Για να ξεκαθαριζω τα πραγματα. Εγω υποστηριζω και τον Ρωσικο και τον Ουκρανικο λαο. Ο λογος που περνω το μερος της Ρωσικης ηγεσιας ειναι λογο της διαστρευλομενης πραγματικοτητας της Δυσης. Μιας πραγματικοτηκοτητας οπου το Φαντασμα του Κιεβου, ο Σουπερμαν, ο Μπατμαν κτλ ειναι ηρωες. Μιας πραγματικότητας οπου το κακογουστο πεσιμο επαναπροσδιορίζεται σε αποπειρα βιασμου. Μιας πραγματικοτητας που η παραδοσιακη οικογενεια δεν εχει αξια.
Η ηγεσια της Ουκρανιας κ κατ επεκταση ολη η Ουκρανια ειναι χαρακτηριστικό παραδειγμα τετοιας πραγματικότητας οπου ο προεδρος τους απο μια μαριονετα τσαρλατανο εχει επαναπροσδιοριστει σε ηρωα. Για το αν ειναι Photoshop ειναι δικαιωμα σου να κρίνεις απο μονος σου.
Ο κινδυνος προέρχεται απο την γειτνιαση με τις πολυκατοικίες. Δεν μπορω να καταλαβω πως οι Ουκρανοι ειναι σε θεση να διακινδυνεύσουν τις περιουσιες τους, τις ζωες τους για κατι που δεν εχει ιδιαιτερη αξια γι αυτους παρα μονο για την Ρωσια οπως το ΝΑΤΟ. Η Ουκρανια δεν ειχε κατι ιδιαιτερο να κερδισει απο το ΝΑΤΟ αλλα μονο η Ρωσια ειχε να χασει.
Ειδικα για την Μαριουπολη που ακουγεται τοσο στην Δυση πρεπει να πω οτι ειναι Ρωσικη πολη. Κανενας στη Δυση δεν τα αφερει αυτα σκοπιμα. Το 90% μιλανε Ρωσικα και ο λογος που οι Αζοβ εχουν εδρα εκει ειναι ακριβως αυτος. Δεν τους νοιαζει αν καταστρεψουν μια Ρωσικη πολη. Ειναι αληθεια οτι και οι δυο πλευρες κανουν προπαγανδα αλλα αυτο που κανει η Δυση ειναι σε αλλο επιπεδο. Προσωπικα ουτε καν βλεπω πλεων Δυτικα ΜΜΕ.
Αν δεν βλέπεις δυτικά μέσα και βλέπεις μόνο ρωσικά ακούς μόνο τη μία άποψη και δεν είσαι ο πιο αντικειμενικός
Αν βάλουμε δε ότι και σήμερα ο αρχηγός της αντιπολίτευσης στη Ρωσία έφαγε και 9 χρόνια φυλακή βράσε όρυζα
Τώρα δεν φαντάζομαι χιλιάδες στρατός που βρίσκεται σε πόλεις να μπορεί να υπάρχει κάπου και να μην είναι κοντά σε κτίρια
για σκέψου στην Αθήνα που θα μπορούσε να είναι και να μην είναι κοντά σε κτίρια να είναι μόνο σε στρατόπεδα θα του ρίχναν βόμβες και τον εξαφάνιζαν όλον
Στο συγκεκριμένο κτίριο είναι το θέμα του κράνη λέγανε βομβαρδίσατε εμπορικό κέντρο
Ενώ οι Ρώσοι ότι εκεί κρυβόντουσαν όπλα στρατιώτες και λοιπά χωρίς να λέγεται έντονα ότι δεν λειτουργούσε
Δεν ξέρω γιατί μαριούπολη γιατί λες ότι θεωρείται ρωσική πόλη
Ξέρω ότι όταν πήγαινα στο Κίεβο από το 1991 έως το 1995 που οι εντυπώσεις μου έχουν δημοσιευτεί στο αντίστοιχο site για την Ουκρανία που ήταν και όπου συμμετείχε και ο κμαν είχα γράψει τις εντυπώσεις μου
Τότε με φιλοξενούσαν δύο αδέλφια Έλληνες φοιτητές οι Έλληνες φοιτητές σπουδάζουν στο Πολυτεχνείο του Κιέβου ηλεκτρονικούς υπολογιστές
Μέχρι τότε σε όλα τα πανεπιστήμια επί κομμουνισμού όλα τα μαθήματα γίνονταν στα ρωσικά και όχι στα ουκρανικά
Για να καταλάβεις κάποια από αυτά τα χρόνια σε γιορτή στο Πάσχα πριν να κλείσουν τα πανεπιστήμια είχε έρθει και είχε μιλήσι ο πρύτανης στα ουκρανικά
Στο ντεκανατο
Ντεκανατο είναι το τμήμα που ασχολείται με τους ξένους φοιτητές
Έπρεπε να του απαντήσει ο διευθυντής ούτε κάνα του ο οποίος προσπαθούσε στα ουκρανικά και μπερδεύει τα λόγια του
Και τελικά απάντησε στα ρωσικά
Είχε αρχίσει βέβαια σταδιακά στα πανεπιστήμια να μην διδάσκονται πια στα ρώσσικα αλλά στα ουκρανικά
Τελευταίο το Πολυτεχνείο του Κιέβου
Επειδή όλοι οι φοιτητές μίλαγαν λοιπόν ρωσικά και διδάσκονται στα ρώσικα δεν σημαίνει ότι τα πανεπιστήμια ήταν ρρωσιν
Επίσης θέλω τη γνώμη σου για το σύμφωνο της Βουδαπέστης
Φαντάζομαι ξέρεις ότι είναι και αν δεν ξέρεις μία μικρή περίληψη
Το 1994 συμφώνησαν οι ΗΠΑ η Ρωσία η Ουκρανία να δώσει Ουκρανία όλους τους πυρηνικούς πυραύλους στη Ρωσία Με αντάλλαγμα να αυτές οι χώρες να
Εγγυηθούν την αδελφική ακεραιότητα της Ουκρανίας