You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Σαν σήμερα
- Μέλος που άνοιξε το νήμα teras1956
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 1K
- Εμφανίσεις 77K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Hirayama
Μέλος
- Εγγρ.
- 30 Απρ 2011
- Like
- 3
- Πόντοι
- 16
Πλησιάζει Η 28η Οκτωβρίου και το θέμα των ημερών θα είναι ο δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος. Έχω αρκετά ενδιαφέροντα βιβλία από την βιβλιοθήκη του ΕΠΑΜ και το λινκ για να τα κατεβάσετε είναι:
Απόψε θα σταθώ σένα συγκεκριμένο βιβλίο που μου έκανε εντύπωση. Πρόκειται για το φως στο σκότος της κατοχής του Νίκου Αντωνακέα, για τον οποίο δεν μπόρεσα να βρω πολλές πληροφορίες στο διαδίκτυο. Πρέπει να πρόκειται για αξιωματικό του ελληνικού στρατού και βασιλικό στις πολιτικές πεποιθήσεις. Από τα γραφόμενα του φαίνεται ότι είναι σφοδρά αντικομμουνιστής. Το ενδιαφέρον όμως είναι Ο τρόπος με τον οποίο δίνει την εικόνα της Ελλάδας της κατοχής από τη δική του ματιά και πως σχολιάζει τις δοσιλογικές κυβέρνησης της κατοχής καθώς και τους παλιούς πολιτικούς - προ του 1940.
Γράφει λοιπόν ο Αντωνακέας:
"...αντί οι κυβερνήτες της κατοχής να φροντίσουν όπως καταστήσουν τα δεινά του αναξιοπαθούντος λαού ολιγώτερον επώδυνα. Αντί να φροντίσουν να να επουλωθούν οι πληγές του πληθυσμού της χώρας από τον πόλεμο, κατεγινοντο εις εργα και πράξεις αντίθετες του Λαϊκού αισθήματος και της εθνικής ιδέας. Κάτεγινοντο πως θα ικανοποιήσουν τους υποστηρικτές τους παλαιοκομματικούς με παροχές βουλευτικών και προεδρικών συντάξεων ισοβιων προνομίων και χαριστικών επιχορηγήσεων κατά παράβαση πάντως ηθικού νόμου.
Αντί οι εστερημένοι πάντος εθνικού αισθήματος κυβερνήτες της κατοχής να γίνουν σταυροφόροι για τη διάσωση από την πείνα του ελληνικού λαού έδειξαν αντίθετως ανάλγητη συμπεριφορά και εγκληματική αδιαφορία για τον επισιτισμό και την διαβίωση του λαού με αποτέλεσμα χιλιάδες ανθρωπίνων υπάρξεων να βρουν πρόωρο θάνατο από ασιτία ειδικά κατά τον πρώτο χειμώνα της εχθρικής κατοχής.
Ο Χίτλερ στο βιβλίο του "ο αγών μου" στη σελίδα 760 γράφει τα εξής Ο νικητής εχθρός εάν είναι έξυπνος θα εμπιστευθεί σε πρόσωπα της εθνικότητας το νικημενου λαού που δεν έχουν ούτε χαρακτήρα ούτε τιμη το ρόλο του δεσμοφύλακα γιατί ξέρει ότι τα πρόσωπα αυτά θα τον βοηθήσουν στο έργο της ολοκληρωτικής υποδούλωσης των συμπατριωτών τους κατά ένα πολυ σκληρότερο και ανηλεή τρόπο από εκείνον που θα μεταχειρίζονταν ένα οποιοδήποτε ξένο κτήνος.
Οι Γερμανοί συνεπώς το γνώριζαν εκ των προτέρων σε ποιους ανέθεταν το ρόλο του δεσμοφύλακα του ελληνικού λαού. Για αυτό αυτοί που καταδικάστηκαν υπήρχαν τουλάχιστον άξιοι της ποινής που τους έδωσε το ειδικό δικαστήριο των δοσίλογων."
Εαν κάποιος διαβάσει αυτά τα γραφόμενα από κάποιον αριστερό θα τα απόδωσει στην κομμουνιστική προπαγάνδα. Ο συγκεκριμένος όμως συγγραφέας είναι στρατιωτικός και βασιλικός οπότε δεν κινδυνεύει να χαρακτηριστεί "αριστερούλης". Παρά τις όποιες ιδεολογικές μας διαφορές Η κοινή λογική επιτρέπει να παραδεχτούμε ότι οι δοσίλογοι έλληνες συνεργάτες των Γερμανων της κατοχής ήταν σκουλήκια και προδότες που ενεργούσαν για το συμφέρον της τσέπης τους. Τα υπόλοιπα περί κομμουνιστικού κινδύνου ήταν απλά δικαιολογίες για τα εγκλήματα τους εναντίον του ελληνικού λαού.
Απόψε θα σταθώ σένα συγκεκριμένο βιβλίο που μου έκανε εντύπωση. Πρόκειται για το φως στο σκότος της κατοχής του Νίκου Αντωνακέα, για τον οποίο δεν μπόρεσα να βρω πολλές πληροφορίες στο διαδίκτυο. Πρέπει να πρόκειται για αξιωματικό του ελληνικού στρατού και βασιλικό στις πολιτικές πεποιθήσεις. Από τα γραφόμενα του φαίνεται ότι είναι σφοδρά αντικομμουνιστής. Το ενδιαφέρον όμως είναι Ο τρόπος με τον οποίο δίνει την εικόνα της Ελλάδας της κατοχής από τη δική του ματιά και πως σχολιάζει τις δοσιλογικές κυβέρνησης της κατοχής καθώς και τους παλιούς πολιτικούς - προ του 1940.
Γράφει λοιπόν ο Αντωνακέας:
"...αντί οι κυβερνήτες της κατοχής να φροντίσουν όπως καταστήσουν τα δεινά του αναξιοπαθούντος λαού ολιγώτερον επώδυνα. Αντί να φροντίσουν να να επουλωθούν οι πληγές του πληθυσμού της χώρας από τον πόλεμο, κατεγινοντο εις εργα και πράξεις αντίθετες του Λαϊκού αισθήματος και της εθνικής ιδέας. Κάτεγινοντο πως θα ικανοποιήσουν τους υποστηρικτές τους παλαιοκομματικούς με παροχές βουλευτικών και προεδρικών συντάξεων ισοβιων προνομίων και χαριστικών επιχορηγήσεων κατά παράβαση πάντως ηθικού νόμου.
Αντί οι εστερημένοι πάντος εθνικού αισθήματος κυβερνήτες της κατοχής να γίνουν σταυροφόροι για τη διάσωση από την πείνα του ελληνικού λαού έδειξαν αντίθετως ανάλγητη συμπεριφορά και εγκληματική αδιαφορία για τον επισιτισμό και την διαβίωση του λαού με αποτέλεσμα χιλιάδες ανθρωπίνων υπάρξεων να βρουν πρόωρο θάνατο από ασιτία ειδικά κατά τον πρώτο χειμώνα της εχθρικής κατοχής.
Ο Χίτλερ στο βιβλίο του "ο αγών μου" στη σελίδα 760 γράφει τα εξής Ο νικητής εχθρός εάν είναι έξυπνος θα εμπιστευθεί σε πρόσωπα της εθνικότητας το νικημενου λαού που δεν έχουν ούτε χαρακτήρα ούτε τιμη το ρόλο του δεσμοφύλακα γιατί ξέρει ότι τα πρόσωπα αυτά θα τον βοηθήσουν στο έργο της ολοκληρωτικής υποδούλωσης των συμπατριωτών τους κατά ένα πολυ σκληρότερο και ανηλεή τρόπο από εκείνον που θα μεταχειρίζονταν ένα οποιοδήποτε ξένο κτήνος.
Οι Γερμανοί συνεπώς το γνώριζαν εκ των προτέρων σε ποιους ανέθεταν το ρόλο του δεσμοφύλακα του ελληνικού λαού. Για αυτό αυτοί που καταδικάστηκαν υπήρχαν τουλάχιστον άξιοι της ποινής που τους έδωσε το ειδικό δικαστήριο των δοσίλογων."
Εαν κάποιος διαβάσει αυτά τα γραφόμενα από κάποιον αριστερό θα τα απόδωσει στην κομμουνιστική προπαγάνδα. Ο συγκεκριμένος όμως συγγραφέας είναι στρατιωτικός και βασιλικός οπότε δεν κινδυνεύει να χαρακτηριστεί "αριστερούλης". Παρά τις όποιες ιδεολογικές μας διαφορές Η κοινή λογική επιτρέπει να παραδεχτούμε ότι οι δοσίλογοι έλληνες συνεργάτες των Γερμανων της κατοχής ήταν σκουλήκια και προδότες που ενεργούσαν για το συμφέρον της τσέπης τους. Τα υπόλοιπα περί κομμουνιστικού κινδύνου ήταν απλά δικαιολογίες για τα εγκλήματα τους εναντίον του ελληνικού λαού.
yes.i.am
Μέλος
- Εγγρ.
- 11 Οκτ 2016
- Like
- 204
- Πόντοι
- 16
από την βιβλιοθήκη του ΕΠΑΜ
Hirayama
Μέλος
- Εγγρ.
- 30 Απρ 2011
- Like
- 3
- Πόντοι
- 16
μαϊμού κείμενα , αλλιωμένα .........
προπαγάνδα κομμουνιστών και αναρχοάπλυτων .......
Ελα λάκη, επισύναψα και την σελίδα από το βιβλίο για να μπορέσεις να την τυλίξεις απαλά σε ρολό και να την χώσεις βαθειά στο κωλάντερό σου...
Hirayama
Μέλος
- Εγγρ.
- 30 Απρ 2011
- Like
- 3
- Πόντοι
- 16
ρε ασφαλίτη περιπτερά, μαζί με τον οδοντογιατρό χτυπάτε κάρτα στην υπόγα κάθε βράδυ;
ektor lopez
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 9 Αυγ 2008
- Like
- 53
- Πόντοι
- 366
Έχω αρκετά ενδιαφέροντα βιβλία από την βιβλιοθήκη του ΕΠΑΜ και το
αν με αυτο το ποστ δεν περναει κατευθειαν σε τελικο μαλακιας δεν ξερω τι.
πες το μας αγορι μου οτι εισαι ανωτατος αξιωματικος μαλακας να μην χαλαμε το πληκτρολογιο να σου μιλαμε.
zeljko
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 2 Μαρ 2016
- Κριτικές
- 4
- Like
- 235
- Πόντοι
- 346
στην υπόγα
Κάνε λίγο υπομονή ρε για τις υπόγες.
ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ .......
Hirayama
Μέλος
- Εγγρ.
- 30 Απρ 2011
- Like
- 3
- Πόντοι
- 16
αν με αυτο το ποστ δεν περναει κατευθειαν σε τελικο μαλακιας δεν ξερω τι.
πες το μας αγορι μου οτι εισαι ανωτατος αξιωματικος μαλακας να μην χαλαμε το πληκτρολογιο να σου μιλαμε.
βλακάκο, δεν την χάνεις την πρωτιά, μην αγχώνεσαι
εν τω μεταξύ, δεν πας για υπνο να σηκωθεις πρωι για κάνα μεροκαματο; είναι κριμα να σε χαρτζηλικώνουν ακόμα οι δικοί σου!
έχει τσακίσει και τις συντάξεις ο τσιπρούλης...
Hirayama
Μέλος
- Εγγρ.
- 30 Απρ 2011
- Like
- 3
- Πόντοι
- 16
Κάνε λίγο υπομονή ρε για τις υπόγες.
ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ .......
Αμφισβητείς τον Αντωνακέα, ωρέ μίασμα;!
Εκδοση του 1947 είναι....
ektor lopez
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 9 Αυγ 2008
- Like
- 53
- Πόντοι
- 366
βλακάκο, δεν την χάνεις την πρωτιά, μην αγχώνεσαι
εν τω μεταξύ, δεν πας για υπνο να σηκωθεις πρωι για κάνα μεροκαματο; είναι κριμα να σε χαρτζηλικώνουν ακόμα οι δικοί σου!
έχει τσακίσει και τις συντάξεις ο τσιπρούλης...
α ρε κακομοιρη με το κοινοχρηστο επιχειρημα του μπου θα με παιξεις? απο τους ηλιθιους μαλακες εισαι ο ηλιθιεστερος
zeljko
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 2 Μαρ 2016
- Κριτικές
- 4
- Like
- 235
- Πόντοι
- 346
Αμφισβητείς τον Αντωνακέα, ωρέ μίασμα;!
Εκδοση του 1947 είναι....
Πολλά λάθη έκανε εκείνη η γενιά φίλε.
Την επόμενη φορά θα μιμηθούμε το Σουχάρτο και τον Πινοσέτ.
Και θα τελειώνουμε .........
yes.i.am
Μέλος
- Εγγρ.
- 11 Οκτ 2016
- Like
- 204
- Πόντοι
- 16
Hirayama
Μέλος
- Εγγρ.
- 30 Απρ 2011
- Like
- 3
- Πόντοι
- 16
α ρε κακομοιρη με το κοινοχρηστο επιχειρημα του μπου θα με παιξεις? απο τους ηλιθιους μαλακες εισαι ο ηλιθιεστερος
Καραγκιοζάκο, όποτε ποστάρω σήμερα, τρέχεις σαν τη γκόμενα που την κλάνουν, να μου πιάσεις κουβέντα!
Ξεκόλλα κι άντε να διαβάσεις κάνα βιβλίο...
yes.i.am
Μέλος
- Εγγρ.
- 11 Οκτ 2016
- Like
- 204
- Πόντοι
- 16
εγω παλι που ηθελα να μορφωθω και να μαθω για τους ψεκασμους,κοιτα ποιον ειδα παλιΚαραγκιοζάκο, όποτε ποστάρω σήμερα, τρέχεις σαν τη γκόμενα που την κλάνουν, να μου πιάσεις κουβέντα!
Ξεκόλλα κι άντε να διαβάσεις κάνα βιβλίο...
Hirayama
Μέλος
- Εγγρ.
- 30 Απρ 2011
- Like
- 3
- Πόντοι
- 16
Πολλά λάθη έκανε εκείνη η γενιά φίλε.
Την επόμενη φορά θα μιμηθούμε το Σουχάρτο και τον Πινοσέτ.
Και θα τελειώνουμε .........
Θα παραδεχτείς ότι το βιβλίο υπάρχει και ο Αντωνακέας ; Αν έχεις 1 γραμμάριο τιμή ; Λέμε τώρα και κανένα ανέκδοτο, βραδιάτικα...
ektor lopez
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 9 Αυγ 2008
- Like
- 53
- Πόντοι
- 366
Καραγκιοζάκο, όποτε ποστάρω σήμερα, τρέχεις σαν τη γκόμενα που την κλάνουν, να μου πιάσεις κουβέντα!
θα αντιγραφεις και τα δικα μου ποστ τωρα. μα τι ΜΑΛΑΚΑΣ
Hirayama
Μέλος
- Εγγρ.
- 30 Απρ 2011
- Like
- 3
- Πόντοι
- 16
...ηλιθιοτερος ή έστω και ηλιθιοδέστερος, δυσλεκτικέ βλάκα...
Hirayama
Μέλος
- Εγγρ.
- 30 Απρ 2011
- Like
- 3
- Πόντοι
- 16
θα αντιγραφεις και τα δικα μου ποστ τωρα. μα τι ΜΑΛΑΚΑΣ
τι αντιγράφω, μωρέ γκαζοζέν ;
κοινές εκφράσεις καφενείου, που ακούς 100 φορες τη μέρα ;
τράβα ξεκόλλα τρόμπα, μόνος σου ήρθες και μου κόλλησες φέτος !