Mpooumpoukos
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 11 Νοε 2022
- Κριτικές
- 19
- Like
- 6.474
- Πόντοι
- 2.036
Ενδιαφέρουσα συνέντευξη από first hand experience για την πραγματικότητα στο πεδίο.
και btw το borispol πολυ ανωτερο απο sheremetevo & domodetovo
zhuliani δεν εχω πεταξει να ξερω
Λογικό να είσαι μλ ΚΚΕ τυπε μου.Αν εξαιρέσεις τις Βαλτικές που πάντα ήταν αναπτυγμένοι δεν βλέπω καμιά καλυτέρευση στο βιοτικό επίπεδο των υπολοίπων χωρών πέρα απ' το λογικό που εξελίσεται ο άνθρωπος κάθε δεκαετία κ βελτιώνεται η χώρα
Κ στην Αιθιοπία κ Ουγκάντα πριν τριάντα χρόνια πεινούσαν πολύ κ πλέον έχει αναπτυχθεί το βιοτικό επίπεδο του χωρίς να είναι στην ΕΕ
Επίσης δες το και αλλιώς και η Ισλανδία πριν πενήντα χρόνια ή η Νορβηγία και δες τες σήμερα δίχως να ειναι στην ΕΕ ποσο καλύτερα είναι από παλιά αλλά κ απο ολες τις χώρες τις ΕΕ
Δεν είναι κ ο παράδεισος η ΕΕ ,μη την θεοποιουμε.....
Όσο και οι υπόλοιποι αεργοι ντεμπεληδες αφραγκοι είναι καπιταλιστέςΛογικό να είσαι μλ ΚΚΕ τυπε μου.
You are in the twilight zone .
Εσύ τι δουλειά είχες στο Μπρόνξ και το Χάρλεμ ρε τασούλη;
Μήπως έχεις και Πορτορικάνα κουμπάρα;
Port morris βιομηχανική ζώνηΠηγες στο Μπρονξ παλι καλα ,εγω το προσπαθησα με το λεωφορειο αλλα περιπου στα μεσα της διαδρομης περνωντας μεσα απο το μαγευτικο Χαρλεμ αλλαξα γνωμη χαχα
ΥΓ. στον ψυχασθενη καρφωθηκε η ιδεα οτι η Λευκορωσια ειναι φτωχοτερη απο την Ουκρανια ...
ενα ναυαγιο της ζωης εντελως στοκος στα οικονομικα
Αυτο καταλαβες? οπως παντα αστροπελεκι ...σε άλλα νέα, και επειδή η βλακεία είναι ανίκητη, βλέπω ότι μετά από μήνες επανέρχεται το φοβερό και τρομερό επιχείρημα 'άμα δεν έχεις πάει ουκρανία, δεν ξέρεις'.
το προσπερνάμε με στοργή και κατανόηση και το τοποθετούμε στο φοβερό τσουβάλι παρόμοιων πανέξυπνων επιχειρημάτων τύπου 'άμα δεν έχεις πάει βιετνάμ, δεν ξέρεις', 'άμα δεν έχεις πάει ιράκ, δεν ξέρεις', 'άμα δεν έχεις πάει Αφγανιστάν, δεν ξέρεις' κλπ
Αμερικη πεφτει αγρια πιπα για οσους ειναι ανειδικευτοι και χωρις περιουσια η στηρικη απο γονεις, κλπΤσαμπα συζηταμε αν εχουν λεφτα οι Αμερικανοι η οι Ρωσοι η οι Ευρωπαιοι
Δυστυχως πλεον σε καθε χωρα το συνολο του πληθυσμου τα βγαζει μερα με την μερα
Δειτε χαλια στην Αμερικη.
Μόνον με φορτηγό με παπαγαλάκι (γερανός) μπορεί να μετακινηθεί η μπετονιέρα...Ονειρο του πιξουλη ειναι να παει εστω και για μια φορα στο Σεντραλ Παρκ ...
μα είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό που λες δηλ ότι κάθε 10 χρόνια όλες οι χώρες αναπτύσσονται χωρίς να περνεις υπόψη ότι ο μοχλός ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας ειδικά τα τελευταία 30 χρόνια της παγκόσμιο ποίησης ήταν το spill over effect από τις χώρες που ειναι πρωτοπόρες στην καινοτομία και στην βιομηχανία και υπηρεσίες που στην ουσία είναι οι ΗΠΑ, ΕΕ και Κίνα(ειδικη περιπτωση αλλα αλλο κεφαλαιο). Η πραγματική και μη οικονομία αυτών των χωρών κινεί την οικονομία του 80% του πλανήτη. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι τα μεταναστεύτικα ρεύματα κινούνται προς τα εκεί. τα έχουμε ξαναπεί αν η Ρωσία ήταν φάρος οικονομικής ανάπτυξης επιχειρηματικότητας και καινοτομίας δεν θα έφευγαν ποτέ από το αρμα της οι χώρες της πρώην ΕΣΣΔ που συνορευουν με ΕΕ . Τώρα που έβγαλε 5 φράγκα πληρώνουμε όλοι τον μεγαλοιδεατισμο του Πουτιν από την τραυματική εμπειρία που ειχε σαν νεος με την κατάλυση της ΕΣΣΔ κσι την ματαιοδοξια του για την υστεροφημία του. το ίδιο και με τον σουλτανο δίπλα για την κατάλυση της Οθωμανικής αυτοκρατοριας και με τον Χίτλερ για τις Βερσαλίες και πάει λέγοντας ανά τους αιώνες.Αν εξαιρέσεις τις Βαλτικές που πάντα ήταν αναπτυγμένοι δεν βλέπω καμιά καλυτέρευση στο βιοτικό επίπεδο των υπολοίπων χωρών πέρα απ' το λογικό που εξελίσεται ο άνθρωπος κάθε δεκαετία κ βελτιώνεται η χώρα
Κ στην Αιθιοπία κ Ουγκάντα πριν τριάντα χρόνια πεινούσαν πολύ κ πλέον έχει αναπτυχθεί το βιοτικό επίπεδο του χωρίς να είναι στην ΕΕ
Επίσης δες το και αλλιώς και η Ισλανδία πριν πενήντα χρόνια ή η Νορβηγία και δες τες σήμερα δίχως να ειναι στην ΕΕ ποσο καλύτερα είναι από παλιά αλλά κ απο ολες τις χώρες τις ΕΕ
Δεν είναι κ ο παράδεισος η ΕΕ ,μη την θεοποιουμε.....
Γράφτηκαν κάτι ότι οι χώρες που έφυγαν από τη σοβιετική Ένωση ευημερούν και είναι καλύτερα οικονομικά από τότε και απάντησα ότι είναι λογική αφού μετά από τριάντα χρόνια όλος ο κόσμος αναπτύχθηκε και μετεπειτα σύγκρινα τη Λιθουανία και Λετονία με Λευκορωσία κ είπα ότι δεν διαφέρει το βιωτικο τους επίπεδομα είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό που λες δηλ ότι κάθε 10 χρόνια όλες οι χώρες αναπτύσσονται χωρίς να περνεις υπόψη ότι ο μοχλός ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας ειδικά τα τελευταία 30 χρόνια της παγκόσμιο ποίησης ήταν το spill over effect από τις χώρες που ειναι πρωτοπόρες στην καινοτομία και στην βιομηχανία και υπηρεσίες που στην ουσία είναι οι ΗΠΑ, ΕΕ και Κίνα(ειδικη περιπτωση αλλα αλλο κεφαλαιο). Η πραγματική και μη οικονομία αυτών των χωρών κινεί την οικονομία του 80% του πλανήτη. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι τα μεταναστεύτικα ρεύματα κινούνται προς τα εκεί. τα έχουμε ξαναπεί αν η Ρωσία ήταν φάρος οικονομικής ανάπτυξης επιχειρηματικότητας και καινοτομίας δεν θα έφευγαν ποτέ από το αρμα της οι χώρες της πρώην ΕΣΣΔ που συνορευουν με ΕΕ . Τώρα που έβγαλε 5 φράγκα πληρώνουμε όλοι τον μεγαλοιδεατισμο του Πουτιν από την τραυματική εμπειρία που ειχε σαν νεος με την κατάλυση της ΕΣΣΔ κσι την ματαιοδοξια του για την υστεροφημία του. το ίδιο και με τον σουλτανο δίπλα για την κατάλυση της Οθωμανικής αυτοκρατοριας και με τον Χίτλερ για τις Βερσαλίες και πάει λέγοντας ανά τους αιώνες.
Spill over effect -μαζι με τον βασιλικό ποτιζετε και η γλάστρα. δηλαδή το ότι παίρνεις λουλούδια για την γκόμενά και αβοκάντο από την Κένυα και την πλουτιζεις είναι γιατί έχεις τα φράγκα λόγω ΕΕ ..Γράφτηκαν κάτι ότι οι χώρες που έφυγαν από τη σοβιετική Ένωση ευημερούν και είναι καλύτερα οικονομικά από τότε και απάντησα ότι είναι λογική αφού μετά από τριάντα χρόνια όλος ο κόσμος αναπτύχθηκε και μετεπειτα σύγκρινα τη Λιθουανία και Λετονία με Λευκορωσία κ είπα ότι δεν διαφέρει το βιωτικο τους επίπεδο
Δλδ δε σημαίνει ότι κάποιος που θα πάει στο άρμα της ΕΕ θα αναπτυχθεί ...
Τι μου τσαμπουνας split over effect ?
Tuπε το ΑΕΠ δυστυχώς δεν αντικατοπτρίζει την αλήθεια αλλά η αγοραστική δύναμη αλλά κ το κράτος τι υπηρεσίες προσφέρει στον πολίτηSpill over effect -μαζι με τον βασιλικό ποτιζετε και η γλάστρα. δηλαδή το ότι παίρνεις λουλούδια για την γκόμενά και αβοκάντο από την Κένυα και την πλουτιζεις είναι γιατί έχεις τα φράγκα λόγω ΕΕ ..
δεν ξέρω πραγματικά τι συγκρίνεις αλλά ο κοινά αποδεκτά δείκτης οικονομικής ευμάρειας ειναι το κατά κεφαλήν ΑΕΠ. πχ για το 2021 Λευκορωσία 7.300 usd, Lithuania 23.700 usd Latvia 21.100 usd, δηλ 3 φορές πιο πάνω. τα άλλα είναι ναχαμε να λέγαμε. πες μου τώρα αν δεν είχαν τον μπαμπούλα οι Λευκορωσοι κατά που θα λακιζαν και ας είναι αδέρφια μιας μάνας γέννα στις φλέβες τρέχει το ίδιο αίμα που έλεγε και η Πολυ Πάνου.
Δεν λεει τίποτα το εχει φθηνο ρεύμα η φυσικο αεριο αν π.χ. εχει 5-6 ωρες την ημέρα διακοπή, δεν λεει τίποτα αν εχει δωρεάν ιατρική περίθαλψη αλλα ειναι τριμπουρδελα τα νοσοκομεία και απλα σε πετάνε σε ενα κρεβατι και αν βγάλεις το επόμενο 24ωρο μπορει να ασχοληθεί κάποιος γιατρος μαζι σου, δεν λέει τίποτα η δωρεάν εκπαιδευση αν ο δάσκαλος μπαίνει στην ταξη και απλα περιμένει να περάσει η ωρα να παει σπιτι του.Tuπε το ΑΕΠ δυστυχώς δεν αντικατοπτρίζει την αλήθεια αλλά η αγοραστική δύναμη αλλά κ το κράτος τι υπηρεσίες προσφέρει στον πολίτη
Πχ είναι Λιθουανία κ παίρνω 20,000 ευρώ αλλά δεν έχω δωρεάν παιδεία δωρεάν θέρμανση δωρεάν σύστημα υγείας φτηνό πετρέλαιο για θέρμανση και φτηνα μέσα συγκοινωνίας αλλά και μεγάλη φορολογία
Ενώ είμαι ένας πχ Λευκορωσος που παίρνω μόνο 10,000 ευρώ αλλά έχω φτηνό ρεύμα φτηνό πετρέλαιο και δωρεάν σύστημα υγείας δωρεάν παιδεία και υποδομές ..αλλά και ασφάλεια και υγείες εμποριο
Αυτό είναι το βιωτικο επίπεδο και όχι το ΑΕΠ κατα κεφαλην ούτε η αγοραστική δύναμη αφού μέσα στην τελευταία δεν μπαίνει πχ η ασφάλεια αλλά κ τα δάνεια που είναι χρεωμένος ο Ευρωπαίος πολίτης ...
Κ πάνω σε αυτό απαντώ ότι δεν βλέπω τεράστια διαφορά στο βιωτικο επίπεδο τον2023 του Έλληνα Λιθουανού Λεττονου με τον Λευκορωσο
φίλε μου δεν σε πιάνω από πουθενά. ας πάμε στο Hapiness Index που η Φιλανδία είναι πρώτη και το Αφγανιστάν είναι τελευταίο. Ολες οι πρώην ΕΣΣΔ που ειναι στην ΕΕ και οι βαλτικες είναι 30 και 40 θέσεις πάνω από την Λευκορωσία Happiness index by country, around the world | TheGlobalEconomy.com.Tuπε το ΑΕΠ δυστυχώς δεν αντικατοπτρίζει την αλήθεια αλλά η αγοραστική δύναμη αλλά κ το κράτος τι υπηρεσίες προσφέρει στον πολίτη
Πχ είναι Λιθουανία κ παίρνω 20,000 ευρώ αλλά δεν έχω δωρεάν παιδεία δωρεάν θέρμανση δωρεάν σύστημα υγείας φτηνό πετρέλαιο για θέρμανση και φτηνα μέσα συγκοινωνίας αλλά και μεγάλη φορολογία
Ενώ είμαι ένας πχ Λευκορωσος που παίρνω μόνο 10,000 ευρώ αλλά έχω φτηνό ρεύμα φτηνό πετρέλαιο και δωρεάν σύστημα υγείας δωρεάν παιδεία και υποδομές ..αλλά και ασφάλεια και υγείες εμποριο
Αυτό είναι το βιωτικο επίπεδο και όχι το ΑΕΠ κατα κεφαλην ούτε η αγοραστική δύναμη αφού μέσα στην τελευταία δεν μπαίνει πχ η ασφάλεια αλλά κ τα δάνεια που είναι χρεωμένος ο Ευρωπαίος πολίτης ...
Κ πάνω σε αυτό απαντώ ότι δεν βλέπω τεράστια διαφορά στο βιωτικο επίπεδο τον2023 του Έλληνα Λιθουανού Λεττονου με τον Λευκορωσο