Άκης012345
Μέλος
- Εγγρ.
- 24 Απρ 2015
- Like
- 27
- Πόντοι
- 16
Από τα πεπραγμένα του.
Από τα πεπραγμένα του.
Μια ζωή παρτάκιας και ουδέποτε βοήθησε στο ελάχιστο τη χώρα στην οποία ήταν "βασιλιάς", αντίθετα την υπονόμευσε. Αν δε σου αρέσουν οι απαντήσεις μου, ουδόλως με ενδιαφέρει, τύπε.
Μπορείς να το θέσεις και έτσι.Αρα θες να πεις οτι ειναι και αυτός μαλάκας, όπως οι τσιπρο-σαμαρο και τα ρέστα.
---------Ναι, έχετε δίκιο. Οι Άγγλοι, οι Σουηδοί, οι Δανοί κλπ πάνε κατά διαόλου που έχουν βασιλιάδες.
Τύπε ενα λεπτακι, να βαλουμε τα πραγματα στη θεση τους. Εγω ας πουμε ειμαι αντιβασιλικος και σφοδρος πολεμιος της βασιλείας. Αλλο αυτο ομως, κι αλλο να λεμε μαλακα τον συγκεκριμενο. Τι πεπραγμενα εχει ο συγκεκριμενος δηλαδη? Ισα ισα εχασε και τον θρονο του στην προσπαθεια να ανατρεψει (αφελώς) την Χούντα. Το εκανε ομως. Δεν καθισε στ' αυγα του. Εσυ εχεις θεμα με τον συγκεκριμενο ανθρωπο ή με τον θεσμο? Γιατι ειναι διαφορετικα ζητηματα.Μια ζωή παρτάκιας και ουδέποτε βοήθησε στο ελάχιστο τη χώρα στην οποία ήταν "βασιλιάς", αντίθετα την υπονόμευσε. Αν δε σου αρέσουν οι απαντήσεις μου, ουδόλως με ενδιαφέρει, τύπε.
Καλα ρε τύπε, στην κηδεία του Μητσοτακη πηγε, τι περιμενες, να τον αποδοκιμασουν? Δεν πηγε και στο φεστιΒαλ της ΚΝΕ.Παλι αποθεωθηκε απο τον κοσμο ο βασιλιας.
Ειχε παει η μανα μου στο γαμο του Κωνσταντινου και της Αννα Μαριας στη Μητροπολη και οποτε τους βλεπει ενθουσιαζεται οπως οι παρευρισκομενους σημερα.Και οπου πηγαινει ο βασιλιας γινεται δεκτος με συγκινηση και αγαπη..Και σε μενα ειναι πολυ συμπαθης σαν ανθρωπος οπως και ο Νικολαος.Καλα ρε τύπε, στην κηδεία του Μητσοτακη πηγε, τι περιμενες, να τον αποδοκιμασουν? Δεν πηγε και στο φεστιΒαλ της ΚΝΕ.
Δεν ειναι αληθές τύπε. Υπαρχει ενα μικρο ποσοστο που τον συμπαθει, και απλώς αυτο ακουγεται μεσα στην αδιαφορια των υπολοιπων.Ειχε παει η μανα μου στο γαμο του Κωνσταντινου και της Αννα Μαριας στη Μητροπολη και οποτε τους βλεπει ενθουσιαζεται οπως οι παρευρισκομενους σημερα.Και οπου πηγαινει ο βασιλιας γινεται δεκτος με συγκινηση και αγαπη..Και σε μενα ειναι πολυ συμπαθης σαν ανθρωπος οπως και ο Νικολαος.
Πιστευω οτι ειναι περισσοτερο νοσταλγια.Νοσταλγια για αυτο που εφυγε,για τη ξενοιαστη εποχη της αθωωτητας που ειχε μεν δυσκολιες αλλα ειχε και ελπιδα για το μελλον.Και ο Κωνσταντινος μετα τη σημερινη καταντια και την οργη του κοσμου,λογικο ειναι να παιρνει τα ευσημα και να εξωραιζεται αφου κακα τα ψεμματα,η Ιστορια που γραφει μετα απο δεκαετιες και κρινει,θα γραψει τι παρελαβε ο καθενας και τι παραδιδει στον επομενο,εθνικα,οικονομικα.Δεν ειναι αληθές τύπε. Υπαρχει ενα μικρο ποσοστο που τον συμπαθει, και απλώς αυτο ακουγεται μεσα στην αδιαφορια των υπολοιπων.
Εχει μια βαση αυτο που λες. Σημερα ενας φιλος μου πασόκος με πηρε τηλεφωνο να μου πει ποση θλιψη νιωθει για τον χαμο Μητσοτακη και οτι εφυγε ο τελευταιος των μεγαλων. Ομολογω σοκαριστηκα, γιατι εγω τον θυμαμαι το 1990-1993 σε διαδηλωσεις να φωναζει "Μητσοτακη καθαρμα". Ισως ειναι αυτο που λες, οτι νιωθουμε απλως κομματια απο τα νιατα μας να γερνανε και να φευγουν και ειναι μονο ενα αισθημα νοσταλγιας.Πιστευω οτι ειναι περισσοτερο νοσταλγια.Νοσταλγια για αυτο που εφυγε,για τη ξενοιαστη εποχη της αθωωτητας που ειχε μεν δυσκολιες αλλα ειχε και ελπιδα για το μελλον.Και ο Κωνσταντινος μετα τη σημερινη καταντια και την οργη του κοσμου,λογικο ειναι να παιρνει τα ευσημα και να εξωραιζεται αφου κακα τα ψεμματα,η Ιστορια που γραφει μετα απο δεκαετιες και κρινει,θα γραψει τι παρελαβε ο καθενας και τι παραδιδει στον επομενο,εθνικα,οικονομικα.
Ειχε παει η μανα μου στο γαμο του Κωνσταντινου και της Αννα Μαριας στη Μητροπολη και οποτε τους βλεπει ενθουσιαζεται οπως οι παρευρισκομενους σημερα.Και οπου πηγαινει ο βασιλιας γινεται δεκτος με συγκινηση και αγαπη..Και σε μενα ειναι πολυ συμπαθης σαν ανθρωπος οπως και ο Νικολαος.
Ετσι τυπε,δε χανονταν τετοια θεαματα,ντελιριο ενθουσιασμου.Τι προικες που φωναζαν οι αριστεροι,τιποτα δε τους πτοουσε.Οπως ειπες,καλη θεση τους ενοιαζε μονο να εξασφαλισουν.Η δική μου γιαγιά άφησε 3 παιδιά με τον πατέρα τους και πήγε απο πολύ νωρίς στον γάμο του Βασιλέως. Της το "χτύπαγε" η μάμα μου ...... χε χε χε χε
Εάν και απο γονείς μη βασιλικούς, εγώ σε μεγάλη ηλικία αποφάσισα να συμπαθήσω τον θεσμό και την ελληνική βασιλική οικογένεια. Οι Ελληνες πάντοτε είχανε βασιλείς απο την αρχαιότητα. Τους νικηφόρους πολέμους μας τους έχουμε διεξάγει με βασιλέα ή δικτάτορα, όλους!
Οπως έιπε κι ο αείμνηστος Κώστας Μητσοτάκης, το δημοψήφισμα ήταν ανφειρ με τον τρόπο που έγινε. Σπουδαίος παράγοντας για το έκβαση του δημοψηφίσματος ο κουμμουνιστικός κίνδυνος που ελοχεύει στην χώρα απο δεκαετίες που είναι έξαιρετικά μεγάλος στην γενιά 60αρηδων 70αρηδων, σε αυτήν την βρωμογενιά.
Γιατί φιλαράκο τον χαρακτηρίζεις μαλάκα; Μπορείς να το εξηγήσεις;
Ισα ισα εχασε και τον θρονο του στην προσπαθεια να ανατρεψει (αφελώς) την Χούντα. Το εκανε ομως. Δεν καθισε στ' αυγα του. Εσυ εχεις θεμα με τον συγκεκριμενο ανθρωπο ή με τον θεσμο? Γιατι ειναι διαφορετικα ζητηματα.
Ισα ισα εχασε και τον θρονο του στην προσπαθεια να ανατρεψει (αφελώς) την Χούντα. Το εκανε ομως. Δεν καθισε στ' αυγα του.
Συγνωμη αλλά αυτο το "απλώς την κοπανησε" δεν το αντιλαμβανομαι. Τι τον εμποδιζε να καθισει στην Ελλαδα και να περιμενει απλως την πτωση της χουντας? Για μενα εχασε και το βολεμα του και τον θρονο του. Και για αυτους τους ανθρωπους ειναι το παν. Δεν θεωρω οτι το βλεπεις σωστα. Περαιτερω σιγουρα δεν θα βαλω τη γατα μου να κλαιει για την καταργηση της Βασιλείας, να ειμαστε ξηγημενοι.Σ' αυτό δεν σου απάντησα.
"Θρόνος" δεν ήταν απλώς ένας τίτλος, ή αξιώματα χωρίς εξουσία. Ήταν ουσιαστική εξουσία, και με διοικητικές δομές στμένες, και με οικονομικά συμφέροντα να υπάρχουν (εκτός της "βασιλικής χορηγίας" εννοώ). Να σου θυμίσω το Μπωντουέν του Βελγίου που τον είχαν τσακώσει να παίρνει μίζα απ' τη Lockheed για να προτιμήσει τα δικά τους αεροπλάνα για τη "Βασιλική" αεροπορία του Βελγίου? Λες η Φρειδερίκη να έμενε απ' έξω από τέτοια?
Κατ' αρχήν ο Γ. Παπανδρέου αποφάσισε να τους τα πετσοκόψει (και με συμβολικές αλλά και με ουσιαστικές ενέργειες) αλλά και στη συνέχεια η εξουσία ήταν προφανές ότι θα πέρναγε στα χέρια της χούντας, αφαιρούμενη από το παλάτι. Δεν θα έμενε στο παλάτι, όπως ήταν πριν από το 1965.
Αποφάσισε να κινηθεί όταν η μάνα του τα κατάλαβε αυτά και του είπε ότι κάτι έπερεπε να κάνουν. Αλλά αυτό που έκαναν ήταν ανεπαρκές, ηλίθια σχεδιασμένο, και (όπως αποδείχτηκε) καταδικασμένο να αποτύχει.
Τι προσπάθησε να ανατρέψει λοιπόν, αρχίδια προσπάθησε. Απλώς την κοπάνησε και πήγε να ζήσει έξω, όπως και ζούσε (και ζει) επί 50 χρόνια τώρα (1967-2017) τρώγοντας από την τεράστια περιουσία που έχουν όλοι αυτοί οι τύποι της Ευρώπης (κι αυτός επίσης) και την οποία έχουν μαζέψει τρυγώντας επί χίλια χρόνια τους υπηκόους τους.