ΟΚ. Υποθέτω πως γνωρίζεις ότι η Αυστραλία έχει δικό της άνθρακα και δικό της αέριο, με αποτέλεσμα να μην επηρρεάζεται από τυχόν αυξήσεις, όπως ας πούμε επηρρεάζονται οι χώρες τις Ευρώπης, αν η Ρωσία αποφασίσει να αυξήσει την τιμή του Φυσικού Αέριου και του Πετρέλαιου. Κι ένα κομμάτι το παράγει από υδατοπτώσεις, οι οποίες και πάλι δεν μπορούν να επηρρεαστούν, αφού το νερό τρέχει χωρίς την παραμικρή ανθρώπινη συμμετοχή. Και είναι επίσης σαφές ότι έχει επενδύσει σε ΑΠΕ, πολλά εκατομμύρια. Αν λοιπόν το κόστος της ενέργειας αυξήθηκε 250%, δεν βγαίνει άλλη λογική εξήγηση γι αυτή την εκτόξευση, από τη συμμετοχή των ΑΠΕ, οι οποίες απορροφούν Κονδύλια, χωρίς να συνεισφέρουν ανάλογα. Αν όμως έχεις άλλη εξήγηση, με ποιό τρόπο δηλ μπορεί να εκτοξεύτηκε η τιμή του ρεύματος τη στιγμή που δεν εισάγει άνθρακα, αέριο, ηροηλεκτρική ενέργεια, με χαρά την ακούω. Δεν είμαι δα και Παντογνώστης. Όμως Και όπως είδες στο βίντεο, προσπάθησαν να κλείσουν τους σταθμούς οι οποίοι παρήγαγαν ηλεκτρικό ρεύμα καίγοντας άνθρακα. Αν τώρα τρέχουν να τους ξανανοίξουν, δεν το κάνουν επειδή αγάπησαν τον άνθρακα, κόντρα στην Πολιτική τους Δέσμευση. Το κάνουν εξ ανάγκης, κι αυτό δείχνει εν τοις πράγμασι το ότι δεν μπορούν να στηριχτούν στις ΑΠΕ.
Εκτός όμως από την περίπτωση της Αυστραλίας, αυτό που ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ότι δεν καταλαβαίνουν είναι το πρόβλημα της αποθήκευσης της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγουν οι ΑΠΕ.
Η μπαταρία η οποία μπορεί να αποθηκεύσει 1 MWh, κοστίζει $1,537,910. Χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο; ποιός θα διαθέσει αυτά τα τεράστια κονδύλια;
Today, the price is much higher, starting at $1,537,910 for a single Megapack – though Tesla also apparently increased the energy capacity of the battery pack by about 1 MWh:
Tesla is significantly increasing the price of the Megapack – its utility-scale battery pack – as the backlog of new...
electrek.co