Διαφωνώ ότι θα είναι χαμένος. Το μεγαλύτερο όπλο που μπορεί να διαθέτει ένας ηγέτης, απανταχού της γης, είναι η συσπείρωση του λαού γύρω απ' αυτόν.
Σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου θα υπάρξει συσπειρωση και από τη "Δύση". Γενικά ήταν έτσι σχεδιασμένα τα πράγματα από την εποχή του ψυχρού πολέμου ώστε να διασφαλίζεται η αμοιβαία καταστροφή των εμπλεκομένων (Mutually Assured Destruction). Όμως, όταν οι Αμερικανοί περικύκλωναν με βάσεις όλα αυτά τα χρόνια τη Ρωσία, ένας από τους στόχους τους ήταν και να ανατρέψουν αυτό το "δόγμα" της ισορροπίας. (π.χ. αντιβαλλιστικοί πύραυλοι στην Ρουμανία για να καταστρέφουν τους διηπειρωτικούς προτού γίνουν μη ανασχέσιμοι, πυρηνικά σε απόσταση αναπνοής από τη Ρωσία για να μην προλάβει να αντιδράσει σε περίπτωση πρώτου χτυπήματος κλπ.)
Είναι σαφής η επιθετική τους στάση και απομάκρυνση από τις ισορροπίες του ψυχρού πολέμου. Η Ρωσία θέλει να παίξει το ρόλο της υπερδύναμης και μάχεται να διατηρήσει την ικανοτητα πυρηνικής απάντησης, αλλιώς θα τη διαλύσουν σε μικρά κρατίδια όπως τη Γιουγκοσλαβία.
Όσο καιρό η Ρωσία μάζευε τα κομμάτια της από τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης οι Αμερικανοί εξελίσσονταν στον τομέα της περικύκλωσης και αποτροπής πυρηνικού χτυπήματος του αντιπάλου. Γι αυτό το λόγο νομίζω η Ρωσία είναι σε μειονεκτική θέση και το πολύ πολύ να "ισοφαρίσει" σε τέτοιου είδους πόλεμο.
Και αυτήν την συσπείρωση την διαθέτει και την απολαμβάνει ο πολύ μεγάλος Ρώσος ηγέτης Πούτιν. Ότι αποφάσεις και να πάρει, θα τον ακολουθήσει ο λαός του.
Δε νομίζω. Δεν ξέρω καν πόση εθνική συνείδηση τους έχει απομείνει μετά τον κομμουνισμό.
Η μεγάλη πλειοψηφία των λαών της Δύσεως, ενδεχομένως δεν γνωρίζει ότι ο Πούτιν πιέζεται για μία πιο σκληρή απάντηση στο Νάτο, δυστυχώς δια μέσου της αποκαλούμενης Ουκρανίας. Με την κίνηση του Πριγκόζιν, να αμφισβητήσει δηλαδή τον Πούτιν, οι δυτικοί ήρθαν αντιμέτωποι, (με ελαχιστότατες κατά γενική ομολογία πιθανότητες), με το ενδεχόμενο να ανατραπεί ο Πούτιν και την θέση του να την πάρει κάποιος εκλεκτός της ελίτ του Κρεμλίνου, ο οποίος θα συγκέντρωνε πολύ πιο σκληροπυρηνικά χαρακτηριστικά.
Αποκλείεις να επιζητούν οι Δυτικοί έναν πιο "σκληροπυρηνικό" ηγέτη; Βούτυρο στο ψωμί τους θα είναι. Διαρκώς προκαλούν τη Ρωσία να κάνει κάποια "χοντράδα" που θα δικαιολογεί την επιβολή δικτατορικών πρακτικών και στρατιωτικοποίησης στην Ευρώπη (και Αμερική ίσως). Η "ευχή" τους από την αρχή του πολέμου είναι ότι "θα επιτεθεί ο Πούτιν στη Ευρωπαική Ένωση". Σίγουρα η υπομονή και συγκράτηση που δείχνει ο Πούτιν παρά τις προκλήσεις, τους την έχει δώσει στα νεύρα.
Για τον Πριγκόζιν:
Διαμαρτυρόταν διαρκώς ότι δεν του έδιναν όπλα για να φτάσει "ως τη Μάγχη" όπως έλεγε. Όταν είδε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει προς τα δυτικά λόγω έλλειψης εφοδίων προσπάθησε να κάνει πραξικόπημα! Συμπεριφορά που ευνοοεί το σχέδιο των Αμερικανών για ανάμειξη της Ευρωπαικής Ένωσης. Μπορεί και να τον πλήρωσαν περισσότερο και να έπαιζε σε διπλό ταμπλό. Στο τέλος είχε την τύχη του προδότη...