κύριε πολυξερε σου έβαλα και λινκ από άρθρο της guardian.σε αλλο μου ποστ και βίντεο από βομβαρδισμο αμάχων στο Ντόνετσκ με νεκρό παιδι
δεν είδα να σχολιάζεις. εκεί τουμπεκιαστηκες.
πάμε τώρα στο λινκ του δεις. ναι δεν έχω εμπιστοσύνη στο καθένα αλλά όπως τυχαίως από κατω- αν το ριδεε- έχει σχετικό λινκ του Newsweek σχετικό.
ΔΕΝ το είδες??????
οπότε η βλέπεις ότι θες να δεις και πουλάς τρελιτσα και πνευμα η κάνεις τον βλάκα επιλεκτικά
αντ αυτού μου έβαλες τον Ονισιενκο σαν αντικειμενικό....
ποιον τον ονισιενκο!!!!!!αχαχαχαχαχα
γύρισε πλευρό και συνέχισε τον ύπνο σου ...
1. για το άρθρο της guardian: Η guardian δεν είναι εφημερίδα με γραμμή όπως οι περισσότερες στην Ελλάδα και όπως είναι όλα τα μέσα που ακολουθείς και εμπιστεύεσαι. Η guardian εδώ και πολλά χρόνια παρουσιάζει διαφορετικές απόψεις και επιχειρήματα προς διάλογο. Δεν λογοκρίνει οποιονδήποτε. Το συγκεκριμένο άρθρο που έβαλες είναι στην λίστα Opinion και όπως καταλαβαίνεις είναι άρθρο γνώμης.
άνθρωποι που ακολουθούν αποκλειστικά ταγμένα μέσα με ξεκάθαρη πολιτική γραμμή αδυνατούν καμιά φορά να αντιληφθούν ότι ένα άρθρο γνώμης στην Καθημερινή ή στην guardian δεν σημαίνει ότι 'να τα λέει και η καθημερινή/guardian'. λογικά ανήκεις σε αυτούς, βρήκες ένα άρθρο γνώμης που σου άρεσε και σε βολεύει σε ένα μέσο που έχεις απαξιώσει όπως όλα τα δυτικά 'και την προπαγάνδα τους', και το βάζεις με ύφος να τα λέει και η guardian γιατί δεν το σχολιάζετε; εντελώς παιδική νοοτροπία και δείχνει ότι δεν αντιλαμβάνεσαι τι σημαίνει άρθρο γνώμης σε εφημερίδα που δεν έχει γραμμή.
από κει και πέρα τι λέει το άρθρο; τι θες να συζητήσουμε; τον προβληματισμό του για την αποτελεσματικότητα των κυρώσεων και τις επιπτώσεις τους στην οικονομία της ευρώπης; ναι είναι πολύ λογικός και συζητήσιμος και όλα όσα γράφει είναι πολύ ενδιαφέροντα. παρόλα αυτά, σε κανένα σημείο του άρθρου δεν υπερασπίζετε ούτε στο ελάχιστο την ρωσία σε οτιδήποτε, ούτε της δίνει δίκια όπως θα ήθελες. Ούτε βέβαια γράφει πουθενά ότι οι κυρώσεις δεν έχουν φέρει αποτελέσματα ή ότι δεν έχει γίνει ζημιά στην ρωσικη οικονομία. αντιγράφω ένα χαρακτηριστικό κομμάτι του άρθρου και το σχετικό λινκ που δίνει: That’s not to say the sanctions are pain-free for Russia. The International Monetary Fund estimates the economy
will shrink by 8.5% this year as imports from the west collapse. Russia has stockpiles of goods essential to keep its economy going, but over time they will be used up. (
IMF cuts global growth forecasts on Russia-Ukraine war, says risks to economy have risen sharply)
πες ακριβώς τι θες να συζητήσουμε για το άρθρο. έβαλες ένα άρθρο γνώμης που αναφέρεται σε προβληματισμούς για την αποτελεσματικότητα των κυρώσεων και θεωρείς ότι σε επιβεβαιώνει οπουδήποτε ή λέει κάτι θετικό για την ρωσία;
2. Για τον βομβαρδισμό που έβαλες, δεν νομίζω να έχω γράψει πουθενά ότι υποστηρίζω κάτι τέτοιο. Πάλι δεν κατάλαβα γιατί το έβαλες και τι προσπαθείς να αποδείξεις. Ό,τι και οι ουκρανοί κάνουν εγκλήματα; Ναι σίγουρα θα κάνουν. Η διαφορά μας είναι ότι εγώ δεν έχω καμία διάθεση υπεράσπισης ή δικαιολόγησης τέτοιων πράξεων ενώ εσύ και οι υπόλοιποι πουτινικοί εδώ μέσα κάνετε αγώνα καθημερινά να ξεπλύνετε και να δικαιολογήσετε εγκλήματα πολέμου αμφισβητώντας με fake news και ρώσικη προπαγάνδα, θηριωδίες που έχουν αποδειχθεί περίτρανα.
3. Για την περίπτωση της Lyudmila Denisova τώρα. Διάβασες ένα ποστ από μια Fragkiska Megaloudi του fb (ναι αυτές είναι οι πηγές σου) και το έβαλες εδώ. Μετά λες να έχει και λινκ από το newsweek... (σχόλιο: κάποιον που ενδιαφερόταν για σοβαρή ενημέρωση θα διάβαζε μόνο newsweek και δεν θα έπεφτε ποτέ στο κείμενο της τυχάρπαστης, το ότι χρησιμοποιείται το συγκεκριμένο μέσο είναι καθαρά για το ξεκάρφωμα της υπόθεσης, ότι και καλά διαβάζουμε και σοβαρά μέσα, ναι σας είδαμε...).
τι λέει το άρθρο στο newsweek; το διάβαζες; ίσως όχι, γιατί διαβάζοντάς το θα καταλάβαινες την εμπάθεια και φανατισμό της συγκεκριμένης και αν και εσύ δεν ήσουν εμπαθής και φανατισμένος υπέρ ρωσίας, θα προτιμούσες να βάλεις μόνο το λινκ από newsweek και όχι το παραλήρημά της συγκεκριμένης που λογικά, για να μας το βάλεις, το βρήκες γαμάτο. σίγουρα πάντως το βρήκε γαμάτο και ο JOHN-PLAYER-SPECIAL και αυτό σημαίνει πολλά.
Στο άρθρο του newsweek λοιπόν αναφέρονται κάποιοι λόγοι για την απομάκρυνση της. Το θέμα είναι ότι η συγκεκριμένη είδηση χρησιμοποιήθηκε από την ρωσική προπαγάνδα ως ΑΠΟΔΕΙΞΗ ότι δεν γίνονται βιασμοί. Πουθενά στο άρθρο δεν αναφέρεται ότι δεν έχουν γίνει βιασμοί, υπάρχουν εξάλλου και πολλές περιπτώσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.
κοινώς, για άλλη μια φορά γίνεται προσπάθεια από την ρωσική προπαγάνδα να χρησιμοποιηθούν άρθρα του δυτικού τύπου ως ξέπλυμα της εισβολής της ρωσίας, ως απόδειξη αποτυχίας των κυρώσεων και ως απόδειξη ότι δεν γίνονται εγκλήματα πολέμου. Στα άρθρα όμως γράφονται άλλα από αυτά που πιστεύουν και μπορούν να καταλάβουν οι φανατισμένοι οπαδοί πούτιν.
ό,τι άλλο θες με ρωτάς.
ΥΓ: από το ύφος που γράφεις και απαντάς πάντως, πιο πολύ κάνεις για αναγνώστης της Fragkiska Megaloudi παρά του guardian και του newsweek