Μύστη μου εδώ ο μαύρος Ομπαμα έκανε 2 πολέμους και τον τίμησαν με το βραβείο Nobel τι συζητάς τώρα..
Ο Βλαδίμηρος είναι άγιος μπροστά στους Αμερικάνους
Μαν, δεν έχω την καλύτερη άποψη για τον Ομπάμα, αλλά μη βιάζεσαι να κάνεις συγκρίσεις, γιατί ο Πούτιν είναι ακόμα στην εξουσία και δεν τα έχουμε δει όλα.
Ας δούμε τη μεγάλη εικόνα. Δεν βλέπω το λόγο που ο Πούτιν θα σταματούσε στην Ουκρανία, εφόσον υπάρχουν νατοικές βάσεις σε άλλες όμορες χώρες. Επίσης έχει κάνει πρόσφατα συμφωνία για παροχή αερίου στην Κίνα.
Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να τσακίσει την Ευρώπη κλείνοντας του χρόνου την κάνουλα του αερίου και εισβάλλοντας σε χώρα της ΕΕ με βάσεις.
Τότε οι ΗΠΑ θα αποτραβηχτούν γιατί δεν τους συμφέρει να εξαντλούνται στην Ευρώπη, ενώ ενδέχεται να αντιμετωπίσουν την Κίνα και οι επικεφαλής της ΕΕ που είναι χαρτογιακάδες δεν θα ξέρουν τι να κάνουν. Άλλα θα λένε το πρωί κι άλλα το βράδυ.
Η πίστη στην ΕΕ μπορεί να εξανεμιστεί και το κάθε κράτος να αποφασίσει μόνο τους πώς θα προστατευτεί. Η ΕΕ δεν θα υπάρχει παρά μόνο στα χαρτιά και τότε θα βρει ευκαιρία ο Τούρκος να μπουκάρει στην Ελλάδα.
Κι έχω αναφέρει μόνο ένα σενάριο που σχετίζεται με Ελλάδα. Βασικά όλο το οικονομικό σύστημα δέχεται χτύπημα με τις κυρώσεις προς τη Ρωσία. Είναι περισσότερο περίπλοκο από όσο φαίνεται. Και τη Ρωσία θα κλονίσει, αλλά είναι προετοιμασμένη για αυτό.
Οπότε ας μην βιαζόμαστε με τις κρίσεις μας για τον Πούτιν. Γνωρίσαμε τον Ομπάμα, αλλά ο Πούτιν μπορεί να μας βγει πολύ χειρότερος.