Νέα

Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και συνέπειες σε εμάς

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα ririkonav
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 39K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Έχει αρχίσει ο γ' ππ;

  • Ναι

    Ψήφοι: 97 49,0%
  • Οχι

    Ψήφοι: 101 51,0%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198
  • Η ψηφοφορία έκλεισε .

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Μηνύματα
27.904
Κριτικές
16
Like
14.784
Πόντοι
6.515
όταν κάθε δημοσίευση του PX είναι χαρακτηρισμός οποιουδήποτε έχει άλλη άποψη ως Πουτινοσπέρματος, αδελφής, πακοχυμένου, και άλλα πολλά, τι είναι; δεν είναι Δαιμονοποίηση της Ρωσίας; κι αν σε μια διαμάχη δύο ο ένας ένα κάθαρμα, αναπόφευκτα ο άλλος είναι ο καλός της υπόθεσης
[/QUOTE]

Έχει το ακαταλογιστο
 

ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2020
Μηνύματα
869
Like
1.953
Πόντοι
206
Την τελευταία φορα που κοιταξα δεν ειδα να είμαστε υπερδύναμη ουτε να θέλουμε να παίξουμε αυτο το ρολο. Αντιθετος η Ρωσια θελει να λεγετε υπερδύναμη, εε υπερδύναμη με ναυαρχίδα πλοιο του 1976 και ενα αεροπλανοφορο και αυτο ελλιμενισμένο για επισκευές δεν λέγεσαι.
Δεν είχε ποτέ πλοία επιφανείας της προκοπής η Ρωσία....μόνο υποβρύχια...
 

ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2020
Μηνύματα
869
Like
1.953
Πόντοι
206
Αν καταφεραν και περασαν πυραυλο,τοτε καποιος κοιμοταν στα ρανταρ εγκαιρης προειδοποιησης..... Αλλοι λενε προκαλεσαν κορεσμο με Ντροουν...και περασε ο πυραυλος.... Παντως δεν υπαρχει περιπτωση να χτυπησαν τα πυρομαχικα....Αν γινοταν αυτο, το πλοιο θα κοβοταν στα 2 και θα βυθιζοταν χωρις να προλαβει να εκκενωσει κανεις....300χλμ βεληνεκες εχει ο Νεπτουν,επρεπε να μεινουν εκτος killzone...
Από μαλακια είναι και όχι από ρουκέτα.....
 

Termin

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Φεβ 2018
Μηνύματα
3.750
Like
7.732
Πόντοι
2.306
Ρωσια
η μοναδική χώρα που έχει τα τελευταία 20 χρόνια την δυνατότητα να κάνει διαστημικές αποστολές ώστε να υποστηρίζει τον διαστημικό σταθμό. Οι Αμερικάνοι δεν ειχαν τροπο δεν ανεπτυσαν πυραύλους, φέτος η space x κατάφερε να κάνει αποστολή στον διεθνή σταθμό.
Απο την άλλη, η Ρωσία δεν καταφέρνει να ξεφύγει απο τα αιωνια ρεζιλικια, τσερνομπιλ, περεστροικα, απιστευτες πατάτες, πάντα μα πάντα αποκρύβουν ότι μαλακια έχουν κάνει μέχρι να φανερωθεί στο τέλος ότι τα σκάτωσαν, είναι ικανοί να μολύνουν όλη την γη με πυρηνικά ποιος θυμάται τα ρεζιλικια τους με το κουρσκ, έχουν όλο προβλήματα λες και τους έχει κατουρήσει χελώνα, θα τους σκάσει στα χέρια στο τέλος πυρηνικό όπλο. Εν τω μεταξύ δηλητηριάζουν με πλουτώνιο, καρδιακες προσβολές με διάφορους χημικούς και βιολογικούς παράγοντες για γελια και για κλάματα , ρεζιλεύουν το έθνος τους.
Και φυσικά η ξεφτύλα να πολεμάνε με τους δικούς τους, τους την έστησαν οι Αμερικάνοι και τσίμπησαν.
 

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Μηνύματα
15.273
Like
34.874
Πόντοι
9.931
Δεν εχουν αλλάξει και πολλα πράγματα απο την εποχή τον Τσάρων, με δηλητήρια πήγαν να φανε στην αρχη τον Ρασπούτιν για να καλύψουν τα ρεζιλίκια τους, με δηλητήρια τρώνε και τωρα τους δικους τους για να καλύψουν την διαφθορά και την ανικανότητα τους.

Με λιγα λογια ειναι ενα μπουρδελο με πυρηνικά οπλα.
 

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Μηνύματα
31.378
Κριτικές
1
Like
35.452
Πόντοι
6.256

Τσάρκας4

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιαν 2009
Μηνύματα
1.451
Like
795
Πόντοι
96
Στα πλαίσια αυτά, στις τότε κομμουνιστικές χώρες άρχισαν να εκδηλώνονται διάφορα θα λέγαμε εθνικιστικά ιδιόμορφα χαρακτηριστικά με κύριο παρονομαστή την προώθηση των σλαβικών εθνοτήτων σε βάρος άλλων εθνοτήτων αλλά και γειτονικών χωρών.Η εξαγωγή του σοσιαλισμού σε όλη την Γη πήγε σε δεύτερη μοίρα και άρχισαν οι "εθνικές επιδιώξεις " κοντά στα σύνορα της Σοβιετικής Ένωσης και άλλων χωρών π.χ. σε συμφωνία με το αντίπαλο δέος που ήταν π.χ. η ναζιστική Γερμανία (διαμελισμός της Πολωνίας και μοίρασμα μεταξύ τους), η στήριξη στην φασιστική κεμαλική Τουρκία εναντίον των χριστιανικών εθνοτήτων που κατέληξε στις γνωστές γενοκτονίες (Ελλήνων , Αρμενίων,Γεωργιανών, Ασσυριών κτλπ) με αντάλλαγμα την ενσωμάτωση στην Σοβιετική Ένωση των έξι τουρκογενών κρατών (Καζακστάν, Αζερμπαϊτζάν ,κτλπ) στο περιβόητο συνέδριο του Μπακού, η συμφωνία με τις ΗΠΑ για μοίρασμα της Ευρώπης και αλλού. Εδώ θα δούμε την εγκατάλειψη των Ελλήνων κομμουνιστών που δεν στηρίχτηκαν από την Σοβιετική Ένωση (το περιβόητο κωλοχαρτάκι ) και έχασαν τον εμφύλιο , το πούλημα του αφελούς αγωνιστή Τσε Γκεβάρα ο οποίος αφέθηκε αβοήθητος από το ΚΚ Βολιβίας (μετά από Σοβιετική εντολή) και σκοτώθηκε σε αυτή την χώρα κ.α. Επίσης αυτό το "εθνικιστικό σύνδρομο " το είδαμε και στις πολεμικές συγκρούσεις μεταξύ Κίνας και Βιετνάμ (και οι δύο κομμουνιστικές), την κατάκτηση του Θιβέτ, κ.α. Στα πλαίσια αυτά του ιδιόμορφου κομμουνιστικού εθνικισμού άρχισαν να δημιουργούνται από τους κομμουνιστές φωστήρες και τεχνητά κράτη & εθνότητες όπως η ψευδομακεδονία (όχημα της κομμουνιστικής Γιουγκοσλαβίας για την κατάκτηση της Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης- παλαιό όνειρο των νοτιοσλάβων και των Σέρβων η έξοδος στο Αιγαίο, όχι μόνο των Βουλγάρων), η Ουκρανία κ.α.:undecided:
Συνεχίζεται........
Για να έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα τι είναι η Ουκρανία θα παραθέσω ένα χάρτη καθώς και ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο συστημικό Πρώτο Θέμα από έναν μάλιστα αριστερό δημοσιογράφο που ήταν και αρχισυντάκτης στην Αυγή (μπρρρρρρρρ), τον κο Παπαδόπουλο!
Το άρθρο:
Ο καθηγητής που χαρίζει Ιστορία 2.500 χρόνων

Ο κύριος καθηγητής (Πανεπιστημίου) πέταξε με δύναμη την κοτρώνα του στην τζαμαρία της Ιστορίας των αρχαίων Ελλήνων, της Μαύρης Θάλασσας, της Ρωσίας, της Ουκρανίας και των Σλάβων και την κατέβασε ολόκληρη​

Είπε στην Τηλεόραση της ΕΡΤ, μπρος στους έκπληκτους Έλληνες που – όσους τουλάχιστον έχουν βγάλει το εννεαετές υποχρεωτικό σχολείο ότι:
…Οι Έλληνες γνώρισαν και έζησαν με τους Ουκρανούς από την αρχαιότητα, όταν ίδρυσαν στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας… (με συγχωρείτε) του Εύξεινου Πόντου τις αποικίες τους…
Τότε εμένα με έπιασαν τα γέλια και κόντεψα να πνιγώ… Διότι, πράγματι, οι Έλληνες από την Μίλητο, τα Μέγαρα και άλλες πόλεις ίδρυσαν αποικίες στην Ταυρική Χερσόνησο (σήμερα Κριμαία) και στη βόρεια ακτή της Μαύρης Θάλασσας τις αποικίες: Τύρας, Νικώνιον, Ολβία (Βορυσθένης, σήμερα Οδησσός), Χερσών, Καλός Λιμήν, Κερκινίτης, Χερσόνησος (Σεβαστούπολη σήμερα), Νεάπολις (Συμφερόπολις), Θεοδοσία, Ψόα, Νυμφαίον, Παντικάπαιον, Φαναγορία, Ερμώνασσα (Κρασνοντάρ), Γκοργκιπία, Πιτυούς και πολλές άλλες στην ανατολική, δυτική και νότια ακτή της Μαύρης Θάλασσας…
Οι Σλάβοι όμως, στους οποίους ανήκουν οι Ρώσοι, οι Ουκρανοί, οι Πολωνοί, οι Σλοβάκοι και άλλοι λαοί δεν υπήρχαν τότε. Οι Σλάβοι ως εθνογλωσσική ομάδα λαών εμφανίστηκαν στην Ιστορία της Ευρώπης τον 7ο αιώνα μ.Χ., δηλαδή μόνον 1.000-1.300 χρόνια αργότερα. Όσο για τους Ρώσους, αυτοί εμφανίστηκαν στον 98ο αιώνα μ.Χ. και μάλιστα πήραν το όνομά τους Ρως στο Κίεβο, που είχε ιδρυθεί το 482 μ.Χ. Επρόκειτο για ένα βόρειο φύλο που κατέβηκε από τη Σκανδιναβία, τους Βαράγγους και ίδρυσαν στην περιοχή τη λεγόμενη Κεβική Ρωσία. Μερικοί από αυτούς τους Βαράγγους έφτασαν έως την Κωνσταντινούπολη, όπου ύστερα από περιπέτειες εντάχθηκαν στην αυτοκρατορική φρουρά και στο στράτευμα του Βυζαντίου.
Η Ουκρανία ως συγκροτημένος χώρος πολιτείας δημιουργήθηκε από τον Λένιν πριν από έναν αιώνα, όταν δημιούργησε την ΕΣΣΔ. Δεν ήταν όμως ανεξάρτητο κράτος, αλλά απλώς σοβιετική δημοκρατία στην ομοσπονδία της ΕΣΣΔ. Οι Ουκρανοί πιθανόν πήραν συνείδηση της ύπαρξής τους ως έθνος στα τέλη του 19ου αιώνα, όπως τα περισσότερα έθνη της Ευρώπης. Μέχρι τη δημιουργία της ΕΣΣΔ, η Ουκρανία λεγόταν και ήταν Νότια Ρωσία. Επίσης η Κριμαία έγινε τμήμα της σοβιετικής δημοκρατίας της Ουκρανίας στη δεκαετία του 1950, μετά τον θάνατο του Στάλιν, με διάταγμα του Ουκρανού Γ.Γ. του ΚΚΣΕ και προέδρου της ΕΣΣΔ Νικήτα Χρουστσόφ. Ίσως ήταν μια αποζημίωση για όσα τράβηξε η Ουκρανία επί Στάλιν ή απλώς ήταν ένα εθνικιστικό δώρο του Χρουστσόφ στην πατρίδα του Ουκρανία. Μέχρι τότε η Κριμαία ανήκε στη Ρωσία.
Κατά συνέπεια, όταν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι εκστρατεύσανε στην Ταυρίδα και στις γύρω ακτές της Μαύρης Θάλασσας και άρχισαν να ιδρύουν αποικίες, δεν συνάντησαν κανέναν Ουκρανό ή Ρώσο ή Σλάβο έστω. Ποιοι κατοικούσαν τότε εκεί; θ΄ αναρωτηθεί ο περίεργος Έλληνας που ακούει στην προπαγάνδα του κόσμου τα ψέματα. Πιθανόν Σκύθες και Πάρθοι και άλλοι νομάδες λαοί που πηγαινοέρχονταν στις πεδιάδες της περιοχής που ήταν έτσι κι αλλιώς αραιοκατοικημένες.
Επειδή τον 6ο αιώνα π.Χ. το σύνολο του πληθυσμού του πλανήτη Γη δεν έφτανε τα 100 εκατομμύρια και οι περισσότεροι ήταν συγκεντρωμένοι στις εύκρατες ζώνες και σε εύφορες κοιλάδες των μεγάλων ποταμών. Έτσι όταν οι λίγοι βόρειοι λαοί βαριούνταν το χιόνι και την παγωνιά, ή περίσσευαν επειδή κανείς δεν ανέβαινε εκεί πάνω να τους πολεμήσει και να τους κατακτήσει, έπαιρναν τον δρόμο για τον Νότο. Οι περισσότεροι λεηλατούσαν κι έκαιγαν ο,τι βρίσκανε μπροστά τους , ενώ κάποιοι που τους άρεσε το μέρος έμεναν μόνιμα εκεί, κάνοντας δουλοπάροικους όσους δεν είχαν σφάξει, για να καλλιεργούν τα χωράφια τους. Στις περιοχές για τις οποίες μιλάμε, οι λαοί της δυτικής στέπας τις χρησιμοποιούσαν για πέρασμα. Αργότερα κατέφθασαν εκεί Κέλτες, γερμανικά φύλα και τα στίφη του Αττίλα που κατέστρεψαν τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Ούνοι, Τουρκομάνοι, Οστρογότθοι, Βαράγγοι, Ούγγροι, Σαρμάτες και άλλα φύλα πέρασαν από εκεί, σφάζοντας επανειλημμένα τους ντόπιους.
Στη Νότια Ρωσία τον 16ο αιώνα υπήρχαν ακόμη τα χανάτα (βασίλεια) του Βόλγα, του Καζάν και του Αστραχάν, υπολείμματα των χανάτων της Χρυσής Ορδής και της Λευκής Ορδής. Τα χανάτα αυτά κατέλαβε και ενσωμάτωσε στο Μεγάλο Δουκάτο της Μοσχοβίας ο Ιβάν ο Δ΄ ο τρομερός, δημιουργώντας έτσι τον πρώτο πυρήνα της Ρωσικής Αυτοκρατορίας. Στον 18ο αιώνα ο Μεγάλος Πέτρος και η Μεγάλη Αικατερίνη κατέλαβαν τα εδάφη δυτικά της Ρωσίας στον Βορρά και στην Ανατολή τη Σιβηρία, φτάνοντας ως τον Ειρηνικό Ωκεανό και τη Χερσόνησο της Καμτσάκας. Ο Μεγάλος Πέτρος νίκησε τους Σουηδούς και στον κόλπο της Βαλτικής Θάλασσας έκτισε την Πετρούπολη. Η Μεγάλη Αικατερίνη, συνεχίζοντας το έργο του απώθησε την Οθωμανική Αυτοκρατορία πέρα από τον Καύκασο. Ολόκληρη τη βόρεια ακτή της Μαύρης Θάλασσας, συμπεριλαμβανομένης της Ταυρίδας την απελευθέρωσαν οι Τσάροι της Ρωσίας με τους ρωσοτουρκικούς πολέμους…
Οι κυριότερες «ελληνικές» πόλεις που ακούμε στα δελτία ειδήσεων είναι:
α) Η Χερσών, που ιδρύθηκε τον 6ο αιώνα π.Χ. στις εκβολές του Δνείπερου ποταμού. β) Η Μαριούπολη που ιδρύθηκε τον 10ο μ.Χ. αιώνα στη δυτική ακτή της Αζοφικής Θάλασσας και επανιδρύθηκε στα τέλη του 18ου αιώνα, που τώρα γίνεται ρωσική λίμνη και γ) Η Οδησσός που επανιδρύθηκε από τη Μεγάλη Αικατερίνη το 1794 στη θέση της πόλης Βορυσθένης. Η Οδησσός είναι οικεία ως όνομα και αγαπητή στους Έλληνες επειδή εκεί ιδρύθηκε η «Φιλική Εταιρεία», που άναψε τον δαυλό της Επανάστασης του 1821 για την απελευθέρωση των Ελλήνων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Κατά συνέπεια, ο κύριος καθηγητής, που μας ενημέρωνε σκαρφαλωμένος στις κεραίες της τηλεόρασης, καλό είναι να πάρει ένα εξάμηνο άδεια άνευ αποδοχών και να διαβάσει μερικά βιβλία Ιστορίας για την αρχαία Ελλάδα, τη Μαύρη Θάλασσα, τη Ρωσία και την Ουκρανία, καθώς και για την εθνογλωσσική ομάδα λαών, τους Σλάβους. Έτσι δεν θα χρειαστεί να σκίσει το πτυχίο του, ούτε να χάσει τη θέση του στο Πανεπιστήμιο. Και όταν βγαίνει να ενημερώνει τους Έλληνες από τηλεοράσεως με σάπιο κουτόχορτο προπαγάνδας, θα βελτιώσει την ...αρχειότητά του. Λυπάμαι ειλικρινά τους φοιτητές του, αν καταπίνουν αμάσητο το σάπιο κουτόχορτο προπαγάνδας που τους σερβίρει…

Ο χάρτης :

1649967060108.png

:embarrased:
Συνεχίζεται .............
 

bourdeliaris82

Ανώτερος
Εγγρ.
22 Οκτ 2011
Μηνύματα
6.643
Κριτικές
57
Like
6.863
Πόντοι
5.406
Για να έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα τι είναι η Ουκρανία θα παραθέσω ένα χάρτη καθώς και ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο συστημικό Πρώτο Θέμα από έναν μάλιστα αριστερό δημοσιογράφο που ήταν και αρχισυντάκτης στην Αυγή (μπρρρρρρρρ), τον κο Παπαδόπουλο!
Το άρθρο:
Ο καθηγητής που χαρίζει Ιστορία 2.500 χρόνων

Ο κύριος καθηγητής (Πανεπιστημίου) πέταξε με δύναμη την κοτρώνα του στην τζαμαρία της Ιστορίας των αρχαίων Ελλήνων, της Μαύρης Θάλασσας, της Ρωσίας, της Ουκρανίας και των Σλάβων και την κατέβασε ολόκληρη​

Είπε στην Τηλεόραση της ΕΡΤ, μπρος στους έκπληκτους Έλληνες που – όσους τουλάχιστον έχουν βγάλει το εννεαετές υποχρεωτικό σχολείο ότι:
…Οι Έλληνες γνώρισαν και έζησαν με τους Ουκρανούς από την αρχαιότητα, όταν ίδρυσαν στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας… (με συγχωρείτε) του Εύξεινου Πόντου τις αποικίες τους…
Τότε εμένα με έπιασαν τα γέλια και κόντεψα να πνιγώ… Διότι, πράγματι, οι Έλληνες από την Μίλητο, τα Μέγαρα και άλλες πόλεις ίδρυσαν αποικίες στην Ταυρική Χερσόνησο (σήμερα Κριμαία) και στη βόρεια ακτή της Μαύρης Θάλασσας τις αποικίες: Τύρας, Νικώνιον, Ολβία (Βορυσθένης, σήμερα Οδησσός), Χερσών, Καλός Λιμήν, Κερκινίτης, Χερσόνησος (Σεβαστούπολη σήμερα), Νεάπολις (Συμφερόπολις), Θεοδοσία, Ψόα, Νυμφαίον, Παντικάπαιον, Φαναγορία, Ερμώνασσα (Κρασνοντάρ), Γκοργκιπία, Πιτυούς και πολλές άλλες στην ανατολική, δυτική και νότια ακτή της Μαύρης Θάλασσας…
Οι Σλάβοι όμως, στους οποίους ανήκουν οι Ρώσοι, οι Ουκρανοί, οι Πολωνοί, οι Σλοβάκοι και άλλοι λαοί δεν υπήρχαν τότε. Οι Σλάβοι ως εθνογλωσσική ομάδα λαών εμφανίστηκαν στην Ιστορία της Ευρώπης τον 7ο αιώνα μ.Χ., δηλαδή μόνον 1.000-1.300 χρόνια αργότερα. Όσο για τους Ρώσους, αυτοί εμφανίστηκαν στον 98ο αιώνα μ.Χ. και μάλιστα πήραν το όνομά τους Ρως στο Κίεβο, που είχε ιδρυθεί το 482 μ.Χ. Επρόκειτο για ένα βόρειο φύλο που κατέβηκε από τη Σκανδιναβία, τους Βαράγγους και ίδρυσαν στην περιοχή τη λεγόμενη Κεβική Ρωσία. Μερικοί από αυτούς τους Βαράγγους έφτασαν έως την Κωνσταντινούπολη, όπου ύστερα από περιπέτειες εντάχθηκαν στην αυτοκρατορική φρουρά και στο στράτευμα του Βυζαντίου.
Η Ουκρανία ως συγκροτημένος χώρος πολιτείας δημιουργήθηκε από τον Λένιν πριν από έναν αιώνα, όταν δημιούργησε την ΕΣΣΔ. Δεν ήταν όμως ανεξάρτητο κράτος, αλλά απλώς σοβιετική δημοκρατία στην ομοσπονδία της ΕΣΣΔ. Οι Ουκρανοί πιθανόν πήραν συνείδηση της ύπαρξής τους ως έθνος στα τέλη του 19ου αιώνα, όπως τα περισσότερα έθνη της Ευρώπης. Μέχρι τη δημιουργία της ΕΣΣΔ, η Ουκρανία λεγόταν και ήταν Νότια Ρωσία. Επίσης η Κριμαία έγινε τμήμα της σοβιετικής δημοκρατίας της Ουκρανίας στη δεκαετία του 1950, μετά τον θάνατο του Στάλιν, με διάταγμα του Ουκρανού Γ.Γ. του ΚΚΣΕ και προέδρου της ΕΣΣΔ Νικήτα Χρουστσόφ. Ίσως ήταν μια αποζημίωση για όσα τράβηξε η Ουκρανία επί Στάλιν ή απλώς ήταν ένα εθνικιστικό δώρο του Χρουστσόφ στην πατρίδα του Ουκρανία. Μέχρι τότε η Κριμαία ανήκε στη Ρωσία.
Κατά συνέπεια, όταν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι εκστρατεύσανε στην Ταυρίδα και στις γύρω ακτές της Μαύρης Θάλασσας και άρχισαν να ιδρύουν αποικίες, δεν συνάντησαν κανέναν Ουκρανό ή Ρώσο ή Σλάβο έστω. Ποιοι κατοικούσαν τότε εκεί; θ΄ αναρωτηθεί ο περίεργος Έλληνας που ακούει στην προπαγάνδα του κόσμου τα ψέματα. Πιθανόν Σκύθες και Πάρθοι και άλλοι νομάδες λαοί που πηγαινοέρχονταν στις πεδιάδες της περιοχής που ήταν έτσι κι αλλιώς αραιοκατοικημένες.
Επειδή τον 6ο αιώνα π.Χ. το σύνολο του πληθυσμού του πλανήτη Γη δεν έφτανε τα 100 εκατομμύρια και οι περισσότεροι ήταν συγκεντρωμένοι στις εύκρατες ζώνες και σε εύφορες κοιλάδες των μεγάλων ποταμών. Έτσι όταν οι λίγοι βόρειοι λαοί βαριούνταν το χιόνι και την παγωνιά, ή περίσσευαν επειδή κανείς δεν ανέβαινε εκεί πάνω να τους πολεμήσει και να τους κατακτήσει, έπαιρναν τον δρόμο για τον Νότο. Οι περισσότεροι λεηλατούσαν κι έκαιγαν ο,τι βρίσκανε μπροστά τους , ενώ κάποιοι που τους άρεσε το μέρος έμεναν μόνιμα εκεί, κάνοντας δουλοπάροικους όσους δεν είχαν σφάξει, για να καλλιεργούν τα χωράφια τους. Στις περιοχές για τις οποίες μιλάμε, οι λαοί της δυτικής στέπας τις χρησιμοποιούσαν για πέρασμα. Αργότερα κατέφθασαν εκεί Κέλτες, γερμανικά φύλα και τα στίφη του Αττίλα που κατέστρεψαν τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Ούνοι, Τουρκομάνοι, Οστρογότθοι, Βαράγγοι, Ούγγροι, Σαρμάτες και άλλα φύλα πέρασαν από εκεί, σφάζοντας επανειλημμένα τους ντόπιους.
Στη Νότια Ρωσία τον 16ο αιώνα υπήρχαν ακόμη τα χανάτα (βασίλεια) του Βόλγα, του Καζάν και του Αστραχάν, υπολείμματα των χανάτων της Χρυσής Ορδής και της Λευκής Ορδής. Τα χανάτα αυτά κατέλαβε και ενσωμάτωσε στο Μεγάλο Δουκάτο της Μοσχοβίας ο Ιβάν ο Δ΄ ο τρομερός, δημιουργώντας έτσι τον πρώτο πυρήνα της Ρωσικής Αυτοκρατορίας. Στον 18ο αιώνα ο Μεγάλος Πέτρος και η Μεγάλη Αικατερίνη κατέλαβαν τα εδάφη δυτικά της Ρωσίας στον Βορρά και στην Ανατολή τη Σιβηρία, φτάνοντας ως τον Ειρηνικό Ωκεανό και τη Χερσόνησο της Καμτσάκας. Ο Μεγάλος Πέτρος νίκησε τους Σουηδούς και στον κόλπο της Βαλτικής Θάλασσας έκτισε την Πετρούπολη. Η Μεγάλη Αικατερίνη, συνεχίζοντας το έργο του απώθησε την Οθωμανική Αυτοκρατορία πέρα από τον Καύκασο. Ολόκληρη τη βόρεια ακτή της Μαύρης Θάλασσας, συμπεριλαμβανομένης της Ταυρίδας την απελευθέρωσαν οι Τσάροι της Ρωσίας με τους ρωσοτουρκικούς πολέμους…
Οι κυριότερες «ελληνικές» πόλεις που ακούμε στα δελτία ειδήσεων είναι:
α) Η Χερσών, που ιδρύθηκε τον 6ο αιώνα π.Χ. στις εκβολές του Δνείπερου ποταμού. β) Η Μαριούπολη που ιδρύθηκε τον 10ο μ.Χ. αιώνα στη δυτική ακτή της Αζοφικής Θάλασσας και επανιδρύθηκε στα τέλη του 18ου αιώνα, που τώρα γίνεται ρωσική λίμνη και γ) Η Οδησσός που επανιδρύθηκε από τη Μεγάλη Αικατερίνη το 1794 στη θέση της πόλης Βορυσθένης. Η Οδησσός είναι οικεία ως όνομα και αγαπητή στους Έλληνες επειδή εκεί ιδρύθηκε η «Φιλική Εταιρεία», που άναψε τον δαυλό της Επανάστασης του 1821 για την απελευθέρωση των Ελλήνων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Κατά συνέπεια, ο κύριος καθηγητής, που μας ενημέρωνε σκαρφαλωμένος στις κεραίες της τηλεόρασης, καλό είναι να πάρει ένα εξάμηνο άδεια άνευ αποδοχών και να διαβάσει μερικά βιβλία Ιστορίας για την αρχαία Ελλάδα, τη Μαύρη Θάλασσα, τη Ρωσία και την Ουκρανία, καθώς και για την εθνογλωσσική ομάδα λαών, τους Σλάβους. Έτσι δεν θα χρειαστεί να σκίσει το πτυχίο του, ούτε να χάσει τη θέση του στο Πανεπιστήμιο. Και όταν βγαίνει να ενημερώνει τους Έλληνες από τηλεοράσεως με σάπιο κουτόχορτο προπαγάνδας, θα βελτιώσει την ...αρχειότητά του. Λυπάμαι ειλικρινά τους φοιτητές του, αν καταπίνουν αμάσητο το σάπιο κουτόχορτο προπαγάνδας που τους σερβίρει…

Ο χάρτης :

1649967060108.png

:embarrased:
Συνεχίζεται .............
Άνοιξε μας τα μάτια μεγάλε. Περιμένουμε όλοι τη συνέχεια.
 
  • Χαχα
Αντιδράσεις: px75

bourdeliaris82

Ανώτερος
Εγγρ.
22 Οκτ 2011
Μηνύματα
6.643
Κριτικές
57
Like
6.863
Πόντοι
5.406
Ασφαλισμένο ηταν το πλοιο? Μηπως το βυθισε ο Πούτινας για να παρει τα λεφτα της ασφαλειας?
 

7spirit

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Μηνύματα
790
Like
1.408
Πόντοι
206
Συγγνώμη, η ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου είναι 1 cruiser ???
 

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Μηνύματα
18.210
Κριτικές
1
Like
1.902
Πόντοι
366
1) & 2) Είναι γνωστό, καθώς το δήλωσε και ο Ρόμπερτσον τοτε Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, ότι ο Πουτιν ζήτησε να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και τμήμα της δυτικής αρχιτεκτονικής ασφαλείας, αλλά του αρνήθηκαν. Του ζήτησαν να μπει στη σειρά πίσω απο τους άλλους που ειχαν κάνει αίτηση. Που όλως τυχαίως ηταν οι πρωην χώρες του Συμφώνου της Βαρσοβίας. Οπότε κατάλαβε ότι η Ρωσία δεν ηταν επιθυμητή στο δυτικό στρατόπεδο. Και οχι μόνον αυτό έβλεπε και συνεχή επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα σύνορά της. Η νέα αρχιτεκτονική ασφαλείας θα μπορούσε να υπάρξει με άρση της αμοιβαίας καχυποψίας. Αυτό που υποτίθεται πρέσβευε το Μνημόνιο της Βουδαπέστης, γιατί δεν αφορούσε μόνον την Ουκρανία. Ασφάλεια στην Ευρώπη με τη Ρωσία αποκομμένη και απομονωμενη και στενά συνεργαζομενη με την Κίνα, δεν πρόκειται να υπάρξει. Αύξηση της στρατιωτικής ισχύος της Δυτικής Ευρώπης, ώστε να αποτρέπει σκέψεις για κινήσεις προς τα δυτικά, ένταξη της Ρωσίας στους δυτικούς αμυντικούς μηχανισμούς όπου αυτό είναι δυνατό, σεβασμός των ανησυχιών ασφαλείας και των δύο πλευρών, με αποφυγή κινήσεων που κάποια από τις δύο θα εκλάβει ως επιθετικές και εγκατάλειψη του δόγματος Μπρεζινσκι που νομοτελειακά οδηγεί στην εξασθένιση της Ρωσίας και στον εναγκαλισμό της με την Κίνα.
3) Ευτυχώς που εσύ καταλαβαίνεις τα πάντα. Οι ΗΠΑ, η απόλυτη υπερδύναμη, δε σέβεται την υπογραφή της σε Συμφωνίες και τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει μεσω αυτών, γιατί ο χασάπης είναι αδίστακτος και θα τον σταματούσε η υπαρξη καποιων πυρηνικών που θα ειχαν ξεμείνει στην Ουκρανία, τα οποία ο ίδιος ο Πρόεδρός της δηλωνε πως το Κίεβο αδυνατούσε να ανταπεξέλθει οικονομικά στη συντήρηση και διατήρηση τους στο οπλοστάσιο. Οτι να'ναι στην κυριολεξία.
4) Οτι θα εχουν και των υπολοίπων.

Ρεεεε, τι είναι ετούτος; (όχι πως δεν το είχα καταλάβει με τις μαλακίες που πετούσε για τον Πειραιά και την Κόστκο).

Τον ρωτάς ποιά θα είναι η ΝΕΑ αρχιτεκτονική ασφαλείας στην Ευρώπη και σου λέει η Ρωσία να μπει στο ΝΑΤΟ.

Ρεεεεεεε.

ΥΓ. Ποτέ η Ρωσία δεν είχε κάνει επίσημα αίτηση για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Αντίθετα είχε υπογραφεί το 1997 ένα σύμφωνο συνεργασίας:
1649969207017.png


Επίσημη αίτηση δεν είχε υπάρξει ποτέ.

Ε, άμα θέλει, ας κάνει μία τώρα.
 

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Μηνύματα
18.210
Κριτικές
1
Like
1.902
Πόντοι
366
Αν καταφεραν και περασαν πυραυλο,τοτε καποιος κοιμοταν στα ρανταρ εγκαιρης προειδοποιησης..... Αλλοι λενε προκαλεσαν κορεσμο με Ντροουν...και περασε ο πυραυλος.... Παντως δεν υπαρχει περιπτωση να χτυπησαν τα πυρομαχικα....Αν γινοταν αυτο, το πλοιο θα κοβοταν στα 2 και θα βυθιζοταν χωρις να προλαβει να εκκενωσει κανεις....300χλμ βεληνεκες εχει ο Νεπτουν,επρεπε να μεινουν εκτος killzone...

Δεν αφήνεις λέω εγώ τις στρατιωτικές αναλύσεις και να μας πεις τι γίνεται με αυτό:
Εχουμε εξελιξεις......εχουμε δηλωσεις των χωρων της Βαλτικης..... Οτι σε 48 με 72 ωρες θα αποκλεισουν το Καλινινγκραντ...Θα απαγορευσουν καθε προσβαση της Ρωσιας στον θυλακα..... κακη εξελιξη....
 

Termin

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Φεβ 2018
Μηνύματα
3.750
Like
7.732
Πόντοι
2.306
Για να έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα τι είναι η Ουκρανία θα παραθέσω ένα χάρτη καθώς και ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο συστημικό Πρώτο Θέμα από έναν μάλιστα αριστερό δημοσιογράφο που ήταν και αρχισυντάκτης στην Αυγή (μπρρρρρρρρ), τον κο Παπαδόπουλο!
Το άρθρο:
Ο καθηγητής που χαρίζει Ιστορία 2.500 χρόνων

Ο κύριος καθηγητής (Πανεπιστημίου) πέταξε με δύναμη την κοτρώνα του στην τζαμαρία της Ιστορίας των αρχαίων Ελλήνων, της Μαύρης Θάλασσας, της Ρωσίας, της Ουκρανίας και των Σλάβων και την κατέβασε ολόκληρη​

Είπε στην Τηλεόραση της ΕΡΤ, μπρος στους έκπληκτους Έλληνες που – όσους τουλάχιστον έχουν βγάλει το εννεαετές υποχρεωτικό σχολείο ότι:
…Οι Έλληνες γνώρισαν και έζησαν με τους Ουκρανούς από την αρχαιότητα, όταν ίδρυσαν στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας… (με συγχωρείτε) του Εύξεινου Πόντου τις αποικίες τους…
Τότε εμένα με έπιασαν τα γέλια και κόντεψα να πνιγώ… Διότι, πράγματι, οι Έλληνες από την Μίλητο, τα Μέγαρα και άλλες πόλεις ίδρυσαν αποικίες στην Ταυρική Χερσόνησο (σήμερα Κριμαία) και στη βόρεια ακτή της Μαύρης Θάλασσας τις αποικίες: Τύρας, Νικώνιον, Ολβία (Βορυσθένης, σήμερα Οδησσός), Χερσών, Καλός Λιμήν, Κερκινίτης, Χερσόνησος (Σεβαστούπολη σήμερα), Νεάπολις (Συμφερόπολις), Θεοδοσία, Ψόα, Νυμφαίον, Παντικάπαιον, Φαναγορία, Ερμώνασσα (Κρασνοντάρ), Γκοργκιπία, Πιτυούς και πολλές άλλες στην ανατολική, δυτική και νότια ακτή της Μαύρης Θάλασσας…
Οι Σλάβοι όμως, στους οποίους ανήκουν οι Ρώσοι, οι Ουκρανοί, οι Πολωνοί, οι Σλοβάκοι και άλλοι λαοί δεν υπήρχαν τότε. Οι Σλάβοι ως εθνογλωσσική ομάδα λαών εμφανίστηκαν στην Ιστορία της Ευρώπης τον 7ο αιώνα μ.Χ., δηλαδή μόνον 1.000-1.300 χρόνια αργότερα. Όσο για τους Ρώσους, αυτοί εμφανίστηκαν στον 98ο αιώνα μ.Χ. και μάλιστα πήραν το όνομά τους Ρως στο Κίεβο, που είχε ιδρυθεί το 482 μ.Χ. Επρόκειτο για ένα βόρειο φύλο που κατέβηκε από τη Σκανδιναβία, τους Βαράγγους και ίδρυσαν στην περιοχή τη λεγόμενη Κεβική Ρωσία. Μερικοί από αυτούς τους Βαράγγους έφτασαν έως την Κωνσταντινούπολη, όπου ύστερα από περιπέτειες εντάχθηκαν στην αυτοκρατορική φρουρά και στο στράτευμα του Βυζαντίου.
Η Ουκρανία ως συγκροτημένος χώρος πολιτείας δημιουργήθηκε από τον Λένιν πριν από έναν αιώνα, όταν δημιούργησε την ΕΣΣΔ. Δεν ήταν όμως ανεξάρτητο κράτος, αλλά απλώς σοβιετική δημοκρατία στην ομοσπονδία της ΕΣΣΔ. Οι Ουκρανοί πιθανόν πήραν συνείδηση της ύπαρξής τους ως έθνος στα τέλη του 19ου αιώνα, όπως τα περισσότερα έθνη της Ευρώπης. Μέχρι τη δημιουργία της ΕΣΣΔ, η Ουκρανία λεγόταν και ήταν Νότια Ρωσία. Επίσης η Κριμαία έγινε τμήμα της σοβιετικής δημοκρατίας της Ουκρανίας στη δεκαετία του 1950, μετά τον θάνατο του Στάλιν, με διάταγμα του Ουκρανού Γ.Γ. του ΚΚΣΕ και προέδρου της ΕΣΣΔ Νικήτα Χρουστσόφ. Ίσως ήταν μια αποζημίωση για όσα τράβηξε η Ουκρανία επί Στάλιν ή απλώς ήταν ένα εθνικιστικό δώρο του Χρουστσόφ στην πατρίδα του Ουκρανία. Μέχρι τότε η Κριμαία ανήκε στη Ρωσία.
Κατά συνέπεια, όταν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι εκστρατεύσανε στην Ταυρίδα και στις γύρω ακτές της Μαύρης Θάλασσας και άρχισαν να ιδρύουν αποικίες, δεν συνάντησαν κανέναν Ουκρανό ή Ρώσο ή Σλάβο έστω. Ποιοι κατοικούσαν τότε εκεί; θ΄ αναρωτηθεί ο περίεργος Έλληνας που ακούει στην προπαγάνδα του κόσμου τα ψέματα. Πιθανόν Σκύθες και Πάρθοι και άλλοι νομάδες λαοί που πηγαινοέρχονταν στις πεδιάδες της περιοχής που ήταν έτσι κι αλλιώς αραιοκατοικημένες.
Επειδή τον 6ο αιώνα π.Χ. το σύνολο του πληθυσμού του πλανήτη Γη δεν έφτανε τα 100 εκατομμύρια και οι περισσότεροι ήταν συγκεντρωμένοι στις εύκρατες ζώνες και σε εύφορες κοιλάδες των μεγάλων ποταμών. Έτσι όταν οι λίγοι βόρειοι λαοί βαριούνταν το χιόνι και την παγωνιά, ή περίσσευαν επειδή κανείς δεν ανέβαινε εκεί πάνω να τους πολεμήσει και να τους κατακτήσει, έπαιρναν τον δρόμο για τον Νότο. Οι περισσότεροι λεηλατούσαν κι έκαιγαν ο,τι βρίσκανε μπροστά τους , ενώ κάποιοι που τους άρεσε το μέρος έμεναν μόνιμα εκεί, κάνοντας δουλοπάροικους όσους δεν είχαν σφάξει, για να καλλιεργούν τα χωράφια τους. Στις περιοχές για τις οποίες μιλάμε, οι λαοί της δυτικής στέπας τις χρησιμοποιούσαν για πέρασμα. Αργότερα κατέφθασαν εκεί Κέλτες, γερμανικά φύλα και τα στίφη του Αττίλα που κατέστρεψαν τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Ούνοι, Τουρκομάνοι, Οστρογότθοι, Βαράγγοι, Ούγγροι, Σαρμάτες και άλλα φύλα πέρασαν από εκεί, σφάζοντας επανειλημμένα τους ντόπιους.
Στη Νότια Ρωσία τον 16ο αιώνα υπήρχαν ακόμη τα χανάτα (βασίλεια) του Βόλγα, του Καζάν και του Αστραχάν, υπολείμματα των χανάτων της Χρυσής Ορδής και της Λευκής Ορδής. Τα χανάτα αυτά κατέλαβε και ενσωμάτωσε στο Μεγάλο Δουκάτο της Μοσχοβίας ο Ιβάν ο Δ΄ ο τρομερός, δημιουργώντας έτσι τον πρώτο πυρήνα της Ρωσικής Αυτοκρατορίας. Στον 18ο αιώνα ο Μεγάλος Πέτρος και η Μεγάλη Αικατερίνη κατέλαβαν τα εδάφη δυτικά της Ρωσίας στον Βορρά και στην Ανατολή τη Σιβηρία, φτάνοντας ως τον Ειρηνικό Ωκεανό και τη Χερσόνησο της Καμτσάκας. Ο Μεγάλος Πέτρος νίκησε τους Σουηδούς και στον κόλπο της Βαλτικής Θάλασσας έκτισε την Πετρούπολη. Η Μεγάλη Αικατερίνη, συνεχίζοντας το έργο του απώθησε την Οθωμανική Αυτοκρατορία πέρα από τον Καύκασο. Ολόκληρη τη βόρεια ακτή της Μαύρης Θάλασσας, συμπεριλαμβανομένης της Ταυρίδας την απελευθέρωσαν οι Τσάροι της Ρωσίας με τους ρωσοτουρκικούς πολέμους…
Οι κυριότερες «ελληνικές» πόλεις που ακούμε στα δελτία ειδήσεων είναι:
α) Η Χερσών, που ιδρύθηκε τον 6ο αιώνα π.Χ. στις εκβολές του Δνείπερου ποταμού. β) Η Μαριούπολη που ιδρύθηκε τον 10ο μ.Χ. αιώνα στη δυτική ακτή της Αζοφικής Θάλασσας και επανιδρύθηκε στα τέλη του 18ου αιώνα, που τώρα γίνεται ρωσική λίμνη και γ) Η Οδησσός που επανιδρύθηκε από τη Μεγάλη Αικατερίνη το 1794 στη θέση της πόλης Βορυσθένης. Η Οδησσός είναι οικεία ως όνομα και αγαπητή στους Έλληνες επειδή εκεί ιδρύθηκε η «Φιλική Εταιρεία», που άναψε τον δαυλό της Επανάστασης του 1821 για την απελευθέρωση των Ελλήνων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Κατά συνέπεια, ο κύριος καθηγητής, που μας ενημέρωνε σκαρφαλωμένος στις κεραίες της τηλεόρασης, καλό είναι να πάρει ένα εξάμηνο άδεια άνευ αποδοχών και να διαβάσει μερικά βιβλία Ιστορίας για την αρχαία Ελλάδα, τη Μαύρη Θάλασσα, τη Ρωσία και την Ουκρανία, καθώς και για την εθνογλωσσική ομάδα λαών, τους Σλάβους. Έτσι δεν θα χρειαστεί να σκίσει το πτυχίο του, ούτε να χάσει τη θέση του στο Πανεπιστήμιο. Και όταν βγαίνει να ενημερώνει τους Έλληνες από τηλεοράσεως με σάπιο κουτόχορτο προπαγάνδας, θα βελτιώσει την ...αρχειότητά του. Λυπάμαι ειλικρινά τους φοιτητές του, αν καταπίνουν αμάσητο το σάπιο κουτόχορτο προπαγάνδας που τους σερβίρει…

Ο χάρτης :

1649967060108.png

:embarrased:
Συνεχίζεται .............
Μπούρδες, ο Όμηρος το λέει ξεκάθαρα, η Κίρκη ήταν Ρωσίδα ξανθιά, και εκανε αεροπλανικό σεξ, να μην πω πυρηνικού επιπέδου, ήταν atomic blonde. η Κίρκη ήταν ρωσίδα μεγιστάνας με πολλές εταιρίες ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και φυσικά είχε όλη την κύπρο δική της τότε και εκει εξόκειλε ο Οδυσσέας
 

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Μηνύματα
15.273
Like
34.874
Πόντοι
9.931
Τελευταία τροποποίηση:

bourdeliaris82

Ανώτερος
Εγγρ.
22 Οκτ 2011
Μηνύματα
6.643
Κριτικές
57
Like
6.863
Πόντοι
5.406
Αντε σιγα σιγα με το καλό και ο Πούτινας να εγκαταλείψει τα εγκόσμια.
 

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Μηνύματα
18.210
Κριτικές
1
Like
1.902
Πόντοι
366
Καλά, εγώ έχω μία απορία.

Αφού ήταν ατύχημα γιατί σήκωσε άγκυρα ο υπόλοιπος στόλος και την έκανε μαλλιοκούβαρα για τα ανοιχτά;
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom