Νέα

Στην πορνεία για τα Πανεπιστημιακά δίδακτρα;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα antisthenis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 8
  • Εμφανίσεις 1K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Vagelis_20

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιουλ 2009
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
6

Γιατί στην Αγγλία που μου λέει ο Φάνης ότι τα δίδακτρα θα είναι 9000 λίρες το χρόνο για τους Ευρωπαίους από το χειρότερο στο καλύτερο πανεπιστήμιο;;Μα καλά ρε πούστη για πτυχίο μιλάμε.Πάντως αν ήμουν Άγγλος ή Γερμανός θα ακνα πορείες και θα ζητούσα αφού θέλουν τόσα λεφτά ένα συμφωνητικό να μου βρουν δουλειά ή έστω 1 χρόνο placement σε κάποια μεγάλη εταιρία ώστε να ξεκινήσω με προυπηρεσία.

Γερμανία ρε μου χαν πει ότι τα δίδακτα είναι πολύ πιο προσιτά από Αγγλία,λιγότερα από 2000 ευρώ το χρόνο.Λες να άλλαξε και κει το σκηνικό;

observer(1)

Ανώτερος
Εγγρ.
17 Αυγ 2007
Κριτικές
18
Like
2.041
Πόντοι
5.975
Δεν τίθεται σαν ερώτηση-
στην  Γαλλια και αλλου  συμβαινει  προ πολλου -- ήταν και θέμα  της προ ετών  εκει εξεργερσης
Η  ΚΝΕ  το έθετε ως θέμα στις σχολες  εδώ και 4 χρονια  ... :(

gourmet

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Ιουλ 2010
Κριτικές
10
Like
249
Πόντοι
290
Γιατί στην Αγγλία που μου λέει ο Φάνης ότι τα δίδακτρα θα είναι 9000 λίρες το χρόνο για τους Ευρωπαίους από το χειρότερο στο καλύτερο πανεπιστήμιο;;Μα καλά ρε πούστη για πτυχίο μιλάμε.Πάντως αν ήμουν Άγγλος ή Γερμανός θα ακνα πορείες και θα ζητούσα αφού θέλουν τόσα λεφτά ένα συμφωνητικό να μου βρουν δουλειά ή έστω 1 χρόνο placement σε κάποια μεγάλη εταιρία ώστε να ξεκινήσω με προυπηρεσία.

Γερμανία ρε μου χαν πει ότι τα δίδακτα είναι πολύ πιο προσιτά από Αγγλία,λιγότερα από 2000 ευρώ το χρόνο.Λες να άλλαξε και κει το σκηνικό;

δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα για την Αγγλία. Τα πανεπιστήμια απο το 2013 θα μπορούν να βάλουν δίδακτρα έως 9000 το χρόνο, όμως θσ πρέπει να δικαιολογήσουν απόλυτα γιατί θα βάλουν τις καινούργιες τιμές. αυτό σημαίνει οτι κάθε πανεπιστήμιο ορίζει το δικό του και δεν υπάρχει ενιάια πολιτική, βέβαι έιναι σίγουρο οτι τα πρωτοκλασάτα στην πρώτη 50 άδα θα έχουν τα ίδια για λόγους μαρκετινγκ(υπολογίζεται στις 7000). επίσης, η αγγλική κυβέρνηση θα σπονσοράρει πλήρως τα δίδακτρα των φοιτητών μετην δέσμευση οτι όταν βρούν δουλειά και βγάζουν απο ένα συγκεκριμένο εισόδημα και πάνω θα αποπληρώσουν τα δίδακτρα με μηνιαίες καταβολές ανάλογα με το εισόδημα.  ο μέσος όρος είναι 60 λίρες το μήνα αν βγάζεις 21000 λίρες τον χρόνο.
όπως καταλαβαίνεις είναι άλλο αυτό που λέει ο φίλος σου ο φάνης και άλλη η πραγματικότητα. στην Αγγλία το σύστημα εκπαίδευσης και οι παροχές του είναι 1000 φορές καλύτερα απο τα ελληνικά οπότε πορείες και σχετικές αηδίες δεν είναι αναγκαίεες

Επισκέπτης
Είναι που το σύστημα στην Γερμανία είναι τόσο ''τέλειο''.

Και εκεί όπως παντού αν δεν έχεις λεφτά δεν υπάρχεις.

stargateph

Μέλος
Εγγρ.
27 Νοε 2009
Like
14
Πόντοι
1
Τα δικά μας πανεπιστήμια έτσι κι αλλιώς μπου$%λα είναι.
Οπότε δεν χρειάζεται κάτι άλλο.

LEFTY2

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2006
Κριτικές
1
Like
128
Πόντοι
16
Εδω δεν νομιζω να εχουμε τετοιο φαινομενο.
Αυτο που υπηρχε και τωρα με την κριση περισσοτερο ειναι να ανταλλασουν σε "ειδοσ" διαφορα εξοδα οι φοιτητριες οταν βρεθει ευκαιρια (ενοικιο,κοινοχρηστα,ψωνια κλπ) και καποιος λιγουρης!

Montatore

Μέλος
Εγγρ.
28 Αυγ 2010
Like
0
Πόντοι
0
Η πορνεία πάντα ήταν το επάγγελμα που πληρώνεται καλύτερα άσχετα με το είδος των εξόδων. ¨ Όσο αφορά την παιδεία είναι δεδομένο ότι το σύστημα χολένει και από μεριάς φοιτητών και από μεριάς πολιτείας.....Δεν υπάρχει ο απαιτούμενος σεβασμός!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom