Η χωρα μας εκανε τεραστιο λαθος που εστειλε στρατιωτικο εξοπλισμο,εστω και σε επιπεδο συμβολισμου....Αν επρεπε ντε και καλα να δειξει αλληλεγγυη στο πραγματικα μεγαλο δραμα για τον ουκρανικο λαο απο την εισβολη των ρωσων ,θα μπορουσε να στειλει τα παντα εκτος απο οπλα......Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ.....ο συμβολισμος του να στειλει η χωρα μας εστω και δυο κασονια σαπια καλασνικωφ ειναι τεραστιος ....Η χωρα μας εχει χρεος να καλει τους αντιμαχομενους -εστω και την υστατη ωρα σε ειρηνη,καθημερινα, καθε ωρα,καθε λεπτο....ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ-ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ!
Αντιλαμβάνεσαι, θέλω να πιστεύω, τον παραλογισμό σου εδώ.
Μιλάμε για πόλεμο. Για να υπενθυμίσω σε όλους εμάς που έχουμε την ειρήνη σαν δεδομένη κατάσταση, σε περίοδο πολέμου οι λογικές μιας κλήσης σε αυτοσυγκράτηση, ειρήνη και διάλογο, μόνο ζημιά κάνουν στον αδύναμο της σύρραξης. Μόνο η ουσιαστική στήριξη με τεχνογνωσία, υλικό ή/και έμψυχο δυναμικό έχει, μια έστω μικρή πιθανότητα να ισσοροπήσει τα πράγματα και καμία ΑΠΟΛΥΤΩΣ ενέργεια, εκτός απο την έμπρακτη υποστήριξη του ενός ή του άλλου αντιμαχόμενου, δεν ενδείκνειται, ούτε πρακτικά, αλλά ούτε και ηθικά (κυρίως το δεύτερο).
Και, για να το κάνω λίγο λιανά, ωραία η κλήση σε διάλογο, ψυχραιμία, ειρήνη... στα χαρτιά. Αν ήταν τόσο εύκολο, μια τέτοια έκκληση να έχει αποτέλεσμα, δεν θα είχαμε αυτό το θρέντ τώρα. Όταν παίρνεις τη στολή και το όπλο, και πας στον πόλεμο, γνωρίζεις οτι κατα πάσα πιθανότητα θα σκοτώσεις, και ίσως σκοτωθείς. Η όποια λογική πάει περίπατο, απο τη στιγμή που ξεκινά η σύρραξη, είτε είσαι επιτιθέμενος, είτε αμυνόμενος, και οι όποιες φωνές για ειρήνη απ'έξω, σε αφήνουν παγερά αδιάφορο, στην καλύτερη, ή σου δημιουργούν χρόνια αντιπάθεια για αυτούς που φώναζαν για ειρήνη, τη στιγμή που η ίδια σου η ζωή κρεμόταν απο μια κλωστή.
Όσο για το συμβολισμό... αν δεν ενδιαφέρεσαι αποκλειστικά για το τι θα πεί η ρωσική πλευρά, δεν τίθεται καν θέμα συμβολισμού. Υπο κανονικές συνθήκες, θα έπρεπε ήδη να είναι σε καθεστώς αερομεταφοράς ένα τάγμα πεζικού, για Ουκρανία μεριά, εαν ο ΟΗΕ δεν είχε ξεφτιλιστεί, και το συμβούλιο ασφαλείας έκανε ότι είχε κάνει για το Ιράκ και την τότε Γιουγκοσλαβία. Ή, για να το πω λίγο διαφορετικά, ο συμβολισμός, σύμφωνα με το καταστατικό των Ηνωμένων Εθνών, απαιτεί έμπρακτη καταδίκη στον επιτιθέμενο και έμπρακτη στήριξη στον αμυνόμενο. Αυτός ήταν ο πυρηνας της ίδρυσης του ΟΗΕ μετά τον ΒΠΠ εξ'άλλου, να αποτρέψει έναν νέο πόλεμο, θέτοντας τα κράτη απέναντι σε όποιον τολμούσε να ξεκινήσει μια σύρραξη