Τώρα που ειπες για δεξιά και σωστούς δεξιούς θυμήθηκα αυτό. Σε ποιόν "δεξιό" να αναφέρεται;
Χαίρετε, λοιπόν πριν μπω στην τρέχουσα ειδησεογραφία θα σας διηγηθώ μία ωραία ιστορία, που μου την τηλεφώνησε χθες το πρωί ένας σοφός γέρων, γαλλοτραφής φίλος μου και ο ίδιος τη θυμήθηκε με αφορμή το τηλε-επεισόδιο Παπαδημητρίου – Κικίλια. Βρισκόμαστε λίγο μετά τη μεταπολίτευση, εκεί, το ‘76-‘77 στο Παρίσι, ωραίες εποχές, όλοι φοιτητές και πολιτικοποιημένοι, μέχρι εκεί που δεν πάει. Έλα όμως που οι νέοι είχαν (τότε) το μυαλό τους στα πολιτικά αλλά και οι ορμόνες δεν πάνε πίσω, τα ερωτικά πάθη είναι πάντα ζεστά στις νέες ηλικίες. Η όμορφη Κνίτισσα λοιπόν (πολλά χρόνια μετά έφτασε μέχρι το αξίωμα της βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ επαρχίας), τα έχει με πρώην τροτσκιστή συμφοιτητή της που από τότε πια είχε περάσει κι αυτός στην ΚΝΕ. Έλα όμως που στα κλεφτά… αγάπησε (ή απάτησε) τον φιλαράκο της με τον Πασόκο πρόεδρο του συλλόγου, ομολογουμένως ευειδή νέο που έμελλε πολλά χρόνια μετά να γίνει ο βασιλιάς του lifestyle στην Ελλάδα. Το τι έγινε όταν ο απατημένος πρώην τροτσκιστής, μετά Κνίτης και μέχρι πρότινος δεξιός βουλευτής σύντροφός της το έμαθε, δεν περιγράφεται. Έφτασε να συγκαλέσει, λέει ο σοφός γέρων, γενική συνέλευση του συλλόγου των φοιτητών στο Παρίσι με θέμα τη διαγραφή της όμορφης συντρόφισσας γιατί αυτό που έκανε, δηλαδή το… κέρατο, δεν αρμόζει στην ηθική της Αριστεράς κλπ. κλπ. Και εκεί που γινόταν η κουβέντα στο σύλλογο πετάγεται ένας αναρχικός (situationist) της εποχής και σήμερα γνωστός δημοσιογράφος (παλαιότερα και πολεμικός ανταποκριτής) και τους αρχίζει στο βρίσιμο, «δεν ντρεπόσαστε, φασίστες, που θα κατηγορήσετε την κοπέλα για το τι θα κάνει στη ζωή της, και με ποιον θα κοιμηθεί» κ.λπ. κ.λπ. Ο σοφός γέρων, αν θυμάται καλά, γιατί έχει αρχίσει να ρετάρει λίγο, μου είπε ότι η γενική συνέλευση έληξε με καρεκλιές. Υ.Γ.: Περιττό να τονίσω ότι οιαδήποτε ομοιότης με πρόσωπα που σχετίζονται με το πρόσφατο τηλεοπτικό επεισόδιο Παπαδημητρίου – Κικίλια είναι τελείως συμπτωματική.