Νέα

Σεξοτουρισμός στη Σκανδιναβία (Φινλανδία, Σουηδία, Δανία, Νορβηγία, Ισλανδία)

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Reporter john
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 172
  • Εμφανίσεις 9K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Μάγος του ΟΖ

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Σεπ 2022
Like
1.848
Πόντοι
206
"Να σκοτώσεις τον (Έλληνα) ανατολίτη μέσα σου" δεν είναι για μένα ό,τι καλύτερο. Δεν έχουν οικογένεια αυτοί εκεί πάνω. Ούτε ήλιο και μεσογειακή αισιοδοξία. Πρέπει να είναι μίζερες και καταθλιπτικές οι χώρες τους. Δεν έχω πάει αλλά έχω διαβάσει τον Μίκα Βάλταρι τον καλύτερο Φινλανδό συγγραφέα. Έχει γράψει από τα καλύτερα ιστορικά μυθηστορήματα που στην πλειοψηφία τους αφορούσαν ιστορικές περιόδους της Μεσογείου. Επίση έγραψε το καλύτερο μυθιστόρημα για την Άλωση και απορούσα που τα ήξερε αυτός ο Σκαυιναβός. Έπίσης ένα φανταστικό πρόσωπο που ήταν Φινλανδός ήταν ο Γιουργκερμαν του Καραγάτση. Ακόμη ο Σουηδός Στιγκ Λάρσον με τη γνωστή του τριλογία με νουάρ στοιχεία. Διέκρινα από όλους τους έναν θαυμασμό για την Ελλάδα.
Πέραν τούτου δε ξέρω κάτι άλλο

beeroas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Σεπ 2015
Κριτικές
27
Like
1.281
Πόντοι
371
"Να σκοτώσεις τον (Έλληνα) ανατολίτη μέσα σου" δεν είναι για μένα ό,τι καλύτερο. Δεν έχουν οικογένεια αυτοί εκεί πάνω. Ούτε ήλιο και μεσογειακή αισιοδοξία. Πρέπει να είναι μίζερες και καταθλιπτικές οι χώρες τους. Δεν έχω πάει αλλά έχω διαβάσει τον Μίκα Βάλταρι τον καλύτερο Φινλανδό συγγραφέα. Έχει γράψει από τα καλύτερα ιστορικά μυθηστορήματα που στην πλειοψηφία τους αφορούσαν ιστορικές περιόδους της Μεσογείου. Επίση έγραψε το καλύτερο μυθιστόρημα για την Άλωση και απορούσα που τα ήξερε αυτός ο Σκαυιναβός. Έπίσης ένα φανταστικό πρόσωπο που ήταν Φινλανδός ήταν ο Γιουργκερμαν του Καραγάτση. Ακόμη ο Σουηδός Στιγκ Λάρσον με τη γνωστή του τριλογία με νουάρ στοιχεία. Διέκρινα από όλους τους έναν θαυμασμό για την Ελλάδα.
Πέραν τούτου δε ξέρω κάτι άλλο
δεν έχω πάει προς τα εκεί αλλά η 4άδα των χωρών αυτών (φινλανδία, σουηδία, νορβηγία, δανία) βγαινουν σταθερά πολλά χρόνια τώρα στην 5άδα παγκοσμίως με τη καλύτερη ποιότητα ζωής, και τα καλύτερα εκπαιδευτικά συστήματα. δε μου φαίνονται για μίζεροι κια καταθλιπτικοί λαοί επειδή δεν έχουν ήλιο.

Sub-Zero

Ανώτερος
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
20.377
Πόντοι
6.056
Οι Φινλανδοί και γενικώς οι Σκανδιναβοί,χωρις ήλιο,οικογένεια και μεσογειακή αισιοδοξία βγαίνουν κάθε χρόνο οι πιο ευτυχισμένοι λαοί

Αντίθετα οι νοτιοι με όλα αυτά,είναι μέσα στην κατάθλιψη

Πωτς ιενεν αυτό;

Νίο

Μέγας
Εγγρ.
24 Ιουν 2018
Κριτικές
6
Like
12.038
Πόντοι
3.936
Tουριστριες σε νησί του β/α Αιγαίου έιχα βγάλει στο παρελθόν από καμάκι καμικάζι παραλίας και ήταν πολύ άνετες. Δύο νορβηγιδες από Τρόμσο κ Όσλο. Και άλλες τρεις Σουηδέζες -1 από Γκέτεμποργκ κ 2 από Στοκχόλμη.Ηταν πολύ καλές κ ειδικά οι νορβηγιδες ήταν πιο αισθησιακές .Θα ήθελα να είχα πάει με περισσότερες. Θεωρώ όμως ότι σαν γυναίκες οι Σκανδιναβες υπερτερούν σε ομορφιά, χαρακτήρα, σε σύγκριση με τις Σκλάβες γενικά.

BAKALIS74

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουν 2012
Like
2.240
Πόντοι
456
Οι Φινλανδοί και γενικώς οι Σκανδιναβοί,χωρις ήλιο,οικογένεια και μεσογειακή αισιοδοξία βγαίνουν κάθε χρόνο οι πιο ευτυχισμένοι λαοί

Πωτς ιενεν αυτό;
διότι πολύ απλά στους σύγχρονους ανθρώπους δεν αρκεί ο ήλιος για να είναι ευτυχισμένοι όπως αρκούσε στους παλιούς, ο σύγχρονος άνθρωπος έχει απαιτήσεις, υλικές ως επί το πλείστον, που αν δεν ικανοποιούνται με τα χρήματα που παίρνει και το βιοτικό επίπεδο που έχει, πέφτει σε κατάθλιψη.

Μάγος του ΟΖ

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Σεπ 2022
Like
1.848
Πόντοι
206
δεν έχω πάει προς τα εκεί αλλά η 4άδα των χωρών αυτών (φινλανδία, σουηδία, νορβηγία, δανία) βγαινουν σταθερά πολλά χρόνια τώρα στην 5άδα παγκοσμίως με τη καλύτερη ποιότητα ζωής, και τα καλύτερα εκπαιδευτικά συστήματα. δε μου φαίνονται για μίζεροι κια καταθλιπτικοί λαοί επειδή δεν έχουν ήλιο.

Πωτς ιενεν αυτό;
Οκ αλλά είναι πρώτοι στις αυτοκτονίες. Και για τις κομμουνιστικές χώρες έλεγαν ότι έχουν 0% αναλφάβητους και γνωρίζω πολλούς από το πρώην ανατολικό μπλοκ να μην μπορούν να γράφουν καλά καλά το όνομα τους. Ακόμα και με τους αριθμούς δυσκολεύονται

Spieler

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2024
Κριτικές
36
Like
3.562
Πόντοι
1.446
Δεν έχουν οικογένεια αυτοί εκεί πάνω. Ούτε ήλιο και μεσογειακή αισιοδοξία.
Δεν ισχύει ότι δεν έχουν οικογένεια, απλά οι Βόρειοι έχουν τη λογική θα δώσω στο παιδί μου εφόδια να αντιμετωπίσει τη ζωή, στα 20 θα φύγει από το σπίτι να βρει δουλειά ή να σπουδάσει και εγώ θα είμαι για support κλπ. Στην Αγγλία που το έχω ζήσει, ο μέσος Άγγλος, όταν μένει στην ίδια πόλη, πάει 2-3 φορές το μήνα να δει τους γονείς του από 2-3 ώρες, θα φάνε μαζί, δεν εξαφανίζεται επειδή μεγάλωσε. Απλά στο Νότο η νοοτροπία είναι διαφορετική και αυτό το λέμε αδιαφορία.
Αισιοδιοξία όλοι αυτοί έχουν παραπάνω από τους Μεσογειακούς γιατί η αισιοδοξία πάει με το επίπεδο ζωής που είναι υψηλότερο.
Ήλιο πολύ δεν έχουν, ΟΚ. Ωραίο είναι να έχεις ήλιο αλλά δε σου λύνει και όλα τα προβλήματα, μη νομίζεις.

Τελευταία τροποποίηση:

Sub-Zero

Ανώτερος
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
20.377
Πόντοι
6.056
διότι πολύ απλά στους σύγχρονους ανθρώπους δεν αρκεί ο ήλιος για να είναι ευτυχισμένοι όπως αρκούσε στους παλιούς, ο σύγχρονος άνθρωπος έχει απαιτήσεις, υλικές ως επί το πλείστον, που αν δεν ικανοποιούνται με τα χρήματα που παίρνει και το βιοτικό επίπεδο που έχει, πέφτει σε κατάθλιψη.

Συν το ότι εκεί γαμάνε ενώ στο νοτο πέφτει αγαμία

Pinoklis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
1.753
Πόντοι
216

Πωτς ιενεν αυτό;

Οι νότιες χώρες έχουν καταπληκτική φύση και κλίμα, αλλά σάπιες κοινωνίες και πολλούς σκατανθρώπους και παλιοτόμαρα που χαλάνε τη γενική ατμόσφαιρα. Οι βόρειες χώρες έχουν κράτη που πηγαίνουν σφαίρα και στηρίζουν τον πολίτη με τεράστια και ατελείωτα προνόμια που άμα τα ακούσει ο μεσογειακός θα βάλει τα κλάματα

Η ζυγαριά είναι κάπου στη μέση και είναι θέμα προσωπικό από ένα σημείο και μετά

Ο Έλληνας πάντως θα είναι πάντα ξένος, τα "ευτυχισμένος" κλπ αφορούν κυρίως τους ντόπιους και όχι τους γκασταμπάιτερ του βορρά. Ευτυχισμένοι δηλαδή είναι οι Δανοί-Δανοί και όχι όσοι ζούνε στη Δανία, οι υπόλοιποι ζούνε μία ντεμί ζωή μετανάστη

BAKALIS74

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουν 2012
Like
2.240
Πόντοι
456

Συνημμένα

• c3ef6mvqfq171.jpg
    c3ef6mvqfq171.jpg
    528,7 KB · Εμφανίσεις: 23

ΤΙΜΩΡΟΣ(1)

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
3
Like
3.728
Πόντοι
456

Πωτς ιενεν αυτό;
Οι νότιες χώρες έχουν καταπληκτική φύση και κλίμα, αλλά σάπιες κοινωνίες και πολλούς σκατανθρώπους και παλιοτόμαρα που χαλάνε τη γενική ατμόσφαιρα. Οι βόρειες χώρες έχουν κράτη που πηγαίνουν σφαίρα και στηρίζουν τον πολίτη με τεράστια και ατελείωτα προνόμια που άμα τα ακούσει ο μεσογειακός θα βάλει τα κλάματα

Η ζυγαριά είναι κάπου στη μέση και είναι θέμα προσωπικό από ένα σημείο και μετά

Ο Έλληνας πάντως θα είναι πάντα ξένος, τα "ευτυχισμένος" κλπ αφορούν κυρίως τους ντόπιους και όχι τους γκασταμπάιτερ του βορρά. Ευτυχισμένοι δηλαδή είναι οι Δανοί-Δανοί και όχι όσοι ζούνε στη Δανία, οι υπόλοιποι ζούνε μία ντεμί ζωή μετανάστη
Τα ευτυχισμένος κι αυτά είναι πίπες.
Πώς είναι ευτυχισμένοι όταν έχουν τόσο μεγάλα ποσοστά αυτοκτονίας;
Πώς μετριέται η ευτυχία; Με παροχές;
Παπάρια, η ευτυχία μετριέται με θέληση για ζωή.
Δες το χάρτη με τις χώρες με τα μικρότερα ποσοστά αυτοκτονίας και θα καταλάβεις ποιοί είναι οι ευτυχισμένοι.

1743012952507.png

Begood

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Απρ 2014
Like
2.572
Πόντοι
456
Τυπε αυτή είναι η Lieke. Ολλανδή πρωταθλήτρια στο sprint. Έτυχε να την γνωρίσω πριν 5 μήνες μέσω κοινής παρέας στο Amsterdam Zuid.
Είναι τούμπανο απο κοντά η γαζέλα.

tellystalone6969

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
22.638
Πόντοι
6.056
Αισιοδιοξία όλοι αυτοί έχουν παραπάνω από τους Μεσογειακούς γιατί η αισιοδοξία πάει με το επίπεδο ζωής που είναι υψηλότερο.
Ήλιο πολύ δεν έχουν, ΟΚ. Ωραίο είναι να έχεις ήλιο αλλά δε σου λύνει και όλα τα προβλήματα, μη νομίζεις.
Σακάκι δεν έχουν οι άγγλοι ... με νοικιασμένα παντρεύονται .....
Αν δεν υπήρχαν επιδόματα, θα είχαν τριπλάσιους άστεγους από τις ηπα ... που είναι πάνω από 10% ....

tellystalone6969

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
22.638
Πόντοι
6.056
Οι νότιες χώρες έχουν καταπληκτική φύση και κλίμα, αλλά σάπιες κοινωνίες και πολλούς σκατανθρώπους και παλιοτόμαρα που χαλάνε τη γενική ατμόσφαιρα.
Και κυβερνώνται από καθίκια που τα ψηφίζουν κοπρίτες ρουσφετολόγοι , για μία κωλοθέση αργόμισθου , στο δημόσιο .

Sub-Zero

Ανώτερος
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
20.377
Πόντοι
6.056
Τα ευτυχισμένος κι αυτά είναι πίπες.
Πώς είναι ευτυχισμένοι όταν έχουν τόσο μεγάλα ποσοστά αυτοκτονίας;
Πώς μετριέται η ευτυχία; Με παροχές;
Παπάρια, η ευτυχία μετριέται με θέληση για ζωή.
Δες το χάρτη με τις χώρες με τα μικρότερα ποσοστά αυτοκτονίας και θα καταλάβεις ποιοί είναι οι ευτυχισμένοι.

Ε και πως βγαινουν κάθε χρόνο οι πιο ευτυχισμένοι;Μουφα είναι οι έρευνες;

ΦΑΚΙΡΗΣ

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
17 Ιουν 2012
Κριτικές
168
Like
31.025
Πόντοι
34.538

Sub-Zero

Ανώτερος
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
20.377
Πόντοι
6.056

Glyfomounix

Μέγας
Εγγρ.
5 Απρ 2022
Like
12.213
Πόντοι
3.556
Ρε Ζαν Κλοντ, πότε θα πας για μπάνιο;

John 100

Σπουδαίος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2020
Κριτικές
33
Like
8.595
Πόντοι
3.446

Πωτς ιενεν αυτό;
Σαντ μη λες άσχετα.
Βγαίνουν όντως σε πολύ ψηλές θέσεις ως προς το πως αισθάνονται και στους δεικυες ευημερίας, αλλά τα ποσοστά κατάθλιψης είναι μακραν μεγαλύτερα των μεσογειακών λαών
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Αυτό είναι το "περιεργο"

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom