συγκινητικό το ενδιαφέρον του καμποτζιανου αλλά ξεχασε μερικές λεπτομέρειες( ο ιδιος ή ο αρθρογράφος
)
- οι νάρκες και τα πυρομαχικά διασποράς είναι ήδη στην Ουκρανία εδώ και 500 ημέρες. Τα έχει σκορπίσει κατά χιλιάδες ή μάλλον εκατομμύρια η Ρωσία ! Δεν του το έχει πει κανείς ; Μήπως έχει κάνει την ίδια έκκληση για τη μη χρήση τους και στον Πούτιν ; βάλτε λινκ να το δω και γω μη τον αδικήσω τον άνθρωπο.
- Ίσως δεν έχει καταλάβει πως οι ουκρανοί δεν τα θέλουν για να κάνουν επιθετικό πόλεμο αλλά για να απελευθερώσουν την χώρα τους. Αν έχω καταλάβει καλά τα χρειάζονται τώρα για να χτυπήσουν τα ισχυρά οχυρωματικά έργα (χαρακώματα καλυμένα από ατελείωτα ναρκοπέδια). Το αν αξιζει το ρίσκο των πιθανών μελλοντικών θανατων/τραυματισμών προκειμένου να σωθούν τώρα ζωες είναι κάτι που αφορά τους ουκρανούς να αποφασίσουν αν αξίζει. Γή τους είναι, αυτοί θα ζουν εκεί. Δεν νομίζω πως είναι χαζοί και χρειάζονται το "όψιμο" ενδιαφέρον και συμβουλή ανθρωπων όπως ο καμποτζιανός
-το άρθρο περιέχει μια διπλή ασάφεια: ενώ ο καμποτζιανός προειδοποιεί κατά της χρήσης πυρομαχικών διασπόρας στο κείμενο αναφέρονται συνολικά οι νεκροί καμποτζιανοί από νάρκες ΚΑΙ υποπυρομαχικά χωρίς να γίνεται διαχωρισμός ώστε να φανεί η επικινδυνότητα ξεχωριστά για το καθένα.
Πχ. πως θα φανεί αν είναι υπαιτια για όλα τα δινά των καμποτζιανών τα υποπυρομαχικά που σκόρπισαν οι κακοί αμερικάνοι ή αν πεθαίνουν περισσότεροι από νάρκες ; τις οποίες μπορεί και να σκόρπισαν οι ίδιοι οι καμποτζιανοί στον 30χρονο εμφύλιο ;
Κάποιος κακόπιστος θα σκεφτόταν πως αυτή η ασάφεια δεν είναι τυχαία αλλά αποσκοπεί στη δημιουργία συγκεκριμενων εντυπώσεων.
- και μεις έχουμε τέτοια πυρομαχικά. Αν γίνει κάτι με τους απέναντι και τα χρησιμοποιήσουμε για να υπερασπίσουμε την πατρίδα μας λέτε να έρθει ο καμποτζιανός να μας κουνήσει το δάκτυλο ;
-είναι ενδιαφέρον πως δεν λέει πουθενά αν υποστηριζει την Ουκρανία στην προσπαθειά της να αμυνθεί κατά του εισβολέα. Μάλλον είναι γενικώς και αορίστως υπέρ της παγκόσμιας ειρήνης...
μένει ένα ερώτημα, πως και "ξύπνησε" τώρα και τον έπιασε ο πόνος ; τον νοιάζει όντως τι μπορεί να πάθουν οι ουκρανοί στο μέλλον ή μήπως η πραγματική ανησυχία του είναι τι θα πάθουν οι ρώσοι στο παρόν από τα συγκεκριμένα πυρομαχικά ; (θα αναρωτιόταν ενας κακόπιστος όχι εγώ
)