Νέα

Σαν σήμερα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα teras1956
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 77K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

metalfun

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2012
Κριτικές
2
Like
22
Πόντοι
16
να σε ρωτησω ρε μαστορα

ποιο νευμα σε πειραξε ποιο πολυ

αυτο

http://[URL unfurl="true"]www.protothema.gr/Images/ImageHandler.ashx?m=Fit&f=Ly8xMC4yMDEuMTAuMjMwL3Byd2ViZGF0YS9maWxlcy8xLzIwMTUvMTEvMDIvbmV5bWEuanBn&t=0&w=1000&h=1000[/img[/URL]]

[/quote]Αυτό

metalfun

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2012
Κριτικές
2
Like
22
Πόντοι
16
το φανταστηκα

εχεις εμπαθεια και οχι πολιτικη σκεψη

καλα κρασια
Και αυτοί που χαμογελάνε κάτω από τη σκάλα (ειδικά αυτός με την πράσινη μπλούζα) έχουν πολιτική σκέψη

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
Και αυτοί που χαμογελάνε κάτω από τη σκάλα (ειδικά αυτός με την πράσινη μπλούζα) έχουν πολιτική σκέψη

ρε μαστορα μια απλη συγκεντρωση ηταν για την επιστροφη του ανδρεα απο το χεφιλντ υστερα απο την χειρουργικη επεμβαση καρδιας

δεν ηταν πολιτικη διαδηλωση η συγκεντρωση

τι πολιτικη σκεψη μου τσαμπουνας

metalfun

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2012
Κριτικές
2
Like
22
Πόντοι
16
ρε μαστορα μια απλη συγκεντρωση ηταν για την επιστροφη του ανδρεα απο το χεφιλντ υστερα απο την χειρουργικη επεμβαση καρδιας

δεν ηταν πολιτικη διαδηλωση

τι πολιτικη σκεψη μου τσαμπουνας
πας καλά ρε μαλάκα??? Εσύ είπες ότι εγώ είμαι εμπαθής και δεν έχω πολιτική σκέψη!!!! Απλά σου απαντάω:
Ναι είμαι εμπαθής, ενώ αυτοί που ήταν εκεί και εσύ (που κατά τα λεγόμενά σου δυστυχώς δεν ήσουν εκεί), έχετε πολιτική σκέψη

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306

Η οποία επέμβαση δυστυχώς πέτυχε.  Αααα ρε μαλάκα Γιακούμπ που να ήξερες

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
οταν βρεθεις στην ιδια θεση ευχομαι να αποτυχει

ΠΑΠΑΡΑ εισαι και μεγαλος ανθρωπος

Μεγάλος άνθρωπος είμαι όπως το είπες.  Μεγάλο καθήκι σαν τον σκατα στον λάκκο του δεν ειμαι

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
Μεγάλος άνθρωπος είμαι όπως το είπες.  Μεγάλο καθήκι σαν τον σκατα στον λάκκο του δεν ειμαι

αφου εισαι μεγαλος ανθρωπος και υποτιθεται με μυαλο πρεπει να προσεχεις τι λες

το αν ηταν καθικι το κρινουν τα εκλογικα αποτελεσματα

προφανως δεν ηταν αφου τον εμπιστευτηκαν και μετα τις αθλιοτητες του βρωμικου 89

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
Αποφράς ημέρα για τον τόπο. Μόνο η 21 Απριλίου μπορεί να συγκριθεί με αυτήν στην μεταπολεμική ιστορία της χωρας

μονο που η 21η απριλιου παρεδωσε στο φρυδια

http://[URL unfurl="true"]www.candianews.gr/wp-content/uploads/2016/01/karamanlis-orkomosia-620x330.jpg?x98288[/img[/URL]]

[img]https://nikospa.files.wordpress.com/2016/08/ceb3cebaceb9ceb6ceb9cebaceb7cf83-cf85cf80cebfceb4ceb5cf87ceb5cf84ceb1ceb9-cebaceb1cf81ceb1cebcceb1cebdcebbceb7.jpg?w=600&h=346

γκιζικης χουντικος "προεδρος"

ILIAS1339

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Σεπ 2017
Κριτικές
21
Like
1.110
Πόντοι
1.016
Η Ναυμαχία του Τραφάλγκαρ

Αποφασιστικής σημασίας ναυμαχία μεταξύ του αγγλικού και του γαλλοϊσπανικού στόλου, που εντάσσεται στο πλαίσιο των Ναπολεόντειων Πολέμων (1800 - 1815). Διεξήχθη στις 21 Οκτωβρίου 1805 στα ανοιχτά του ακρωτηρίου Τραφάλγκαρ, στη νοτιοδυτική ακτή της Ισπανίας και έληξε με θρίαμβο των Άγγλων, αλλά και με μια μεγάλη απώλεια: τον θάνατο του άγγλου ναυάρχου Οράτιου Νέλσονα.
Στα τέλη Σεπτεμβρίου του 1805 ο γάλλος ναύαρχος Πιέρ Ντε Βιλνέβ έλαβε εντολή να αποπλεύσει με τον στόλο του από το ισπανικό λιμάνι του Κάδιξ, με προορισμό τη Νεάπολη (Νάπολη), όπου θα αποβίβαζε στρατεύματα για τη γαλλική εκστρατεία στη Νότια Ιταλία. Τη νύχτα της 19ης προς την 20η Οκτωβρίου ο γαλλικός στόλος άφησε το Κάδιξ και προσπάθησε να περάσει απαρατήρητος τη Δυτική Μεσόγειο για να μην αναγκαστεί να δώσει μάχη με τον αγγλικό στόλο, που καιροφυλακτούσε. Δεν τα κατάφερε, καθώς τον πρόλαβε ο Νέλσων στα ανοιχτά του ακρωτηρίου Τραφάλγκαρ.

Η αποφασιστική εμπλοκή έγινε το μεσημέρι της 21ης Οκτωβρίου 1805. Από τη μία πλευρά παρατάχθηκαν 33 πλοία του αγγλικού στόλου με 2.148 κανόνια και αρχηγό τον Οράτιο Νέλσονα. Από την άλλη, ο ενωμένος γαλλοϊσπανικός στόλος υπό τον Πιέρ ντε Βιλνέβ, με ίσο αριθμό πλοίων και 2.568 κανόνια. Στις 11:45 π.μ. ο Νέλσων έδωσε το σύνθημα της επίθεσης στους άνδρες του με το μήνυμα: «Η Αγγλία περιμένει από τον καθένα σας να επιτελέσει το καθήκον του».

Ο άγγλος ναύαρχος με ένα ευφυές στρατήγημα διεμβόλισε τις εχθρικές γραμμές από δύο σημεία, νικώντας κατά κράτος στους γαλλοϊσπανούς, που είχαν παρατάξει τα πλοία τους σε μία γραμμή, το ένα πίσω από το άλλο. Όμως, ένα εχθρικό βόλι από το μουσκέτο ενός ελεύθερου σκοπευτή χτύπησε κατάστηθα τον Νέλσονα στη 1:25 μ.μ. Τρεις ώρες αργότερα (4:30 μ.μ.) άφησε την τελευταία του πνοή πάνω στη ναυαρχίδα του «Βίκτορι», γνωρίζοντας ότι η ναυμαχία έκλινε υπέρ των Άγγλων.

Στις 5:45 το απόγευμα οι εχθροπραξίες σταμάτησαν οριστικά, αφού οι γαλλοϊσπανοί είχαν χάσει 5.781 άνδρες (3.243 νεκροί, 2.538 τραυματίες) και 19 πλοία, ενώ 7.000 είχαν συλληφθεί αιχμάλωτοι, ανάμεσά τους και ο επικεφαλής του στόλου τους ναύαρχος Βιλνέβ. Οι Άγγλοι έχασαν 1.695 άνδρες (449 νεκροί και 1.246 τραυματίες), αλλά κανένα πλοίο.

Η νίκη των Άγγλων ήταν αποφασιστικής σημασίας. Τους κατέστησε κυρίαρχους των θαλασσών για 100 χρόνια ακόμη, ενώ έβαλε τέλος στα σχέδια του Ναπολέοντα για εισβολή στα βρετανικά νησιά.

Συνημμένα

• τρBattle_of_Trafalgar.jpg
    τρBattle_of_Trafalgar.jpg
    55,2 KB · Εμφανίσεις: 18
Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
αφου εισαι μεγαλος ανθρωπος και υποτιθεται με μυαλο πρεπει να προσεχεις τι λες

το αν ηταν καθικι το κρινουν τα εκλογικα αποτελεσματα

προφανως δεν ηταν αφου τον εμπιστευτηκαν και μετα τις αθλιοτητες του βρωμικου 89

τι ειπες τωρα ρε.
οι εκλογες κρινουν αν είναι καποιος ενοχος για τα σκανδαλα του!!!??
δηλαδή μας λες ότι ολοι οσοι εχουν εκλεγει εχουν καθαρθει.
αθωωοι ολοι?
πας καλα?
τα καθικια ΔΕΝ κρινονται από εκλογικα αποτελέσματα , από τις πραξεις τους κρινονται και ενας καλος απατεωνας μπορει να χαηδευει τα αφτια του κοσμου και να παιρνει ψηφους.
σταματα το τρολλαρισμα γιατι εχεις αντίθετα αποτελέσματα. σας μισει ακομη περισσοτερο ο κοσμος. μπαναρτε τον γιατι μας ανεβαζει το αιμα στο κεφαλι ο αμετανοητος

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
τι ειπες τωρα ρε.
οι εκλογες κρινουν αν είναι καποιος ενοχος για τα σκανδαλα του!!!??
δηλαδή μας λες ότι ολοι οσοι εχουν εκλεγει εχουν καθαρθει.
αθωωοι ολοι?
πας καλα?
τα καθικια ΔΕΝ κρινονται από εκλογικα αποτελέσματα , από τις πραξεις τους κρινονται και ενας καλος απατεωνας μπορει να χαηδευει τα αφτια του κοσμου και να παιρνει ψηφους.
σταματα το τρολλαρισμα γιατι εχεις αντίθετα αποτελέσματα. σας μισει ακομη περισσοτερο ο κοσμος. μπαναρτε τον γιατι μας ανεβαζει το αιμα στο κεφαλι ο αμετανοητος

χρυσαβγουλακι μαστορα;

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
χρυσαβγουλακι μαστορα;
με τι δικη σου λογικη αφου και ο μιχαλολιακος πηρε 7% και μπηκε στην βουλη. δεν επρεπε να τους κατηγορησουν και να τους προφυλακισουν.
μονος σου αυτοδιαψεύδεσαι.
:headbang: :headbang: :headbang:

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
με τι δικη σου λογικη αφου και ο μιχαλολιακος πηρε 7% και μπηκε στην βουλη. δεν επρεπε να τους κατηγορησουν και να τους προφυλακισουν.
μονος σου αυτοδιαψεύδεσαι.
:headbang: :headbang: :headbang:

δεν απαντας

αλλη ερωτηση

εισαι λαικος δικαστης;

ILIAS1339

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Σεπ 2017
Κριτικές
21
Like
1.110
Πόντοι
1.016
Προς τιμήν.
Μάνος Χατζιδάκις:

Ο εφιάλτης της Περσεφόνης - Βενετσάνου Νένα - Στίχοι, Συγχορδίες ...
kithara.to/ss.php?id=MTEzNzUyNjg5

Ήταν σαν σήμερα 23 Οκτωβρίου 1925 που γεννήθηκε, και 15 Ιουνίου 1994, όταν «έφυγε» από τη ζωή ο Μάνος Χατζιδάκις. Και κάθε φορά σε αυτή την επέτειο διαπιστώνουμε ότι μας λείπει.
Απόκρυψη αρχικού μηνύματος
Όπως ο ίδιος έλεγε «Τους ανθρώπους που έχουν φύγει αλλά παραμένουν ζωντανοί τους έχουμε καθημερινά τοποθετημένους μέσα μας και τους κουβαλάμε σ’ ολόκληρη τη ζωή μας – το θέμα παύει να έχει χρόνο. Η μνήμη γίνεται παρόν»
Με αφορμή την επέτειο από το θάνατο του μουσικού ανασύραμε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον, και άγνωστο σε πολλούς, κείμενο του Μάνου Χατζιδάκι, που γράφτηκε το 1980 στη Μελβούρνη, δημοσιεύει η ομογενειακή εφημερίδα Νέος Κόσμος πριν από μερικά χρόνια «Βιογραφικό σε πρώτο προσωπικό» και ένα απόσπασμα από συνέντευξή του:
«Γεννήθηκα στις 23 του Οκτώβρη του 1925 στην Ξάνθη τη διατηρητέα κι όχι την άλλη τη φριχτή που χτίστηκε μεταγενέστερα από τους εσωτερικούς της ενδοχώρας μετανάστες. Η συνύπαρξη εκείνο τον καιρό ενός αντιτύπου της μπελ-επόκ, με αυθεντικούς τούρκικους μιναρέδες, έδιναν χρώμα και περιεχόμενο σε μια κοινωνία-πανσπερμία απ’ όλες τις γωνιές της Ελλαδικής γης, που συμπτωματικά βρέθηκε να ζει σε ακριτική περιοχή και να χορεύει τσάρλεστον στις δημόσιες πλατείες. Σαν άνοιξα τα μάτια μου είδα με απορία πολύ κόσμο να περιμένει την εμφάνισή μου (το ίδιο συνέχισα κι αργότερα να απορώ σαν με περίμεναν κάπου καθυστερημένα να φανώ). Η μητέρα μου ήταν από την Αδριανούπολη, κόρη του Κωνσταντίνου Αρβανιτίδη, και ο πατέρας μου απ’ την Μύρθιο της Ρεθύμνου, απ’ την Κρήτη. Είμαι ένα γέννημα δύο ανθρώπων που καθώς γνωρίζω δεν συνεργάστηκαν ποτέ, εκτός απ΄ την στιγμή που αποφάσισαν την κατασκευή μου. Γι’ αυτό και περιέχω μέσα μου χιλιάδες αντιθέσεις κι όλες τις δυσκολίες του Θεού. Όμως η αστική μου συνείδηση, μαζί με τη θητεία μου την λεγόμενη «ευρωπαϊκή», φέραν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
Προσπάθησα όλον το καιρό που μέναμε στην Ξάνθη να γνωρίσω σε βάθος τους γονείς μου και να εξαφανίσω την αδελφή μου. Δεν τα κατάφερα και τα δύο. Έτσι μετακομίσαμε το ’32 στην Αθήνα όπου δεν στάθηκε δυνατόν να λησμονήσω την αποτυχία μου.
Άρχιζα να ζω και να εκπαιδεύομαι στην πρωτεύουσα ενώ παράλληλα σπούδαζα τον έρωτα και την ποιητική λειτουργία του καιρού μου. Έλαβα όμως την αττική παιδεία όταν στον τόπο μας υπήρχε και Αττική και Παιδεία. Μ’ επηρεάσανε βαθιά ο Ερωτόκριτος, ο Στρατηγός Μακρυγιάννης, το Εργοστάσιο του Φιξ, ο Χαράλαμπος του «Βυζαντίου», το υγρό κλίμα της Θεσσαλονίκης και τα άγνωστα πρόσωπα που γνώριζα τυχαία και παρέμειναν άγνωστα σ’ όλα τα χρόνια τα κατοπινά. Στην κατοχική περίοδο συνειδητοποίησα πόσο άχρηστα ήτανε τα μαθήματα της Μουσικής, μια και μ’ απομάκρυναν ύπουλα απ’ τους αρχικούς μου στόχους που ήταν να επικοινωνήσω, να διοχετευθώ και να εξαφανιστώ, γι’ αυτό και τα σταμάτησα ευθύς μετά την Κατοχή. Έτσι δεν σπούδασα σε Ωδείο και συνεπώς εγλύτωσα απ’ το να μοιάζω με τα μέλη του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου. Έγραψα ποιήματα και πολλά τραγούδια, και ασκήθηκα ιδιαίτερα στο να επιβάλλω τις απόψεις μου με δημοκρατικές διαδικασίες, πράγμα που άλλωστε με ωφέλησε τα μέγιστα σαν έγινα υπάλληλος τα τελευταία χρόνια. Απέφυγα μετά περίσσιας βδελυγμίας ότι τραυμάτιζε το ερωτικό μου αίσθημα και την προσωπική μου ευαισθησία.
Ταξίδεψα πολύ και αυτό με βοήθησε ν’ αντιληφθώ πώς η βλακεία δεν ήταν αποκλειστικόν του τόπου μας προϊόν, όπως περήφανα ισχυρίζονται κι αποδεικνύουν συνεχώς οι έλληνες σωβινιστές και της εθνικοφροσύνης οι εραστές. Παράλληλα ανακάλυψα ότι τα πρόσωπα που μ’ ενδιαφέρανε έπρεπε να ομιλούν απαραιτήτως ελληνικά, γιατί σε ξένη γλώσσα η επικοινωνία γινότανε οδυνηρή και εξαφάνιζε το μισό μου πρόσωπο.
Το ’66 βρέθηκα στην Αμερική. Έμεινα κι έζησα εκεί κάπου έξι χρόνια, τα χρόνια της δικτατορίας, για λόγους καθαρά εφοριακούς – ανεκαλύφθη πως χρωστούσα τρεισήμισι περίπου εκατομμύρια στο δημόσιο. Όταν εξόφλησα το χρέος μου επέστρεψα περίπου το ’72 και ίδρυσα ένα καφενείο που το ονομάσαμε Πολύτροπον, ίσαμε τη μεταπολίτευση του ’74, όπου και τόκλεισα γιατί άρχιζε η εποχή των γηπέδων και των μεγάλων λαϊκών εκτονώσεων.Κράτησα την ψυχραιμία μου και δεν εχόρεψα εθνικούς και αντιστασιακούς χορούς στα γυμναστήρια και στα γεμάτα από νέους γήπεδα. Κλείνοντας το Πολύτροπο είχα ένα παθητικό πάλι της τάξεως περίπου των τρεισήμισι εκατομμυρίων – μοιραίος αριθμός, φαίνεται, για την προσωπική μου ζωή.
Από το ’75 αρχίζει μια διάσημη εποχή μου που θα την λέγαμε, για να την ξεχωρίσουμε, υπαλληλική, που μ’ έκανε ιδιαίτερα γνωστό σ’ ένα μεγάλο και απληροφόρητο κοινό, βεβαίως ελληνικό, σαν άσπονδο εχθρό της ελληνικής μουσικής, των ελλήνων μουσικών και της εξίσου ελληνικής κουλτούρας. Μέσα σ’ αυτή την περίοδο και ύστερα από ένα ανεπιτυχές έμφραγμα στην καρδιά, προσπάθησα πάλι, ανεπιτυχώς είναι αλήθεια, να πραγματοποιήσω τις ακριβές καφενειακές μου ιδέες πότε στην ΕΡΤ και πότε στο Υπουργείο Πολιτισμού , εννοώντας να επιβάλω τις απόψεις μου με δημοκρατικές διαδικασίες. Και οι δύο όμως τούτοι οργανισμοί σαθροί και διαβρωμένοι από τη γέννησή τους κατάφεραν να αντισταθούν επιτυχώς και, καθώς λεν, να με νικήσουν «κατά κράτος». Παρ΄ όλα αυτά, μέσα σε τούτον τον καιρό γεννήθηκε το Τρίτο κι επιβλήθηκε στη χώρα.
Και τώρα καταστάλαγμα του βίου μου μέχρι στιγμής είναι :
Α δ ι α φ ο ρ ώ για την δόξα. Με φυλακίζει μες στα πλαίσια που καθορίζει εκείνη κι όχι εγώ.
Π ι σ τ ε ύ ω στο τραγούδι που μας αποκαλύπτει και μας εκφράζει εκ βαθέων, κι όχι σ’ αυτό που κολακεύει τις επιπόλαιες και βιαίως αποκτηθείσες συνήθειές μας.
Π ε ρ ι φ ρ ο ν ώ αυτούς που δεν στοχεύουν στην αναθεώρηση και στην πνευματική νεότητα, τους εύκολα «επώνυμους» πολιτικούς και καλλιτέχνες, τους εφησυχασμένους συνομήλικους, την σκοτεινή και ύποπτη δημοσιογραφία καθώς και την κάθε λογής χυδαιότητα.
Έτσι κατάφερα να ολοκληρώσω την τραυματισμένη από την παιδική μου ηλικία προσωπικότητα, καταλήγοντας να πουλώ «λαχεία στον ουρανό» και προκαλώντας τον σεβασμό των νεωτέρων μου μια και παρέμεινα ένας γνήσιος Έλληνας και Μεγάλος Ερωτικός».
ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΓΑΛΑΡΙΑΣ
Ποια ήταν τα προσωπικά βιώματα, η οικογενειακή αγωγή που συνέβαλε στην ευαισθησία υπέρ των αδυνάτων, πριν καν ο Χατζιδάκις αντιληφθεί την έννοια της κοινωνικής δικαιοσύνης; Την απάντηση δίνει κι εδώ -όπως για τα περισσότερα εξάλλου- ο ίδιος ο συνθέτης:
«Ο πατέρας μου δεν με χτυπούσε ποτέ. Μ’ έδειρε μόνο μια φορά όταν μίλησα άσχημα σε μια γυναίκα του σπιτιού. Και με υποχρέωσε να της φιλήσω τα πόδια. Πιστέψτε με το ‘κανα χωρίς δυσαρέσκεια, νιώθοντας πως έπρεπε να το κάνω. Από τότε σέβομαι πάντα τα αιτήματα των εργαζομένων, τον οποιοδήποτε εργαζόμενο».
Πολλές φορές αργότερα επιχείρησε να χαρακτηρίσει τον εαυτό του:
• Είμαι δημοκράτης αστός ουμανιστής και αναθεωρητής της δεξιάς. Το βέβαιο είναι πως δεν μ’ αρέσουν ούτε τα δολάρια, ούτε οι Σιβηρίες.
• Ποτέ δεν υπήρξα αντικομμουνιστής (…) Εγώ περιέχω και τον αριστερό. Ο αριστερός όμως δεν με περιέχει. Να τι εννοώ αστός. Δεν εννοώ τον έμπορο αυτοκινήτων που ξαφνικά πλούτισε και τα ‹σπάει› στα νυχτερινά κέντρα.

Συνημμένα

• μχ4 Xatzidakhw!!! ετοιμο ρήσεις του.JPG
    μχ4 Xatzidakhw!!! ετοιμο ρήσεις του.JPG
    65,9 KB · Εμφανίσεις: 22

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom