Νέα

SOS Υπόθεση: Αγορά σπιτιού

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα KingEdward
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 24
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

mars_ch

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2012
Μηνύματα
1.303
Κριτικές
7
Like
506
Πόντοι
316
Κυριοι καλησπερα
πουλησα και αγορασα μεσα στο 2019 δεν χρησιμοποιησα δικηγορο γτ τον ελεγχο τον εκανε η συμβολαιογραφος μου και οσον αφορα τις αυθαιρεσιες ειναι υποχρεωση του πωλητη να βαλει μηχανικο και να τις τακτοποιησει. Αλλωστε χωρις βεβαιωση μηχανικου οτι το σπιτι ειναι χωρις αυθαιρεσιες δεν γινεται μεταβιβαση ειναι κοστος ιδιοκτητη παντως

τύπε υποχρέωση αυτού που πουλάει είναι πάρει βεβαίωση από μηχανικό ή να προβεί σε τακτοποιήσεις για να μπορέσει να πάρει βεβαίωση.
παρ'όλα αυτά καλό θα είναι σαν αγοραστής να πάρεις και μια δεύτερη γνώμη από δικό σου μηχανικό πριν πας να υπογράψεις συμβόλαιο.
(έχουν δει πολλά τα ματάκια μου...)



 
 

ririkonav

Ανώτατος
Εγγρ.
2 Απρ 2007
Μηνύματα
6.032
Κριτικές
48
Like
6.438
Πόντοι
11.445
τύπε υποχρέωση αυτού που πουλάει είναι πάρει βεβαίωση από μηχανικό ή να προβεί σε τακτοποιήσεις για να μπορέσει να πάρει βεβαίωση.
παρόλα αυτά καλό θα είναι σαν αγοραστής να πάρεις και μια δεύτερη γνώμη από δικό σου μηχανικό πριν πας να υπογράψεις συμβόλαιο.
(έχουν δει πολλά τα ματάκια μου...)



 

ναι καλο ειναι να το κοιταξει δικος σου μηχανικος και το ακινητο και την τακτοποιηση μην παιζει μαιμουδια. Γυρω στα 100-150 η ταριφα
 

theo30gr

Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2007
Μηνύματα
76
Κριτικές
2
Like
15
Πόντοι
0
Καλησπερα φιλε μου...
Αν ειναι φιλη σου η συμβολαιογραφος... τοτε ΔΕΝ σου εχει πε ιτα ψιλα γράμματα.
1. Πριν ξεκινήσουν τα συμβολαια θα χρεαιστει να της δώσεις ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ χαρτί απο μηχανικό ότι ελεγξε το σχεδιο και δεν έχει παρανομιες.. (οπως υμιυπαίθριοι). Αν βρεθούν θα χρειαστεί ΠΡΩΤΑ να γίνει τακτοποιηση στην πολεδομια (Πληρωνοντας το αντιστοιχο προστιμο) και αφου σου δώσει το χαρτί με την σφραγιδα το δινεις στη συμβολαιογραφο ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ τα συμβολαια. Ακομα να ξερεις το χαρτι του μηχανικού ειναι περιορισμενης διαρκειας (αν θυμαμε καλα 2 μηνες) οπου ειναι με ηλεκτρονικη υπογραφη και αναρτημενο και στο υπουργειο. Ο Μηχανικος ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να σου δωσει το χαρτι για παρτι σου χωρις ελεγχο διοτι κινδυνευει να χασει την αδεια του ...
2. Αφου παρεις το χαρτι αυτο θα χρειαστει απο την ΕΦΟΡΙΑ οτι δεν χρωσταει κανενας.... Σε περιπτωση που χρωσταει καποιος ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑΝΕ τα συμβολαια.
3. Πληρωνεις τα παραβολα που σου πει.
4. Φτιαχνεις τα Συμβολαια
5. Γινονται οι υπογραφες
6. ΚΑτατιθονται στο υποθυκοφυλακιο
7. Παραβολο για ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ και μετα ο συμβολαιογραφος το βαζει και εκει..

Νομιζω τα παραπανω ειναι ενας αναλυτικος οδηγος...
 

sabbag

Μέλος
Εγγρ.
29 Ιουν 2009
Μηνύματα
20
Like
67
Πόντοι
0
και να χρωστας στην εφορια παιρνεις ενημεροτητα με παρακρατηση.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom