Νέα

Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και συνέπειες σε εμάς

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα ririkonav
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 39K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Έχει αρχίσει ο γ' ππ;

  • Ναι

    Ψήφοι: 97 49,0%
  • Οχι

    Ψήφοι: 101 51,0%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198
  • Η ψηφοφορία έκλεισε .

mixalis k.

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2012
Μηνύματα
7.901
Like
4.225
Πόντοι
506
Κοιτα απο αυτα που ξερω ειναι οτι εριξε το χρηματιστηριο της Ταυλανδης και εβγαλε καπου στο 1 δις, που για 10ετια του 90 ηταν πολλα γι αυτη την κατηγορια και εκανε το ιδιο με το χρηματιστηριο της Μεγαλης Βρετανιας, εκει δεν θυμαμαι πως πηγε (και βαριεμαι να ψαξω). Αυτο που θελω να πω ειναι οτι εχει περιπου 10 δις περιουσια αν τα συγκρινεις με τα 113 του Warren Buffet (χρηματιστης), Elon Musk (225 δις), Jeff (176 δις) Bezos, Bill Gates (128 δις) (ιδοκτητες εταιρειων), ειναι ψιλικατσης. Για να μην αναφερουμαι μεγαλες επενδυτικες εταιρειες που πλησιαζουν τα 10 τρις, δες Blackrock και Vanguard. Οταν λες οτι η εξουσια του βασιζεται αλλου, τι εννοεις?
Δεν ξερω τυπε αλλα οταν ο γεροΡοθτσαιλντ χρεοκωπησε το Αγγλικό χρηματιστήριο εις όφελος τους και αγορασε την κεντρική τραπεζα της Αγγλιας εγινε ο πιο πλούσιος άνθρωπος στη γη. Παρόλα αυτα οι Ροθτσαιλντ ειναι εκτός απ όλες τις λίστες των πλουσιοτερων άνθρωπων. Περίεργο δεν ειναι?
 

Elvis91

Μέλος
Εγγρ.
11 Οκτ 2021
Μηνύματα
1.147
Like
871
Πόντοι
96
Τελικά θα έρθουν. Καθόλου ουκρανες και εδώ μπας και γαμισουμε τίποτα καλό? ?
 

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Μηνύματα
27.904
Κριτικές
16
Like
14.784
Πόντοι
6.515
Προφανώς.

Γιαυτό και βάζεις στην ίδια φωτό το αφεντικό με τον υπάλληλο.

Ο γυφτο-ορμπαν έχει εξευτελιστεί πληρως. Εκβιαζόμενος απο το ρώσο και εξαγορασμένος απο τον κινέζο, πουλάει το ακροδεξιό σανό που του σερβίρει ο ρώσος προς πώληση. Περίπου οτι κάνεις και εσυ δηλαδή.

Φαντάζομαι έχεις ακούσει τον όρο "χρήσιμος ηλίθιος", ο οποίος περιγράφει αρκετά μέλη εδω μέσα (και τους κλώνους τους)
ο γυφτο ορμπαν πηγε κοντρα στο ιερατειο των βρυξελλων υπακουοντας την επιθυμια των συμπολιτων του εναντιον του λαθρο εποικισμου

κοιτα τα δικα σου χαλια που εχεις ξεπουλησει λιμανια, αεροδρομια, ενεργεια, τηλεπικοινωνιες, νερο οσονουπω, κι εχεις γεμισει νησια και ακριτικη ελλαδα επιδοτουμενους λαθρο εισβολεις κατ εντολη των ξενων
 

Elvis91

Μέλος
Εγγρ.
11 Οκτ 2021
Μηνύματα
1.147
Like
871
Πόντοι
96
Βλέπω στο οπεν εχιε κια ξανθιά χαζή ελλεινιδα.. Κανουνε οι άλλοι αναλισεις για το ουκρανικό και αφτη τους κοιτάει σα χαζή.. Σίγουρα η γκόμενά δενε χις καταλα λάβει τίποτα. Αντε να τελειώνουμε τώρα με αφτη την Ουρουγουάη, θα λέει η χαζοελλιννιδα, να πάω σπίτι να πιπωσω το δεξιό σάπιο κοιλιά σπονσορα??
 

teaserman

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Νοε 2015
Μηνύματα
4.503
Κριτικές
1
Like
7.539
Πόντοι
2.306
Δεν θέλω να το παίξω ξερόλας, αλλά κάτι δεν κολλάει. Δεν μπορούσαν αμερικάνοι και ρώσοι να κάτσουν σε ένα τραπέζι και να βρουν μια λύση που θα εγγυάται την εδαφική ακεραιότητα της χώρας , χωρίς ένταξη στο ΝΑΤΟ ;
Ή είναι τόσο ανώριμοι όλοι ή είναι όλοι σε ένα "κόλπο"
Τυπε μου δεν νομιζω οτι το παιζεις ξερολας, εγειρειςψενα λογικο ερωτημα.
ειναι γνωστο και στις πετρες οτι η αποφαση για την εναρξη συζητησεων για ενταξη Ουκρανίας Γεωργιας στο ΝΑΤΟ στο Βουκουρεστι το 2008 θα ξεκιναγε εναν ορυμαγδο εξελιξεων απο την Ρωσσια ή οποια πλεον εβλεπε μια απειλη στο κατωφλι της.
δεκαπεντε ημερεςψαπο εκεινη την αποφαση εισεβαλε στη Γεωργια για να καταστησει σαφες οτι δεν προκειται να ανεχθει αλλη επεκταση του ΝΑΤΟ τοσο κοντα της (ειχε ηδη «καταπιει» την ενταξη της Πολωνιας). Μετα τα γεγονοτα του 2014 οι ακραιοι κυκλοι της Ουκρανιας επικρατησαν και ειδαν με τη βοηθεια της Δυσης την προωθηση ενος σχεδιου ενταξης στο ΝΑΤΟ γνωριζοντας πολυ καλα οτι η Ρωσσια αυτο δεν θα το δεχοταν.
η Δυση απο αυτη την ιστορια εχει μονο να χασει:
- η ενεργειακα εξαρτημενη Ευρωπη θα δει το κοστος της ενεργειαςψνα εκτινασσεται
-η λαβωμενη απο το Αυγανισταν και δεν συμμαζευεται Αμερικη ξεκινα κοντρα με μια χωρα που χρειαζεται ζωτικα ως συμμαχο ή τουλαχιστον ουδετερο απεναντι στην αναδυομενη Κινα.
- οι Ουκρανοι θα καταστρεψουν τη χωρα τους οδηγωντας την μαλλον σε διχοτομηση, πρσγμς που οι ακραιοι κυκλοι ισως επιθυμουν για να επικρατησουν ανενοχλητοι πλεον σε μια μικροτερη ανατολικη Ουκρανια.
- το ΝΑΤΟ ερχεται σε αποσταση αναπνοης απο ενα αξιομαχο αντιπαλο χωρις καποιο interface που θα μπορουσε να ειναι η Ουκρανια.
ολο το ζητημα παραπεμπει σε μεγαλο στρατηγικο λαθος στην διαχειριση απο την Δυση.
Γιατι ομως ? Ειναι τοσο χαζοι οι Δυτικοι?
Δυο εξηγησεις για μενα ειναι πιθανες.
1. Η ιδεοληψια της Δυσης κατα της Ρωσσιας ως παραδοσιακου αντιπαλου καθως και το μισος της Δημοκρατικης ηγεσιας για τις περιπτυξεις Πουτιν Τραμπ, τις οποιες ειδαν σαν την εισοδο των Μπολσεβικων εχθρων στο Αμερικανικο συστημα. Κοινως διψουν για εκδικηση ανεξαρτητως των επιπτωσεων (τις οποιες βεβαι δεν θα λουστουν οι ιδιοι τωρα, ομως θα τις βρουν μπροστα τους αργοτερα στην διαφαινομενη κοντρα με την Κινα).
2. Σε συνδυαμο με το 1. o φοβος τους προσωπικα για τον Πουτιν και αυτα που εχει κανει τα τελευταια 20 χρονια. Χτυπωντας την αυλη του Πουτιν πιθανον να υπολογιζουν στα αντανακλαστικα των ολιγαρχων που τον στηριζουν, προσδοκωντας μια καταρρευση του Πουτιν εκ των εσω λογω της δυσαρεσκειας που θα δημιουργησει η αρπαγη της περιουσιας των εκλεκτων του στο εξωτερικο. Κατι σαν τη Μαφια δηλαδη, χτυπας τους συνεργατες για να την πεσουν δυσαρεστημενοι στο αφεντικο. Το σεναριο αυτο το θεωρω αδυναμο γιατι ενας φοβερος γνωστης των μυστικων υπηρεσιων οπως ο Πουτιν θα εχει σιγουρα τα νωτα του καλυμμενα.
εν κατακλειδι: μια κατασταση που απο στρατηγικης πλευρας φερνει τη Δυση στη θεση του χαμενου εκτος αν υπαρχει αλλο παρασκηνιο που εμεις δεν μπορουμε ουτε καν να φανταστουμε.
 

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Μηνύματα
25.030
Like
11.257
Πόντοι
2.606
να σε βοηθησω,αυτο που υπάρχει τωρα δεν ειναι Αμερικη, ειναι Αριστερα ,η αριστερα δεν μπορει ποτε να τα βρει με τον Πουτιν ,τον Ορμπαν,την Πολωνια κλπ,αυτοσκοπος της ειναι να τους ανατρεψει,οταν υπηρχε Αμερικη, δηλαδη πραγματικοι δεξιοι με Τραμπ, αυτο που ξεραμε πάντα δηλαδη ως Αμερικη, οχι σε τραπεζι αλλα και σε κρεβατι και σε στριπτιζαδικο τα βρισκαν με τον κοντο,ηταν αδέλφια
Πρέπει να πίνεις πολύ ισχυρά χάπια...
 

★ Tony xx ★

Μέγας
Εγγρ.
30 Μαΐ 2019
Μηνύματα
5.914
Κριτικές
3
Like
18.080
Πόντοι
3.556
Έκαναν ότι μπορούσαν για να διασπάσουν την κακή Σοβιετική Ένωση. Ύστερα καταλήστεψαν το δημόσιο πλούτο της ιδιωτικοποιώντας και εξαγοράζοντας έναντι πινακίου φακής το σύνολο της βαριάς της βιομηχανίας. Δημιούργησαν κροίσους, τους λεγόμενους και Ρώσους ολιγάρχες και σε μια νύχτα ο υπαρκτός σοσιαλισμός μεταλλάχθηκε σε νεοφιλελεύθερη καπιταλιστική οικονομία. Άφησαν τη χώρα για δεκαετίες χωρις υποδομές και μετέτρεψαν τον περήφανο ρωσικό λαό, που πλήρωσε τον πιο βαρυ φορο αιματος στο Β’ Παγκόσμιο, σε φτηνό εργατικό δυναμικό για την Ευρώπη που απολάμβανε τα καλλίγραμμα φτωχά κορίτσια της πρώην κραταιάς Σοβιετικής Ένωσης στα μπαρ και στους υπονόμους του human trafficking. Τους στραγγάλισαν επι δεκαετίες οικονομικά, εδαφικά, ηθικά και πολιτισμικά και τώρα κλαίνε που η τύχη του κόσμου κρέμεται από την πυρηνική βαλίτσα ενός Ρώσου «παράφρονα». Μα δεν είναι παράφρονας αγάπη μου. Καπιταλιστής είναι. Το δικό σας παιδί. Και η ιστορία επαναλαμβάνεται όχι ως φάρσα αλλά ως όλεθρος: Φονιαδες των λαών Αμερικάνοι.

Το «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» προφανώς και χρησιμοποιείται δεικτικά ανάγοντας την Αμερική σε σύμβολο του παγκόσμιου καπιταλισμού. Οποιαδήποτε περαιτέρω ανάλυση είναι αντίλογος για τον αντίλογο.
 

Anderssen_

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2013
Μηνύματα
7.732
Like
3.135
Πόντοι
506
Διάγγελμα Πούτιν όπου απειλεί ουσιαστικά με πυρηνικά όποιον τολμήσει να τον κοντράρει.


Προπαγανδα κ ρητορικη Goebbels......

Επικινδυνος και βαρια αρρωστος ο Πουτιν
 

teaserman

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Νοε 2015
Μηνύματα
4.503
Κριτικές
1
Like
7.539
Πόντοι
2.306
Παρατηρειστε πως οι Κινεζοι δεν παιρνουν θεση για εισβολη, αντιθετα την πεφτουν στους Αμερικανους οτι το προκαλεσαν ολο αυτο…
εχουν ηδη στο μενου τους την Ταϊβαν.
αντε τωρα να λογαριαστεις με τους Κινεζους με τη Ρωσσια καθισμενη αναπαυτικα στα ποδια τους ( Ρωσσοι Κινεζοι δεν εχουν καμμια εμπιστοσυνη εκατερωθεν αλλα ο κοινος εχθρος ενωνει…).
πραγματικα ειναι αποριας αξιον τι σκεφτονται εκει στο Μπαϊντενεϊκο…
 

@Gemini@

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Ιουλ 2019
Μηνύματα
268
Like
2.834
Πόντοι
441
τυπε ο κουλης απο ποιους εκβιαζεται και τι σανο πουλάει σε σας τα αυθεντικά νικ που δεν ειστε χρησιμοι ηλίθιοι και δεν ειστε κλωνοι:boobies:

η δεξια ξεχωριζε παντα απο την αριστερα γιατι προσπαθουσε να προστατευσει καποιες εννοιες οπως πατρις ,θρησκεια,οικογενεια,αυτη ηταν η βαση της ,απο εκει ξεκιναμε,δεξια μονο στα οικονομικα χοντρικα λες οτι ειναι οι φιλελε που τα βρισκουν αλλωστε και περισσοτερο με τους σημερινους αριστερους παρα με τους δεξιους,επειδη σωστα αναφερεις την επιβλεψη που εχει το κρατος του Πουτιν πάνω στις εταιρειες ουσιαστικα χωρις να το καταλαβεις ανεφερεις το λογο που κατερρευσε η Δυση και ξεφτιλιστικε σημερα,οι σκιωδεις κυβερνησεις της και οι μαριονετες που αποτελουν το πολιτικο της συστημα και οι οποιες αντι να ελεγχουν για το καλο της χωρας τις εταιρειες ειναι υπάλληλοι αυτων που δεν εχουν πατριδα,αυτο εχει σαν αποτελεσμα να μην μπορουν τα δυτικα κρατη να λειτουργησουν αποτελεσματικα στη γεωπολιτικη σκακιερα
Εχεις λιγο μπερδεμενες τις εννοιες. Η διχοτόμηση σε αριστερα και δεξια εχει να κανει περισσοτερο με τη σχεση κρατους με τους οικονομικους παραγοντες και την διαδικασια κατανομης των πορων. Το "πατρις, θρησκεια, οικογενεια" εχει να κανει με τον εθνικισμο και σοβινισμο, που ναι κυριως υπαρχει σε δεξια καθεστωτα, παρολλα αυτα μπορεις να δεις τετοιες εκφρασεις ακομα και σε κομμουνιστικα καθεστωτα "for mother Russia". Επισης το "πατρις, θρησκεια, οικογενεια" εχει να κανει το με τον συντηρητισμο γι αυτο θα δεις ειτε συντηριτηκα ειτε φιλελευθερα καθεστωτα ανεξαρτητως δεξιας ή αριστερας. Για παραδειγμα η Ρωσια του Πουτιν και η Σοβιετικη Ενωση του Σταλιν ειναι/ηταν αριστερα, συντηρητικα και απολυταρχικα καθεστωτα (μαλλον του Σταλιν σε μεγαλυτερο βαθμο). Αλλο ενα παραδειγμα η Αμερικη του Μπαϊντεν ειναι δεξια-φιλελεθυερη (Δημοκρατες), ενω του Τραμπ δεξια-συντηρητικη (Ρεμπυπλικανοι). Ελπιζω, να καταλαβες τι εννοω, με την συγχυση των εννοιων.
 

teaserman

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Νοε 2015
Μηνύματα
4.503
Κριτικές
1
Like
7.539
Πόντοι
2.306
Προπαγανδα κ ρητορικη Goebbels......

Επικινδυνος και βαρια αρρωστος ο Πουτιν
Τυπε κανει το αυτονοητο σε αυτη τη φαση.
Απειλει οποιν τολμησει να ανακατευτεί με εξοντωση.
Δημιουργει κλιμα υπεροχης και αποφασιστικοτητας, πραγμα που επιδιωκει οποιοσδήποτε ξεκινα ενα πολεμο.
Δειχνει και στο εσωτερικο του οτι θα το τερματισει και συμμαζευει τις αντιθετες φωνες
τι περιμενες να πει δηλαδη? Τωρα μιλουν τα οπλα πλεον ( πολυ δυστυχως)
 

matzafasoula

Μέλος
Εγγρ.
16 Νοε 2012
Μηνύματα
1.247
Like
875
Πόντοι
96
Η στρατιωτική ισχύς είναι εργαλείο για την επίτευξη πολιτικών στόχων...

Η Ρωσική στρατιωτική μηχανή είναι το πιο αξιόπιστο διαπραγματευτικό χαρτί της Ρωσίας.

Η χρήση του ενεργειακού όπλου έχει ξεπερασμένη λογική καθώς θα πλήξει την αξιοπιστία της Ρωσίας ως προμηθευτή.

Η Ρωσία μονο στρατιωτικα ειναι υπερδύναμη,εχει μικροτερο ΑΕΠ απο της Ιταλίας με τετραπλάσιο σχεδόν πληθυσμό...
Δεν έχει αυτάρκεια και οι ανάγκες της καλύπτονται με εισαγωγές οι οποίες πληρώνονται με συνάλλαγμα.
Το βασικοτερο:έχει μηδενική βιομηχανική παραγωγή τελικών προϊόντων και η οικονομία της στηρίζεται στις εξαγωγές πρωτων υλών και στρατιωτικού υλικού.


Ο στόχος είναι να πείσει τις ΗΠΑ ότι στρατιωτικα υπάρχει αδιεξοδο.....

Έτσι θα τους κάτσει στο τραπέζι να τα βρουν.
Με τις ΗΠΑ και μόνο,τους υπόλοιπους τους βλέπει σαν ορντινάτσες....
Φιλικά, να αλλάξεις πλευρό

Από το 2014 και μετά τις "κυρώσεις" η Ρωσία είναι αυτάρκης, έχει δε αποθέματα σε $ αν θέλει να ξεπληρώσει όλο το χρέος της.
Η άλλη αυτάρκης χώρα είναι η Αμερική, από την στιγμή που κάλυψε τις ανάγκες της με ασβεστολιθικό πετρέλαιο.

Η Κίνα δεν είναι αυτάρκης.

Αυτό με το πλευρό να το κοιτάξεις.
 

@Gemini@

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Ιουλ 2019
Μηνύματα
268
Like
2.834
Πόντοι
441
Δεν ξερω τυπε αλλα οταν ο γεροΡοθτσαιλντ χρεοκωπησε το Αγγλικό χρηματιστήριο εις όφελος τους και αγορασε την κεντρική τραπεζα της Αγγλιας εγινε ο πιο πλούσιος άνθρωπος στη γη. Παρόλα αυτα οι Ροθτσαιλντ ειναι εκτός απ όλες τις λίστες των πλουσιοτερων άνθρωπων. Περίεργο δεν ειναι?
Ναι γιατι ο Ροθτσαιλντ ή ο Ροκφελερ ηταν σημαντικοι στις αρχες του 20ου αιωνα, απο τοτε αυτες οι οικογενειες δεν ειναι το ιδιο. Νομιζω ο πιο πλουσιος της οικογενειας Ροθτσαϊλντ ή Ροκφελερ (δεν θυμαμαι καλα) εχει καπου στα 2 δις. Επισης αν συνδιασεις τις περιουσιες ολων των μελλων της οικογενειας και παλι δεν φτανουν τα μισα σε σχεση με τους αυτους που προανεφερα. Κατι ακομα η οικογενεια που εχει τα Wallmart ειναι πολυ πιο ισχυρη και απο τις 2.
 

poppop

Μέγας
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Μηνύματα
12.194
Κριτικές
13
Like
4.591
Πόντοι
4.765
η Αμερικη του Μπαϊντεν ειναι δεξια-φιλελεθυερη (Δημοκρατες),
τα προηγουμενα που γραφεις δε βγαζουν νοημα αλλα να σταθω σε αυτό?σε τι ειναι δεξιος ο ο Μπαιντεν?
να σε βοηθησω θελω,ξερεις υπαρχει ο οικονομικο φιλελευθερισμος και ο κοινωνικος,ξερεις τι απο τα δυο εκφραζει ο Μπαιντεν?ξερει τι σημαινει νεοφιλελε?
 

@Gemini@

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Ιουλ 2019
Μηνύματα
268
Like
2.834
Πόντοι
441
τα προηγουμενα που γραφεις δε βγαζουν νοημα αλλα να σταθω σε αυτό?σε τι ειναι δεξιος ο ο Μπαιντεν?
να σε βοηθησω θελω,ξερεις υπαρχει ο οικονομικο φιλελευθερισμος και ο κοινωνικος,ξερεις τι απο τα δυο εκφραζει ο Μπαιντεν?ξερει τι σημαινει νεοφιλελε?
Τι εννοεις, τι δεν καταλαβες απο τα προηγουμενα? Αν σε μπερδευει κατι πες μου, δεν ειναι ντροπη να ρωτας.
 

poppop

Μέγας
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Μηνύματα
12.194
Κριτικές
13
Like
4.591
Πόντοι
4.765

@Gemini@

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Ιουλ 2019
Μηνύματα
268
Like
2.834
Πόντοι
441
τα προηγουμενα που γραφεις δε βγαζουν νοημα αλλα να σταθω σε αυτό?σε τι ειναι δεξιος ο ο Μπαιντεν?
να σε βοηθησω θελω,ξερεις υπαρχει ο οικονομικο φιλελευθερισμος και ο κοινωνικος,ξερεις τι απο τα δυο εκφραζει ο Μπαιντεν?ξερει τι σημαινει νεοφιλελε?
Το "νεοφιλελε" ειναι επισημος ορος? Και τι εννοεις με το "οικονομικος φιλελεθερισμος"?
 

poppop

Μέγας
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Μηνύματα
12.194
Κριτικές
13
Like
4.591
Πόντοι
4.765
Το "νεοφιλελε" ειναι επισημος ορος? Και τι εννοεις με το "οικονομικος φιλελεθερισμος"?
αυτο σου λεω τυπε,μαθε 5 βασικα και μετα ξαναμιλαμε ,ισως τοτε μπορεσεις να μας εξηγησεις και πως ειναι δεξιος ο Μπαιντεν :confused:
 

ΦΑΚΙΡΗΣ

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
17 Ιουν 2012
Μηνύματα
17.227
Κριτικές
166
Like
27.118
Πόντοι
34.538
Δεν υπ[αρχει κανενας σε αυτο το σαη να πει...ΔΕΝ ΞΕΡΩ,ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ!!!

Τα ξερετε ολα,τα γνωριζετε ολα??
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom