Εγω νιωθω νοσταλγια ,οι αλλοι δεν νομιζω ...
Μιας και τα λεμε ) διακρινω μια ευθυμια απο τους φανατικους ουκρανομαχους (βαζω και σενα μεσα
) αλλα δεν καταλαβαινω απο που πηγαζει ... σε λιγες μερες τα οποια εδαφη της προσαρτηθουν (και δεν ειναι λιγα) δεν θα ξαναγινουν ποτε ξανα ουκρανικα οπως συνεβη και με την Κριμαια ... μπορεις αν θες να μου το εξηγησεις?
Εκτος και αν η μονη σας ευχαριστηση ειναι να βλεπετε ποσα ρωσικα αρματα -αεροπλανα και δεν ξερω τι αλλο καταστρεφονται , εκει να σας δικαιολογησω αλλα μαλλον βλεπετε το δεντρο και χανετε το δασος
τα έχουμε ξαναπει , μη κρίνεις εξ ιδίων τα αλλοτρια. Επειδή κάποιοι σκέφτονται με οπαδικούς όρους δεν σημαίνει πως όλοι κάνουν το ίδιο. Προσωπικά δεν υπήρξα ποτέ στη ζωή μου οπαδός σε οτιδήποτε, ούτε καν στη σχολική ομάδα
ουτε η Ουκρανια ούτε η Ρωσία με ενδιαφέρουν ως χώρες περισσότερο ή λιγότερο από τις υπόλοιπες χωρες του πλανήτη. Και δεν με αφορά το αν κάποιος υποστηρίζει τον Πουτιν η τη Ρωσία γενικώς ή ειδικώς τώρα στον πόλεμο. Σχολιάζω αποκλειστικά τον τρόπο που έχετε επιλέξει να το κάνετε (εσύ και οι ομοιοί σου για να μη ξεχνιόμαστε
) με fake news, πανηγυρισμούς για νεκρούς και "ήττες", αναπαραγωγή του αφηγήματος "Ουκρανοναζί, ΝΑΤΟ κλπ." και άλλα ωραία που ποστάρονται εδώ απο την αρχή της εισβολής.
Η ευθυμία για μενα τουλάχιστον έχει να κάνει μόνο με τη σκέψη όλων αυτων που διαλαλούσαν το πόσο φοβερός είναι ο κόκκινος
στρατός και πως θα σάρωνε τους ουκρανοναζί του τακουνάτου. Πόσο πρέπει να πικράθηκαν τώρα που το τακούνι της αντεπίθεσης φαίνεται να ακουμπαει δωδεκαδάκτυλο
Πραγματική ευθυμία δεν υπάρχει πάντως, αυτό που παρακολουθούμε δεν είναι βίντεο γκειμ, τα βίντεο που δημοσιεύονται δεν τα παρακολουθώ για να διασκεδάσω.
Περίεργο που αναρωτιέσαι τώρα για την "ευχαρίστηση", κατι τέτοιο δεν θυμάμαι να σε προβλημάτισε όταν ανέβαιναν αφειδώς βίντεο με πλήγματα στους Ουκρανούς .
Όσο για την προσάρτηση προφανώς δεν μπορώ να ξέρω τι θα γίνει. Θεωρεις πως οι συνθήκες σήμερα είναι οι ίδιες με την τότε προσάρηση της Κριμαίας ;
Το αν θα γίνουν και θα παραμείνουν ρωσικά θα εξαρτηθει από πολλά που είναι αδύνατο να τα γνωρίζουμε εμείς οι απλοί πολίτες.
Πχ. θα συνεχίσει η Ουκρανία την αντεπίθεση ; θα την ενισχύσει η Δύση με τα κατάλληλα όπλα (μέχρι τώρα ΔΕΝ το έχει κάνει ) ; θα ζορίσουν τον κοντό ξέροντας πως το μόνο που του μένει πλέον είναι τα τακτικά πυρηνικά ;
όπως και να 'χει η επίσπευση των μαιμού δημοψηφισμάτων και προαναγγελία της προσάρτησης αποτελούν σαφή παραδοχή ήττας στο πεδίο τη μάχης.