Απλά πράγματα.
Οταν λέμε Ευρωπαικη Ενωση, να εννοούμε πραγματική Ενωση.
Ευρωπαική εξωτερική πολιτική, ευρωπαικό στρατό και άμυνα, ευρωπαικά σύνορα,ευρωπαική ενεργειακή πολιτική κλπ.
Κυρίως αυτοδύναμη διεθνή παρουσία με τη δύναμη που η πραγματική ένωση θα της προσδώσει και όχι μαριονέτα των ΗΠΑ οπως σήμερα. Θα μπορούσε να ήταν παγκόσμιος παράγοντας ειρήνης σταθερότητας και πολιτισμού.
Ξέρω οτι ακούγονται σήμερα αστεία και γραφικά. Αλλά η ερώτηση σου ήταν "τι προτείνεις;;".
Eαν δεν ειχα διαβασει τις ιστοριες σου απο το εξωτερικο θα ελεγα οτι δεν εχεις περασει τα συνορα.
Αληθεια τωρα εχεις γνωρισει, ανθρωπους απο Ευρωπη;
Πριν απο μερικα χρονια αστυνομος στο αεροδρομειο της Στουτγκαρδης δεν ηξερε οτι σαν ελληνας μπορω να περασω χωρις διαβατηριο, ουτε ισως οτι η χωρα μας ειναι στην ΕΕ. Πολλα παραδειγματα...
Εχουμε υποστει τετοια πλυση εγκεφαλου για την ΕΕ που ειναι δυσκολο να διακρινουμε την πραγματικοτητα.
Στα σχολεια τους δεν υπαρχουν μαθηματα για την ενωση, για εκμαθηση ευρωπαικης ιστοριας..ουτε.
Εαν θυμαστε απο το δημοτικο ακομα μας ελεγαν για τα καλα της εοκ. Μετα στο γυμνασιο για τους καταπληκτικους οργανισμους της εοκ. Μια και εισαι και κοσμογυρισμενος ξερεις εαν αλλοι λαοι στα μαθητικα χρονια λαμβανουν τετοια κατηχηση;
Για τον ευρωπαικο στρατο, αραγε, ποιος θα τον ηγηθει; μηπως παραειναι επικινδυνο; για δες τις πολιτικες ηγεσιες.
Εαν αυτο ειναι η λυση που πρωτεινεις, τι να πω, εαν δεν ειχα την καλη γνωμη για σενα θα γελουσα.
Η Γαλλια παντος μαχεται καπου διαβασα καποιους ανταρτες στην Αφρικη. Εαν υπηρχε Ε στρατος θα πηγαιναμε , ε;
βασικα οταν ρωτισα, ειχα στο μυαλο μου για την πολιτικη λυση στη χωρα. Που να παει ο νους μου οτι θα πετουσες κατι τετοιο