μπουμπουκος μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις τι οπλα ξεστοκάρουν οι αμερικανοί, ποια είναι σαβούρα και ποιοι είναι αυτοί που τα αγοράζουν σαν τρελοί ;
και τι ακριβώς υπερστρατό πιστεύεις πως θα φτιάξει η Γερμανία ;
και ποια πιστεύεις πως θα επρεπε να είναι η τιμή του αερίου που πουλάει η Αμερική ; μήπως τζάμπα θα ήταν καλύτερα;
Απο αυτά που βγαίνουν προς τα έξω από OC posts σε reddit κλπ. ότι javelin/stinger κλπ. τους έχουν παραδώσει είναι κατά τεράστιο ποσοστό παλιά μοντέλα block 1(ή πέστα όπως θές) που έχουν παραχθεί πριν το 2014 (όχι ότι δεν κάνουν δουλειά) τα οποία πρέπει να αντικατασταθούν με αγορά νέων (και προφανώς ακριβότερων), γενικά αυτό είναι το μοντέλο αν παρατηρήσεις, στείλτε τον παλιό σας εξοπλισμό και θα πάρετε νέο με σκόντο...
Οσο για του Γερμανούς , 2 δεκαετίες και τώρα προσπαθούν οι Αμερικανοί να τους κάνουν να αυξήσουν το αμυντικό budget τους και να συνεισφέρουν ακόμα περισσότερο στο ΝΑΤΟ (ελευθερώνοντας στρατεύματα και εξοπλισμό για αλλού), ε πόσο γρήγορα πέρασε η αύξηση από την Γερμανική κυβέρνηση στο 2%+(τώρα το ξανασκέφτονται) του ΑΕΠ και από τα "one time" 100δίς πόσα θα πάνε για F35 Κλπ. ?
Για το αέριο ο ίδιος ο Habeck επίσημα και δημόσια είπε ότι μας ληστεύουν τι άλλο θες ? άσχετα που δεν συμφωνεί να κάνουμε ομαδική αγορά με πλαφόν (γιατί αυτοί έχουν λεφτά να δώσουν).
Δεν είμαι κανάς μάστερ των Διεθνών σχέσεων αλλά μου φαίνεται τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια, αυτό που δεν μπορώ να πω είναι πόσα/ποιά από όσα συμβαίνουν ήταν προμελετημένα/σχεδιασμένα και πόσα είναι απλά ευκαιριακές αντιδράσεις, αλλά όταν παίζεις τέτοια παιχνίδια σίγουρα ποτέ δεν πάνε όλα όπως περίμενες και πάλι οι απλοί πολίτες την πληρώνουν.
Στην τελική, ποια Ευρωπαϊκή χώρα ευνοείται από την κατάσταση ?
Εγώ με το φτωχό μυαλό μου δεν βλέπω καμία, δεν έχω απαντήσεις για το τι θα έπρεπε να κάνουμε σαν Ευρώπη/κή ένωση και πως να το χειριστούμε αλλά δεν βλέπω ούτε μια κοινή γραμμή να έχουμε ούτε να κοιτάμε το συμφέρον μας.