Όποιος δηλαδή της "περισπούδαστης νομικής κοινότητας" δεν έχει την ίδια άποψη με εσένα, είναι εμμονικός ψυχοπαθής; Φοβερός δικανικός συλλογισμός.
Περίεργο, η πλειοψηφία των ανώτερων και ανώτατων δικαστών που ασχολήθηκαν με την υπόθεση από την προδικασία μέχρι την οριστική απόφαση, είχαν άλλη άποψη. Αλλά είπαμε, ή ψυχοπαθείς ή πουλημένοι. Δεν βρέχει, είναι σίγουρο.
Α, και καλά έκανε ο Τζανερίκος και τα είπε, αν όντως έγινε. Αυτό δεν αλλάζει κάτι για την απόφαση. Αλλιώς παίρνεις το μέρος και το ανάγεις στο όλον. Λογικό σφάλμα. Επίσης, αν είσαι αρεοπαγίτης και σε πιέζουν, πας στη δίπλα πόρτα και το καταθέτεις εγγράφως και μόνον, όχι στα κανάλια.
Και κάτι ακόμα: αν κάναμε δίκη προθέσεων, θα λαμβάναμε υπόψη ότι ένας μαύρος φασίστας σκότωσε έναν κόκκινο φασίστα. Έλα όμως που ήταν δίκη πράξεων και να το αποτέλεσμά της.
Λατρεμένο επιχείρημα. Είσαι κι εσύ νομικός υποθέτω. Να ξαναπούμε (αν θυμάμαι καλά το λέει η απόφαση), ότι για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, δε απαιτείται οι διευθύνοντες να γνωρίζουν ΚΑΘΕ επιμέρους πράξη των μελών.
Αλλά είπαμε, καταδικάστηκαν χωρίς κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο . Ζούμε μια καφκική δυστοπία. Αποκλείεται να είναι κάτι άλλο. Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει...
παραιτούμαι.
αν θεωρεις τον ορο "ψυχοπαθεις" τραβηγμενο , μετα βεβαιοτητας πολλοι εξ' αυτων νοσουν τουλαχιστον απο εγκεφαλικη μαλακυνση ,αφου τα μυαλα τους εχουν κολλησει στην εποχη του "Πολυτεχνειου" και δηλητηριαζουν ασυστολως νεες γενιες επιστημονων.
η Ελλαδα πρεπει να γυρισει επιτελους σελιδα και να ξερασει ολους αυτους στο... χρονοντουλαπο της ιστοριας.
δικη προθεσεων εκανες αναφορικα με δικα μου ποσταρισματα,σπευδοντας να με χαρακτηρισεις κομματοσκυλο του Κασιδιαρη.
στο λεω λοιπον χωρις υπεκφυγες : αν ημουν ,δε θα ειχα κανεναν απολυτως ενδοιασμο να το αποκρυψω
σε γενικες γραμμες ,προσπαθω να ειμαι αμεροληπτος εναντι ολων.
για να υπαρχει διευθυνση εγκληματικης οργανωσης,πρεπει να πληρουται η αντικειμενικη υποσταση της εγκληματικης οργανωσης.
αυτο εξηγησα πιο πανω. οτι δεν στοιχειοθετειται καν η συσταση εγκληματικης οργανωσης,κατα την ταπεινη μου γνωμη
Πάλι απάντηση δεν παίρνω μόρτη.
Δεν μπορώ να κρίνω τίποτα από τα νομικά που παραθέτεις γιατί δεν έχω διαβάσει την δίκη αλλά και να την διάβαζα δεν είμαι νομικός.
Επίσης έχω απόλυτα ικανή την ελληνική δικαιοσύνη και το πολιτικό σύστημα να τους έστησε στον τοίχο και να βρήκε πατήματα.
Η ερώτηση παραμένει....εσύ προσωπικά πιστεύεις ότι τα ηγετικά στελέχη της χρυσής αυγής...δηλαδή ο μιχαλολιακος , ο Κασιδιάρης, ο παππας και ο λαγός ήταν αγνοί πατριώτες που καμία σχέση δεν είχαν με τον ναζισμός και τις εγκληματικές δράσεις της χρυσής αυγής πριν μπει στη βουλή?
Όλα ώρα άλλα που μου λες θα μπορούσε να τα λέει και ο δικηγόρος τους. Οκ το καταλάβαμε δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία για να τους δέσουν με τις κατηγορίες. Όπως δεν υπάρχουν σχεδόν ποτέ για τα εγκλήματα που κάνουν οι νακροβαρώνοι και οι μαφιόζοι....δεν θα τους ακούσεις ποτέ να μιλάνε οι ίδιοι και να λένε ''ναι πήγαινε να τον φας''.
Αν η χρυσή αυγή δεν ήταν εγκληματική οργάνωση φυσικά τα μέλη της δεν θα ήταν μπράβοι και μπαχαλακιδες.
Η ερώτηση παραμένει....πραγματικά πιστεύεις ότι δεν έχουν καμία σχέση με τον ναζισμό και καμία γνώση για τις εγκληματικές πράξεις των μελών τους? όχι με την κατηγορία που τους δίκασαν....με την γενική δράση της χρυσής αυγής που όλοι ξέρουμε τι ήταν πριν μπει στη βουλή.
