Άσε μας που θα μας κάνεις και μαθήματα Δημοκρατίας ρε αλήτη.
Την προηγούμενη φορά που ασχολήθηκα μαζί σου ήταν όταν έλεγες ότι για τους νεκρούς της Μαρφίν έφταιγε η διοίκηση της Τράπεζας γιατί δεν είχε πυρασφάλεια. Πράγμα που βέβαια είναι καραμπινάτο ψέμμα.
Αυτή είναι η άθλια τακτική σου: να διαστρεβλώνεις την αλήθεια και να διασπείρεις ψέμματα.
Ώστε λοιπόν για την Μαρφίν δεν έφταιγαν αυτοί που πέταξαν από έξω τις Μολότοφ ή αυτοί που δεν άφησαν την Πυροσβεστική να φτάσει έγκαιρα για να σβήσει την φωτιά.
Αυτός είσαι, σε ξέρουμε καλά.
Και αν θέλεις ελευθερία του λόγου να πας στην Ρωσία απάτριδο σκουλήκι.
Η Ελληνική Δικαιοσύνη είχε άλλη άποψη. Κι επειδή διαστρέφεις συστηματικά την πραγματικότητα, την υπενθυμίζω.
Ας σε πληροφορήσω εγώ, γιατί πέθανε η Αγγελική και οι άλλοι δύο εργαζόμενοι. Θα σου πω τι ακριβώς έκανε η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, για το Κατάστημα της Σταδίου που ήταν σε 200 μέτρα απόσταση από την Μαρφίν και δεν υπήρξαν ούτε υλικές ζημιές, εκεί δούλευα τότε.
1ον. Έδιωξε τους Υπαλλήλους 2 ώρες πριν ξεκινήσει η πορεία.
2ον. Κατέβασε τα σιδερένια ρολά (από πίσω υπήρχαν Αλεξίσφαιρα γυαλιά, σύμφωνα με το σχετικό Νόμο) και οι υπάλληλοι ασφαλείας περίμεναν με όλους τους πυροσβεστήρες έτοιμους. όλων των μεγεθών της χειρός και η πυροσβεστική φωλεά ελεύθερη και πανέτοιμη.
3ον. Είχαν ελεγχθεί οι έξοδοι κινδύνου, ώστε αν άρπαζαν φωτιά στο ισόγειο, να διέφευγαν από την ταράτσα. Αυτονόητο ότι είχαμε χρόνια πριν κάνει ομάδες πυρασφάλειας σε κάθε όροφο, με σχεδιαγράμματα, κι ας γνωρίζαμε το κτίριο σαν την παλάμη μας.
Τι δεν έκανε η Διοίκηση της Μαρφίν;
1ον. Δεν είχε τοποθετήσει τα ειδικά αλεξίσφαιρα γυαλιά, όπως όριζε ο Νόμος του 2009.
2ον. Η Πυροσβεστική δεν είχε κάνει τους ανάλογους ελέγχους προκειμένου να αναγκάσει την Τράπεζα να εφαρμόσει το Νόμο.
3ον. Είχε σταλεί προσωπικό μήνυμα στους υπαλλήλους να μην τολμήσουν και απεργήσουν
4ον. Δούλευαν κανονικά και βρίσκονταν μέσα στο κτίριο, γι αυτό κι έγινε το κακό
5ον. Οι έξοδοι κινδύνου ήταν κλειδωμένες και τα κλειδιά αλλού.
6ον. Αλλά όλες αυτές οι παραλείψεις κι αν είχαν γίνει αρκούσε μια και μόνη λεπτομέρεια. Να υπάρχει ένα πυροσβεστικό τσεκούρι δίπλα στις εξόδους κινδύνου, ώστε να τις σπάσουν και να ξεφύγουν
Οι άνθρωποι αυτοί στήθηκαν για να πεθάνουν, δεν γνωρίζω από ποιο μηχανισμό. Γι αυτό και το Δικαστήριο, καταδίκασε την Τράπεζα και τα στελέχη της. Αν δεν υπήρχαν οι πιο πάνω παραλείψεις (;;;;) οι υπάλληλοι θα ζούσαν. Η Μαρφίν είναι μια Τραπεζική Εταιρεία, δεν ήταν το Μπακάλικο του κυρ - Μανώλη. ΟΦΕΙΛΕ να εφαρμόζει τους νόμους. Δεν εφάρμοσε ούτε τους νόμους για την πυρασφάλεια που έπρεπε να εφαρμόσει, λόγω Εταιρικής ευθύνης. Αλλά και οι υπόλοιπες παραλείψεις, δεν ήταν του στυλ δεν κρεμάω πίνακες ή δεν έχω σταχτοδοχεία. Ήταν οι παραλείψεις, με κορυφαία τις κλειδωμένες εξόδους κινδύνου, οι οποίες οδήγησαν στο θάνατο των εργαζομένων. Επισυνάπτω κομμάτι από το σκεπτικό της απόφασης.
Το δικαστήριο κάνοντας δεκτή εν μέρει την αγωγή των εργαζομένων έκρινε:
ότι η Πυροσβεστική δεν διενήργησε όλους εκείνους τους προληπτικούς ελέγχους για την τήρηση των προβλεπόμενων μέσων πυροπροστασίας στο υποκατάστημα και
πως υπήρξε παράλειψη των αρμόδιων αστυνομικών οργάνων να εκδώσουν απόφαση – το πολύ μέχρι τα τέλη Ιουνίου του 2009 – επιβάλλοντας στην διοίκηση της τράπεζας να τοποθετήσει ρολά από συμπαγές υλικό και άθραυστους υαλοπίνακες μεγάλου πάχους, όπως όριζε υπουργική απόφαση εκείνης της εποχής
Αυτά για την υπόθεση, και δεν με απασχολούν οι βρισιές σου. Δεδομένου ότι δεν έχεις κάποιο πραγματικό επιχείρημα, καλύπτεσαι πίσω από βρισιές, ενώ είναι σαφές ότι αγνοείς το σκεπτικό της απόφασης του Δικαστηρίου