Οχι φυσικα ... "ταυτιστηκαμε" ομως με τον Μπους που δεν ηταν στυγνος δικτατορας αφου ποτε δεν τον αποκαλεσαμε Χιτλερ η εγκληματια πολεμου.Σφαγιασε επισης χιλιαδες πολιτες μιας ανεξαρτητης χωρας.
Περίπου 162.000 άνθρωποι, κυρίως άμαχοι, έχουν χάσει τη ζωή τους στο Ιράκ από το Μάρτιο του 2003 που έγινε η αμερικανική εισβολή στη χώρα, ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση Iraq Body Count.
www.naftemporiki.gr
Οσο ειμασταν με το Ιρακ αλλο τοσο πρεπει να ειμαστε με την Ουκρανια ... Εισβολη εγινε και τοτε οχι απλα με αστειες προφασεις αλλα με χονδροειδη ψεμματα.
Τα ξημερώματα της 20ης Μαρτίου 2003, ξεκινούσε η αμερικανική εκστρατεία «Σοκ και δέος» που κατέληξε στην ανατροπή του Σαντάμ Χουσεϊν και την κατοχή του
www.tovima.gr
Τα ειπε και ο ιδιος ο Παουελ αργοτερα βεβαια:
"Σήμερα, δέκα χρόνια αργότερα ο μετριοπαθής Κόλιν Πάουελ δημοσίευσε βιβλίο με τίτλο «It worked for me: In life and leadership» («Για μένα είχε αποτέλεσμα: στη ζωή και την πολιτική ηγεσία») και με αφορμή τη γαλλική έκδοση του βιβλίου του έδωσε συνέντευξη στο γαλλικό περιοδικό «Νουβέλ Ομπσερβατέρ», όπου περιγράφει πως λίγες μέρες μετά την ομιλία του στον ΟΗΕ ανακάλυψε πως τον ξεγέλασε η CIA και κατηγορεί τον τότε επικεφαλής της Τζορτζ Τένετ που εξακολουθεί να μην έχει παραδεχτεί πως τα συμπεράσματα του ήταν ψευδή. («Πως με ξεγέλασε οη CIA», στην εφημ.
Τα Νέα 4 Μαρτίου 2013).
Οσο για τον προληπτικο πολεμο οπως αυτον που κανει η Ρωσια σημερα ,ας μην ξεχναμε οτι οι πρωτες διδαξαντες ειναι οι Αμερικανοι:
Η «αυτοκρατορία του κακού» της εποχής του Ρίγκαν, έγινε ό «άξονας του κακού». Και η ερμηνεία του δόγματος Μονρό από τον Ρούσβελτ, «η θεώρηση ότι είχαμε το δικαίωμα να απομακρύνουμε για προληπτικούς λόγους όποια κυβέρνηση δεν μας άρεσε, έγινε το δόγμα Μπους, με τη μόνη διαφορά ότι εκτεινόταν σε ολόκληρο τον κόσμο. Το μόνο που χρειαζόταν κατά τον Μπους ήταν τα αμερικανικά πυρά, η αμερικανική αποφασιστικότητα και ένας συνασπισμός προθύμων», υποστήριζε πολύ εύστοχα ο Μπαράκ Ομπάμα στο βιβλίο του «Τολμώ να ελπίζω». (Εκδόσεις Πόλις 2007)