εγώ δεν θέλω να είμαι τόσο απόλυτος όπως ο Ξύδης. Ίσως είσαι "τραμπικός", ίσως γουστάρεις απλά κάποιες ενέργειες ή πολιτικές του, δεν με αφορά ούτε το κρίνω.Ειμαι ψεκ αν γραψω πως η εισβολη στην Κριμαια εγινε επι Ομπαμα που δεν εκανε απολυτως τιποτα?
Επι Trump οι Ρωσσοι λουφαξανε μεχρι να βγει ο Biden οταν και επιτεθηκαν στην υπολοιπη Ουκρανια.
Πιστευω πως ο Πουτιν φοβοταν αντιδραση της Αμερικης επι Trump για αυτο και εκανε τις βρωμοδουλειες του επι Obama και Βiden.
Tωρα, το αν φοβοταν τις ικανοτητες ή την τρελα του δεν με ενδιαφερει και πολυ
Αυτό που έχει σημασία είναι πως στο παραπάνω ποστ όπως και σε δύο άλλα παρόμοια που έγραψες πριν από λίγες μέρες ουσιαστικά κρίνεις εκ του αποτελέσματος. Το οποίο δεν είναι ασφαλής τρόπος για να βγάζεις συμπεράσματα, ειδικά για σύνθετα θέματα διεθνών σχέσεων και αλληλεπιδράσεων. Επειδή κάποια γεγονότα συνέπεσαν χρονικά δεν σημαινει απαραίτητα πως έχουν και αιτιώδη συσχέτιση μεταξύ τους.
Πρόσεξε δεν το αποκλείω, απλά δεν μπορείς να βγαλεις συμπερασμα μόνο από τη χρονική σύμπτωση των γεγονότων
όπως είχαν γραψει μια ωραία φράση στα αγγλικά στο νημα του κορωνοιού : Correlation Does Not Imply Causation