Νέα

SKYPE - Δωρεάν Τηλεφωνική Επικοινωνία με όλο το κόσμο!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα trelos21
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 41
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
δεν ξέρω κατά πόσο είναι πρακτικό το access point γιατί μόνο σε μεγάλες πολεις έχει και κυρίως σε περιοχές γύρω από το κέντρο.
άντε ψάξε για σήμα, και αν είναι ξεκλείδωτο και...και....και...

Φυσικα οταν αυτο που καλεις ειναι SKYPE τοτε πρακτικα ειναι δωρεαν.
αυτό είναι κάτι που το υποστηρίζουν πολλά προγράμματα.
msn, kopete, amsn, skype , και άλλα άπειρα ακόμα. δεν είναι κάτι το εξεζητημένο.

εκείνο που αξίζει να σημειωθεί για το skype είναι ότι χρησιμοποιεί λιγότερο bandwidth από άλλα του είδους του, και είναι και πιο φιλικό προς τον χρήστη.
επίσης παλιότερες εκδόσεις είχαν κατηγορηθεί για worms αλλά δεν ξέρω ακριβώς ποιες.

εγώ πάντως έχω το netbook μαζί μου πάντα και μια μπαταρία επιπλέον, έχω linux, μία βαρβάτη wifi κάρτα και το Aircrack-ng και σπάω ότι WEP δίκτυο κινείται στην περιοχή. ουτε ακριβά κινητά ούτε τίποτα. 300 ευρώ το notebook και μερικές ώρες λιώσιμο για το πρόγραμμα.

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
Δεν έχει να κάνει από που καλείς.Οι προορισμοί είναι standard από όπου κι άν καλείς.Το ίδιο χρεώνεσαι αν καλέσεις Ελλάδα από Αθήνα και το ίδιο απο Νορβηγία.Το ίδιο αν καλέσεις Αγγλία από Λονδίνο,το ίδιο και από Ρόδο.

Και για Ελλάδα μαζί με το ΦΠΑ η κλήση σε σταθερά σε όλη την Ελλάδα είναι ενιαία 0,03 ευρώ δηλαδή 3 cent.Για κινητά κάπου 0,20 ευρώ
εγω οταν παω Ελλαδα με το καλο ο Παυλος ο kiapk μου υποσχεθηκε να μου το περασει στον υπολογιστη μου και να μου το δειξει πως δουλευει.γιατι ειμαι λιγο προτωγονος σε τετοια θεματα!παντος απο του σπιτιου το τηλεφωνο δεν ειναι ακριβα να παιρνεις Ελλαδα ειναι 10 ρουβλια το λεπτο (0,222 λεπτα στα κινητα)στα δε σταθερα ειναι 5,1 ρουβλια τη νυχτα (0,11  Ευρω).τα κινητα στη Ρωσσια ειναι σχεδον τσαμπα αν παιρνεις σε αλλα κινητα στην πολη.αλλα αν παιρνεις εξωτερικο απο 1 Ευρω μεχρι 2 για Ελλαδα το λεπτο!τα μυνηματα ειναι απο 1 ρουβλι το τελε2 (0,2 Ευρω)αλλα Ελλαδα δεν μπορεις να στηλεις.και 3 ρουβλια απο το Μεγκαφον (0,066 Ευρω)και στελνεις παντου.συντομα θα εχω Σκαπ και θα μπορω να μιλαω ακομα φτηνοτερα

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
92
Πόντοι
66
εγω οταν παω Ελλαδα με το καλο ο Παυλος ο kiapk μου υποσχεθηκε να μου το περασει στον υπολογιστη μου και να μου το δειξει πως δουλευει.γιατι ειμαι λιγο προτωγονος σε τετοια θεματα!

Δημητράκη, ΔΕΝ είναι δύσκολο να το εγκαταστήσεις κ να το χρησιμοποιήσεις! Διάβασε ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ το πρώτο link που έβαλα στην αρχή του thread... κ ότι απορίες έχεις ρώτα!

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
Δημητράκη, ΔΕΝ είναι δύσκολο να το εγκαταστήσεις κ να το χρησιμοποιήσεις! Διάβασε ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ το πρώτο link που έβαλα στην αρχή του thread... κ ότι απορίες έχεις ρώτα!
το ξερω οτι ειναι πολυ ευκολο.πριν 3-4 μηνες ο Lefteris μου ειχε πε τηλεφωνικος και ειχα καταφερει να συνδεσω το voipdiscount και καταφερα δοκιμαστικα να τηλεφωνισω στο τηλεφωνο του σπιτιου.αλλα δεν μπορεσα να συνδεσω το μικροφωνο και τα ακουστικα θελαν και ρυθμισεις.το αλλο προβλημα ειναι οτι δεν εχω πιστωτικη καρτα για να βαζω λεφτα.τωρα που θα κατεβω Ελλαδα.θα το φτιαξω και θα ρυθμισω την πιστωτικη της μανας μου για να βαζω λεφτα.

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
Είχα βρει ένα site στο οποίο έγραφες το τηλ/νο που θέλεις να καλέσεις,και φυσικά είχες περάσει και το δικό σου σταθερό,και έπαιρνες πολύ φθηνά.Ουσιαστικά το site καλούσε το τηλ/νο που ήθελες,και ταυτόχρονα χτύπαγε το σταθερό σου για να το σηκώσεις και να μιλήσεις!Δυστυχώς έχασα το link και δεν το βρίσκω.Αν έχει κάποιος υπόψη του κάτι ας μου πει!

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
Δυστυχώς δεν είναι αυτό...

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
22
Πόντοι
66
το SKYPE το χρησιμοποιουσα παλια μονο για να παρω απο Pc σε Pc!! δεν συγκρινεται η ποιοτητα κλησεων με το MSN!!
βαβαια ειναι βαρυ σαν προγραμα!! στην Ελλαδα απ οτι ξερω ο Ο.Τ.Ε ψαλιδιζε το SKYPE για λογους που ολοι φανταζαιστε!!
εχει ενα 6μηνο περιπου που ενας φιλος το χρησιμοποιουσε με πληρωμενο account για δωρεαν κλησεις προς Ελλαδα!!
δινεις τα στοιχεια σου σου λενε αυτοι με ποια τραπεζα συνεργαζονται στην χωρα που εισαι και σου δινουνε τον λογαριασμο τους και απλα πας και κανεις μια καταθεση!!
το μονο που μπορω να πω ειναι οτι σωθηκα!! δινω 11-12 ευρω το 3μηνο και εχω δικαιωμα να καλω οπου θελω στην Ελλαδα (μονο σε σταθερα) και να μιλαω απεριοριστα!! οι λογαριασμοι του σταθερου μου ερχονται μηδενικοι! χωρια οτι εχω σωσει τους δικους μου απο ελλαδα!!!
μεσω wifi δεν εχει τυχει να δοκιμασω να μπω και να παρω τηλ αλλα φανταζομαι οτι θα ειναι κυριλε!! αλλωστε το wifi δεν εχει διαθωθει ακομη τοσο πολυ οσο και σε αλλες χωρες ωστε να μπορεις να μπαινεις σχεδον απο παντου!

thourios

Μέλος
Εγγρ.
3 Φεβ 2006
Κριτικές
2
Like
10
Πόντοι
16
Το κακό είναι ότι η ποιότητα επικοινωνίας δεν είναι πάντα τόσο καλή στο Skype. Είναι να μιλάς μόνο με καμιά γκόμενα και να σαλιαρίζεις. Η επικοινωνία με ας πούμε  κάποιον δικηγόρο, γιατρό κάποια δημόσια υπηρεσία είναι ρίσκο καθώς πολλές φορές υπάρχουν διακοπές και εκνευρίζεται ο καλών. Προτιμώ κάποιες άλλες υπηρεσίες Voip.

>:(

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
22
Πόντοι
66
Το κακό είναι ότι η ποιότητα επικοινωνίας δεν είναι πάντα τόσο καλή στο Skype. Είναι να μιλάς μόνο με καμιά γκόμενα και να σαλιαρίζεις. Η επικοινωνία με ας πούμε  κάποιον δικηγόρο, γιατρό κάποια δημόσια υπηρεσία είναι ρίσκο καθώς πολλές φορές υπάρχουν διακοπές και εκνευρίζεται ο καλών. Προτιμώ κάποιες άλλες υπηρεσίες Voip.

>:(
εγω προσωπικα θα σου πω οτι το χρησιμοποιω ενα 6μηνο και δεν εχω  αντιμετωπισει ποτε προβλημα!! η ποιοτητα ειναι αψογη και δεν φενεται οτι παιρνεις τηλεφωνο απο υπολογιστη!
οποιον εχω ρωτησει τουλαχιστον αυτο μου χει πει!!
εχω 10Mbps! αλλα πιστεψε με και με 1Mbps την κανεις την δουλεια σου!
τωρα αν σου χει κανει ποτε νερα δεν φταει το Skype αλλα κατα πασα πιθανοτητα η εταιρια που σου παρεχει internet!!

thourios

Μέλος
Εγγρ.
3 Φεβ 2006
Κριτικές
2
Like
10
Πόντοι
16
Η γραμμή που έχω είναι 24άρα Connex. Το πρόβλημα κυρίως υπάρχει σε αριθμόυς με φορητότητα. Σε αριθμούς ΟΤΕ και εξωτερικού δεν υπάρχει πρόβλημα. Πχ όταν προσπαθώ να καλέσω αριθμούς που είναι Forthnet Vodafone σταθερό κτλ που έχουν φύγει από τον ΟΤΕ.

:cheesy:

alexandros1976

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
16
Ξερει κανεις να μου πει πως θα κανω install το skype σε ενα nokia n95?
χρειαζεται καλωδιο pc?

vothros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
166
δε καταλαβα κε πολα αλα ξερο οτι ετεριεσ στιν ελαδα μιλασ οσι ορα θεσ στο τιλεφονο σε σταθερα (ελαδα και εβροπι) και σου δινουν και ιντερνετι

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
92
Πόντοι
66

pepe_le_pew

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
16
  Οι λαλακιες ειναι 2

που εμφανιζει "εκτος....." αν καλεις σε σταθερο με αναγνωριση , αν και για αυτο υπαρχει λυση αλλα -δυστυχως-με καποια χρεωση -που δεν θυμαμαι πόσο- βαζεις να φαινεται καποιο νουμερο

και οτι αν εχεις πληρωσει μονοδες τις χανεις μετα απο ενα χρονο (τωρα αν ειναι μη χρησης ή μετα την 1η χρηση δεν θυμαμαι)

Κατα τα αλλα μια χαρα ειναι !! Εχει λιγα παρασιτα και χασιματα οταν εισαι απο dial up με adsl 1 Mbps καλουτσικη απόδοση εχει!!!!

(οι τιμες δεν υπάρχουν)

alexandros1976

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
16

pepe_le_pew

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
16
  Οι λαλακιες ειναι 2

που εμφανιζει "εκτος....." αν καλεις σε σταθερο με αναγνωριση , αν και για αυτο υπαρχει λυση αλλα -δυστυχως-με καποια χρεωση -που δεν θυμαμαι πόσο- βαζεις να φαινεται καποιο νουμερο

και οτι αν εχεις πληρωσει μονοδες τις χανεις μετα απο ενα χρονο (τωρα αν ειναι μη χρησης ή μετα την 1η χρηση δεν θυμαμαι)

Κατα τα αλλα μια χαρα ειναι !! Εχει λιγα παρασιτα και χασιματα οταν εισαι απο dial up με adsl 1 Mbps καλουτσικη απόδοση εχει!!!!

(οι τιμες δεν υπάρχουν)

Απο Skype σε σταθερο η χρεωση ειναι 0,017/λεπτο οταν ο ΟΤΕ χρεωνει  0,03094

Και ΕΡΩΤΩ βλεπω τον λογαριασμο ΟΤΕ και για 350 Αστικες κλήσεις με χρωσαν 17,6724 (προ ΦΠΑ)  δηλαδη καθα ε κληση

Δηλαδη [size=15pt]0,05€  [/size]    :think: :think:

Μήπως με δουλευουν (ασε που ξεχναω να τον εξοφλησω και μου το κοβουν και χρεωνομαι και 8€ τέλη επανασυνδεσης)

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
92
Πόντοι
66
Φθηνές κλήσεις στο εξωτερικό από το κινητό ή τον υπολογιστή, υπόσχονται νέα προγράμματα που διατίθενται στο internet! Οι χρεώσεις κυμαίνονται από 0,02 έως 0,035 ευρώ ανά λεπτό για κλήσεις σε κινητά και σταθερά στις ΗΠΑ, ενώ αρχίζουν από 0,02 για σταθερά και από 0,17 ευρώ ανά λεπτό για κινητά στην Ευρώπη. Όπως προκύπτει από τη σύγκριση με τιμολόγια εταιρειών κινητής τηλεφωνίας για διεθνείς κλήσεις, με αυτά τα προγράμματα οι χρήστες μπορούν να μιλάνε διπλάσιο έως τριακονταπλάσιο χρόνο επιπλέον με τα ίδια χρήματα !!!
Για να επιτύχουν τις χαμηλές χρεώσεις, οι επιχειρήσεις που ανέπτυξαν τις εκδόσεις λογισμικού φθηνής διεθνούς τηλεφωνίας για κινητά αξιοποίησαν τις τεχνολογίες του Διαδικτύου όπως ακριβώς είχαν κάνει παλαιότερα και με τα σταθερά. Ωστόσο, για να μπορείτε να κάνετε οικονομικά κλήσεις στο εξωτερικό υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις: Ιδανικά, το κινητό πρέπει να έχει τη δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυο WiFi, όπως για παράδειγμα το iΡhone.

Πρωτοπόρο πρόγραμμα και στον τομέα της φθηνής διεθνούς κινητής τηλεφωνίας- πέρα από τα σταθερά- θεωρείται το Skype. Ήδη στην ηλεκτρονική διεύθυνση www. skype. com διατίθενται εκδόσεις για iΡhone, για συσκευές με λειτουργικό σύστημα Windows Μobile καθώς και για συγκεκριμένα μοντέλα Νokia που διαθέτουν δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυα WiFi όπως Ν800, Ν810 και Ν900. Για φθηνές κλήσεις σε οποιονδήποτε τηλεφωνικό αριθμό εκτός Ελλάδος πρέπει η συσκευή να έχει τη δυνατότητα σύνδεσης σε WiFi. Επιπλέον, πρέπει να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε στο κινητό την αντίστοιχη έκδοση του προγράμματος, η οποία διατίθεται δωρεάν. Σύμφωνα με το τιμολόγιο Skype, οι κλήσεις σε κινητά και σταθερά στις ΗΠΑ κοστίζουν 2 λεπτά το λεπτό (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), με εξαίρεση την Πολιτεία της Αλάσκας όπου η τιμή φτάνει τα 4,4 λεπτά. Στην Αυστραλία το κόστος κλήσης ανά λεπτό σε σταθερό ανέρχεται στα 2 λεπτά και σε κινητό στα 19 λεπτά. Τα ίδια ισχύουν και για τη Γαλλία, ενώ λίγα λεπτά παραπάνω κοστίζουν οι κλήσεις σε κινητά στη Γερμανία και την Ιταλία.

Αν το κινητό δεν διαθέτει δυνατότητα σύνδεσης WiFi, το πρόγραμμα Τruphone Αnywhere (www. truphone. com) αποτελεί τη λύση για φθηνές κλήσεις στο εξωτερικό, σύμφωνα με τους κατασκευαστές του. Εκτός από τις εκδόσεις για iΡhone και Αndroid που μοιάζουν πολύ με το Skype (και λειτουργούν με WiFi), το πρόγραμμα διατίθεται και για μοντέλα Νokia- π.χ. Ν78, 5320, 6210, 6650 κ.ά.-, Βlackberry χωρίς WiFi καθώς και για iΡhone όταν αυτά δεν βρίσκονται σε δίκτυο WiFi. Μάλιστα, η εταιρεία προσφέρει δωρεάν χρόνο ομιλίας 0,5 δολάρια, έτσι ώστε οι χρήστες να δοκιμάσουν την υπηρεσία της.
Όταν το λογισμικό εγκατασταθεί στο τηλέφωνο, «καταλαβαίνει» πότε γίνεται κλήση στο εξωτερικό και δίνει στον χρήστη την επιλογή να προχωρήσει είτε μέσω της υπηρεσίας Τruphone είτε κανονικά από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας (GSΜ call). Επιλέγοντας την υπηρεσία Τruphone για να τηλεφωνήσουμε π.χ. σε κινητό στις ΗΠΑ, το πρόγραμμα καλεί τον ελληνικό αριθμό 2111980063, από εκεί η κλήση κατευθύνεται στο Ίντερνετ και καταλήγει σε δίκτυο κινητής τηλεφωνίας στην άλλη όχθη του Ατλαντικού. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η χρέωση για το τηλεφώνημα σε κινητό στις ΗΠΑ διαμορφώνεται σε 3,5 λεπτά ανά λεπτό συν το κόστος της κλήσης στον προαναφερθέντα ελληνικό αριθμό. Αντίθετα, για κλήσεις στο... Τουβάλου στον Ειρηνικό το κόστος φτάνει τα 80 λεπτά ανά λεπτό σε σταθερά και τα 110 λεπτά σε κινητά.

«Με το πρόγραμμα που εγκατέστησα πρόσφατα στο κινητό μου, μπορώ να κάνω πολύ φθηνά τηλεφωνήματα στη φίλη μου που μένει μόνιμα στην Ισπανία και σε πρώην συνεργάτες μου στην Αγγλία». «Η ποιότητα του ήχου είναι πολύ καλή και οι τιμές ιδιαίτερα χαμηλές» λέει στα «ΝΕΑ» ο Απόστολος Καρκούλης, που την... τελευταία εβδομάδα έχει πραγματοποιήσει από το κινητό του περίπου 2 ώρες κλήσεων σε ευρωπαϊκές χώρες. Και ο λογαριασμός; «Μαζί με τα τηλεφωνήματα σε σταθερά και κινητά στην Αγγλία και σε κινητό στην Ισπανία, όχι πάνω από 15 ευρώ» απαντά.

Συνημμένα

• NEA-SKYPE_TRUPHONE.jpg
    NEA-SKYPE_TRUPHONE.jpg
    107,2 KB · Εμφανίσεις: 21

tasosedess

Μέλος
Εγγρ.
17 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
16
εχω κι εγω σκυπε τον τελευταιο εναμισυ χρονο που μενω στην ολλανδια και πραγματκα εχω σωθει.Μιλαω μεχρι κυριολεκτικα να βαρεθω η να κουραστω με τους γονεις και τις κορες μου στην ελλαδα με ελαχιστη χρεωση
και με πολλους φιλους χωρις καμμια χρεωση,οι οποιοι εχουν και αυτοι εγκατεστημενο το σκυπε.
Επισης επειδη τυχαινει να εχω  iphone θα το δοκιμασω κι εκει...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom