Νέα

Σχολεία και ελληνική παιδεία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα SPEED
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 31
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Ποιο θεωρειτε ποιο βασικο μαθημα ωστε να ενταχθει?

• Οδικη Συμπεριφορα

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Σεξουαλικη διαπαιδαγωγιση

• Βασικες εννοιες Ψυχολογιας

Ψήφοι: 1 100,0%
  • ΔΞ/ΔΑ

• Αλλο...

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    1

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιαν 2008
Like
9
Πόντοι
16
Με αφορμη μια ειδηση που ακουσα πριν απο λιγο θετω ενα βασικο ερωτημα.

Λενε λοιπον πως σκευτονται αν ενταξουν στα δημοτικα το μαθημα της σεξουαλικης διαπαιδαγωγησης.

Υπαρχουν αντιδρασεις ομως απο την Εκκλησια.

Κατα την γνωμη μου βασικα μαθηματα που επρεπε να υπαρχουν εδω και πολλα χρονια στοα ελληνικα σχολεια ειναι τα εξης 3 (για μενα παντα).

1. Το μαθημα της οδικης συμπεριφορας το οποιο το θεωρω ως βασικοτερο απο τα 3 που εχω στο μυαλο μου,

2. Το μαθημα της σεξουαλικης διαπαιδαγωγησης που πιστευω ειναι πολυ συμαντικο ωστε να γνωρισει τοα παιδι το σωμα του και κατα συνεπια να αποφευγονται μελλοντικες περιεργες και ασχημες καταστασεις,

3. Βασικες εννοιες ψυχολογιας ωστε να μαθει και να γνωρισει το παιδι καλυτερα τον ιδιο του τον εαυτο για πολλους πολλους λογους.

Ποια η γνωμη σας?

Να μπουν τα δυο πρωτα που πασχει η Ελλαδα. Και να φυγουν τα θρησκευτικα.

Το τριρο που ειναι η ψυχολογια ειναι ενα θεμα που πρεπει να βρει καποιος μονος του και να γνωρισει τον εαυτο του. Με εμπειριες και λαθη που θα κανει στη ζωη του.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
....και μετα γεμιζουν οι γιατροι απο 15χρονα με ανεπιθυμητες εγκυμοσυνες ή σ.μ.ν.......

ασε τα ξερω,τα εβλεπα σε φιλες μου....
εγω ημουν  τυχερη η μανα μου,μου μιλησε ξεκαθαρα για τον ερωτα απο πολυ μικρη  αλλα παιδια ομως....?????? :huh:

Καταρχήν από πού και ως που είναι γεμάτο. Ενώ άμα γίνει μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης τι θα γίνει? Τι θα λέει? Ποιο το περιεχόμενο? Δε καταλαβαίνω σε τι θα βοηθήσει ακριβώς.Θα επιβαρύνει το μαθητή με ένα σωρό άχρηστες μαλακίες όπως τα τεχνικά και η γυμναστική και άλλο ανούσια. Όλοι πήγαμε σχολείο και ξέρουμε. Αντί να κάνει 2-3 ωρίτσες τα ουσιαστικά μαθήματα και μετά σπίτι του!

dfgh

Μέλος
Εγγρ.
30 Μαΐ 2009
Like
0
Πόντοι
1
dfgh.... ριξε μια ματια στα νουμερα που διχουν πως οι νεκροι και οι τραυματιες
ειναι πολλοι περισσοτεροι απο ΔΥΟ παγκοσμιους πολεμους που περασε η Ελλαδα
και θα καταλαβεις γιατι αλλες χωρες το εχουν σαν βασικο μαθημα,
ενω εσεις ακομα εφαρμοζετε εισπρακτικο νομο για καθε παραβαση του ΚΟΚ.  ;)

Δεν διαφωνω καθολου στο οτι η κατασταση με τα αυτοκινητιστικα ειναι τραγική, το γνωριζω αυτο και σιγουρα θα επρεπε να ειναι πιο αυστηρη η εκπαιδευση και οι εξετασεις των υποψηφιων οδηγων, αλλα νομιζω πως αυτο αφορα περισσοτερο τις σχολες που δινουν τα διπλωματα.
Επισης τα ατυχηματα δεν νομιζω οτι οφείλονται σε ελλειψη ενημερωσης, αλλα στην ανθρωπινη βλακεια. Αυτος που τρεχει με 180 οταν δεν πρεπει, κανει επικυνδινες προσπερασεις εκει που δεν τον παιρνει και περναει με κοκκινο, σιγουρα γνωριζει καλα οτι απαγορευεται, αλλα ειναι ενας χαζομ@λ@κ@ς, είτε τραγικα ηλίθιος, είτε κομπλεξικος. Την νοοτροπια του εμενα παντα με παιρνει και την ανθρρωπινη βλακεια δυστυχως οσα μαθηματα κι αν βαλεις στα σχολεια.... 

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Δεν διαφωνω καθολου στο οτι η κατασταση με τα αυτοκινητιστικα ειναι τραγική, το γνωριζω αυτο και σιγουρα θα επρεπε να ειναι πιο αυστηρη η εκπαιδευση και οι εξετασεις των υποψηφιων οδηγων, αλλα νομιζω πως αυτο αφορα περισσοτερο τις σχολες που δινουν τα διπλωματα.
Επισης τα ατυχηματα δεν νομιζω οτι οφείλονται σε ελλειψη ενημερωσης, αλλα στην ανθρωπινη βλακεια. Αυτος που τρεχει με 180 οταν δεν πρεπει, κανει επικυνδινες προσπερασεις εκει που δεν τον παιρνει και περναει με κοκκινο, σιγουρα γνωριζει καλα οτι απαγορευεται, αλλα ειναι ενας χαζομ@λ@κ@ς, είτε τραγικα ηλίθιος, είτε κομπλεξικος. Την νοοτροπια του εμενα παντα με παιρνει και την ανθρρωπινη βλακεια δυστυχως οσα μαθηματα κι αν βαλεις στα σχολεια.... 

Έχεις δίκιο.. άμα δε σου κόβει δε σου κόβει... τέρμα και τελείωσε...

βυζολάγνος

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Σεπ 2007
Κριτικές
18
Like
5.746
Πόντοι
5.035

Αν μάθεις από νεαρή ηλικία πως πρέπει να συμπεριφέρεσαι στο δρόμο, ίσως να μη φτάσεις στο σημείο να κάνεις τις καγκουριές που λες.
Tabula Rasa που θα'λεγε ο μελιστάλακτος και ποιητικός Σεβαλιέ. :dancing:

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Ρε πούστη μου ο άνθροπος δεν είναι σκυλάκι για να μαθαίνει ή όχι. Πρέπει να σου κόβει!!! και ορθογραφία μαθαίνουν από μικροί αλλά οι περισσότεροι την κακοποιούν!!!Εξάλλου ο μαθητής συνήθως ότι μαθαίνει στο σχολείο το απαξιώνει και το κοροιδεύει!

βυζολάγνος

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Σεπ 2007
Κριτικές
18
Like
5.746
Πόντοι
5.035
Ρε πούστη μου ο άνθροπος δεν είναι σκυλάκι για να μαθαίνει ή όχι. Πρέπει να σου κόβει!!! και ορθογραφία μαθαίνουν από μικροί αλλά οι περισσότεροι την κακοποιούν!!!Εξάλλου ο μαθητής συνήθως ότι μαθαίνει στο σχολείο το απαξιώνει και το κοροιδεύει!

Μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά δηλαδή; Αν είναι έτσι να καταργηθεί το σχολείο φίλτατε.
Και ΜΙΑ ζωή να σωθεί είναι κέρδος για τον τόπο και το κράτος υποχρεούται να παίρνει τέτοιες πρωτοβουλίες.
Καπίτο Σεβαλιέ ή να'ρθω από κει; :s&m_1:

vothros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
166
πολι φιλοσοφιμενο ουτε ο Μπεικον να ισουν

dfgh

Μέλος
Εγγρ.
30 Μαΐ 2009
Like
0
Πόντοι
1
Σε μικρη ηλικια, δηλαδη στο δημοτικό ή το γυμνάσιο να μαθαίνει το παιδι κανονες οδικης συμπεριφορας, μου φαίνεται λιγο υπερβολικο.
Τα ερεθισματα και τις εντυπωσεις του τι πρεπει να προσεχουμε σε γενικες γραμμες τις παιρνει απο τοτε. Αν εχει μια στοιχειωδη αντιληπτικη ικανοτητα, μπορει αν καταλαβει τι δεν πρεπει να κανει. Επίσης και στα 18 και στα 25 μαθαινουμε, οχι μονο στα 10-15 και για ολη μας τη ζωη. Βεβαια δεν εδραιωνονται με τον ιδιο τροπο οι γνωσεις στις πιο μεγαλες ηλικιες, αλλα οσον αφορα την οδηγηση και την ηλικια των 18 νομιζω οτι ειναι μια χαρα και δεν χρειαζεται απο πιο νωρις. Δεν ειναι ολα θεμα γνωσεων, αλλα καλλιεργειας και αυτο ειναι ενα αλλο μεγαλο θεμα που δεν αφορα κατα τη γνωμη μου τοσο το σχολειο. Τα παιδακια σημερα μεγαλωνουν με μεγαλη πιεση και αγχος κι υπαρχει η ταση να τα φορτωνουν ολο και περισσοτερο. Δεν ειναι φυσιολογικο για ενα παιδι στο δημοτικο και το γυμνασιο να αγχωνεται τοσο και να μην εχει το χρονο να βγαινει στους δρομους για παιχνιδι. Ποιους δρομους βεβαια τωρα; κτλ κτλ. Ξεφυγα λιγο απο το θεμα. 

vothros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
166
Σε μικρη ηλικια, δηλαδη στο δημοτικό ή το γυμνάσιο να μαθαίνει το παιδι κανονες οδικης συμπεριφορας, μου φαίνεται λιγο υπερβολικο.
Τα ερεθισματα και τις εντυπωσεις του τι πρεπει να προσεχουμε σε γενικες γραμμες τις παιρνει απο τοτε. Αν εχει μια στοιχειωδη αντιληπτικη ικανοτητα, μπορει αν καταλαβει τι δεν πρεπει να κανει. Επίσης και στα 18 και στα 25 μαθαινουμε, οχι μονο στα 10-15 και για ολη μας τη ζωη. Βεβαια δεν εδραιωνονται με τον ιδιο τροπο οι γνωσεις στις πιο μεγαλες ηλικιες, αλλα οσον αφορα την οδηγηση και την ηλικια των 18 νομιζω οτι ειναι μια χαρα και δεν χρειαζεται απο πιο νωρις. Δεν ειναι ολα θεμα γνωσεων, αλλα καλλιεργειας και αυτο ειναι ενα αλλο μεγαλο θεμα που δεν αφορα κατα τη γνωμη μου τοσο το σχολειο. Τα παιδακια σημερα μεγαλωνουν με μεγαλη πιεση και αγχος κι υπαρχει η ταση να τα φορτωνουν ολο και περισσοτερο. Δεν ειναι φυσιολογικο για ενα παιδι στο δημοτικο και το γυμνασιο να αγχωνεται τοσο και να μην εχει το χρονο να βγαινει στους δρομους για παιχνιδι. Ποιους δρομους βεβαια τωρα; κτλ κτλ. Ξεφυγα λιγο απο το θεμα.  
απο μικρο πρεπι να μαθενι τα περι δρομου,αλα ινε αχριαστα ...

silva!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
14
Πόντοι
166
Καταρχήν από πού και ως που είναι γεμάτο. Ενώ άμα γίνει μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης τι θα γίνει? Τι θα λέει? Ποιο το περιεχόμενο? Δε καταλαβαίνω σε τι θα βοηθήσει ακριβώς.Θα επιβαρύνει το μαθητή με ένα σωρό άχρηστες μαλακίες όπως τα τεχνικά και η γυμναστική και άλλο ανούσια. Όλοι πήγαμε σχολείο και ξέρουμε. Αντί να κάνει 2-3 ωρίτσες τα ουσιαστικά μαθήματα και μετά σπίτι του!
απο που κι ως που ειναι γεματο???

αν ησουν γυναικα κ πηγαινες σε γυναικολογο θα ηξερες..... :-

luca

Μέλος
Εγγρ.
7 Νοε 2006
Κριτικές
1
Like
62
Πόντοι
1
σε συνεχεια του προηγούμενου , λεω : η οδικη συμπεριφορά οπως και η σεξουαλικη συμπεριφορά ειναι κατι το οποιο , φυσικα, μπορει να διδαχθει εν μέρη αλλα ή αξιοποίηση του ειναι θεμα του καθενος . Εδω πρεμβαινει η ικανοτητα κρισης και η αντιληψη που εχει ο καθενας. Αν στερεισε , τοτε κανεις σεξ χωρις προφυλαξη , 180 σε σκατοδρομο , προσπεραση στα τυφλά. οτιδηποτε το οποιο στρειτε κρισης και σκεψης, τις οποιες το σχολειο σε εκπαιδευει να αξιοποιεις.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom