Δεν έπεσε ελφρά τη καρδία. Οι επιστήμονες του Μανχαταν προτζεκτ ηθελαν να γινει επιδειξη οπως λες. Τελικα η αποφαση παρθηκε απο τον Τρουμαν να την ριξουν για να τους εξαναγκασουν σε παράδοση. Παραδοθηκαν 6 μερες μετα την Χιροσιμα και 1 ημερα μετα το Ναγκασακι. Στις 5 αυτες μερες απο την Χιροσιμα ηταν καθετοι στο να μην παραδωθουν. Δυο ημέρες πριν το Ναγκασακι κυριξαν οι Ρωσοι πολεμο εναντιον της Ιαπωνιας που ηταν ηδη στα προθυρα παραδωσης- ισως ο Τρουμαν ηθελε να προγκηξει τους Ρωσους να μην εμπλακουν στην Ιαπωνια για αυτο εριξε και την δευτερη. Η δική μου θεωρία ειναι οτι καπου ηθελαν να πάρουν εκδήκηση και για το Περλ Χαρμπορ. Δεν δικαιολογω την Αμερική για αυτην την πράξη και ιστορια δεν μπορει να κριθει με τις σημερινες προσλαμβανουσες παραστασεις και οπως ειπα ειμαι σιγουρος πως αυτη η πραξη νεχει αποτρέψει μεγαλες μετεπειτα ανθρωποθυσιες . Αλλωστε οπως ειναι και τεκμηριωμενο η μεγαλυτερη βομβιστική επιθεση στην ιστορια σε ανθρωπινες ζωες ηταν αυτη του Τοκυο τον Μαρτιο του 45.Και γιατί οι Αμερικανοί, που σήμερα νοιάζονται για τους αμάχους (μόνον) της Δυτ. Ουκρανίας, δεν έριχναν προειδοποιητικά μία ατομική βόμβα σε ένα ακατοίκητο νησί της Ιαπωνίας; Τι φαντάζεσαι, δεν θα παραδίνοντο αμαχητί οι σχιζομάτηδες;
Αποσπασματικές αναφορές για κτηνωδιες στον οποιοδηποτε λαο/στρατο σε ενα πολεμο δεν τον κανουν ποιο αγενη απο τον αλλον - πολεμος=ανθρωπος στην ποιο ζωωδικη μορφη. Αλλωστε ο ομοεθνιτης τους Σταλιν εκανε τρις χειρωτερα στον ιδιο του τον λαο σε καιρο ειρηνης και στην Ουκρανία ειδικοτερα. Να μην πούμε για τους 100.000 και πλεον βιασμούς απο τον Κοκκινο Στρατο σε Γερμανιδες και 10.000 θανατους απο κακοποιηση Γερμανιδων οταν μπουκαραν στην Γερμανια ‘The Russian soldiers raped every German female from eight to 80’ . Θα μου πεις ειχαν 25 εκ νεκρους και 3 χρονια να γαμισουν και αν ειμουν και εγω ισως τα ιδια να έκανα εκλογικευοντας οτι εχω το ηθικο πλεονεκτημα. Να μην πουμε για τους Γιαπωνεζους που μαζευαν κορεατισες και τις στελναν να τις πηδανε οι φανταροι τους στο μετωπο. Αντε βαλε εσυ ζυγαρία ποιος ειναι ποιο ηθικός homo sapiens sapiens. Αν καποτε φτασουν οι Ουκρανοι Μπεογκροντ η καπου μέσα στην Ρωσια δεν θα με εκπληξει να κανουν τα ιδια που έκαναν οι Ρωσοι στην Μπουτσα και χειρωτερα για να παρουν εκδικηση. Το να αρνησε οτι εγιναν κτηνωδιες απο τους Ρωσους που οι περισσοτεροι ειναι αγραμματοι φτωχολογια και μισθοφοροι επειδη εχουν βγαλει Τσαικοφσκι ειναι προβληματικο χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν παιζει και μεγενθυτικη προπαγανδα και απο Ουκρανους και σιγουρα εχουν φαει και αυτοι η θα φάνε τιποτα Ρωσοφονους αν τους βρουνε.
Απαγορεύεται να σκοτώνεις. Γι’ αυτό, όλοι οι δολοφόνοι τιμωρούνται, εκτός αν σκοτώνουν σε μεγάλους αριθμούς και υπό τον ήχο σαλπίγγων.
Βολταίρος