ναι τυπε, ηταν και ειναι αγνοι πατριωτες ως εθνικιστες. το πιστευω ακραδαντα αυτο
πονεσανε την Ελλαδα, οσο λιγοι πολιτικοι. πληρωσαν ομως τον ακρατο αντικομφορμισμο τους.
ο Κασιδιαρης δειχνει οτι διδαχτηκε απο καποια εκ των επικοινωνιακων ατοπηματων του.
αυτο φοβισε περισσοτερο τους αντιπαλους του και τον ξαναεκλεισαν φυλακη. εδειξε φανερα πιο ωριμος μετα το 2019.
απο εκει και περα,μπαχαλακηδες,μπραβοι,εκβιαστες και ...παιδοβιαστες υπαρχουν -οπως γνωριζεις -σε καθε κομμα.
αυτη η κουβεντα θυμιζει την αλεπου που κυνηγα την ουρά της. δεν καταλαβαινετε ορισμενοι οτι τα κομματα ειναι ο καθρεφτης της ελληνικης κοινωνιας. σε καθε κομμα υπαρχουν πεφωτισμενα μυαλα ,υπαρχουν και οι κοπριτες.
δεν ειναι ολα άσπρο-μαύρο(φτου σκόρδα!)
επισης ,καθε πολιτικο κομμα,καθε οπαδικος συνδεσμος,καθε σωματειο εργαζομενων ,καθε ΜΚΟ προυποθετει την ενωση περισσοτερων ανθρωπων για την πραγματωση ενος κοινου σκοπου. αν καποια μελη εκμεταλλευονται τη μαζικοτητα μιας Χ ομαδας ανθρωπων για ιδιον οφελος ή για εκπληρωση επιδιωξεων ασχετων με τα καταστατικες αρχες , τουτο δε μπορει να αποδωσει συλλογικη ευθυνη και να καταδικασει ανθρωπους που ουδεμια σχεση ειχαν με εγληματικες πραξεις.
εγω προσωπικα τη Χρυση Αυγη την εμαθα απο τις αλλεπαλληλες βομβιστικες επιθεσεις που σημειωθηκαν στα γραφεια της απο πραγματικες εγκληματικες οργανωσεις ,οι οποιες ουδεποτε εξαρθρωθηκαν.
μεχρι που φτασαμε στις μαφιοζικες δολοφονιες των Μανωλη και Μιχαλη στο Νεο Ηρακλειο...απο ποιους αραγε?
κατα καιρους γουσταρα φουλ που ενωνονταν και εκαναν πορειες πχ για εθνικα θεματα.
ως ουδετερος παρατηρητης,μπορω να σε βεβαιωσω οτι ουδεποτε μου προκαλεσαν απεχθεια και ουδεποτε ενιωσα απειλη.
στα συλλαλητηρια για τη Μακεδονια, επισης,ηταν ολοι πρωτη γραμμη,αλλα κοσμιοι. μαζι με Νεοδημοκρατες,Καρατζαφερικους κλπ.
και οταν μερικα μαλακισμενα πηγαν να την ψιλοπεσουν σε νεγρους πωλητές στην παραλιακη της Θεσσαλονικης ,εφαγαν γιουχα πρωτα απο εμενα.μετα ακολουθησαν και αλλοι. ομολογω οτι στην πρωτη γιουχα με στραβοκοιταξαν μερικοι καραφλοι ζουμπαδες,αλλα τους εγραψα στα παπαρια μου. η συντριπτικη πλειοψηφια ενετεινε τις γιουχες, σε σημειο που θα ετρωγαν ντου οι 2-3 ηλιθιοι που παραλιγο να...ξεφυγουν.
στο μονο που συμφωνω, λοιπον, οτι ναι ,ισως να υπηρχαν μερικοι σκατομυαλοι αναμεσα τους.
αλλα σκατομυαλοι ,στατιστικα ,υπαρχουν παντου.ο φασισμος-ναζισμος δεν ειναι πολιτικη τοποθετηση ,αλλα σταση ζωης.
πηγη του η ηλιθιοτητα.παρε παραδειγμα τους καριοληδες που πεταξαν τον Αντωνη στην λιμανι του Πειραια. για εμενα αυτοι ειναι ναζιστες.
ναζιστες ειναι και οι τραμπουκοι που εδειραν τις προαλλες ενα παιδακι στο Κεντρο της Θεσσαλονικης επειδη φορουσε μπλουζα της πολεμικης αεροποριας
κλεινοντας,εχεις αναρωτηθει ποτε αν οσοι αποδεδειγμενα επαιρναν μιζες απο τη Siemens,αν οσοι συστηματικα υπερκοστολογουσαν τα εξοπλιστικα προγραμματα,αν οσοι συστηματικα σπαταλουσαν δημοσιο χρημα δεξια και αριστερα, αν οσοι συστηματικα παρενεβαιναν στο εργο της Δικαιοσυνης, λειτουργουσαν ισως ως... εγκληματικη οργανωση?
τροφη για σκεψη.....