Νέα

Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και συνέπειες σε εμάς

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ririkonav
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 39K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 48 άτομα (8 μέλη και 40 επισκέπτες)

Έχει αρχίσει ο γ' ππ;

• Ναι

Ψήφοι: 97 49,0%
  • Οχι

Ψήφοι: 101 51,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198
  • Η ψηφοφορία έκλεισε .

el toro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Νοε 2013
Κριτικές
1
Like
1.308
Πόντοι
216
βλεπω το βιντεο στο break news

αυτα που στενουμε δεν μου φανοντα καλαζνικοφ σε κοντεινερ... τι κανει το ζαβο;
Μια χαρα κάνει ο Κυριακος και τους μαθαινει μπαλιτσα .
Μου ειπε καποιος ταξιτζης οτι στειλαμε τα κατασχεμενα οπλα των Ουκρνων και αυτοι μας εδωσαν ενα Μπαιρακταρ να αναλυσουμε την τεχνολογια. Το καναμε μικρα κομματια και ερχεται με το κονβοι της Μαριουπολης υπο διπλαματικη προστασια και δημοσιογραφικη. Στην ΕΑΒ σε λιγες ημερες εχει παρτυ.

Hellraiser4Ever

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Φεβ 2019
Like
24.948
Πόντοι
6.256
Μου ειπε καποιος ταξιτζης οτι στειλαμε τα κατασχεμενα οπλα των Ουκρνων και αυτοι μας εδωσαν ενα Μπαιρακταρ να αναλυσουμε την τεχνολογια. Το καναμε μικρα κομματια και ερχεται με το κονβοι της Μαριουπολης υπο διπλαματικη προστασια και δημοσιογραφικη. Στην ΕΑΒ σε λιγες ημερες εχει παρτυ.
giphy.gif

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Κριτικές
36
Like
38.927
Πόντοι
19.795
Eμενα σημερα ο ταξιτζης δεν μου ειπε τιποτα. Λες να ειναι τοσο σοβαρα τα πραγματα; :confused:

el toro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Νοε 2013
Κριτικές
1
Like
1.308
Πόντοι
216

arwstaki10

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Ιουλ 2021
Κριτικές
11
Like
1.240
Πόντοι
376
αρρωστακη λυπαμαι αλλα δεν μπορω να μπαχαλεψω το νημα και να σου εξηγησω τι τρεχει με την φαντα,εδω λυνουμε γεωπολιτικα σοβαρα θεματα....ασε που αυτες οι ειδικες γνωσεις ξεκλειδωνουν με τον καιρο παραμονης στο σαη .....
σεβαστο αλλα εχω εκφρασει την απορια μου σε πμ και στους δυο σας και δε μου απαντησε κανεις σας :cry:

Hellraiser4Ever

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Φεβ 2019
Like
24.948
Πόντοι
6.256
Μεγαλο πληγμα για την επιστημονικη κοινοτητα των ταξιτζηδων....

• Αγάπη
Αντιδράσεις: 968
Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
:think:

«Πρέπει να δοθεί στον Πούτιν η δυνατότητα να αποχωρήσει από την Ουκρανία με σχετικά ψηλά το κεφάλι, σε αυτή την κατεύθυνση κινείται ο Μακρόν, δηλαδή πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να του δοθούν ανταλλάγματα. Έχουν πέσει στο τραπέζι διάφορες προτάσεις αλλά έχουμε έναν αστάθμητο παράγοντα, την ίδια την Ουκρανία».

el toro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Νοε 2013
Κριτικές
1
Like
1.308
Πόντοι
216
Καλη ψυχή να εχουμε !!!!

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.713
Πόντοι
1.706
Εγω από την άλλη,βλέπω κλιμακούμενες καταστάσεις...Αν επιβληθεί no fly zone,πάμε για γενικευμένη συρραξη ΝΑΤΟ-Ρωσίας..
Κλιμάκωση θα γίνει, δεν μπορούν οι νατοικοί να παραμένουν απαθείς. Και λόγω της κλιμάκωσης θα καταλήξουν κάποια στιγμή στο τραπέζι, γιατί κανένας δεν θα το ρισκάρει με πυρηνικό πόλεμο.

Το ζήτημα είναι ποιος μπορεί να πιέσει περισσότερο στις διαπραγματεύσεις. Για τους Ρώσους το θέμα σχετίζεται πρωτίστως με την ασφάλειά τους, ενώ για τους νατοικούς, ουσιαστικά τους Αμερικάνους, είναι η σφαίρα επιρροής. Δεν απειλούνται ευθέως οι Αμερικάνοι, την ανεξαρτητοποίηση της Ευρώπης και την προσέγγισή της με την Ρωσία θέλουν να αποφύγουν. Θα το πάνε μέχρι ένα συγκεκριμμένο σημείο κι αν δεν τους βγει θα κάνουν υποχωρήσεις. Δεν γίνεται να εξαντληθούν σε ένα πόλεμο δευτερεύουσας σημασίας (σε σχέση με την μελλοντική σύγκρουση ΗΠΑ-Κίνας), ενώ οι Ρώσοι θα τα παίξουν όλα για όλα.

Άλλωστε δεν μπορείς να αποκλείσεις τη χρήση πυρηνικών με διαφορετικό τρόπο από τους Ρώσους. Αν ανεβάσουν τα επίπεδα ραδιενέργειας με τοπικές επεμβάσεις σε κάποια γειτονική χώρα, αυτή η χώρα από μόνη της θα αναγκαστεί να διώξει τις νατοικές βάσεις.

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.793
Πόντοι
3.656
1) Δεν κατλεκηξε σε σύρραξη, γιατί η τότε ΕΣΣΔ δεν είχε στα ηνία της κάποιον αρκετά ψυχασθενή ώστε να πάει ντουγρού για πυρηνικό όλεθρο.
2) Αν θεωρείς την εγκατάσταση πυρηνικών κεφαλών με την επιθυμία, η οποία, για να μην ξεχνιόμαστε, ακόμα και τώρα που μιλάμε δεν έχει γίνει πράξη, ένα και το αυτό... σόρρυ, αλλά δεν έχω εγώ το πρόβλημα.
3) Πέρα απο τη βασική βάση υποβρυχίων στον Αυλώνα, απ'όπου επιχειρούσε ο Σοβιετικός στόλος της Μεσογείου, μέχρι την προσχώρηση της Αλβανίας στην Κίνα, δεν χρειάζεται καν να παραθέσω τίποτε άλλο... αλλά, θα το πάμε ανάποδα. Η Τουρκία, ΔΕΝ επιτέθηκε, ούτε σε Ελλάδα, ούτε σε Κύπρο, όταν οι Κύπριοι αγόρασαν τους S-300 και μας τους στείλανε να τους εγκαταστήσουμε στην Κρήτη. Σε μια εποχή που ΚΑΙ καλές σχέσεις με την δύση είχε η Τουρκία, ΚΑΙ πιο δυναμικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή είχε, ΚΑΙ σε πολύ καλύτερη σχέση ισχύος ήταν απέναντί μας.
Οπότε, να επαναλάβω... ΓΙΑΤΙ υποστηρίζει, ο οποιοσδήποτε, μία ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΕ ΑΛΛΟ ΚΡΑΤΟΣ; Ότι και να τραβήξουμε απο τα μαλλιά, αυτό, σα γεγονός, παραμένει αδιαμφησβήτητο. Η Ρωσία ΕΙΣΕΒΑΛΛΕ στην Ουκρανία. Και, υπάρχουν άτομα που υποστηρίζουν μία εισβολή. Γιατί;
Και ποιος σου είπε πως υποστηρίζω τη Ρωσική Εισβολή στην Ουκρανία; Αλίμονο να το έκανα, αλλά οι δικές μου επιθυμίες δεν επηρεάζουν τα γεγονότα. Η άποψή μου είναι πως η Ρωσία δεν μπορούσε να μην αντιδράσει, κι αυτό έκανε. Το λογαριασμό θα τον πληρώσουν όλοι οι φτωχοί. Της Ουκρανίας άμεσα (θάνατοι, πείνα, καταστροφές σπιτιών) αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης, έμμεσα, με εκτόξευση του κόστους όλων των βασικών αγαθών

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
36.116
Πόντοι
6.256
οχι μονο εγω,ολοι το βλέπουν οτι οι χωρες φερνουν ουκρανες και εσεις στειλατε τον μηταρακη να φερει πακιστανους να σας βατευουν,να τα λεμε κι αυτά
Ο κικιλιας θα φερει ,50000 για δουλεια στην ελλαδα που εχει πολλες δουλειες

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486
Κλιμάκωση θα γίνει, δεν μπορούν οι νατοικοί να παραμένουν απαθείς. Και λόγω της κλιμάκωσης θα καταλήξουν κάποια στιγμή στο τραπέζι, γιατί κανένας δεν θα το ρισκάρει με πυρηνικό πόλεμο.

Το ζήτημα είναι ποιος μπορεί να πιέσει περισσότερο στις διαπραγματεύσεις. Για τους Ρώσους το θέμα σχετίζεται πρωτίστως με την ασφάλειά τους, ενώ για τους νατοικούς, ουσιαστικά τους Αμερικάνους, είναι η σφαίρα επιρροής. Δεν απειλούνται ευθέως οι Αμερικάνοι, την ανεξαρτητοποίηση της Ευρώπης και την προσέγγισή της με την Ρωσία θέλουν να αποφύγουν. Θα το πάνε μέχρι ένα συγκεκριμμένο σημείο κι αν δεν τους βγει θα κάνουν υποχωρήσεις. Δεν γίνεται να εξαντληθούν σε ένα πόλεμο δευτερεύουσας σημασίας (σε σχέση με την μελλοντική σύγκρουση ΗΠΑ-Κίνας), ενώ οι Ρώσοι θα τα παίξουν όλα για όλα.

Άλλωστε δεν μπορείς να αποκλείσεις τη χρήση πυρηνικών με διαφορετικό τρόπο από τους Ρώσους. Αν ανεβάσουν τα επίπεδα ραδιενέργειας με τοπικές επεμβάσεις σε κάποια γειτονική χώρα, αυτή η χώρα από μόνη της θα αναγκαστεί να διώξει τις νατοικές βάσεις.
ανελυσε μου λίγο την τελευταία παραγραφο γιατί κάηκα!
Πώς θα "ανεβασουν τα επίπεδα ραδιενέργειας"? Με ποιο "διαφορετικό τρόπο"?

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.793
Πόντοι
3.656
Ειναι νομιμη η επεμβαση σε χωρες που εχουν εμφυλιο?
το ότι η Τσετσενία ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ σου διαφεύγει; Κάτι σα να πάρουν διαφορετικά Καπετανόσογα στην Κρήτη τα όπλα το ένα εναντίον του άλλου, αυτό έγινε εκεί

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.713
Πόντοι
1.706
ανελυσε μου λίγο την τελευταία παραγραφο γιατί κάηκα!
Πώς θα "ανεβασουν τα επίπεδα ραδιενέργειας"? Με ποιο "διαφορετικό τρόπο"?
Πχ μολύνοντας το δίκτυο ύδρευσης μίας πόλης με ραδιενεργά στοιχεία...

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486
Πχ μολύνοντας το δίκτυο ύδρευσης μίας πόλης με ραδιενεργά στοιχεία...
Αυτα είναι εγκλήματα πολέμου φίλε.Διωκονται και καταδικάζονται παγκοσμια..
edit: Εγκληματα κατά της ανθρωπότητας ήθελα να πω...

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.793
Πόντοι
3.656
Εν τω μεταξύ στο Όπεν απ'όλα τα κανάλια είπαν ότι δέκα σεσημασμένοι Γερμανοί Νεοναζί πήγαν στη Ρωσία ως εθελοντές να πολεμήσουν στην Ουκρανία. Προφανώς για να την απελευθερώσουν από τους άλλους, τους κακούς Νεοναζί.
Ε, ΑΦΟΎ ΤΟ ΕΊΠΕ ΤΟ ΟΠΕΝ, τι να λέμε τώρα.
...Άσχημη αρχή έκανε το δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Open, με παρουσιάστρια την Έλλη Στάη και διευθυντή ειδήσεων τον Δημήτρη Μιχαλέλη. Σε ζωντανή σύνδεση με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το δελτίο μετέδωσε την είδηση πως οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί Μητρετώδης-Κούκλατζης παραπέμπονται μαζί με άλλους 8 ανώτερους στρατιωτικούς της περιοχής του Έβρου σε στρατοδικείο. ......

poppop

Μέγας
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Κριτικές
11
Like
4.593
Πόντοι
4.765
Ο κικιλιας θα φερει ,50000 για δουλεια στην ελλαδα που εχει πολλες δουλειες
τυπε χρειαζονται και μακαρι να αντικαταστησουν αυτους τους μουχαμεντηδες που ηθελε να φερει ο κοντοπουστας ο μηταρακης,μπραβο στο ψηλοπουστα κικιλια

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.713
Πόντοι
1.706
Αυτα είναι εγκλήματα πολέμου φίλε.Διωκονται και καταδικάζονται παγκοσμια..
edit: Εγκληματα κατά της ανθρωπότητας ήθελα να πω...
Γιατί μήπως η εισβολή στην Ουκρανία δεν καταδικάστηκε παγκόσμια; Θα ιδρώσει το αυτί του Πούτιν από αυτό; Εδώ έχει ήδη ισοπεδώσει πόλεις στην Τσετσενία και τη Συρία.
Για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου, το ότι του δίνω ένα δίκιο που παλεύει για την ασφάλεια της χώρας του δεν σημαίνει ότι δεν τον θεωρώ έναν αδίστακτο εγκληματία.

poppop

Μέγας
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Κριτικές
11
Like
4.593
Πόντοι
4.765
Εγω από την άλλη,βλέπω κλιμακούμενες καταστάσεις...Αν επιβληθεί no fly zone,πάμε για γενικευμένη συρραξη ΝΑΤΟ-Ρωσίας..
μπα ,δεν υπαρχει τετοια περιπτωση
37 MINUTES AGO15:06
Nato rejects idea of no-fly zone over Ukraine
Henry Foy in Brussels

αυτο που εχει συμβει τωρα ειναι οτι οι Ευρωπαιοι θελουν να βγαλουν την Αμερικη απο τη δυσκολη θεση γιατι ο βλαντι πάει γαμιωντας και ο απόλυτος θριαμβος του με επικο ξεφτιλισμα τους θα σημανει μπαχαλο σε ολο τον πλανητη,η Αμερικη εχει σημαντικο προβλημα,το θεμα ειναι οτι η αποκαθηλωση της πρέπει να γινει ηρεμα και σταδιακα γιατι ειναι ενα πληγωμενο θηριο που απειλει

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom