωή τους. Ο λόφος είναι οχυρωμένος από τους Βόρειο-Βιετναμέζους, και τα λάθη και οι απώλειες που συνέβησαν κατά τη διάρκεια των πολλών προσπαθειών που έγιναν για την κατάκτηση του, του έδωσαν το προσωνύμιο Χάμπουργκερ, επειδή τα πυρά των εχθρών ήταν τόσο πυκνά που μετέβαλλαν τη σάρκα των στρατιωτών που επιτίθονταν σε κρέας για χάμπουργκερ. Οι στρατιώτες μάχονται για τη χώρα τους, για την ομάδα τους και για τη ζωή τους. Ο πόλεμος είναι κόλαση...αλλά αυτό είναι χειρότερο. Το Χάμπουργκερ Χιλ λέει την ιστορία όπως έγινε. Όπως πραγματικά έγινε. Ένα ωμό δράμα που απεικονίζει μια από τις πιο άγριες μάχες του πιο αιματηρού πολέμου που διεξήγαγαν ποτέ οι ΗΠΑ.

Ο δε James Carabatsos (αλήθεια Έλληνο Αμερικάνος είναι αυτός? :think:) που έχει γράψει το έργο και είχε αναλάβει και την παραγωγή του αναφέρεται στο imdb ότι υπηρέτησε την περίοδο 1968-69 στο Βιετνάμ και ο ίδιος. Συγκεκριμένα αναφέρει:

Served with the 1st Air Cavalry Division in Vietnam in 1968-1969.

Η ταινία εμένα προσωπικά μου άρεσε, καθώς απεικονίζει με αρκετά ωμό ρεαλισμό τα δεινά και τις απώλειες που υπέστη η ομάδα μέχρι να καταλάβει τον λόφο.

Φυσικά, η ζυγαριά γέρνει μονόπλευρα. Περί Αμερικανιάς πρόκειται. Μην περιμένετε κάτι διαφορετικό.

6.7/10 αστεράκια από το IMDB.

Για μένα αξίζει τον κόπο  :rockon:

Ezra

Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2009
Like
301
Πόντοι
26
με Αλγερια ειχα δει Mon Colonel γαλλικο για ww2 με βορειοαφρικανους που πολεμησαν
και ερτ ειδα αυτες τις μερες που ειχε ενα ντοκιμαντερ με Δανους στο Αφγανισταν κι αυτο καλο

bridge too far κλασικο απο οτι ειδα δεν εχει μπει

OP
OP
Pecados

Pecados

Μέλος
Εγγρ.
25 Σεπ 2015
Like
137
Πόντοι
16
Αν και συγκαταλέγεται στις "κλασσικές" ταινίες, είδα χθες για πρώτη φορά το "Heartbreak Ridge - Ο Στρατιώτης" με τον Clint Eastwood.

Μάγκες, χωρίς να θέλω να μακρηγορήσω αξίζει με χίλια μόνο και μόνο για τις επικές ατάκες του "Λοχία Highway" πραγματικά. Όσοι έχουμε υπηρετήσει κυρίως στις καταδρομές, σίγουρα θα έχουμε / έχετε συναντήσει ατακαδόρους ανώτερους (προσωπικά δεν θα ξεχάσω ποτέ το τι γέλια έριχνα σε κάποιες φρουρές κυρίως κλπ  :2funny: :2funny:).

Κατά τα λοιπά, όσον αφορά την ταινία Ο Τομ Χάιγουεϊ είναι ένας παρασημοφορημένος αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ, αφού ήταν σε Κορέα και Βιετνάμ. Οι εμπειρίες του τον έχουν κάνει ψυχολογικά ασταθή, με συχνά ξεσπάσματα βίας. Κοντά στην αποστρατεία του, περνάει τον καιρό του στα μπαρ, ως την στιγμή που τον καλούν στη βάση του Τσέρι Πόιντ στην Βόρεια Καρολίνα για μια τελευταία αποστολή. Πρέπει να εκπαιδεύσει μια ειδική μονάδα που μπορεί να δει δράση. Επίκειται εισβολή στο νησί της Γρενάδας.

Μην περιμένετε τρελή δράση με απίστευτες "μπαλοθιές" και ιδιαίτερες αποστολές. Μια χαζοαμερικανιά είναι που πραγματικά αν δεν ήταν ο Κλιντ Ίστγουντ να κάνει την διαφορά με το στυλάκι και τις ατακάρες του, θα ήταν πιο αδιάφορη και από το αδιάφορο  :cheesy:

Το IDMB του δίνει 6,8/10 αστεράκια και προσωπικά νομίζω ότι καλά κάνει. Για να περάσει ευχάριστα η ώρα σας η ταινία είναι καλή  ;)

Τις καλημέρες μου !!

:rockon: :hi: :rockon: :hi: :rockon: :hi:

OP
OP
Pecados

Pecados

Μέλος
Εγγρ.
25 Σεπ 2015
Like
137
Πόντοι
16
Η μέρα δεν ξεκίνησε καλά σήμερα κομάντος καθώς είχαμε άλλη μια τραγωδία τα ξημερώματα συνεπώς η σημαία κυματίζει μεσίστια

tromaktiko.jpg

Έχει κάποιος να μου προτείνει καμιά καλή ταινία για σήμερα ρε λεβέντες?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom