Είναι υπερδύναμη η Ρωσσία. Μόνο την γωγραφική της έκταση να δεις φτάνει. Πέραν του ότι έχει το μεγαλύτερο πυρηνικό οπλοστάσιο του κόσμου.
Απλά η διάδοχη του κομουνισμού κατάσταση ήταν η πιο στυγνή έκφανση ολιγαρχίας, αυτή της KGB. Το πολίτευμά της είναι Κλεπτοκρατική Ολιγαρχία.
Δυστυχώς δεν πέτυχε το πείραμα εκεί, εν αντιθέσει με την Κίνα που αναπτύσεται ταχύτατα οικονομικά και στρατιωτικά, κλείνει την τεχνολογική απόσταση που την χωρίζει από τη Δύση και ήδη έχει γίνει καθοριστικός παγκόσμιος παράγοντας.
Πήγα πριν 3 εβδομάδες στην Σενζέν για επαγγελματικούς λόγους. Είχα 4 χρόνια να πάω. Πραγματικά τρόμαξα με αυτό που είδα. Εχω ταξιδέψει πάρα πολύ, και λίγο πολύ έχω πάει παντού. Αυτό που γίνεται εκεί θα έπρεπε τη Δυση να την προβληματίζει σοβαρά.
Η Δυση αποδεικνύεται κοντόφθαλμη που "σπρώχνει" την Ρωσσία προς την Κίνα.
Η δύση - ΕΕ αποδεικνύεται κοντόφθαλμη σε πολλους τομείς και πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία τύπε.
Δες στο μεταναστευτικό, την κρατάει ο πολύς Ερντογάν με τους Σύριους (και όχι μόνο) που πρέπει να του στέλνουμε πακέτα με δις ευρώ.
Δεν ομολογεί πως η πολυπολιτισμικότητα με μουσουλμάνους δεν λειτουργεί διότι απλά δεν αποδέχονται τον πολιτισμό μας αλλά συνεχίζουμε την υποδοχή Αφγανών, Σομαλών, Ιρακινων και λοιπών ισλαμικών σκουπιδιών.
Μιλάει για διπλωματία και διάλογο Ελλάδας - Τουρκίας, όταν η Τουρκία επισήμως θέτει ζήτημα κυριαρχίας σε Ελληνικά νησιά. Θα μπορούσε η ΕΕ να στείλει ένα δημοσιοποιήσει ένα χάρτη προς την Τουρκία με πλήρης συντεταγμένες του κάθε βράχου στο Αιγαίο και να τα ονομάσει ως Ελληνική Κυριαρχία και τέλος, χωρίς ΔΙΑΛΟΓΟ!!! Αλλά δεν μπορεί να το κάνει .......
Ποια ενιαία οικονομική πολιτική έχει η ΕΕ; το συμφέρον της είναι αγορά ακριβότερου φυσικού αερίου από τις ΗΠΑ για απεξάρτηση από το φτηνότερο φυσικό αέριο της Ρωσίας; τι σόι καπιταλισμός είναι αυτός;;;
Μετά την υιοθέτηση του ΕΥΡΩ η ΕΕ μοιάζει να έφτασε στον απώτερο στόχο της, την νομισματική ένωση και μέχρι εκεί, με μια παράλληλη γραφειοκρατία, μάλλον αναποτελεσματική.
Ηδη ένα ισχυρό μέλος η ΜΒ έφυγε, πως είναι δυνατόν να συζητάμε αν κάποτε θα μπει η Τουρκία στην ΕΕ; με ποιο κοινοτικό κεκτημένο; με κατεχόμενο το 40% της Κύπρου;
Στην Κίνα που πήγες (έχω πάει Πεκίνο πριν 7 χρόνια) πόσους μετανάστες είδες από μουσουλμανικές χώρες;;; γιατί η ανάπτυξη της Κίνας δεν προσελκύει ισλαμικά σκουπίδια;;;
Δεν τρέφω πολλές ελπίδες ότι η ΕΕ μπορεί να ξυπνήσει από το βαρύ λήθαργο της.