Νέα

Στέφανος Κασσελάκης - Κίνημα Δημοκρατίας

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Οξαποδω
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 11K
  • Εμφανίσεις 307K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 9 άτομα (0 μέλη και 9 επισκέπτες)

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
Αβίαστα συμπερασματα.
α) Πολύς κόσμος δεν έχει κινητό.
β) Βάλε κι άλλο νερό στη λεμονιτα. Σε βαράει στο κεφάλι.
Παραλειπεις βεβαια να αναφερεις, οτι τα περι μηνυματος του 50% ηταν ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ απο μια δημοσκοπηση.

Φυσικά και ειναι μαλακία τα περί "μηνυματων".
Αν καποιοι το κάνουν γι' αυτο, ειναι διπλά ανοητοι.

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
6.782
Πόντοι
2.356
Παραλειπεις βεβαια να αναφερεις, οτι τα περι μηνυματος του 50% ηταν ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ απο μια δημοσκοπηση.

Φυσικά και ειναι μαλακία τα περί "μηνυματων".
Αν καποιοι το κάνουν γι' αυτο, ειναι διπλά ανοητοι.
Εγώ δε συνηθίζω να παραλείπω τίποτα. Τα γεγονότα αναφερω.
Εσυ ΕΠΕΜΕΝΕΣ ότι οι ψηφοφόροι ενός κόμματος το ψηφίζουν ξανά για να στείλουν μήνυμα. Και το χαρακτήριζες και κίνητρο. ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ ηταν τα περί κινήτρου.
Η δημοσκόπηση έλεγε κάτι τελείως διαφορετικό.
Οπότε το ερώτημα παραμένει.
Τι μήνυμα στέλνει κάποιος που ψηφίζει ξανά το κόμμα του;
Σε ποιόν; Τι λέει αυτό το μήνυμα; Το κίνητρο ποιο είναι;

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
Εγώ δε συνηθίζω να παραλείπω τίποτα. Τα γεγονότα αναφερω.
Εσυ ΕΠΕΜΕΝΕΣ ότι οι ψηφοφόροι ενός κόμματος το ψηφίζουν ξανά για να στείλουν μήνυμα. Και το χαρακτήριζες και κίνητρο. ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ ηταν τα περί κινήτρου.
Η δημοσκόπηση έλεγε κάτι τελείως διαφορετικό.
Οπότε το ερώτημα παραμένει.
Τι μήνυμα στέλνει κάποιος που ψηφίζει ξανά το κόμμα του;
Σε ποιόν; Τι λέει αυτό το μήνυμα; Το κίνητρο ποιο είναι;
Oχι, δεν ελεγε κατι διαφορετικο η δημοσκοπηση, εσυ το ερμηνευες λαθος

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
6.782
Πόντοι
2.356
Oχι, δεν ελεγε κατι διαφορετικο η δημοσκοπηση, εσυ το ερμηνευες λαθος
Η δημοσκόπηση έλεγε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι από τους 100 που ψηφισαν ένα κόμμα, ένα ποσοστό είναι παραδοσιακοί του ψηφοφοροι, ένα ποσοστό υπέρ κάποιου υποψηφίου κι ένα ποσοστό αποστολείς μηνύματος.
ΕΠΕΜΕΝΕΣ ότι οι ψηφοφόροι ενός κόμματος το ΞΑΝΑΨΗΦΙΖΟΥΝ για να στείλουν μήνυμα.
Έγραψες και τα περί ΚΙΝΗΤΡΟΥ που δεν γράφει η δημοσκόπηση.
Σου έβαλα και τα ποστ σου.
Κι αφού εγώ το ερμηνεύω λάθος κι εσύ σωστά, ασχέτως που τόση ώρα μας λες τη μία ότι στέλνουν μήνυμα και την άλλη ότι αυτά ειναι μαλακίες και δε στέλνουν μήνυμα, το ερώτημα παραμένει.
Τι μήνυμα στέλνει κάποιος που ξαναψηφιζει το κομμα του; Σε ποιόν; Τι λέει αυτό το μήνυμα; Ποιο είναι το κίνητρο που ανεφερες;

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
6.197
Πόντοι
2.356
Τι μήνυμα στέλνει κάποιος που ξαναψηφιζει το κομμα του; Σε ποιόν; Τι λέει αυτό το μήνυμα; Ποιο είναι το κίνητρο που ανεφερες;
Ρωτάς και ξαναρωτάς ρε τύπε... άλλο καημό δεν είχες Σαββατιάτικα; Ας πω κι εγώ την παρόλα μου, λοιπόν.

Αυτήν την παπαριά, περί μηνύματος την αναμασάνε οι παρουσιαστές της τηλεόρασης (σιγά μην είναι δημοσιογράφοι όλοι αυτοί), διότι ασχολούνται μονίμως και αποκλειστικά με την ίντριγκα και τα εσωκομματικά των κομμάτων και όχι με το διακύβευμα των ευρωεκλογών.

Αντί να γίνεται συζήτηση και αναλύσεις για το που πάει η Ευρώπη στο θέμα της πολιτικής ένωσης και στην κοινή άμυνα που δεν έχει, στην ανταγωνιστικότητα με τις ΗΠΑ και την Κίνα που είναι εκατομμύρια μίλια πίσω κ.ο.κ., στο Ελλαδιστάν ασχολούμαστε με το πόθεν έσχες της πουστάρας, τους δελφίνους του ΠΑΣΟΚ κλπ.

Εγώ λοιπόν μια και ξαναψήφισα ΝΔ, δεν έστειλα κανένα μήνυμα σε κανέναν, παρά ψήφισα 4 άτομα που είδα στο site της ΝΔ να έχουν γαμάτα βιογραφικά με διδακτορικά, με εμπειρία σε Ευρωπαϊκά θέματα κ.ο.κ. Άπατα πήγαν βέβαια και τα 4, μια και η αγράμματη ελληναρία ψηφίζει με κριτήριο την αναγνωρισιμότητα από την τηλεόραση.

Αυτά.

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
6.782
Πόντοι
2.356
Ρωτάς και ξαναρωτάς ρε τύπε... άλλο καημό δεν είχες Σαββατιάτικα; Ας πω κι εγώ την παρόλα μου, λοιπόν.

Αυτήν την παπαριά, περί μηνύματος την αναμασάνε οι παρουσιαστές της τηλεόρασης (σιγά μην είναι δημοσιογράφοι όλοι αυτοί), διότι ασχολούνται μονίμως και αποκλειστικά με την ίντριγκα και τα εσωκομματικά των κομμάτων και όχι με το διακύβευμα των ευρωεκλογών.

Αντί να γίνεται συζήτηση και αναλύσεις για το που πάει η Ευρώπη στο θέμα της πολιτικής ένωσης και στην κοινή άμυνα που δεν έχει, στην ανταγωνιστικότητα με τις ΗΠΑ και την Κίνα που είναι εκατομμύρια μίλια πίσω κ.ο.κ., στο Ελλαδιστάν ασχολούμαστε με το πόθεν έσχες της πουστάρας, τους δελφίνους του ΠΑΣΟΚ κλπ.

Εγώ λοιπόν μια και ξαναψήφισα ΝΔ, δεν έστειλα κανένα μήνυμα σε κανέναν, παρά ψήφισα 4 άτομα που είδα στο site της ΝΔ να έχουν γαμάτα βιογραφικά με διδακτορικά, με εμπειρία σε Ευρωπαϊκά θέματα κ.ο.κ. Άπατα πήγαν βέβαια και τα 4, μια και η αγράμματη ελληναρία ψηφίζει με κριτήριο την αναγνωρισιμότητα από την τηλεόραση.

Αυτά.
Ρωτάω και ξαναρωτάω γιατί η κουβέντα δεν είναι σημερινή. Απάντηση δεν πήρα και τότε που έγινε, με αφορμή μια δημοσκόπηση.
Εσύ είσαι στους 85 που ξαναψήφισαν ΝΔ, που μετά τις βουλευτικές την ψήφισαν και στις ευρωεκλογές.
Εννοείται ότι δεν έστειλες κανένα μήνυμα. Αυτονόητα είναι αυτά.
Υπήρξαν άλλοι 10 που δεν την είχαν ψηφίσει και επέλεξαν να ψηφίσουν κάποιον υποψήφιο ευρωβουλευτή και 5 που επίσης δεν την είχαν ψηφίσει αλλά το έκαναν αυτή τη φορά, για να στείλουν κάποιο μήνυμα.
Τα νούμερα αυτά διαφέρουν από κόμμα σε κόμμα. Στου Βελόπουλου και στης Λατινοπουλου πχ είναι αντίστροφα.
Οταν λοιπόν, κάποιος επιμένει ότι ψήφισαν νεοδημοκρατες ξανά τη ΝΔ για να στείλουν μήνυμα, θα πρέπει να είσαι σε θέση να μας πει τι μήνυμα εστειλαν και σε ποιόν.
Και ποιο ήταν το κίνητρό τους, μιας και επιμένει και σε αυτό.
Αλλά οταν έχεις γράψει τέτοια κουταμαρα, τι απάντηση να δώσεις;
Αητο θα αμολας σε κάθε μήνυμα.

Όπου ΝΔ, βάλε ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Βελο κλπ

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
6.197
Πόντοι
2.356
Εντάξει δεν έχω παρακολουθήσει τη συζήτηση, αλλά νομίζω ότι μήνυμα όπως το εννοείτε εδώ, έδωσαν οι Γάλλοι και είχε στόχευση και αποτέλεσμα, διότι προκάλεσε γενικές εκλογές.

pezoporos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2009
Κριτικές
8
Like
3.405
Πόντοι
786

Αυτά.
κι εγώ νδ, διότι συμφωνώ με τη γενική πολιτική
θα ψήφιζα πασοκ, εάν δεν είχε καταψηφίσει το ν. για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια,

απ' όσους ψήφισα, εκλέχτηκε ο μπελέρης
και τον ψήφισα: 1. για να αποζημιωθεί για την ταλαιπωρία της φυλάκισης,
για αδίκημα που, και να το έκανε, στην ελλάδα δεν νομίζω να εξέτιε ποινή

2. για να βοηθήσει τη μειονότητα

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
185
Like
45.424
Πόντοι
22.266
συριζα δεν θα ψηφιζα και θασοκ ουτε με πιστολι στον κροταφο...αν δεν με καλυπτει κατι ακυρο κανω αυτο που πιστευω εγω
Ψήφισε γαμωτο μου μια φορά ΚΚΕ
Παιδί της λαϊκής Παλης είσαι .....τι περιμένεις; Κόμμα που ενδιαφέρεται για εργατιά .....
Δεν σας καταλαβαίνω ώρες ώρες

Κ αν δε σου πάει το χέρι να ψηφίσεις ΚΚΕ ψήφισε τότε ΚΚΕ Μ λ

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
6.782
Πόντοι
2.356
Εντάξει δεν έχω παρακολουθήσει τη συζήτηση, αλλά νομίζω ότι μήνυμα όπως το εννοείτε εδώ, έδωσαν οι Γάλλοι και είχε στόχευση και αποτέλεσμα, διότι προκάλεσε γενικές εκλογές.
Ετσι πάει.
Μήνυμα έδωσαν και οι 84 που ψήφισαν Βελο, γιατί ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη. Στις βουλευτικές εκλογές όμως δεν τον είχαν ψηφίσει. Μόνον 12 από τους 100 το είχαν κάνει. Και 4 τον ψήφισαν για πρώτη φορά γιατί τους άρεσε κάποιος υποψήφιος του κόμματος.

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.863
Πόντοι
3.556
Δεν θα έχει πρόβλημα να ρίξει ο Στέφανος τον ΣΥΡΙΖΑ στην τρίτη ή ακόμη και την τέταρτη θέση, πίσω από ΠΑΣΟΚ και Βελόπουλο, ως τις ερχόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές.

Αρκεί να αφήσουν «οι σύντροφοι» τον άνθρωπο να κάνει τη δουλειά του.

:—)

mhtsos(2)

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Νοε 2020
Like
9.622
Πόντοι
1.056
Ναι αυτό εννοώ....τεκμαρτός μίνιμουμ τζίρος είναι τόσο ηλίθια ιδέα που αυτός που το σκέφτηκε πρέπει να τον κλείσουν σε ίδρυμα. Δηλαδή όχι μόνο αποκαλεί όλους τους επαγγελματίες απατεώνες απριόρι αλλά δεν δέχεται ότι μπορεί και κάποιος να κάνει πραγματική ζημιά ούτε καν για ένα έτος. Και μάλιστα το έκτρωμα επεκτείνεται και περισσότερο θεωρώντας ότι αν έχεις υπαλλήλους ή αν δουλεύεις πολλά χρόνια πρέπει σίγουρα να κερδίζεις παραπάνω άρα έχεις και μεγαλύτερο τεκμαρτό....όχι ότι οι πολλοί υπάλληλοι είναι και πολλά έξοδα....και για το κερασάκι στην τούρτα (από κουράδια) σου λένε ότι αν πληρώνεις και καλά λεφτά τότε έχεις ακόμα μεγαλύτερο τεκμαρτό...δηλαδή σα να σου λένε δώσε μαύρα. Μιλάμε για επιστήμονες όχι αστεία...

Κατά τα άλλα....δεν υπάρχει σε κανένα νήμα τάξη....ΑΛΛΑ...

Δεν θα ήταν ωραίο αυτό να γίνεται στο νήμα ενός call girl διότι εκεί μιλάμε για έναν πραγματικά εργαζόμενο άνθρωπο που άνοιξε το νήμα για δουλειά και όχι για κουβέντα όπως είναι τα πολιτικά...οπότε θα έκανε κακό στην δουλειά της και δεν θα ήταν σωστό.

Εκτός βέβαια αν θεωρείς τον μητσοτάκη ή τον κασελάκη πουτάνα και τα αρνητικά που παρουσιάζω για αυτόν θα του κάνουν κακό στη δουλειά του.

:hi:
Λοιπόν και κλείνω. Το ποσό που έβαλε ως τεκμαρτό σωστό είναι .Διορθώσεις μπορεί να θέλει, αλλά επι της αρχής σωστό είναι . Πρέπει να κόψει τα μαύρα και καλά κάνει. Αν δεν βγαίνει μια επιχείρηση κλείνει. Με τι ζει????
Γραφε όπου θέλεις. Απλή παρατήρηση ήταν

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.109
Πόντοι
3.656
Λοιπόν και κλείνω. Το ποσό που έβαλε ως τεκμαρτό σωστό είναι .Διορθώσεις μπορεί να θέλει, αλλά επι της αρχής σωστό είναι . Πρέπει να κόψει τα μαύρα και καλά κάνει. Αν δεν βγαίνει μια επιχείρηση κλείνει. Με τι ζει????
Γραφε όπου θέλεις. Απλή παρατήρηση ήταν
Προφανώς δεν γνωρίζεις τον νόμο ούτε έχεις κατανοήσει την εφαρμογή του. Το ποσό ουδεμία σχέση έχει με την αποστολή του νόμου ή με τον περιορισμό των μαύρων χρημάτων στην αγορά.

Το τεκμαρτό εισόδημα στους επαγγελματίες δεν μπορεί να εφαρμοστεί...είναι κεφαλικός φόρος, άδικος, αντισυνταγματικός και με ΑΜΕΣΟ εισπρακτικό χαρακτήρα αφού τον επέβαλαν για τα εισοδήματα ΤΟΥ 2023...δηλαδή έχεις δει εσύ πολλούς φορολογικούς νόμους να έχουν ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ????? Τον άκρο της αλαζονείας και της ηλιθιότητας.

Μια επιχείρηση μπορεί να κάνει ζημιά και 1 και 2 και 3 χρόνια συνεχόμενα...πως νομίζεις ότι επιβίωσαν οι επιχειρήσεις τα χρόνια των μνημονίων? Οι νεοσύστατες επιχειρήσεις έχουν ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΟΝΤΕΛΑ που καμιά φορά η ζημιά είναι υπολογισμένη σε βάθος 5ετίας....καις χρήμα για να χτίσεις....αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον καραφλό άεργο υπουργό.

Επί της αρχής όχι απλά δεν είναι σωστό αλλά είναι και προσβλητικό όχι απλά να σε θεωρούν αλλά να σε αντιμετωπίζουν και σαν κλέφτη....ακόμα και οι δολοφόνοι πρώτα δικάζονται και μετά πληρώνουν. Εδώ πρώτα πληρώνεις και μετά δικάζεσαι...αν είσαι τόσο χαζός που να θες να μπλέξεις με τους εφοριακούς που όπως είδαμε στην χαλκίδα είναι πολύ καλά παιδιά.....επιτελικά παιδιά.....

Τέλος αυτό το μέτρο είναι κομμένο και ραμμένο να γαμήσει τους φτωχούς και να δώσει μια διέξοδο στους πραγματικούς κλέφτες...που βγάζουν μαύρα 100Κ και θα πληρώσουν τώρα 3-4 και θα λένε είμαι νόμιμος. Είναι φτιαγμένο για να απαλλάξει το κράτος από τους ελέγχους και είναι φτιαγμένο ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΑΜΕΣΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. Απόδειξη της κακής οικονομικής του κατάστασης.

Στο συγκεκριμένο έχεις άγνοια.

pezoporos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2009
Κριτικές
8
Like
3.405
Πόντοι
786
τον επέβαλαν για τα εισοδήματα ΤΟΥ 2023...δηλαδή έχεις δει εσύ πολλούς φορολογικούς νόμους να έχουν ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ????? Τον άκρο της αλαζονείας και της ηλιθιότητας.
σύνταγμα
Άρθρο 78

1. ...
2. Φόρος ή άλλο οποιοδήποτε οικονομικό βάρος δεν μπορεί να επιβληθεί με νόμο αναδρομικής ισχύος που εκτείνεται πέρα από το οικονομικό έτος το προηγούμενο εκείνου κατά το οποίο επιβλήθηκε.

με νόμο του 2024 μια χαρά από συνταγματικής απόψεως φορολογείς το 2023
θα μας το πει και το μόνο αρμόδιο ΣτΕ

• Like
Αντιδράσεις: alex71

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
185
Like
45.424
Πόντοι
22.266
Ο κασσελας θα αλλάξει τη χώρα
Είμαι καθαρός

Μόνο ο κωλος του δεν είναι καθαρός :confused:

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.109
Πόντοι
3.656
σύνταγμα
Άρθρο 78

1. ...
2. Φόρος ή άλλο οποιοδήποτε οικονομικό βάρος δεν μπορεί να επιβληθεί με νόμο αναδρομικής ισχύος που εκτείνεται πέρα από το οικονομικό έτος το προηγούμενο εκείνου κατά το οποίο επιβλήθηκε.

με νόμο του 2024 μια χαρά από συνταγματικής απόψεως φορολογείς το 2023
θα μας το πει και το μόνο αρμόδιο ΣτΕ
Προφανώς δεν το γνώριζα αλλά

είναι δυνατόν να εφαρμόζεις φορολογικό νόμο για την προηγούμενη χρήση?

που ο άλλος δεν ήξερε τίποτα? Και δεν μιλάω για παρανομίες...αλλά είναι μέσα στα πλαίσια του νόμου ανάλογα με τα φορολογικά δεδομένα πχ κάποιος να έχει ατομική ή εταιρεία περιορισμένης ευθύνης.

Δηλαδή στο τέλος της χρήσης που η φορολογία είναι 22% να έρθουν και να πουν για τα εισοδήματα του 2023 η φορολογία είναι 42%?

Και μιλάμε μετά για επενδύσεις και για Ελλάδα 2.0? Έτσι κάνουν οι προηγμένες χώρες με σταθερότητα για τις επιχειρήσεις?

Επίσης το αντισυνταγματικό του πράγματος δεν νομίζω ότι είναι η αναδρομική εφαρμογή αλλά η φύση του νόμου. Να θεωρείς ότι όποιος κάνει ζημιά είναι κλέφτης. Και να τον φορολογείς υποχρεωτικά ως κλέφτη μη γνωρίζοντας αν μπορεί να αντέξει.

Κατσαπλιάδες.

pezoporos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2009
Κριτικές
8
Like
3.405
Πόντοι
786
Επίσης το αντισυνταγματικό του πράγματος δεν νομίζω ότι είναι η αναδρομική εφαρμογή αλλά η φύση του νόμου. Να θεωρείς ότι όποιος κάνει ζημιά είναι κλέφτης. Και να τον φορολογείς υποχρεωτικά ως κλέφτη μη γνωρίζοντας αν μπορεί να αντέξει.
τα μαχητά τεκμήρια είναι συνταγματικά. ΣτΕ.

για την εντιμότητα της φορολόγισης του προηγουμένου έτους και τη σταθερότητα,
θεωρητικά έχεις δίκιο, αλλά όποιος διαμαρτύρεται, κατά ποσοστό 90% πολύ κλέφτης ήταν και θα παραμείνει λιγότερο κλέφτης.

mhtsos(2)

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Νοε 2020
Like
9.622
Πόντοι
1.056
Προφανώς δεν το γνώριζα αλλά

είναι δυνατόν να εφαρμόζεις φορολογικό νόμο για την προηγούμενη χρήση?

που ο άλλος δεν ήξερε τίποτα? Και δεν μιλάω για παρανομίες...αλλά είναι μέσα στα πλαίσια του νόμου ανάλογα με τα φορολογικά δεδομένα πχ κάποιος να έχει ατομική ή εταιρεία περιορισμένης ευθύνης.

Δηλαδή στο τέλος της χρήσης που η φορολογία είναι 22% να έρθουν και να πουν για τα εισοδήματα του 2023 η φορολογία είναι 42%?

Και μιλάμε μετά για επενδύσεις και για Ελλάδα 2.0? Έτσι κάνουν οι προηγμένες χώρες με σταθερότητα για τις επιχειρήσεις?

Κατσαπλιάδες.
Με συγχωρείς, αλλά φορολογία με αναδρομική χρήση, όσο παράλογο και να είναι (συμφωνώ), εφαρμόζεται απο την δεκαετία του 80 , αν θυμάμαι καλά με πρώτο διδάξαντα τον Δρετάκη (ΠΑΣΟΚ). Μπορεί και πιο πριν.
Αυτοί είναι οι λόγοι που ξένοι επενδυτές λένε, φτιάχτε σταθερό φορολογικό και θα έρθουμε.
Προφανώς είναι παράλογο. Και στον ποινικό κώδικα έχουν γίνει αναδρομικές παρεμβάσεις
Όλες οι αντιπολιτεύσεις διακηρύσσουν σταθερό φορολογικό αλλά ακόμα το περιμένουμε... και ο καθένας με το που βγαίνει κάνει αλλαγή.

Τελευταία τροποποίηση:

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.109
Πόντοι
3.656
τα μαχητά τεκμήρια είναι συνταγματικά. ΣτΕ.

για την εντιμότητα της φορολόγισης του προηγουμένου έτους και τη σταθερότητα,
θεωρητικά έχεις δίκιο, αλλά όποιος διαμαρτύρεται, κατά ποσοστό 90% πολύ κλέφτης ήταν και θα παραμείνει λιγότερο κλέφτης.
Θεωρητικά και εσύ έχεις δίκιο αλλά εγώ διαμαρτύρομαι και δεν κάνω λιανική ούτε έχω ατομική εταιρεία και γενικά προσωπικά ούτε που με νοιάζει.

Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την λογική όμως...και όταν την ξεχνά ο υπουργός είναι πολύ επικίνδυνος.

Διότι όπως καταλαβαίνεις αν του χρόνου κλείσουν οι μισές ατομικές εταιρείες και αφήσουν και φέσια....θα χάσει και τις εισπράξεις που είχε πριν.

Χάθηκαν ιδέες για καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και των μαύρων???? Αυτό το έκτρωμα ήταν το καλύτερο που μπόρεσαν να σκεφτούν? Τι λέει αυτό για την κυβέρνηση?

Μαχητό τι σημαίνει? Ότι όποιος κάνει πραγματική ζημιά και άρα δεν να πληρώσει...πρέπει να πληρώσει (από τι? να μην φάει το παιδί του?) στην ώρα του...και μετά να δηλώσει στην εφορία να έρθουν για έλεγχο...όπου αν είναι τυχερός θα δικαιωθεί μετά από χρόνια...αν δεν είναι θα έρθει η επιτελική εφοριακός από την χαλκίδα και θα του ξηλώσει άλλα 10Κ μαύρα.....ώστε να τον κλείσουν...αλλά όχι πριν ρουφήξουν τους κόπους του. Αυτό λέγεται συνταγματικότητα ε?

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.109
Πόντοι
3.656
Με συγχωρείς, αλλά φορολογία με αναδρομική χρήση, όσο παράλογο και να είναι (συμφωνώ), εφαρμόζεται απο την δεκαετία του 80 , αν θυμάμαι καλά με πρώτο διδάξαντα τον Δρετάκη (ΠΑΣΟΚ). Μπορεί και πιο πριν.
Αυτοί είναι οι λόγοι που ξένοι επενδυτές λένε, φτιάχτε σταθερό φορολογικό και θα έρθουμε.
Προφανώς είναι παράλογο. Και στον ποινικό κώδικα έχουν γίνει αναδρομικές παρεμβάσεις
Όλες οι αντιπολιτεύσεις διακηρύσσουν σταθερό φορολογικό αλλά ακόμα το περιμένουμε... και ο καθένας με το που βγαίνει κάνει αλλαγή.
Άρα επί ποιας αρχής ακριβώς είναι σωστός αυτός ο φορολογικός νόμος που είπες πριν?

Υπάρχει έστω ένας υπέρμαχος του νόμου να μου εξηγήσει με σοβαρότητα πως αυτός ο νόμος αποτρέπει τον κλέφτη από το να κλέψει και να πάρει μαύρα?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom