Νέα

Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και συνέπειες σε εμάς

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα ririkonav
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 39K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Έχει αρχίσει ο γ' ππ;

  • Ναι

    Ψήφοι: 97 49,0%
  • Οχι

    Ψήφοι: 101 51,0%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198
  • Η ψηφοφορία έκλεισε .

Hellraiser4Ever

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Φεβ 2019
Μηνύματα
26.742
Like
24.572
Πόντοι
6.256
1234567.gif
Μαθημενα τα βουνα στα χιονια τυπε.... :confused: :confused: :confused:

ZELENSKI1.jpg
 

daima703

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2019
Μηνύματα
5.743
Like
1.501
Πόντοι
266
σήμερα προβάλλεται στο star το έργο οι πιο κρίσιμες ώρες

Αυτό αναφέρεται στη διακυβέρνηση του τσόρτσιλ κατά τη διάρκεια του δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου

Ενώ Χίτλερ είχε καταλάβει πολύ μεγάλο μέρος της Ευρώπης οι Άγγλοι στο ίδιο κόμμα του churchill τον προέτρεπαν να κάνει συνθήκη με τον Χίτλερ για να γλιτώσει η Αγγλία με απειλεη να τον διώξουν τον τσόρτσιλ εάν δεν συμφωνούσε

Είδε και έπαθε ο τσώρτσιλ να πείσει το κόμμα του ότι πρέπει να πολεμήσουν τον Χίτλερ γιατί αυτό είναι η μόνη λύση για τα κακά που μέχρι τότε είχε κάνει ο Χίτλερ στην Ευρώπη

Διακινδύνευσε δε να χάσει πολύ μεγάλο μέρος του στρατού του που ήταν στη δουκέρνη εκεί παρά να συμφωνήσει με το Χίτλερ

Μην ξεχνάμε και ότι οι Αμερικανοί στην αρχή προσπάθησα να το παίξουνε σχετικά αδεσμευτοι
 

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Μηνύματα
11.412
Κριτικές
15
Like
6.091
Πόντοι
1.496
Διαβασα ειδηση οτι το youtube διεγραψε βιντεο-αναλυση για τον πολεμο στην Ουκρανια, του Παναγιωτη Θεοδωρακιδη, στρατιωτικου εν αποστρατεια, πολιτευτη, στρατιωτικου αναλυτη. Το διεγραψε με το σκεπτικο οτι το περιεχομενο ηταν για παραπληροφορηση. Διευκρινιζοντας οτι δεν θα του τιμωρησουν το καναλι, γιατι πιθανον να εκανε λαθος εκτιμηση, δεν γνωριζε δηλαδη.

Ωστε εκει φτασαμε το 2022. Ο Πουτιν να κανει αιματηρους πολεμους. Και η Δυση να φιμωνει φασιστικα οποιαδηποτε αλλη αποψη, με το προσχημα της παραπληροφορησης.
 

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Μηνύματα
11.412
Κριτικές
15
Like
6.091
Πόντοι
1.496
Αφού είσαι τόσο μεγάλος φαν της ελεύθερης άποψης να πας στη Ρωσία. Κι'αμα βρεθείς σε κάνα χαντάκι σαν τους δημοσιογράφους που δεν ήταν αρεστοί στο Βλαδίμηρο, δεν πειράζει. Τουλάχιστον θα έχουμε γλιτώσει εμείς από τη μαλακία σου.
Θα περιμενε κανεις εστω απο καποιον σαν και σενα, που τον φτυνει ολο το σαιτ, να μπορουσε να ξεχωρισει οτι επειδη γινεται λογοκρισια στο αυταρχικο καθεστως του Πουτιν στη Ρωσια, δεν χρειαζεται να γινεται εξισου και στη Δυση. Αλλα μιλαμε να μπορει να το ξεχωρισει αυτο ενας κανονικος ανθρωπος, οχι ενας αυτιστικος μαλακας σαν και σενα.
 

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Μηνύματα
11.412
Κριτικές
15
Like
6.091
Πόντοι
1.496
Τιμή μου και καμάρι μου να με φτύνουν ναζί και σταλίνες. Αν δεν με έφτυναν θα προβληματιζόμουν τι κάνω λάθος.
Αρα ολο το σαιτ που σε φτυνει ειναι ναζι και σταλινες; Οχι οτι εσυ εισαι αυτιστικος κομπλεξικος μαλακας που τρωγεσαι με τα ρουχα σου; Α, ειπα κι εγω. Ετσι μαλιστα, εξηγειται.
 

Nubic

Μέγας
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Μηνύματα
5.059
Κριτικές
10
Like
13.057
Πόντοι
3.846
Καλημέρα, κάνω repost το άρθρο γιατί το είχα ανεβάσει πριν μέρες μεταμεσονύχτια και μπορεί να ''χάθηκε'' λόγο ώρας.......είναι ενδιαφέρον κατά την ταπεινή μου άποψη.

Αχρείαστος ήρωας ή χρήσιμος ηλίθιος;​


Οπως σε κάθε «πολιτικώς ορθό» κείμενο των ημερών, ο Πούτιν εξορίζεται ισοβίως στον ένατο και τελευταίο κύκλο της Κολάσεως του Δάντη. Το έγκλημά του, ο πόλεμος. Χωρίς αστερίσκους. Επί της ουσίας: όταν εισβάλλεις πάνοπλος σε μια χώρα, χρεώνεσαι τους βομβαρδισμούς αμάχων, νοσοκομείων, σχολείων, γειτονιών. Χρεώνεσαι και τις όποιες προβοκάτσιες των παραστρατιωτικών ομάδων του αντιπάλου. Χρεώνεσαι και τις απώλειες των δικών σου στρατιωτών, που στην ηλικία του έρωτα έκαναν πόλεμο. Χρεώνεσαι και το ενορχηστρωμένο αντι-ρωσικό μένος. Ποια η θέση, όμως, του Ζελένσκι σ’ αυτή τη δραματικά εξελισσόμενη θεία κωμωδία του πλανήτη; Αυτός ο πόλεμος έγινε για να μπει ή να μην μπει η Ουκρανία στο NATO (ή το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία). Ομως, αν το ΝΑΤΟ δεν είναι ούτε πατρίδα ούτε ιδέα, τότε για ποια πατρίδα και ποια ιδέα θυσιάστηκαν τόσοι άνθρωποι; Προς τι η τόση προσφυγιά; Προς τι η τόση καταστροφή μιας χώρας; Κι αν δεν υπήρχε το ΝΑΤΟ;

Ηδη ακούω αντιρρήσεις: Το ζήτημα δεν είναι «να μπει κανείς ή να μην μπει» στο ΝΑΤΟ. Το ζήτημα είναι βαθύτερο. Οχι, επιμένω. Το ζήτημα είναι απλό, επιφανειακό, κοινότοπο. Ενας πόλεμος δεν χρειάζεται βαθιές αιτίες. Αρκεί η εικαζόμενη ή πραγματική «παγίδα του Θουκυδίδη». Από αρχαιοτάτων.

Οταν κατακαθίσει η σκόνη και θαφτεί και ο τελευταίος νεκρός, θα φανεί ότι αυτός ο πόλεμος ήταν ο πιο αχρείαστος πόλεμος. Επομένως και οι ήρωές του αχρείαστοι. Ανάγκη λοιπόν να κατανοήσουμε γιατί έπρεπε να βρεθούμε στα πρόθυρα τρίτου παγκοσμίου πολέμου για να καταλάβει ο Ζελένσκι ότι υπήρξε ένας χρήσιμος ηλίθιος και, ως μοιραίος ηθοποιός του δράματος, να αναφωνήσει προχθές με θυμό: «Το ΝΑΤΟ δεν μας θέλει!».

Μήπως, αναρωτιέμαι τώρα, πρέπει σε κάποιον από τους κύκλους της Κολάσεως να τοποθετήσουμε και όσους απεργάστηκαν αυτόν τον πολύ κερδοφόρο για τους ίδιους πόλεμο χρησιμοποιώντας έναν χρήσιμο ηλίθιο; Αυτούς οι οποίοι κράτησαν το τιμόνι μέχρι τέλους σταθερό και ίσιο, αν και γνώριζαν ότι σ’ αυτό το φονικό τσίκεν-γκέιμ ο Πούτιν ήταν αποφασισμένος να μη στρίψει καθόλου το τιμόνι.

ΥΓ.1: Τσίκεν-γκέιμ (chicken game) είναι το παιχνίδι που παίζουν νεαροί στην Αμερική με δυο αυτοκίνητα να κατευθύνονται ολοταχώς το ένα εναντίον του άλλου. Χάνει ο οδηγός που θα στρίψει το τιμόνι για να αποφύγει τη σύγκρουση. Χάνει, όμως, ή κερδίζει δυο ζωές; Πρόκειται για σύνηθες παίγνιο των διεθνών σχέσεων υπό συνθήκες έντονα συγκρουσιακές.

ΥΓ.2: Το ότι ο Μπάιντεν και το επιτελείο του γνώριζαν την αποφασιστικότητα του αντιπάλου να μη στρίψει το τιμόνι φαίνεται από την επιμονή Μπάιντεν να αναγγέλλει κάθε μέρα τη ρωσική εισβολή.

ΥΓ.3: Ενα δεύτερο τσίκεν-γκέιμ μεταξύ Δύσης και Ρωσίας, (μακροπρόθεσμα) εξίσου επικίνδυνο με το πρώτο, παίζεται στο επίπεδο της οικονομίας και των κυρώσεων.

ΥΓ.4: Αντί της ουκρανικής ή ρωσικής σημαίας, ο αρθρογράφος του παρόντος έχει υψώσει μια τεράστια λευκή σημαία. Για λογαριασμό και εκείνου του ξεχασμένου αλλά συνεχιζόμενου («βρόμικου» κατά τον ΟΗΕ, με πολλά εγκλήματα και από τις δυο πλευρές και με εκατοντάδες χιλιάδες θύματα) πολέμου στην Υεμένη. (Εκεί η Ελλάς έχει από εξαμήνου υψώσει σαουδαραβική σημαία και ίσως στο μέλλον φωταγωγήσει πράσινη και τη Βουλή. Προσοχή, τότε, στο αιμοσταγές ξίφος της εν λόγω σημαίας!)

ΥΓ.5: Καυστικό σκίτσο των ημερών: Ενα παιδί της Υεμένης, πάνω σε έναν σωρό ερειπίων, έχει υψώσει την ουκρανική σημαία, με το σχόλιο: «Ισως έτσι μας δουν κι εμάς».

Κώστας Βέργος
Οικονομολόγος, διεθνολόγος (Ph.D.)
Κλασικός Έλληνας αριστερός δήθεν. Επειδή αν πω το προφανές ότι είμαι εναντίον του πολέμου δε θα ξεχωρίσω από την πλέμπα, κάτσε να πουλήσω λίγο πνεύμα.

Ρε Βέργο μαλάκα, αν αυτός δεν είναι επεκτατικός πόλεμος τι είναι; Επειδή το λέμε αλλιώς; Στην Κύπρο επίσημα δε μεγάλωσε το κράτος τη Τουρκίας, επειδή ιδρύθηκε ψευδοκράτος, αλλά ο πόλεμος ήταν καθαρά επεκτατικός. Το ίδιο και στην περιοχή της Κριμαίας (πέρασε με δημοψήφισμα στη Ρωσία, όχι με συνθήκη) ,το ίδιο και στην Αρμενία και στη Μέση Ανατολή. Άντε με τη μαλακία των αριστερών πια. Ο στόχος του Πούτιν είναι να επιβληθεί στην Ουκρανία, να τους εξαθλιώσει ώστε να έχουν ανάγκη τα ρούβλια του και μετά να τους επιβάλλει τη δική του κυβέρνηση.

Ο Ζελέζνι είναι χρήσιμος ηλίθιος λοιπόν. Εντάξει ρε μεγάλε όταν θα έρθει ο εχθρός στο σπίτι σου ,εσύ γράφε περί λευκής σημαίας και όλοι είμαστε αδέρφια. Αν για τον Πούτιν είναι μονόδρομος να επιβάλλεται στα γειτονικά κράτη ,για τα γειτονικά κράτη είναι μονόδρομος να θέλουν να έχουν την εθνική τους ανεξαρτησία.

ΥΓ.2: Το ότι ο Μπάιντεν και το επιτελείο του γνώριζαν την αποφασιστικότητα του αντιπάλου να μη στρίψει το τιμόνι φαίνεται από την επιμονή Μπάιντεν να αναγγέλλει κάθε μέρα τη ρωσική εισβολή. / έλα ρε μέγιστε αναλυτή αλήθεια τώρα; είχαν συγκεντρωθεί στρατεύματα στα ουκρανικά σύνορα και είχαν καταλάβει ότι θα γίνει εισβολή; τι σαϊνια είναι αυτά ρε Βέργο, να τους δώσουμε καμιά εκπομπή για το στοίχημα.
 

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Μηνύματα
14.802
Κριτικές
110
Like
20.334
Πόντοι
28.786
Κύριοι !!! Μην διαπληκτίζεσθε. Η κατάσταση είναι σοβαρή. Αρχισαν να φαίνονται οι πρώτες ελλείψεις στην αγορά. :cheesy: :cheesy: :cheesy:
 

Συνημμένα

  • IMG-d1522dd5b7f69306c306687e9385d803-V.jpg
    IMG-d1522dd5b7f69306c306687e9385d803-V.jpg
    230,3 KB · Εμφανίσεις: 37
Εγγρ.
13 Ιουν 2012
Μηνύματα
5.280
Κριτικές
8
Like
7.313
Πόντοι
2.636
Δεν ξερω και γω ποσες σελιδες πια,αλλα ο μαλακας μαλακας...

Οι "παρωπιδατοι" μαλακες,ειναι παρωπιδατοι μαλακες...τελος.

Δεν συζηταμε και καυλωνουμε για το τι κανει ο Πουτιν και ο καθε Πουτιν βρε μαλακες...συζηταμε για το πως σε βλεπει σαν Ελλαδιτσα η Αμερικη ως υπερδυναμη και οτι εαν της γυρισει το κεφαλι,σου γαμα το σπιτακι ασαλιωτα...

Ε,λοιπον,δεν υπαρχει μια υπερδυναμη στον πλανητη...υπαρχουν δυο,που κινουνται κατα τον ιδιο τροπο...διεκδικουν και στο διαβα τους δεν καταλαβαινουν ουτε απο ρημαγμενες πολεις,ουτε απο παιδακια που ξαφνικα βρισκονται στο ελεος...δεν ξερω και γω ποιου.
 

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Μηνύματα
31.366
Κριτικές
1
Like
35.442
Πόντοι
6.256

jim2323

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Σεπ 2021
Μηνύματα
3.534
Like
9.629
Πόντοι
2.306
Κύριοι !!! Μην διαπληκτίζεσθε. Η κατάσταση είναι σοβαρή. Αρχισαν να φαίνονται οι πρώτες ελλείψεις στην αγορά. :cheesy: :cheesy: :cheesy:
Το ξέρουμε φίλε μου είναι σοβαρά- στην τρολια και στο χιούμορ λέγονται τα πιο σοβαρά πράγματα
 

newbie14

Μέλος
Εγγρ.
6 Μαρ 2022
Μηνύματα
50
Like
86
Πόντοι
0
σήμερα προβάλλεται στο star το έργο οι πιο κρίσιμες ώρες

Αυτό αναφέρεται στη διακυβέρνηση του τσόρτσιλ κατά τη διάρκεια του δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου

Ενώ Χίτλερ είχε καταλάβει πολύ μεγάλο μέρος της Ευρώπης οι Άγγλοι στο ίδιο κόμμα του churchill τον προέτρεπαν να κάνει συνθήκη με τον Χίτλερ για να γλιτώσει η Αγγλία με απειλεη να τον διώξουν τον τσόρτσιλ εάν δεν συμφωνούσε

Είδε και έπαθε ο τσώρτσιλ να πείσει το κόμμα του ότι πρέπει να πολεμήσουν τον Χίτλερ γιατί αυτό είναι η μόνη λύση για τα κακά που μέχρι τότε είχε κάνει ο Χίτλερ στην Ευρώπη

Διακινδύνευσε δε να χάσει πολύ μεγάλο μέρος του στρατού του που ήταν στη δουκέρνη εκεί παρά να συμφωνήσει με το Χίτλερ

Μην ξεχνάμε και ότι οι Αμερικανοί στην αρχή προσπάθησα να το παίξουνε σχετικά αδεσμευτοι

Ναι να μην χάσουμε να δούμε τη ταινία για τον καλό, ηρωικό και δημοκράτη Τσώρτσιλ που εναντιώθηκε στο κακό Χίτλερ, και να προλάβω κάποιους καλοθελητές τα ίδια σκατά ήταν.

Αυτός ήταν ο Τσώρτσιλ. The Real Winston Churchill

ΥΓ.
Δεν καταλαβαίνω το λόγο που δεν πήρε έγκριση το μήνυμα και απορρίφθηκε και πρέπει να το ξανα γράψω.
 

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Μηνύματα
31.366
Κριτικές
1
Like
35.442
Πόντοι
6.256
Κύριοι !!! Μην διαπληκτίζεσθε. Η κατάσταση είναι σοβαρή. Αρχισαν να φαίνονται οι πρώτες ελλείψεις στην αγορά. :cheesy:
Που προβλέπεις να παει η φάση;
Ποσο θα την τραβήξουν;
 

afragos

Μέλος
Εγγρ.
13 Δεκ 2007
Μηνύματα
55
Like
127
Πόντοι
0
Αδυνατώ να διαβάσω όλες τις σελίδες. Την συγνώμη μου.


Παιδιά δεν μπορούμε να να συγκρίνουμε την Ελλάδα και να ξεκινήσουμε εδώ μέσα τι πληρώνει ο μέσος Αγγλος ή ο μέσος Γερμανός. Έχω αδερφό φίλο στην Γερμανία και ας μας πουν εκεί πόσα παίρνει ένας άνεργος για το ενοίκιο του, για τα παιδιά του και για την μη εργασία του (άνεργος) . Δεν είναι αυτό το θέμα. Το θέμα είναι ότι εμείς, εδώ στην Ελλάδα είμασταν πολύ "μικροί" για το οτιδήποτε. Με πολιτικούς που τους ενδιαφέρει η τσέπη τους και ο εγωισμός τους.
γενικά παιδιά ο πόλεμος είναι φρίκη. Αυτά τα παιδιά που φεύγουν από τα σπίτια τους δεν έχουν μέλλον. Είναι πολύ δύσκολο να ενταχθούν στα διάφορα κοινωνία σύνολα. Κι αυτό γιατί? Γιατί κάποιοι παπαρες θέλουν το ένα και κάποιοι άλλοι το άλλο.

Δυστυχώς, ότι είναι να γίνει, θα γίνει. Ελπίδα καμία στο χάλι που είμαστε και που μας πάνε. Ρεύμα και βενζίνη στον Θεό. Θα δείτε πόσα άλλα μαγαζιά θα βάλουν λουκέτο. Από το 7 που γύρισα Ελλάδα, ίσως για λίγο είδα άσπρη μέρα και μετά τρώνε πιπες μέχρι να σβήσεις ο ήλιος. Ελπίζω τύποι να αποφύγουμε τα χειρότερα σε καμία 5ετια γιατί δεν θέλει πολύ να γίνουν μύλος τα πάντα. Το θέμα είναι ότι τα βλέπει πάλι ο Αμερικανός και χαίρεται με την αναμπουμπουλα στην Ευρώπη. Κοίτα πως τα φαιρνει η Ιστορία όμως ε? Στην Αμερική έσκασαν ξένοι, κι έχουν γίνει 'ενα' ως επί το πλείστον, κι εδώ με την κωλο ιστορία που έχουμε στην Ευρώπη ο ένας μισεί τον άλλον όσα χρόνια κι αν περάσουν.

...
 

mixalis k.

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2012
Μηνύματα
7.890
Like
4.211
Πόντοι
506
Σε επιφυλακη λεει το λιμενικό.
Εθεάθη το γιωτ του Αμπραμοβιτσ ανοιχτα της Κρητης. Μονο τα τουρκικά drones εχουν free pass
 

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Μηνύματα
27.899
Κριτικές
16
Like
14.756
Πόντοι
6.515
τυποι, πουτινικοι και αντιπουτινικοι, δεν ξερω αν το χετε καταλαβει αλλα αν αυτη η ιστορια τραβηξει κανα χρονο, το βαρελι θα φθασει 200 - 300 δολλαρια και ολοι μαζι σ ενα βαρελι σκατα θα κολυμπησουμε :undecided:
 

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Μηνύματα
31.366
Κριτικές
1
Like
35.442
Πόντοι
6.256
τυποι, πουτινικοι και αντιπουτινικοι, δεν ξερω αν το χετε καταλαβει αλλα αν αυτη η ιστορια τραβηξει κανα χρονο, το βαρελι θα φθασει 200 - 300 δολλαρια και ολοι μαζι σ ενα βαρελι σκατα θα κολυμπησουμε :undecided:
Υπονοεις οτι δεν ειναι αρκετη η στηριξη του κουλη;
Ντροπη
 

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Μηνύματα
27.899
Κριτικές
16
Like
14.756
Πόντοι
6.515
ακουγα μηταρακη, σχετικα τα γυναικοπαιδα προσφυγες που θα χασουν τους αντρες, πατεραδες στον πολεμο

θα κληθουν να τους ζησουν οι χωρες υποδοχης μετα :think:
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom