Νέα

Στέφανος Κασσελάκης - Κίνημα Δημοκρατίας

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Οξαποδω
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 11K
  • Εμφανίσεις 330K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

LegolasAth

Μέλος
Εγγρ.
23 Αυγ 2013
Like
507
Πόντοι
96

Με 8 ψήφους έναντι 6 απέρριψε η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ το αίτημα διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη​

gauvain

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2014
Like
3.457
Πόντοι
446
Εγω δεν καταλαβαίνω γιατί κάνουν εκλογές.
Αφου θα διασπαστούν. Διασπαστείτε και ο καθένας ας κάνει τις εκλογές του.
Δεν μπορούν πολιτισμένα να χωρίσουν????
Σαν τα διαζύγια με αντιδικία είναι πια΄. Κατινιές και μαλιοτραβήγματα!!!
Ειναι και η κρατική επιχορήγηση στη μέση. Συν γραφεία κλπ.

LegolasAth

Μέλος
Εγγρ.
23 Αυγ 2013
Like
507
Πόντοι
96
μετά τη στάση πολάκη και την απόρριψη διαγραφής Κασσελάκη από ΕΔ το κόβω οι 87 θα πάνε αποσυσπειρωμένοι στην ΚΕ. Θα έχουν απώλειες. Αν περάσουν μπλοκάρισμα υποψηφιότητας του (δύσκολο) θα κρίθεί στο συνέδριο. Ενδιάμεσα ο Κασσελάκης έχει ωφεληθεί κάργα στα μάτια του κόσμου αυτή τη στιγμή. Γιωτάδες που τον ηρωοποιούν.

Enkidu

Μέλος
Εγγρ.
19 Απρ 2019
Like
937
Πόντοι
96
Το παράδοξο στον ΣΥΡΙΖΑ και το... Εγχειρίδιο του καλού Σταλινικού.

[...] Μια ομάδα στελεχών, οι «87» δεν θέλουν τον Κασσελάκη. Ούτε ως Πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε να τον βλέπουν γενικά. [...]
Στα πολιτισμένα κόμματα, η λύση είναι απλή: γίνονται εκλογές, κατεβάζουν τον δικό τους υποψήφιο, κερδίζει τον Κασσελάκη και τελεία και παύλα.
Εδώ έχουμε το παράδοξο: μπορεί τα στελέχη να μη θέλουν τον Κασσελάκη, τον θέλει όμως ο κόσμος. Ο οποίος ψηφίζει.
Τι κάνουμε λοιπόν; Ανατρέχουμε στο Εγχειρίδιο του καλού Σταλινικού και ψάχνουμε τη λύση. Να τον διαγράψουμε, να ακυρώσουμε την υποψηφιότητά του. Ευτυχώς, οι «βαριές λύσεις», φυλάκιση-βασανισμοί-εξορία, εξαιρούνται.
Αυτή είναι η ουσία. Τα διαδικαστικά, όπως είναι το πόθεν έσχες, τα εξώδικα, ότι είναι παλιόπαιδο, ότι μιλάει άσχημα, δεν έχει τρόπους, κάνει κακές παρέες, ότι πέρασε το φανάρι με κόκκινο και άλλα αντίστοιχης σταλινικής αισθητικής είναι προσχηματικές δικαιολογίες, ικανές να πείθουν μόνο τους αφελείς. «Ο Κασσελάκης στην πυρά» είναι η ουσία.

Από εδώ:

mhtsos(2)

Μέγας
Εγγρ.
30 Νοε 2020
Like
10.309
Πόντοι
3.506
Το παράδοξο στον ΣΥΡΙΖΑ και το... Εγχειρίδιο του καλού Σταλινικού.

[...] Μια ομάδα στελεχών, οι «87» δεν θέλουν τον Κασσελάκη. Ούτε ως Πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε να τον βλέπουν γενικά. [...]
Στα πολιτισμένα κόμματα, η λύση είναι απλή: γίνονται εκλογές, κατεβάζουν τον δικό τους υποψήφιο, κερδίζει τον Κασσελάκη και τελεία και παύλα.
Εδώ έχουμε το παράδοξο: μπορεί τα στελέχη να μη θέλουν τον Κασσελάκη, τον θέλει όμως ο κόσμος. Ο οποίος ψηφίζει.
Τι κάνουμε λοιπόν; Ανατρέχουμε στο Εγχειρίδιο του καλού Σταλινικού και ψάχνουμε τη λύση. Να τον διαγράψουμε, να ακυρώσουμε την υποψηφιότητά του. Ευτυχώς, οι «βαριές λύσεις», φυλάκιση-βασανισμοί-εξορία, εξαιρούνται.
Αυτή είναι η ουσία. Τα διαδικαστικά, όπως είναι το πόθεν έσχες, τα εξώδικα, ότι είναι παλιόπαιδο, ότι μιλάει άσχημα, δεν έχει τρόπους, κάνει κακές παρέες, ότι πέρασε το φανάρι με κόκκινο και άλλα αντίστοιχης σταλινικής αισθητικής είναι προσχηματικές δικαιολογίες, ικανές να πείθουν μόνο τους αφελείς. «Ο Κασσελάκης στην πυρά» είναι η ουσία.

Από εδώ:
Η απορία μου είναι για τον κόσμο. Τι είδαν και τους άρεσε στον Στέφανο.
Όλοι οι άλλοι κάτι έχουν κάνει και κρίνονται θετικά ή αρνητικά. Αυτός....????

unhuman

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Σεπ 2024
Like
3.149
Πόντοι
456

ΠΕΣ ΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ - Κούγιας κατά Κασσελάκη: «Δεν αποδέχεται τέτοιους ο ελληνικός λαός»​

Mια χαρα τους αποδεχεται. Η ΝΔ κομπαζε για τον γιατρομανωλακη, τον πρωτο ΛΟΑΚΤΙ υπουργο και παλι αυτην ψηφισαν

mhtsos(2)

Μέγας
Εγγρ.
30 Νοε 2020
Like
10.309
Πόντοι
3.506
Πάντως με αυτά και με αυτά, ο Σεφερλής δεν θα κουραστεί για το καλοκαιρινό κείμενο στο Δελφινάριο....

Οτι και να γίνει. Ακόμα και διάσπαση να έχουν. Δυστυχώς για όλους αυτούς , η πορεία είναι προγεγραμμένη .
Αυτό που σκέπτομαι μόνο , είναι το ποσοστό Κασσελάκη VS ποσοστό Πολάκη + Γεροβασίλη + Νέα Αριστερά....

Bestman

Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2024
Like
950
Πόντοι
86
Είναι αυτό που λέμε, έτσι για την αλητεία..
Όταν βλέπεις κάποιον που τον κατηγορεί μέρα νύχτα ο Σκάι, τον στηρίζεις..
Κ γω προσωπικά έχω βάλει ηλικιακό όριο στους υποψήφιους.. πάντως τύπου εκλογών.. under 55 years old

mhtsos(2)

Μέγας
Εγγρ.
30 Νοε 2020
Like
10.309
Πόντοι
3.506
Είναι αυτό που λέμε, έτσι για την αλητεία..
Όταν βλέπεις κάποιον που τον κατηγορεί μέρα νύχτα ο Σκάι, τον στηρίζεις..
Κ γω προσωπικά έχω βάλει ηλικιακό όριο στους υποψήφιους.. πάντως τύπου εκλογών.. under 55 years old
O SKAI τον κατηγορεί.. ΟΚ.
Το mega τι κάνει?? Τον επαινεί??? Για να καταλάβω!!!! Αυτό για να μην "κιτρινίζουμε"
Ως προς την ηλικία, οκ το 55 , αλλά 35 δεν μου κάθεται....

Bestman

Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2024
Like
950
Πόντοι
86
Ράδιο ακούω τα πρωινά στο αμάξι, πορτοσαλτε, Οικονόμου, βουλαρινος, Χιώτης, δεν λένε τίποτα για το διαμέρισμα του Βασίλη με τα 1,2 εκ. και ασχολούνται με τον Στέφανο..

unhuman

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Σεπ 2024
Like
3.149
Πόντοι
456
O SKAI τον κατηγορεί.. ΟΚ.
Το mega τι κάνει?? Τον επαινεί??? Για να καταλάβω!!!! Αυτό για να μην "κιτρινίζουμε"
Ως προς την ηλικία, οκ το 55 , αλλά 35 δεν μου κάθεται....
35 αλλα αν ισχυουν τα σχετικα με υποτροφιες Αμερικη, καλη δουλεια, 4 μυρια που τα δουλεψε, εχει μεγαλυτερη εμπειρια απο και τους 300 της βουλης που ειναι αεργοι κομματικοι κατα πλειοψηφια

mhtsos(2)

Μέγας
Εγγρ.
30 Νοε 2020
Like
10.309
Πόντοι
3.506
35 αλλα αν ισχυουν τα σχετικα με υποτροφιες Αμερικη, καλη δουλεια, 4 μυρια που τα δουλεψε, εχει μεγαλυτερη εμπειρια απο και τους 300 της βουλης που ειναι αεργοι κομματικοι κατα πλειοψηφια
Με αν δεν γίνεται. Μόνο με σίγουρα δεδομένα μπορούμε να συζητήσουμε...

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.912
Πόντοι
3.556

Άμα είναι όντως αξιόλογος, θα αναγκαστεί στο τέλος να φύγει από το Σύριζα, και να προσδεθεί κάπου αλλού.

Κατά τα άλλα, τις καλύτερες προϋποθέσεις είχαν κι άλλοι, αλλά τελικά δεν έπεισαν.

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.912
Πόντοι
3.556

pezoporos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2009
Κριτικές
8
Like
3.494
Πόντοι
786
ακόμη ασχολείστε με το χαζούλη;
θα προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον του κόμματός του;
σε ποιά όμως; στο παραδικαστικό, που έφαγε τον πατέρα του; ή στη ξεδοντιασμένη απ' τον ίδιο;
ή θα περιμένει τον πολάκη, να κάνει εθελούσια έξοδο, να κάνει άλλη σχολή δικαστών και να βγάλει του δικούς του δικαστές;

έτσι όπως πάει, το 2027 μόνο η Κωνσταντοπούλου θα έχει απομείνει στη βουλή, απ' όλους αυτούς

mhtsos(2)

Μέγας
Εγγρ.
30 Νοε 2020
Like
10.309
Πόντοι
3.506
Αμεσοδημοκρατία θα έχουμε.
Δηλαδή αμα βγει αυτοδύναμος, θα πάμε σε εκλογές απο την βάση για να φτιάξει υπουργικό συμβούλιο.
Αμα χρειασθεί συνεργασία με άλλο κόμμα, πάλι στην βάση θα πάμε....

Κάθε 15 θα ψηφίζουμε με 2 ευρώ και το ψηφοδέλτιο θα έχει πολλές ερωτήσεις...

mhtsos(2)

Μέγας
Εγγρ.
30 Νοε 2020
Like
10.309
Πόντοι
3.506
Χθες στον Χατζηνικολάου είπε οτι δεν αποσύρει το εξώδικο.
Σήμερα το απέσυρε.
Ο λόγος του ούτε 24 ώρες δεν κρατά...
Πως να τον εμπιστευτείς???

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
25.171
Πόντοι
5.506
Χθες στον Χατζηνικολάου είπε οτι δεν αποσύρει το εξώδικο.
Σήμερα το απέσυρε.
Ο λόγος του ούτε 24 ώρες δεν κρατά...
Πως να τον εμπιστευτείς???
Πάμε ξανά...... "μην πιστεύεις πούστη λόγια".

Enkidu

Μέλος
Εγγρ.
19 Απρ 2019
Like
937
Πόντοι
96
Αμεσοδημοκρατία θα έχουμε.
Δηλαδή αμα βγει αυτοδύναμος, θα πάμε σε εκλογές απο την βάση για να φτιάξει υπουργικό συμβούλιο.
Αμα χρειασθεί συνεργασία με άλλο κόμμα, πάλι στην βάση θα πάμε....

Κάθε 15 θα ψηφίζουμε με 2 ευρώ και το ψηφοδέλτιο θα έχει πολλές ερωτήσεις...
Πιθανόν, εδώ να καλυφθούν ΚΑΠΟΙΕΣ απορίες σου (όσον αφορά και τα περί "αμεοσοδημοκρατίας" και αιτιολόγηση απόσυρσης εξώδικης διαμαρτυρίας :

Κατά τη χθεσινή μου συνέντευξη στον κ. Χατζηνικολάου είπα ότι «το όραμα για το πολίτευμα είναι η συμμετοχική αμεσοδημοκρατία».

Όπως δημοσιεύουν όλα τα δημοσιογραφικά site, στη σημερινή συνεδρίαση, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας <σ.σ.: διάβαζε: Όλγα Γεροβασίλη> (που θεωρεί ότι στη δημοκρατία μας δεν πρέπει να έχω δεύτερη ευκαιρία) αναφέρθηκε στο απόσπασμα αυτό λέγοντας: «Μίλησε για αλλαγή πολιτεύματος, που αποτελεί λόγο αποκλεισμού κόμματος από εθνικές εκλογές ο μη σεβασμός του πολιτεύματος».

1.Παραθέτω το άρθρο 73 παρ. 6 του Συντάγματος που, με την αναθεώρηση του 2019, προβλέπει τη δυνατότητα της λαϊκής νομοθετικής πρωτοβουλίας, δηλαδή τη δυνατότητα να καταθέτουν οι πολίτες προτάσεις νόμου στη Βουλή.

2.Παραθέτω δημοσίευμα με την ερώτηση που κατέθεσαν 33 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το 2022, αναφέροντας: «Τρία χρόνια έχουν παρέλθει μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος και η παραπάνω δυνατότητα παραμένει ανενεργή, καθώς απαιτείται εφαρμοστικός νόμος και δεν διαφαίνεται κάποια σχετική νομοθετική πρόθεση από την ελληνική κυβέρνηση (σ.σ. της ΝΔ). Αυτή η πρακτική αποτελεί περιφρόνηση προς το Σύνταγμα, τους πολίτες και τους δημοκρατικούς θεσμούς».

3.Ενημερώνω ότι ο Τομέας Δικαιοσύνης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη επεξεργαστεί το σχέδιο του εφαρμοστικού νόμου του άρθρου 73 παρ. 6 του Συντάγματος, το οποίο θα φέρει προς κατάθεση άμεσα στη Βουλή.

4.Παραθέτω μερικές μόνο από τις προτάσεις αναθεώρησης του Συντάγματος με αμεσοδημοκρατικό χαρακτήρα (πρόταση νόμου από 100.000 πολίτες, διενέργεια τοπικών δημοψηφισμάτων) που είχε καταθέσει ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν υπερψηφίστηκαν στην τελική φάση της συνταγματικής αναθεώρησης, όταν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία απέκτησε η ΝΔ, η οποία σταθερά αρνείται τη θεσμική ενίσχυση της συμμετοχικής δημοκρατίας στη χώρα μας.

5. Ζητώ από τα στελέχη που αγωνίζονται για τον αποκλεισμό μου από τις εκλογές για Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, να το κάνουν όντως επειδή δεν βάζω ζάχαρη στον καφέ μου. Είναι προτιμότερο, από το να παραχαράσσουν την ίδια την Ιστορία, τους αγώνες και τις προτάσεις του κόμματός μας προς την κατεύθυνση της συμμετοχικής - άμεσης δημοκρατίας.

6. Επειδή ο σκοπός του εξωδίκου μου επετεύχθη, αφενός με την εσπευσμένη δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες των υπόλοιπων υποψηφίων και αφετέρου με τη ρητή καταδίκη της διαρροής από την ΠΓ της 8ης Οκτωβρίου 2024.

Επειδή, όπως έχω ήδη δηλώσει, πρωταρχικό κίνητρο της διαμαρτυρίας μου ήταν η διασφάλιση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων κάθε στελέχους και μέλους του ΣΥΡΙΖΑ (χθες θύμα της παράνομης διαρροής ήμουν εγώ, αύριο κάποιος άλλος). Επειδή, όπως επίσης έχω δηλώσει από την πρώτη στιγμή, τη νομική οδό δε θα την ακολουθούσα ποτέ.

Γι’ αυτούς τους λόγους, αποσύρω και ρητά την εξώδικη διαμαρτυρία μου, ώστε να μην υπάρχει κανένα άλλοθι.

7.Επειδή ελεύθερο συνέδριο θα γίνει και ελεύθερες εκλογές θα γίνουν σε κάθε περίπτωση, συνιστώ ωριμότητα, ψυχραιμία και νηφαλιότητα. Το μένος είναι κακός σύμβουλος. Ας σηκωθούμε όλοι λίγο ψηλότερα. Σε εκείνο το ύψος, θα συναντήσουμε τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ που περιμένει καρτερικά να εκφράσει δημοκρατικά την ψήφο του.

Αυτά και επισήμως από την ΑΥΓΗ:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom