Νέα

Στο νοσοκομείο εσπευσμένα ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος

• Μέλος που άνοιξε το νήμα redmanftw
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 70K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Carlos Romero

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαΐ 2017
Like
6
Πόντοι
1
Από τα πεπραγμένα του.

Δεν είναι απάντηση αυτό, εκτός και αν δεν ξέρεις τι να πεις. Μπορείς να γίνεις συγκεκριμένος ώστε να βοηθήσεις και εμένα που δεν ξέρω ποια είναι αυτά τα "πεπραγμένα";

Άκης012345

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2015
Like
27
Πόντοι
16
Μια ζωή παρτάκιας και ουδέποτε βοήθησε στο ελάχιστο τη χώρα στην οποία ήταν "βασιλιάς", αντίθετα την υπονόμευσε. Αν δε σου αρέσουν οι απαντήσεις μου, ουδόλως με ενδιαφέρει, τύπε.

Carlos Romero

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαΐ 2017
Like
6
Πόντοι
1
Μια ζωή παρτάκιας και ουδέποτε βοήθησε στο ελάχιστο τη χώρα στην οποία ήταν "βασιλιάς", αντίθετα την υπονόμευσε. Αν δε σου αρέσουν οι απαντήσεις μου, ουδόλως με ενδιαφέρει, τύπε.

Ρε συ κουβέντα κάνουμε. Δε σε προσέβαλα ουτε σε έβρισα. Αν το κάνω, θα το καταλάβεις.

Αρα θες να πεις οτι ειναι και αυτός μαλάκας, όπως οι τσιπρο-σαμαρο και τα ρέστα.

ACHILEAS77

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Αυγ 2008
Κριτικές
51
Like
1.661
Πόντοι
3.495
Ναι, έχετε δίκιο. Οι Άγγλοι, οι Σουηδοί, οι Δανοί κλπ πάνε κατά διαόλου που έχουν βασιλιάδες.
---------
Στις χωρες αυτες εχουν κ περιορισμενες εξουσιες....
μην ξεχνας...εκτος την αγγλια...

η σουηδια/δανια δεν ματωσαν σε κανενα Π/ΠΟΛΕΜΟ... δεν ειχαν εμφυλιο,ουτε δανεια 200 χρονια κ 400 χρονια κατοχη.

σκεψου την ελλαδα να ειχε πλεονασμα 0,4%- 1,5% 400 χρονια χωρις δανεικα που θα ηταν τωρα..

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.285
Πόντοι
8.006
Τύπε ενα λεπτακι, να βαλουμε τα πραγματα στη θεση τους. Εγω ας πουμε ειμαι αντιβασιλικος και σφοδρος πολεμιος της βασιλείας. Αλλο αυτο ομως, κι αλλο να λεμε μαλακα τον συγκεκριμενο. Τι πεπραγμενα εχει ο συγκεκριμενος δηλαδη? Ισα ισα εχασε και τον θρονο του στην προσπαθεια να ανατρεψει (αφελώς) την Χούντα. Το εκανε ομως. Δεν καθισε στ' αυγα του. Εσυ εχεις θεμα με τον συγκεκριμενο ανθρωπο ή με τον θεσμο? Γιατι ειναι διαφορετικα ζητηματα.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.285
Πόντοι
8.006

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
Καλα ρε τύπε, στην κηδεία του Μητσοτακη πηγε, τι περιμενες, να τον αποδοκιμασουν? Δεν πηγε και στο φεστιΒαλ της ΚΝΕ.
Ειχε παει η μανα μου στο γαμο του Κωνσταντινου και της Αννα Μαριας στη Μητροπολη και οποτε τους    βλεπει ενθουσιαζεται οπως οι  παρευρισκομενους σημερα.Και οπου πηγαινει ο βασιλιας γινεται δεκτος με συγκινηση και αγαπη..Και σε μενα ειναι πολυ συμπαθης σαν ανθρωπος οπως και ο Νικολαος.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.285
Πόντοι
8.006
Ειχε παει η μανα μου στο γαμο του Κωνσταντινου και της Αννα Μαριας στη Μητροπολη και οποτε τους    βλεπει ενθουσιαζεται οπως οι  παρευρισκομενους σημερα.Και οπου πηγαινει ο βασιλιας γινεται δεκτος με συγκινηση και αγαπη..Και σε μενα ειναι πολυ συμπαθης σαν ανθρωπος οπως και ο Νικολαος.
Δεν ειναι αληθές τύπε. Υπαρχει ενα μικρο ποσοστο που τον συμπαθει, και απλώς αυτο ακουγεται μεσα στην αδιαφορια των υπολοιπων.

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
Δεν ειναι αληθές τύπε. Υπαρχει ενα μικρο ποσοστο που τον συμπαθει, και απλώς αυτο ακουγεται μεσα στην αδιαφορια των υπολοιπων.
Πιστευω οτι ειναι περισσοτερο νοσταλγια.Νοσταλγια για αυτο που εφυγε,για τη ξενοιαστη εποχη της αθωωτητας που ειχε μεν δυσκολιες αλλα ειχε και ελπιδα για το μελλον.Και ο Κωνσταντινος μετα τη σημερινη καταντια και την οργη του κοσμου,λογικο ειναι να παιρνει τα ευσημα και να εξωραιζεται αφου κακα τα ψεμματα,η Ιστορια που γραφει μετα απο δεκαετιες και κρινει,θα γραψει τι παρελαβε ο καθενας και τι παραδιδει στον επομενο,εθνικα,οικονομικα.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.285
Πόντοι
8.006
Πιστευω οτι ειναι περισσοτερο νοσταλγια.Νοσταλγια για αυτο που εφυγε,για τη ξενοιαστη εποχη της αθωωτητας που ειχε μεν δυσκολιες αλλα ειχε και ελπιδα για το μελλον.Και ο Κωνσταντινος μετα τη σημερινη καταντια και την οργη του κοσμου,λογικο ειναι να παιρνει τα ευσημα και να εξωραιζεται αφου κακα τα ψεμματα,η Ιστορια που γραφει μετα απο δεκαετιες και κρινει,θα γραψει τι παρελαβε ο καθενας και τι παραδιδει στον επομενο,εθνικα,οικονομικα.
Εχει μια βαση αυτο που λες. Σημερα ενας φιλος μου πασόκος με πηρε τηλεφωνο να μου πει ποση θλιψη νιωθει για τον χαμο Μητσοτακη και οτι εφυγε ο τελευταιος των μεγαλων. Ομολογω σοκαριστηκα, γιατι εγω τον θυμαμαι το 1990-1993 σε διαδηλωσεις να φωναζει "Μητσοτακη καθαρμα". Ισως ειναι αυτο που λες, οτι νιωθουμε απλως κομματια απο τα νιατα μας να γερνανε και να φευγουν και ειναι μονο ενα αισθημα νοσταλγιας.

jim28

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Κριτικές
27
Like
2.424
Πόντοι
6.955
Ειχε παει η μανα μου στο γαμο του Κωνσταντινου και της Αννα Μαριας στη Μητροπολη και οποτε τους    βλεπει ενθουσιαζεται οπως οι  παρευρισκομενους σημερα.Και οπου πηγαινει ο βασιλιας γινεται δεκτος με συγκινηση και αγαπη..Και σε μενα ειναι πολυ συμπαθης σαν ανθρωπος οπως και ο Νικολαος.

Η δική μου γιαγιά άφησε 3 παιδιά με τον πατέρα τους και πήγε απο πολύ νωρίς στον γάμο του Βασιλέως. Της το "χτύπαγε" η μάμα μου ...... χε χε χε χε

Εάν και απο γονείς μη βασιλικούς, εγώ σε μεγάλη ηλικία αποφάσισα να συμπαθήσω τον θεσμό και την ελληνική βασιλική οικογένεια. Οι Ελληνες πάντοτε είχανε βασιλείς απο την αρχαιότητα. Τους νικηφόρους πολέμους μας τους έχουμε διεξάγει με βασιλέα ή δικτάτορα, όλους!
Οπως έιπε κι ο αείμνηστος Κώστας Μητσοτάκης, το δημοψήφισμα ήταν ανφειρ με τον τρόπο που έγινε. Σπουδαίος παράγοντας για το έκβαση του δημοψηφίσματος ο κουμμουνιστικός κίνδυνος που ελοχεύει στην χώρα απο δεκαετίες που είναι έξαιρετικά μεγάλος στην γενιά 60αρηδων 70αρηδων, σε αυτήν την βρωμογενιά.

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
Η δική μου γιαγιά άφησε 3 παιδιά με τον πατέρα τους και πήγε απο πολύ νωρίς στον γάμο του Βασιλέως. Της το "χτύπαγε" η μάμα μου ...... χε χε χε χε

Εάν και απο γονείς μη βασιλικούς, εγώ σε μεγάλη ηλικία αποφάσισα να συμπαθήσω τον θεσμό και την ελληνική βασιλική οικογένεια. Οι Ελληνες πάντοτε είχανε βασιλείς απο την αρχαιότητα. Τους νικηφόρους πολέμους μας τους έχουμε διεξάγει με βασιλέα ή δικτάτορα, όλους!
Οπως έιπε κι ο αείμνηστος Κώστας Μητσοτάκης, το δημοψήφισμα ήταν ανφειρ με τον τρόπο που έγινε. Σπουδαίος παράγοντας για το έκβαση του δημοψηφίσματος ο κουμμουνιστικός κίνδυνος που ελοχεύει στην χώρα απο δεκαετίες που είναι έξαιρετικά μεγάλος στην γενιά 60αρηδων 70αρηδων, σε αυτήν την βρωμογενιά.
Ετσι τυπε,δε χανονταν τετοια θεαματα,ντελιριο ενθουσιασμου.Τι προικες που φωναζαν οι αριστεροι,τιποτα δε τους πτοουσε.Οπως ειπες,καλη θεση τους ενοιαζε μονο να εξασφαλισουν.

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Γιατί φιλαράκο τον χαρακτηρίζεις μαλάκα; Μπορείς να το εξηγήσεις;

Να στο εξηγήσω εγώ.  Ήταν (και είναι) μαλάκας, για πολλούς λόγους.

1) Κατ' αρχήν είναι κληρονομικά ηλίθιος. Όπως ήταν κι ο πατέρας του. Γι' αυτό, υπάρχει και βιολογικός λόγος, που είναι η αιμομιξία. Οι βασιλικές οικογένεις της Ευρώπης επί 1.000 χρόνια παντρεύονται μεταξύ τους (συγγενείς) και αυτό έχει εκφυλιστικές συνέπειες στα χαρακτηριστικά των απογόνων (οποιουδήποτε ζωϊκού είδους, όχι μόνο των ανθρώπων). Σε άλλους ο εκφυλισμός εμφανίζεται έντονα, σε άλλους όχι. Ε, αυτός ήταν άτυχος, και του βγήκε δυνατό.

2) Κατά δεύτερον ήταν μαμάκιας. Αυτό (εν μέρει) δικαιολογείτο από το νεαρόν της ηλικίας του (στα 24 του έγινε αρχηγός της χώρας), έχοντας μια μισότρελλη κακομαθημένη τρελλόγρια για μάνα η οποία τον εξουσίαζε μέχρι να πεθάνει.

3) Κατά τρίτον αποδείχτηκε ανίκανος να διατηρήσει την ομαλότητα στη χώρα του (όπως και να διατηρήσει το θρόνο του). Λόγω του νεαρού της ηλικίας του μπορείς να πεις ότι δεν είχε καλούς συμβούλους. Κι αυτό όμως, ίδιον ενός μαλάκα είναι και όχι ενός σόφρωνος ή έξυπνου ανθρώπου.

Σε φτάνουν αυτά?
Θέλεις κι άλλα?

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Ισα ισα εχασε και τον θρονο του στην προσπαθεια να ανατρεψει (αφελώς) την Χούντα. Το εκανε ομως. Δεν καθισε στ' αυγα του. Εσυ εχεις θεμα με τον συγκεκριμενο ανθρωπο ή με τον θεσμο? Γιατι ειναι διαφορετικα ζητηματα.

Και ο θεσμός είναι ξεπερασμένος (άλλο αν δυνάμεις αδράνειας και παραδόσεων διατηρούν τέτοιους θεσμούς σε πολλές χώρες), αλλά ειδικά αυτός είναι...  Άσε καλύτερα.

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Ισα ισα εχασε και τον θρονο του στην προσπαθεια να ανατρεψει (αφελώς) την Χούντα. Το εκανε ομως. Δεν καθισε στ' αυγα του.

Σ' αυτό δεν σου απάντησα.
"Θρόνος" δεν ήταν απλώς ένας τίτλος, ή αξιώματα χωρίς εξουσία. Ήταν ουσιαστική εξουσία, και με διοικητικές δομές στμένες, και με οικονομικά συμφέροντα να υπάρχουν (εκτός της "βασιλικής χορηγίας" εννοώ). Να σου θυμίσω το Μπωντουέν του Βελγίου που τον είχαν τσακώσει να παίρνει μίζα απ' τη Lockheed για να προτιμήσει τα δικά τους αεροπλάνα για τη "Βασιλική" αεροπορία του Βελγίου? Λες η Φρειδερίκη να έμενε απ' έξω από τέτοια?
Κατ' αρχήν ο Γ. Παπανδρέου αποφάσισε να τους τα πετσοκόψει (και με συμβολικές αλλά και με ουσιαστικές ενέργειες) αλλά και στη συνέχεια η εξουσία ήταν προφανές ότι θα πέρναγε στα χέρια της χούντας, αφαιρούμενη από το παλάτι. Δεν θα έμενε στο παλάτι, όπως ήταν πριν από το 1965.

Αποφάσισε να κινηθεί όταν η μάνα του τα κατάλαβε αυτά και του είπε ότι κάτι έπερεπε να κάνουν. Αλλά αυτό που έκαναν ήταν ανεπαρκές, ηλίθια σχεδιασμένο, και (όπως αποδείχτηκε) καταδικασμένο να αποτύχει.

Τι προσπάθησε να ανατρέψει λοιπόν, αρχίδια προσπάθησε. Απλώς την κοπάνησε και πήγε να ζήσει έξω, όπως και ζούσε (και ζει) επί 50 χρόνια τώρα (1967-2017) τρώγοντας από την τεράστια περιουσία που έχουν όλοι αυτοί οι τύποι της Ευρώπης (κι αυτός επίσης) και την οποία έχουν μαζέψει τρυγώντας επί χίλια χρόνια τους υπηκόους τους.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.285
Πόντοι
8.006
Σ' αυτό δεν σου απάντησα.
"Θρόνος" δεν ήταν απλώς ένας τίτλος, ή αξιώματα χωρίς εξουσία. Ήταν ουσιαστική εξουσία, και με διοικητικές δομές στμένες, και με οικονομικά συμφέροντα να υπάρχουν (εκτός της "βασιλικής χορηγίας" εννοώ). Να σου θυμίσω το Μπωντουέν του Βελγίου που τον είχαν τσακώσει να παίρνει μίζα απ' τη Lockheed για να προτιμήσει τα δικά τους αεροπλάνα για τη "Βασιλική" αεροπορία του Βελγίου? Λες η Φρειδερίκη να έμενε απ' έξω από τέτοια?
Κατ' αρχήν ο Γ. Παπανδρέου αποφάσισε να τους τα πετσοκόψει (και με συμβολικές αλλά και με ουσιαστικές ενέργειες) αλλά και στη συνέχεια η εξουσία ήταν προφανές ότι θα πέρναγε στα χέρια της χούντας, αφαιρούμενη από το παλάτι. Δεν θα έμενε στο παλάτι, όπως ήταν πριν από το 1965.

Αποφάσισε να κινηθεί όταν η μάνα του τα κατάλαβε αυτά και του είπε ότι κάτι έπερεπε να κάνουν. Αλλά αυτό που έκαναν ήταν ανεπαρκές, ηλίθια σχεδιασμένο, και (όπως αποδείχτηκε) καταδικασμένο να αποτύχει.

Τι προσπάθησε να ανατρέψει λοιπόν, αρχίδια προσπάθησε. Απλώς την κοπάνησε και πήγε να ζήσει έξω, όπως και ζούσε (και ζει) επί 50 χρόνια τώρα (1967-2017) τρώγοντας από την τεράστια περιουσία που έχουν όλοι αυτοί οι τύποι της Ευρώπης (κι αυτός επίσης) και την οποία έχουν μαζέψει τρυγώντας επί χίλια χρόνια τους υπηκόους τους.
Συγνωμη αλλά αυτο το "απλώς την κοπανησε" δεν το αντιλαμβανομαι. Τι τον εμποδιζε να καθισει στην Ελλαδα και να περιμενει απλως την πτωση της χουντας? Για μενα εχασε και το βολεμα του και τον θρονο του. Και για αυτους τους ανθρωπους ειναι το παν. Δεν θεωρω οτι το βλεπεις σωστα. Περαιτερω σιγουρα δεν θα βαλω τη γατα μου να κλαιει για την καταργηση της Βασιλείας, να ειμαστε ξηγημενοι.

ass_kavlos

Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2009
Κριτικές
2
Like
27
Πόντοι
66
Όλο και κάποιον θα πάρει μαζί του ο Μητσοτάκης...

Θα είναι ο τέως, θα είναι ο Μίκης, ή κάποιος άλλος;

Ποιος ξέρει.

Τον Γλέζο πάντως δεν τον βάζω για υποψήφιο προς αναχώρηση...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom