Νέα

Σπουδές στη Γερμανία...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα xerw_gw?
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 7
  • Εμφανίσεις 1K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

xerw_gw?

Μέλος
Εγγρ.
27 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
0
Ειμαι ενα βημα πριν την αποφαση για σπουδές σε Ελλάδα ή Γερμανία.Να σημειώσω οτι εχω πάρει όλα τα απαιτούμενα δικαιολογιτικά(Test daf κλπ).

Λοιπον θα ήθελα πληροφορίες σχετικα με την ποιοτητα ζωής την δυσκολία των σπουδών(πάρα πολυ βασικό!/θα τα καταφέρω σε καποιο κλαδο μηχανολογιας η τζαμπα θα παω?διοτι εχω ακούσει απο ελληνες ομογενεις που ζούνε γερμανια εδω και χρόνια πως ειναι αρκετα δυσκολα τα πραγματα...ποσο μαλλον για εμενα που δεν ξερω και απταιστα την γλώσσα.)
Αλλο ένα πολυ βασικο!Οι γκόμενες που βρίσκονται γερμανια τι λένε?
Και τελος αξιζει τον κοπο να καταναλώσω τα φοιτητικά μου χρόνια εκει και οχι εδω?Γιατι απο'τι εχω ακουσει στην Ελλάδα ο φοιτητης περναει μέλι γάλα.(Πέιτε μου παρακαλώ τα + και τα -.)

Θα ήθελα απαντήσεις κυρίως απο συμπολίτες που έχουν σπουδάσει γερμανία η σε αλλες χωρες χωρις αυτο να αποκλείει τους υπολοιπους.Επίσης θα ηθελα να ερθω σε επαφή με καποιον που ειναι η προκειται να παει σε καποιο γερμανικο πανεπιστημιο.
Ευχαριστώ προκαταβολικά!!!

metso1986

Μέλος
Εγγρ.
2 Νοε 2006
Κριτικές
1
Like
53
Πόντοι
0
Η ανωριμοτητα σου φίλε μου είναι αυτή που πρέπει να σε φοβίζει κυρίως αν τελικά θα φύγεις από την ελλάδα και θα πας κάπου στο εξωτερικό οπού θα πρέπει να βασιστείς αποκλειστικά στον ευατό σου.
Η ανωριμότητα που είναι έκδηλη στο από πανω μήνυμα για πολλους λόγους:
1.Κανείς δε γεννήθηκε έξυπνος η βλάκας οπότε μην αναρωτιέσαι αμα θα τα καταφέρεις στον τομέα της μηχανολογίας.Αμά στρωθείς κάτι θα κάνεις.
2.Σε ζητήματα καριέρας οι γκόμενες δε λαμβάνουν θέση.
3.Η μαλακίσμενη νοοτροπία του έλληνα που νομίζει ότι αν περάσει στο πανεπιστήμιο όλα τα βάσανα τελείωσαν και όλα είναι μια χάρα και τώρα αρχίζει το καθισιό,όσο πιο γρήγορα την αποβάλλεις τόσο καλύτερα για σένα.

Πρακτικά τώρα η γερμανία γαμαεί απλά ως χώρα σε όλους τους τομείς.Απο θέμα οργάνωσης,σπουδών κτλ..Επειδή το χω ψάξει το θέμα αμα ψάχνεσαι για πολυτεχνείο το ΤUM στο Μονάχο είναι πολύ καλό.Δεν θέλω να δηλώσω ιδιότητα αλλά είμαι μέλος της πολυτεχνειακής κοινότητας οπότε κάτι νομίζω  ότι ξέρω.Τέλος,οι Γερμανίδες για να καθισυχάσεις είναι μουνάρες...
Αυτά!

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Διαβάζοντας τον τίτλο, ήμουν έτοιμος να σου πω βουρ Γερμανία για ποιότητα σπουδών.

Μετά διάβασα το κείμενο που παραθέτεις.

Σου προτείνω να μη σπουδάσεις. Δεν εισαι έτοιμος. Οχι ακόμα.

Υπουργός

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Σεπ 2006
Κριτικές
41
Like
2.029
Πόντοι
8.235
Γιατι δεν ειναι ετοιμος ????

Λογικο δεν ειναι ενα νεο παιδι να προβληματιζεται για το αν μια χωρα που προκειται να παει αν εχει ωραια μουνια ????

Αν δεν αλητεψει τωρα ποτε θα αλητεψει στα 50 ....

Ολα αυτα βεβαιως με την προυποθεση οτι του αρεσει ο κλαδος που θα παει / αν ειναι να πας φιλε μου μονο για πορνοτουρισμο ισως εχουν δικιο οι προλαλησαντες

Επισης το οτι δεν ξερεις την γλωσσα ειναι κατεμε σοβαρο μειονεκτημα ....

SPEED

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Κριτικές
263
Like
141
Πόντοι
7.985
Ειμαι ενα βημα πριν την αποφαση για σπουδές σε Ελλάδα ή Γερμανία.Να σημειώσω οτι εχω πάρει όλα τα απαιτούμενα δικαιολογιτικά(Test daf κλπ).

Λοιπον θα ήθελα πληροφορίες σχετικα με την ποιοτητα ζωής την δυσκολία των σπουδών(πάρα πολυ βασικό!/θα τα καταφέρω σε καποιο κλαδο μηχανολογιας η τζαμπα θα παω?διοτι εχω ακούσει απο ελληνες ομογενεις που ζούνε γερμανια εδω και χρόνια πως ειναι αρκετα δυσκολα τα πραγματα...ποσο μαλλον για εμενα που δεν ξερω και απταιστα την γλώσσα.)
Αλλο ένα πολυ βασικο!Οι γκόμενες που βρίσκονται γερμανια τι λένε?
Και τελος αξιζει τον κοπο να καταναλώσω τα φοιτητικά μου χρόνια εκει και οχι εδω?Γιατι απο'τι εχω ακουσει στην Ελλάδα ο φοιτητης περναει μέλι γάλα.(Πέιτε μου παρακαλώ τα + και τα -.)

Θα ήθελα απαντήσεις κυρίως απο συμπολίτες που έχουν σπουδάσει γερμανία η σε αλλες χωρες χωρις αυτο να αποκλείει τους υπολοιπους.Επίσης θα ηθελα να ερθω σε επαφή με καποιον που ειναι η προκειται να παει σε καποιο γερμανικο πανεπιστημιο.
Ευχαριστώ προκαταβολικά!!!

Να σου πω εγω που ειμαι και μηχανικος εκει? (Κολονια)
Ελα εδω πανω και δεν θα χασεις.
1.Ποιοτητα ζωης? ΑΡΙΣΤΗ. :sunglasses: Τα ενοικια ειναι ακριβα ομως.

2.Τομεας μηχανολογιας? Χαχα! Αν δεν ξερουν οι Γερμανοι απο μηχανολογια τοτε ποιος ξερει? :rockon:
Ακομα και αν δεν ξερεις καλα την γλωσσα εδω θα βοηθηθεις πολυ.

3.Φοιτητικα χρονια? Θες να γινεις Καποιος ή θες να γινεις κανενας (Αν θες να γινεις φοιτητης μονο και μονο για να γαμας και να πινεις μπυρες ολη μερα, καλυτερα μην ερθεις καθολου εδω πανω. Τετοιους "Χαβαλεδες" ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΔΩ  :tickedoff:)
Αν θες ομως να στρωθεις και να ΜΑΘΕΙΣ τοτε εισαι ευπροσδεκτος!  :thumbsup:

Περα απο αυτο Οι Γερμανοι θα σε διδαξουν και θα σου μαθουν τα πραγματα οπως εχουν, χωρις ωχαδερφισμους που επικτατουν στην Ελλαδιτσα.
Τωρα για γκομενες που λες......λιγο ψαξιμο και θα βρεις κατι! Αλλα να ξερεις γουσταρουν πολυ κωλοσκαμπυλο εδω περα και ειναι και αρκετα ψυχρες!  :think:
Χωρια οτι μεχρι να βρεις το "κουμπι τους" θα σου την εχουν πεσει χωρις να το καταλαβεις!  :S  :think:

Kman

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
6
Πόντοι
6
Φίλε είναι φοβερό λάθος να πας τώρα Γερμανία για σπουδές με τα χάλια που έχει.Πρώτα από όλα τα πανεπιστήμιά της δεν περιλαμβάνονται πλέον στα καλύτερα.Και εκεί παίζουν κορεσμένα αμφιθέατρα,παράδοση από καθέδρας,δυσκολοανάγνωστα συγγράματα(κάθε καθηγητής το δικό του),έλλειψη πρακτικής,έλλειψη προσωπικού ενδιαφέροντος των καθηγητών για τους φοιτητές.Ενα σου λέω,στην αρχή θα πάθεις σοκ με τη γενική αδιαφορία και τη σκληρότητα,μετά θα προσαρμοστείς αλλάζοντας το χαρακτήρα σου(τους Γερμανούς τους ενδιαφέρει πιο πολύ ο χαρακτήρας σου παρά το τι μαθαίνεις και ήδη η Ελλάδα σου έχει φτιάξει λάθος χαρακτήρα σε σχέση με αυτό που θέλουνε) και όταν τελειώσεις αφού φτύσεις αίμα με τις εξετάσεις που είναι εξίσου δύσκολες με των ελληνικών πανεπιστημίων θα βρεθείς άνεργος όπως θα ήσουν και στην Ελλάδα.
Γιατί θα είσαι άνεργος είναι μεγάλο ζήτημα.Πάρα πολλοί γερμανοί πτυχιούχοι χωρίς βύσμα είναι άνεργοι και μεταναστεύουν σε Αμερική,Αγγλία,Σουηδία.Το γερμανικό κράτος πρόννοιας έπεσε έξω με την ενσωμάτωση της Ανατολικής Γερμανίας και τώρα κανείς δεν θέλει να πληρώσει τα σπασμένα οπότε δεν υπάρχει μέλλον.

Κατά τη γνώμη μου κοίτα να δώσεις GRE και να σπουδάσεις στην Αμερική και γάμα τους τους Ευρωπαίους.Αμα περάσεις εκεί θα είσαι βασιλιάς και δεν θα σε βάζουν να πληρώνεις για την Ανατολική Γερμανία(εσύ χέστηκες να πληρώνεις αλλά άντε να τους το πεις οτι δεν βλέπεις το λόγο).
μην ακούς τους παλιούς γιατί αυτοί βολεύτηκαν σε άλλες εποχές όταν δεν ήταν σφιχτά τα πράγματα και ο αριθμός των πτυχιούχων ήταν μικρός.

Τώρα για Γερμανίδες θα γαμήσεις αφού θα είσαι νέος.Αυτές θέλουν νέους της ηλικίας τους,μη Τούρκους και κάπως καλοβαλμένους.Οπότε ως φοιτητής είσαι εντάξει.Επίσης παίζουν και πολλές ανατολικές που οι Γερμανοί παραδόξως δε γαμάνε όπως οι Αγγλοι φερ' ειπείν.Αρα θα γαμήσεις αλλά είναι μαλακία να πας εκεί για αυτό.
Να σου πω την αλήθεια μετά από λίγο καιρό και βλέποντας τα χάλια των Γερμανίδων θα ξεκαυλώσεις εντελώς,ανάθεμα κι αν θες να γαμήσεις.Ετσι είναι και οι Γερμανοί.Ψιλοαδιάφοροι.

vroutos

Μέλος
Εγγρ.
20 Μαρ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Φίλε είναι φοβερό λάθος να πας τώρα Γερμανία για σπουδές με τα χάλια που έχει.Πρώτα από όλα τα πανεπιστήμιά της δεν περιλαμβάνονται πλέον στα καλύτερα.Και εκεί παίζουν κορεσμένα αμφιθέατρα,παράδοση από καθέδρας,δυσκολοανάγνωστα συγγράματα(κάθε καθηγητής το δικ.........υ πω την αλήθεια μετά από λίγο καιρό και βλέποντας τα χάλια των Γερμανίδων θα ξεκαυλώσεις εντελώς,ανάθεμα κι αν θες να γαμήσεις.Ετσι είναι και οι Γερμανοί.Ψιλοαδιάφοροι.

Βασικά αν κατάλαβα καλά ο φίλος θέλει να ξεκινήσει σπουδές κ όχι να συνεχίσει... οπότε το GRE κ οτι USA δεν θα πληρώσει δεν ταιριάζει στην κατάσταση. ... Αλλά θα συνφωνήσω. ΓΑΜΑ τους τους Ευρωπαίους.! Μεγάλη ανεργία.

Sexpeare in Luv

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Like
2
Πόντοι
6
Στην Γερμανία υπάρχει ενός είδους υφέρπων διαχωρισμός (κι όχι ρατσισμός) μεταξύ διαφόρων εθνοτήτων.

Στην Α κατηγορία είναι Γάλλοι, Ολλανδοί, ¨Αγγλοι, Βέλγοι, Σκανδιναβοί, Αμερικανοί κ.λ.π. Ουδέν πρόβλημα για αυτούς.
Στην Β κατηγορία είναι Ιταλοί, Ισπανοί,'Ελληνες. Είναι λίγο διαφορετικοί και με σαφείς δυσκολίες αφομοίωσης. Οι Γερμανοί δεν έχουν πρόβλημα βασικά μαζί τους αλλά το λεγόμενο ταπεραμέντο αποτελεί ενός είδους εμπόδιο.
Στην Γ κατηγορία είναι Τούρκοι, ¨Αραβες και Σέρβοι. Τους βλέπουν με καχυποψία.

Το πρόβλημα της δύστροπης γλώσσας είναι μεγάλο μειονέκτημα στην αφομοίωση σου καθώς λόγω καιρού και πιθανής μοναξιάς κάποιους μήνες θα είναι όντως δύσκολοι. Εκείνους τους χαλεπούς καιρούς καλά θα κάνεις να στραφείς στην παρέα ομογενών (μην κολλήσεις και πολύ) αλλά και στις σπουδές σου. Σπούδασε κάτι που πραγματικά να αγαπάς, καθώς θα είναι σύντροφος σου σε μία ξένη χώρα. Είναι κατασπατάληση πόρων και ενέργειας (όχι όπως γίνεται στην Ελλάδα) να σπουδάσεις κάτι αδιάφορο στην Γερμανία προκειμένου να κάνεις την λεγόμενη φοιτητική ζωή και μόνο.

Μέχρι να μάθεις την γλώσσα άλλοι,ξένοι συμφοιτητές & συμφοιτήτριες θα είναι πιο κοντά σου από πολλές απόψεις. Με Γερμανούς και Γερμανίδες θα πρέπει να δείξεις λίγη υπομονή...(Μην ξεχνάς πως ανήκεις πως ανήκεις στην κατηγορία Β). Για πόλεις και πανεπιστήμια μπορείς να πάρεις πληροφορίες από άλλα μέλη του site, όταν γίνεις πιο συγκεκριμένος.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom