Ε και πως βγαινουν κάθε χρόνο οι πιο ευτυχισμένοι;Μουφα είναι οι έρευνες;
Ναι ρε τύπε.
Ακόμα δεν έχεις καταλάβει ότι το 50% από τις έρευνες στις σκληρές επιστήμες είναι μούφα, και το 100% από τις έρευνες στις μαλακές επιστήμες είναι μούφα. (η παρούσα έρευνα κατατάσεται στις μαλακές).
Είναι επίπεδο κοσμοπόλιταν.
Καταρχήν ωραία έρχεται ένας και σε ρωτάει "Είσαι ευτυχισμένος;" Και λές όχι, γιατί ο Μητσοτάκης γαμιέται, και δεν έχεις λεφτά και και και και... Έχεις όμως π.χ. μια οικογένεια που σε αγαπάει, καλούς φίλους, μια ωραία χώρα με χαλαρή κουλτούρα, αλλά την ώρα της έρευνας τα ξεχνάς αυτά. Αυτό τι πάει να πεί;
Μετά ρωτάει έναν Φινλανδό, και λέει "Ναι είμαι απόλυτα ευτυχισμένος γιατί έχω λεφτά και παιδεία και παροχές και ποιότητα ζωής" και μετά από λίγο αυτοκτονεί γιατί η Σκανδιναβική κουλτούρα είναι για τον πούτσο τελείως...
Το συμπέρασμα ποιό είναι;
Η έρευνα λέει ότι ο Φινλανδός ήταν ο πιο ευτυχισμένος αλλά βλέπει τα ραδίκια ανάποδα τώρα...
Η ευτυχία είναι κάτι μη μετρήσιμο. Καταρχήν όλοι οι καταθλιπτικοί που είναι αδιάγνωστοι θα σου πουν μια χαρά είμαι...
Η Ελλάδα έχει ανθρώπους που θέλουν να ζουν και αυτό φαίνεται όχι μόνο από τις αυτοκτονίες, αλλά ότι δεν είναι και στην κουλτούρα μας π.χ. η υπερκατανάλωση αλκοόλ που σε όλες αυτές τις χώρες πίνουν τον άμπακο για να την παλέψουν, ή ότι έχουμε χαμηλά ποσοστά ψυχικής ασθένειας.
Για μένα το σημαντικότερο δεν είναι ο καιρός όπως λένε μερικοί, αλλά η κουλτούρα. Και όταν λέμε κουλτούρα δεν εννοώ τον Παρθενώνα, αλλά τη γενικότερη στάση ζωής. Στην Ελλάδα όλα είναι χαλαρά και αστεία, δεν παίρνουμε τα πράγματα στα σοβαρά, γιαυτό και είμαστε πιο ευτυχισμένοι.