τα ξερω νυκτερε, ή για να είμαι πιο ακριβής πριν το 2022 δεν τα ειχα ακουσει ουτε και εγω, όπως λες και συ τετοιες δολοφονίες δεν έφταναν στα δικά μας ΜΜΕ.Δεν είναι κάτι καινούργιο αυτό συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια στις καταληφθείσες ουκρανικές επαρχίες από τους ρωσους. Όλοι οι αξιωματικοί και μέλη παραστρατιωτικών οργανώσεων που ενεπλάκησαν στην απόσχιση περιοχών του Ντόμπας δολοφονήθηκαν σταδιακά και μεθοδικά από τις ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας. Αυτό γίνεται από το 2014 και έπειτα απλά δεν υπήρχε αναφορά στα ντόπια μίντια και οι περισσότεροί από εσάς δεν τα γνωρίζεται . Τώρα αυτό συμβαίνει και στην Μόσχα αλλά και παντού στην Ρωσία , Αναμενόμενο.
(και φυσικό ήταν, το θέμα μέχρι τότε ήταν "τοπικό" )
από τοτε που ξεκινησε η ....ειδική επιχειρηση παρακολουθώ ανελλειπώς ό'τι δημοσιεύεται σε σχετικά γκρουπ στο reddit.
Μεταξύ άλλων έχουν μπει και τετοιες ειδήσεις για εκτελεσεις συνεργατων κλπ. αξιωματούχων σε όλη την κατεχόμενη από τους ρωσους επικράτεια
αρκετές εχω ποσταρει σε προηγούμενες σελιδες, ειδικά ορισμένων στρατιωτικών που οι ουκρανοί θεωρουν πως διεπραξαν εγκληματα πολέμου στη διάρκεια της εισβολής.
Δεν υπάρχει κανένα κράτος και καμία κυβέρνηση που να τα έχει βγάλει πέρα με αντάρτες και δολιοφθορείς .
Πόσο μάλλον όταν έχεις δίπλα ένα ισχυρό κράτος και καθεστώς που χρηματοδότει, υποθάλπει και στηρίζει τέτοιες ενέργειες . Όλη η περιοχή του Ντονμπάς στερήθηκε την ανάπτυξη , την ευημερία και αντί αυτού η αβεβαιότητα και η οικονομική εξαθλίωση έκανε τους κατοίκους να εγκαταλείπουν ομαδικός την πιο πλούσια περιοχή της Ουκρανίας.
Ένας από τους κύριους λόγους για την δεύτερη εισβολή του νάνου δικτάτορα είναι και αυτός. Γνωρίζει πολύ καλά ότι αν δεν αλλάξει το καθεστώς του Κιέβου με κάποιο δικό του ανδρείκελο η περιοχή πού έχει υφαρπάξει δεν θα μακροημερεύσει. Βλέποντας και μελλοντικά την ανάπτυξη όλης της Ουκρανίας με την ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα υπάρξουν πολλές εξεγέρσεις κατοίκων που θα θυμηθούν ότι είναι ουκρανοί και όχι ρώσοι. Από την αρχή το είχα γράψει ότι εφόσον δεν μπόρεσε σε μια εβδομάδα να αλλάξει το καθεστώς και να εγκαθιδρύσει δικτατορία ελεγχόμενη από το Κρεμλίνο η εισβολή του είναι καταδικασμένη σε αποτυχία.
καλά κάνεις και τα γραφεις αλλά δεν προκειται να αλλάξει το μυαλό κανενός από όσους έχουν για θεό-σωτήρα τους τον νανο-πράκτορα